Висаджування -> рекомендації, досвід, коментарі...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем guculyanka, 4 Травень 2007.

  1. Ulianusia

    Ulianusia Well-Known Member

    Я теж зі своіми обома спішила з висаджуванням,мучились....а потім якось самі)))якщо чесно-думаю то не так я повпливала,як час)))і дійсно тепер думаю-нащо напружувала себе і малих?
     
  2. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А ви точно про висаджування говорите? Бо воно не мучить ні дитину, ні маму.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Ulianusia

    Ulianusia Well-Known Member

    А дупцю не витираємо самі ще....теж хочу якихось порад...
    --- дописи об"єднано, 12 Серпень 2016 ---
    Ми,напевне,запізно почали-тому вийшла трохи каторга)))якщо б раніше-легше було б....
     
  4. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Синок десь після 5-ти почав більш-менш терпимо витирати, не так якісно, як ми, звісно, але на випадок, коли я не можу, цілком зійде.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Ulianusia

    Ulianusia Well-Known Member

    Нам вже 6-витираємо 50 на50((((
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Наша найстарша почала з 4.9 р витиратись, спочатку страшно, але починати якось треба, а зараз цілком нормально, але вона може лише вологим папером, бо після сухого пасує підмитись, але на тих квартирах не продумані біде, тому покищо так, але в себе вдома буде біде, де можна буде нормально помитися. Найстрашніше наважитися дозволити, щоб дитина пробувала сама)
     
  7. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Варвара як попісяє, сама витирається. А після какання мені страшно, і тому я їй навіть не пропоную.
    сто процентів.
    І це ж дівчинка. І взагалі.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Ну от те, що дівчинка, то так, тут я, напевно, би не наполягала. А які інші причини страху?
    Малий наш не хотів, він взагалі би радий нічого для самообслуговування не робити :), але тут швидше життя навчило, коли народилася доня, а йому набридало довго мене чекати в туалеті.
     
  9. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Підкажіть, порадьте! Мала ще з пологового гарно показує коли хоче в туалет. Поки що підгузок таки вдягаю на ніч і гуляння. Але. Вона сто раз на день по трошки какає. Багато пукає(трохи вже кольки, я так розумію). Я підмиваю дупку водою і промакую(не витираю!) пеленкою. Нині вже бачу що шкіра там дуууууже подразнена. Нині цілий день після Того як помила, мащу пастою пенатен(то щось типу судокрему), вона добре підсушує і забирає подразнення. Результату нуль. Вже бачу, починає плакати коли мию. Що робити? В підгузку певно ще гірше буде, як ті каки присохнуть там. Порадьте, як малечі допомогти.
     
  10. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Ой як знайомо. На жаль, всі засоби, які нам допомагали, не доступні в Україні.
    Візьміть заживляючий крем. Лікоподій ще можна.
    Робите все правильно.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  11. Orman

    Orman Модератор-бомба

    кокосовою олією мастити. І голопопити зовсім. не мийте водою. Якщо висаджуєте, то дитина не є така закакана. просто витріть вологою пеленкою прицільно. наріжте маленькі квадратики.

    ще можна зробити "вологі серветки" - чайна ложка кокосової олії, чайна ложка дитячого мила рідкого, на склянку гарячої води. Залити нарізану пеленку, потім зайве витиснути і тим дитині витирати попу.

    пробуйте, що вам підійде.
     
    • Корисно Корисно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  12. vakyolka

    vakyolka Well-Known Member

    обліпихова олія, але вона мастить одяг(
     
  13. innamorata

    innamorata Well-Known Member

    Ніби пурелан поміг. Ттт, вже не видно тої пошкодженої шкіри. але мащу далі, не хочу повторення ситуації
     
  14. Rona

    Rona Мама-йожик

    Маю такий клопіт з висаджуванням какати. Марк від мене тікає. Тобто йому цей процес не подобається. Не знаю що робити. Лапати і висаджувати чи не висаджувати?
    Це відбувається так: починає пукати, я розумію, що зараз буде какати, беру його до себе, лагідно говорю, м'яко, а в нього великі очі і навтьоки від мене.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  15. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    цей етап мине, робіть так, як Вам комфортніше
    від відпирання штанців до тимчасового вдягання підгузків.
    Можна пропонувати горщик або навіть коло на унітаз.
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Постало питання - коли починати висаджування? З першою не поставало, бо я чекала коли зможу сісти. І от на 18 день я наважилась сісти і зразу ж почали. А тепер не знаю коли :) Чоловік каже хоча б з тиждень хай буде доці. Ви як робили? П.С. Памперсів не використовуємо, просто непромокайки і пеленки наразі.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Ура! Ми сьогодні вперше висадились :) Марічці 9 днів і маємо перше пісяння в тарілочку :) Вирішила висаджувати наразі тільки після сну, оскільки тоді гарантія, що вловлю. Ну і через те, що постановила собі вилежатись мінімум 14 днів, то мені це буде не в напряг. Бо вже руки свербіли. Ну і висаджуватиму тепер по-іншому, ніж першого разу. Тоді я брала великий тазік і ставила на підлогу. А тепер маю маленьку тарілочку, яку ставлю між ноги і вона відразу над нею. Так набагато зручніше.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Корисно Корисно x 1
  18. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Аж коли нам виповнилось 7 місяців, перечитала тему. Під час вагітності не читала, лише кілька повідомлень бачила, що дівчата тримають діток над умивальником чи тазом. Страшенно задоволена, що хоч тих кілька постів побачила і запам'ятала - та просто взагалі мала уявлення, що таке з новонародженими можливо. Більше ніде такого не чула, тим більше не бачила. Отже, висаджую донечку з народження, але не з грудьми, а одразу в позі спинкою до свого живота. Маємо любиму мисочку ашанівську з вигнутими краями. Купила ще ікеєвський горщик, який служить нам, як меблі. Вже зараз прочитала, що можна одразу буде на унітаз переходити (побачимо). Поки що зрозуміло, що головне - це висаджувальна поза, а не сидіння на троні.
    Дякуючи висаджуванню, я не знаю, що таке закаканий підгузник, всі какулі у нас з народження чітко в мисочку. З попісами складніше стало, як доця почала на підлозі проводити багато часу, але маємо трусики тренувальні (маємо багаторазові підгузники, але майже не користувалися), не маємо килимів (один купили суто для повзання дешевий в ікеа, його не шкода). Інтервали ранкових пісянь у нас дуже часті - перші пів години кожних 10 хв. Потім ще годину - кожних 20 хв. Далі після денних снів - кожні 20-30 хв. Гуляємо на вулиці два рази по дві години в слінгу без памперса. Жодного проколу.
    Ніч. Оце найбільше мене лякало, бо люблю спати, і ми вдвох з донечкою спимо без пробудження вночі дуже міцно. Я вдягала вночі підгузник, бо думала, що то треба буде 10 разів вставати. Але донечка почала крутитися і хникати кілька разів за ніч, і я відчула, що в цей момент памперс стає гарячим, і в ту ж ніч його зняла. Тепер я знаю, що доця пісяє за ніч всього два рази. В 1-2 ночі, і в 6-7 ранку. Лягаємо спати на багаторазовій пеленці, поряд ставлю ще кілька штук на всякий випадок. Доця спить в реглані, і я також, бо міцно тулимося, і будити не хочу, щоб знімати штани з неї, та і з себе також. Перший раз в 1 ночі пропускаю поки, бо міцно спимо, а другий - на мисочку (маю пів миски щастя), але тільки не з грудьми. Не привчила я так з самого початку, і вона шарахається, тільки сидячи висаджується. Дякую дівчатам в іг, що підказали про нічні висаджування, я думала, що то 5-10 разів за ніч, а то так мало! Ще тут пораду прочитала, і вона в нас працює - вдень доця може попісяти в штани, але насправді тільки спускає трохи, і якщо її ще висадити, то додасть повну порцію. Я раніше не робила так, і мала два попіси в межах 10 хв. Тепер вже довисаджую. Донечка з 5 місяців каже ааа, коли сидить над мискою. Ну і зараз вже не дається, коли не хоче пісяти, ноги не згинає, то я не наполягаю. Хвалимо її завжди, а коли є прокол - ніколи не засмучуюся, бо вона то відчуває і кривить губку, жаліється. Купа штанців- легінсів, пеленки багаторазові за 1$ з алі, і мамина увага і хороший настрій. Цікаво, як буде після року, читаю тут, що можуть бути кризи. Відпишуся ще колись, може комусь стане в нагоді наш досвід.
     
    Останнє редагування: 19 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 12
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    На днях донечці виповнилося дев'ять місяців, відпишуся, як наші справи. Отже, кілька тижнів тому перехворіла розеолою, і стався у нас регрес. На три-чотири дні, поки була висока температура, я вдягала памперс багаторазовий (одноразові з січня не купую). Денні висаджування відновилися одразу, а нічні - ні, бо не просилася. Восьмий місяць ми вже спали без памперса і пеленок, коли хотіла пісяти, донечка вовтузилася і трималася руками між ніг, новий сигнал - доросліший, ніж просто крутіння і ниття колись. Що я зробила з ночами, я просто на ніч поставила поряд п'ять штук непромокаючих пеленок, але памперс не одягала. Так, було мокро, але і вона згадала весь 'процес'. І от за одну-дві ночі донечка згадала, що можна проситися. Спосіб подіяв.
    Є у нас викручування, коли я орієнтуюся на інтервали, а не сигнали. Все-таки вона вже виросла, не так часто пісяє, як колись. Тому як тільки протестує, одразу відпускаю.
    Стараюся, щоб в момент висаджування не було розмов, тв чи іншого відволікаючого шуму.
    Після догодовування какулі стали 'дорослими', то ж я тепер ще більше не уявляю, як вона б робила їх в памперс.
    Їздимо на довгі прогулянки, як потепліло. До сестри брали свою мисочку (дуже вона зручна), а якось не взяли, то висадила на горщик своєї племінниці. Криво-косо трохи вийшло, але вийшло) головне, як я вже писала, висаджувальна поза. До речі, наш горщик пригодився теж - вночі зливаю в нього сечу з мисочки, щоб не вставити далеко і не будити чоловіка. Сорі за подробиці, але так вже детальніше опишу наше безпамперсове життя. :)


    Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
     
    Останнє редагування: 10 Квітень 2017
    • Подобається Подобається x 6
  20. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Ха-ха, а в нас новий сигнал. Донечка, як хоче пісяти, повзе і ховається за двері або штори) то ж був найбільший страх чоловіка, бо штори в нас по підлозі стеляться, довгі такі. Якось я в іншій темі читала, що в форумлянки синочок какав за шторою, розповіла чоловіку, і це його налякало - от тепер маємо, тільки какулі (ттт) в нас тільки в миску.
    Тільки повзе до свого 'місця', я кажу: ти хочеш а-а? А мале махає головою і тікає: ні-ні. Ну так смішно. Несу висаджувати.
    А ще ми ходимо на довгий час поза домом, висаджуємося в кафешках. Отже, політ такий - 10 місяців карапузу. Зустрічаємо літо в трусиках звичайних коттонових, в слінг беру тренувальні, а у візок багаторазові.

    Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2