Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

  1. phobika

    phobika Well-Known Member

    на щастя, така делікатна тема мене лише раз зачепила. Але то я реально кілька днів підряд їла тільки картоплю, макарони і хліб. Допомогли гліцеринові свічки, як разовий засіб.
    А так то стараюсь, щоб хоч раз в день було щось з "допомагаючих" продуктів - ківі, яблуко, буряк, паро чорносливок (то в мене взагалі палочка-виручалочка, якщо розумію, що може виникнути проблема), курага. Ну і води треба пити багато, але та порада може не всім підходити, якщо і так походи в туалет часті.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  2. Bize

    Bize Well-Known Member

    зранку натщесерце стакан простої води.. мені помагало
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. his joker

    his joker Well-Known Member

    мені допомагали печені яблука і варений буряк



    Надіслано від мого LG-D325, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  4. LVitaliti

    LVitaliti Member

    Дівчатка, порадьте, бо у мене паніка( вже кілька тижнів відчувала біль у лівому підребер'ї, але це було лише в основному в другій половині дня і після прийомів їжі. Поколювання проходили, як тільки я лягала і все було гаразд. А сьогодні жахливо почало колоти, гострий біль в підребер'ї і по цілому животі... з чим це може бути пов'язано? 31 тиждень, вагітність проходила добре, а тут таке... лікаря ніякого знайомого не маю, а до дільничої нема сенсу дзвонити, не вселяє вона мені найменшої довіри, але і страшно, не хочу нашкодити дитинці.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  5. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Ну, взагалі, гострий біль - це показ для звернення до лікаря. Навіть не знаю трохи Ви дотягнули до самого вечора. Берете обмінну картку і записуєтесь до будь-якого гінеколога з хорошими відгуками ближче до дому. У приватній клініці, ще як сказати, що це терміново вагітна, завжди знайдуть змогу.
    А рухи дитини чули вдень? Виділення якісь специфічні з'явились?
    Но-шпу випити думаю не зашкодить, і до лікаря. Прослухати серцебиття дитини, УЗД може термінове. А зі шлунком якихось проблем Ви не мали?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. his joker

    his joker Well-Known Member

    У мене було схоже, коли боліла підшлункова. Лікар відправив на УЗД, скоригував мені раціон та виписав ліки.
    Якщо боїтеся йти до дільничого, то може на УЗД сходіть...

    Надіслано від мого LG-D325, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. LVitaliti

    LVitaliti Member

    Рухи сьогодні якраз дуже активні і зараз є, ніби все добре, може це якраз і дитина там щось настільки сильно затискає. Проблем зі шлунком, підшлунковою не мала, запорів теж нема. Пробую вже сама себе заспокоїти, можливо це елементарно від втоми, може це сильні фізичні навантаження на такому терміні? Бо втома є, я після роботи ще вдома за готування і прибирання взялась, але з тим болем ледь до ліжка дійшла, а зараз навіть ворушитися боюсь, лежу нерухомо і буду пити хоча б но-шпу, бо біль і надалі не пройшов.
    --- дописи об"єднано, 17 Лютий 2017 ---
    Вдень все було гаразд. Виділень ніяких нема.
     
  8. his joker

    his joker Well-Known Member

    Раніше Ви писали, що після їди Вас турбували поколювання, але не такі сильні. Може, все-таки з шлунково-кишковим трактом зараз не все ок, навіть якщо до вагітності з цим проблем не було? В будь-якому випадку не жартуйте з цим, підіть обстежтесь. Якщо не до свого лікаря, то може хтось порадить толкового. Я не львівська, тож порадити нікого не зможу... хіба того, в якого сама стояла на обліку.

    Надіслано від мого LG-D325, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    @LVitaliti якщо біль під ребрами, не по низу живота, то швидше за все це шось в шлуково-кишковому тракті. може жовчний, чи підшлункова. Зараз якраз активно росте живіт, то можуть виникати проблеми в цих органах. Провіртесь чимпошвидше. Якщо воно не проходить, то можна й швидку викликати, бо я так розумію біль сильний і не проходить
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. LVitaliti

    LVitaliti Member

    Після но-шпи трішки легше.
    Мене якраз і насторожило, що біль гострий, раніше було поколювання, але більш тупого характеру, це було терпимо, та й проходило відразу коли лягала. Можливо це і від їди, сьогодні нагрішила в тому плані... хоч би зараз все пройшло, більше так легковажно не буду поводитись.
    Велике дякую, усім хто відгукнувся, бо у мене вже була паніка, навіть не було з ким поділитись і порадитись, а в Інтернеті стільки діагнозів видає на такий біль, що ще страшніше ставало...
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    Як почуваєтесь?
    Останнє діло в інтернеті щось читати - там на всі симптоми один діагноз...
    Ношпа мала б помогти, якщо нічого серйозного.
    Якщо переїли жирненького, смаженого, особливо на вечір - підшлункова може реагувати.


    Надіслано від мого SM-J110H, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. LVitaliti

    LVitaliti Member

    Дякую, вже краще. Дискомфорт є, болі теж, але значно легші, но-шпа таки допомогла. Зараз відпочиваю, бо центр де раніше обстежувалась сьогодні-завтра вихідний. Тож до понеділка дієтичне харчування і лише відпочинок. А там на УЗД внутрішніх органів, думаю, буде видно, що саме не в порядку.
     
  13. PandaBest

    PandaBest New Member

    Усім привіт , щиро перепрошую за порушеня теми , але починаю перейматись так як зовсім ще зелена) в мене перша вагітність , починаю вже думати над тим куди вставати на облік ? підскажіть будь ласка хорошу приватну клініку
    дякую велике
     
  14. Moza

    Moza Member

    я п'ю 2 рази в день по 1 столовій ложці олію льону. Якщо не забувати - ніяких запорів немає. Тільки день пропускаю - починаються + дискомфорт у шлунку
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Lionela

    Lionela Well-Known Member

    В мене були з другою донечкою страшенні болі. Причини так і не знайшли. Останній місяць я не могла навіть довго ходити мусіла лягати зразу. Пила каплі від шлунку на травках бо є гастрит, але казали що такі болі давати не може. З пологами все пройшло.Але реально ледве витримала
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    почала експерементувати з харчуванням, щоб трохи хоч полегшити свій стан з запорами.... стараюсь кожного дня їсти сухофрукти, переважно це ізюм, менше білого хліба, більше води і якісь фрукти і овочі старвюсь їсти, то зміни і уращу сторону є помітні) в тцалет забігаю частіше, але все ж не та як би мало бути...((
     
  17. LittleGirl

    LittleGirl Active Member

    Не знаю як у вас, а я просто можу не хотіти "по великому" цілий день... Але це для мене нормальне явище. Таке саме було і до вагітності. Зараз я почала ще більше молока пити, і трохи кефіру - то мені ще легше :) Можливо і Вам допоможе. А ще перегляньте свій раціон, може ви щось закріплююче їсте ? Наприклад, гранат з кісточками ))
     
  18. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    та в мене до вагітності теж не все з тим добре було, могла по 2-3 дні не хотіти і не ходити в туалет..) а тепер замітила що і до 4 днів дотягнула....і мене то насторожило ... гранат їла коли токсикоз був, так мені він смакував і ще ті кісточки розкушувати, ммм:girl_dance: а зараз напевне забагато мучного-крохмального їм:картопля,білий хліб, солодощі трохи..стараюсь щодня запнути в себе якусь зелень, салат, чи фрукти(яблука))) кефір читала що добре, але дуже свіжий, бо після трьох діб він теж дає скріплюючу дію...от думаю де би то такого свіжого взяти) ще б в нього висівки кидала, трохи б воно мене прочистило:girl_crazy:
     
  19. LittleGirl

    LittleGirl Active Member

    @kykysia в мене була така ж халепа, що дотягнула до 4х днів в 1 триместрі. Потім я так гарно сходила в туалет, що заробила собі іншу проблемку. Думаю, ви догадались. Так от, Треба було якось вивести то всьо, що призбиралось лишнього в кишечнику і тд, то лікар порадила пити Дуфалак. Я попила буквально тиждень, мені трохи полегшало, і тоді я взялась вже за фрукти, молочні продукти і тд.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Consuelo

    Consuelo Well-Known Member

    нарешті і я в цій темі )))

    Перепрошую, одразу, якщо не по темі, але розгубилась і не впевнена, чи в правильній темі пишу ))

    Порадьте хороші вправи для підтримання нормальної форми і впринципі користі під час вагітності. Особливо для спини і попи :girl_in_dreams:
     
    • мімімі мімімі x 3
    • Подобається Подобається x 2