Ми і наші мами

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Хомуся, 31 Жовтень 2008.

  1. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    @zkate в мене аналогічна ситуація. Лише мама знає, на що потрібно витрачати чужі гроші, і що я не те купую., не економлю, бо їй шкода, що діти тяжко працюють, а вме розфітькують (це не мої вислови). Після довгих сварок і доведень, що в мене своя сім'я, свій бюджет (до якого мама не долучається ані копійкою) і т.д. вона "типу" зрозуміла. Але при першій кращій можливості знаходить якесь словечко, щоб дорікнути. От напр. Що готувала на вечерю? кажу: та запекла червону рибу і рис зварила, бо не мала часу махатись на кухні. Мама: ну ми собі таких страв не дозволяємо, щоб одну червону рибу їсти. Я її хіба в салат, чи для дитини (то моя сестра). І така відповідь на будь-що - кролик, індик, качка...ЗАТЕ увага: місяць тому мама дзвонить і радиться: мені тут таке пальто приглянулось, купувати чи ні? ціна трохи кусається..я: скільки? мама: зі знижкою 7000 грн. Я тоді її словами: ну я собі таких покупок не дозволяю, а ти як маєш, то купуй і купила)) ну я була довольна, що я їй так відповіла)))
    а направду, я просто вже напевне виросла з того, щоб реагувати на мамині докори і т.п. Я не те щоб удаю, що мені все одно, а мені реально стало все одно. Тому, не реагуйте, і з часом вам теж стане фіолетово. В деяких випадках (коли людина не збирається йти на компроміс, і ти від того страджаєш) здоровий пофігізм є "самое оно":girl_smile:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
  2. zkate

    zkate Well-Known Member

    Мені так хочеться досягти, навчитись цього пофігізму. Але мені то важко вдається, бо все беру близько до серця і на свій рахунок :girl_cray:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  3. iragonzales

    iragonzales В декреті

    тому Ваш варіант не чути, продумайте як...
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    я для себе визначила ті сфери, де думка мами береться до уваги (кулінарія, розвивалки для дитини, книги, і т.д.) і ті, де ні (доходи-витрати моєї сім'ї, ремонт, житло, мої стосунки з чоловіком і т.д.). І так фільтрую собі. Пройшло часу, поки я навчилася не реагувати на докори. Але це дуже позитивно вплинуло на мій емоційний стан. Тому я старалася реалізувати план зі сферами, і з часом це прийшло до автоматизму.
     
    • Подобається Подобається x 9
    • Корисно Корисно x 3
  5. Ulianusia

    Ulianusia Well-Known Member

    Моя мама теж любить мені позакидати про економію...відкладання-збираня грошей))))Але я спокійно пояснюю,що ми не живемо для грошей,ну і вона зразу ж починає себе в моєму віці згадувати....і завжди тепер шкодує,що постійно на собі економила....)))
     
    • Подобається Подобається x 4
  6. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Ніколи з мамою не була дуже відверта, колись більше, колись менше, але в мене мама є дуже консервативна жінка, і таки від характеру мама-донька, дуже багато залежить. Я завжди стараюся знайти компроміс. Але пройшло вже досить років, коли я стала мамою, і знаєте, невідомо, як складеться в майбутньому спілкування з моїми дітьми. Звичайно хочеться завжди розуміти потреби з моєї сторони відносно дітей, але як воно буде.. Чому тут пишу? Бо знаєте, життя наше є дуже мінливе, майже в кожній сім"ї є закладений кістяк відносин, якого притримуються або стараються. Тому, я бажаю всім, і собі також, знайти ту стежку, якою можна легко пройти( з мін.перешкодами) до сердець наших дітей чи мамів.
     
    • Подобається Подобається x 10
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. iriwa

    iriwa Особлива мама

    Ну от і я дойшла до цієї теми. Ох мама, мама... От якісь дивні в нас стосунки. Про якусь відвертість між нами, то взагалі і мови нема. Шкода що з народженням другого синочка прийшлося скористатися її допомогою. Мама пішла достроково на пенсію. Ну ж ніби і хороший вчинок, достойний. Ага, не тут то було. Мама мало не "прописалася" в мене. З чоловіком стосунки часами дуже напружені. Інколи під впливом емоцій таки виливала їй душу про що шкодую, ох як шкодую. Тепер, через те моє "виливання" і постійне перебування зі мною, вона собі придумала що має право говорити мені всякі образи і я маю то попускати. Вічне капання що пенсія мала і вона бідна нещасна. Я їй вже кілька разів натякала, що справлюся і сама. А вона казала що не може нас покинути бо ми без неї загнемся.
    І ото сталася в нас така пригода. Покликали нас друзі до ресторану. Була причина для свята. На передодні я попросила маму приглянути за дітьми. Привожу я малявок, а мама мене ощасливлює, що вона думала, що я жартую :connie_pull-pigtail Ну то ще таке. Поїхали ми святкувати. Мабуть вперше за 3 роки вибралася в пристойне місце. Трошки загуляла, чоловік трохи мене споїв. На ногах стояла, все ок, ходила рівно, але язик трошки заплітався. Дзвоню до мами. Так і так, вдягай малих, бо зараз приїдемо. Вона відмовилася бо сама їх не виведе. Прийшла я до хати. Сидить тато, мама по трохи вдягає малих, дивиться до мене і пускає в мою сторону фрази, що "мене лікувати треба буде" (дослівно) бо в неї око "набите" на ті справи (дослівно) Ну ще так мене не опускав ніхто. Вийшли ми з квартири, вона пішла зі старшим швидше. (і то ще догадатися треба!!!) Сказала мому чоловіковіЮ щоб той забрав меншого бо я з ним впаду :girl_crazy:. Я тоді всю дорогу додому проплакалаю Ну так мені було гидко. Дзвонить вона на другий день, як нічого і не було, так і сяк, коли їй прийти. А я їй кажу, що приходити не треба бо чоловік повезе малого старшого на заняття замість мене і її допомога з меншим не потрібна. І тут вона знов почала "ляпати", що як то так і чого то так. Я їй пояснила що вона мене образила, і знаєте, вона взагалі не зрозуміла чого то я на неї образилася. Нє, ну нормально? Чоловік на фоні взагалі кричав що я не розмовляла навіть з нею і кинула трубку. Мамань моя не те що вибачитися не захотіла, а на остаток знов облила брудом, кинула фразу, що "вибачте що збила вам корону з голови". Ото нормально?
    Боженько, аби я для своїх дітей була кращою мамою ніж моя для мене. Щодня про то прошу Бога. Бо то не є нормальні речі.
    Чесно, так заздрю тим людям у кого батьки, це не просто назва.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 15
  8. iragonzales

    iragonzales В декреті

    може зараз мене почнуть критикувати, але коли би мова була про мене, на таке я би не звертала уваги. Мама відреагувала на свою випившу дитину як відреагувала, можливо не чекала...І ще не дозволяйте третім сторонам накручувати себе. Будь то мама, чи чоловік....нехай вони ролі міняють, але не дозволяйте того. Переводьте тему розмови.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Ahaha

    Ahaha Well-Known Member

    +100% . Не намагайтесь нічого довести, це марна справа. На майбутнє не розкривайтесь, не оголюйте душу, бо це як Ви самі сказали дає їй карти в руки. А допомогу звичайно деколи можна попросити, але якщо це стає потім інструментом маніпуляції, краще по можливості утримуватись. Цінуйте свій життєвий ресурс, Вам є кому його віддавати. У мене теж складні стосунки з мамою, і попри те, що може здатись зі сторони, я її люблю. Я знаю, що вона думає про мене, як маму. Але мені тепер ФІОЛЕТОВО, бо я знаю, що я неідеальна мама, але тепер намагаюсь завжди приймати себе такою яка є, а не через призму того, якою мамою мене вважає моя мама.
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. happy story

    happy story Well-Known Member

    У стосунках з рідними я засвоїла одну просто істину - ніколи не обговорювати своїх стосунків з чоловіком. Я можу швидко забути свої образи, а вони потім нагадуватимуть мені і чоловіку проте ,що ми давно пережили. А от з образами я впоратися не можу,хіба мімізувати спілкування в кризові моменти. Колись я почула таку фразу у відповідь на питання чому ви ображаєте мене - " ти маєш мовчати і слухати мене " Я досі не можу зрозуміти мотивацію тих образ. Єдине ,що залишається просто ігнорувати і не приймати близько до серця, хоч це ой як важко.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Знаєте, то є життя, і всяке може статися, випивша людина справляє враження на кожного різне, мама відреагувала так, ви в своєму стані по-іншому. Зрозумійте, що ви є доросла дюдина і "деколи" можете собі дозволити, (випити, закурити, послати) ну то так може грубо сказано, але сприйміть це за належне і не робіть з того проблеми. Все буде добре, розслаблятися треба всім. Проблема в тому, що саме після гульбану прийшлося забирати дітей, на майбутнє, забирайте дітей на другий, третій день і буде все ок. Не переживайте і не гризіть себе.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    старайтесь не так критично реагувати на то все. В моєї мами також часом бувають загострення. Так, боляче, не приємно, але її попускає і через навіть годину щебече як нічого не бувало, коли я кажу що її слова мене обідили - може закатати скандал, а може і не закатати. Я побачила закономірність - для моєї мами вихід на пенсію став великим шоком (хоч це був плановий\за віком), перший рік мами на пенсії я думала що не переживу, але нічого...навчилась проковтувати обіди, якщо чесно я це починаю списувати на старість і характер. Мама раніше дивувалась дідусеві, як він всяку гадость може ляпати, а зараз я починаю дивуватись мамі :sad:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    @iriwa ви такі не одні) в моєї мами таке саме ставлення до алкоголю. Як вона чує, що я бокал вина випила за вечерю без приводу, то каже, що в мене погана спадковість (типу алкоголізм від тата))). То я не звертаю уваги, і все. Хай каже, може легше їй. Наступного разу чоловіка за дітьми посилайте, чи наст дня забирайте. Менше буде знати, то краще жити буде!) і про свого чоловіка я мамі тільки хороше говорю, бо в мами дійсно загострене бачення. Я ж дочка, а хто хоче, щоб дочку ображали? а так, зять добрий, а я " таке собі") але ж своє)
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 1
    • мімімі мімімі x 1
  14. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Трохи позитиву про мам. В нас теж не все гладко, але я часто тепер розумію маму. Щойно приходять до мене на кухню мої діти-квіти: попереду старша - за нею менший вагончиком, зубами закусив її футболку. Ну ок, поржала, вони пішли. За секунду вертаються навпаки: малий попереду - мала позаду закусила його футболку. І тут я говорю мамині слова в свій час на нас з сестрою: "Три роки різниці, один розум":girl_crazy:І таке часто буває, що я ловлю себе на тому, що говорю її словами:girl_wink:
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • мімімі мімімі x 1
  15. shelev

    shelev Member

    коли ми стаємо батьками змінюється не стільки наще ставлення до батьків, а світогляд. Кожній жінці - мамі вже не цікаві раніші часи. Зараз для неї більш потрібна допомога досвідченої людини, яка може надати як фізичну, так і моральну підтримку. Людина змінюється в першу чергу всередині, а ставлення до батьків - це вже посфактум цієї зміни. Якщо добре приглянутися, то в загалі до людей змінюється ставлення.
     
  16. Malvochka

    Malvochka миється в бані

    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Sangria

    Sangria Member

    Приєднуюся і я до обговорeнь. Проблeми в мeнe з мамою є давно алe тeпeр доходить до крайнощів. Мама допомагає мeні з дитиною бо я рано вийшла на роботу. Алe з часом та допомога з охочоі і добровільноі пeрeтворилася в вимушeну і за яку я маю бути бeзкінeчно і бeзумовно вдячна. А вдячність має виражатися в тому аби нe питати і нe говорити про якісь момeнти щодо дитини, чистоти в домі ,дe вона пeрeбуває чи стану мами (можe випити нeбагато алe всe ж таки нe схвалюю того). Як то донeсти свою думку правильно до такоі людини яка при будь якій бeсіді кричить що я кинула ій дитину і пішла собі в світ і підтримую свeкруху і взагалі остання дочка.

    Надіслано від мого M3s, використовуючи Tapatalk
     
  18. iragonzales

    iragonzales В декреті

    Ви допускаєте таку думку, що Ваша мама спробувала і пошкодувала, що взяла це все на себе?
     
  19. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    у всьому тому нічого немає -- якщо говорить і сидить, знач все ок, мене тільки оце турбує. бо якби
    то просто б сказала, що не хоче сидіти
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    взяти няню :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1