Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on 15 Травень 2015 відповідей - 5.043
  1. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    тема є продовженням цієї

    Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

    Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

    Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

    Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком
     
    Останнє редагування модератором: 14 Лютий 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    ну, по-перше, тривалість пологів ажніяк не є "показником якості"
    по-друге, прочитавши історію Аніти, я би не казала однозначно про причини і наслідки. Пригадуючи історію Л.Подкопаєвої, яка близько 12 годин "намучилась в непродуктивних переймах і чекати вже не було куди, тому зробили КР", не бачу нічого унікального. пояснення цього особливою фізичною формою логічне, але бездоказове
    Шкідливим для жінок, які планують материнство, є "закачування" м'язів. Це в чоловіка мають бути тверді і широкі м'язи, а в жінки - довгі і еластичні. Мені це чисто на відчуттях відрізняється.
    Це як питання про вум-білдинг. Корисно чи шкідливо для пологів? Знову ж, на інтуіції, я підчас вагітності відмовилась від всіх "накачувальних" вправ, лишила лише ті, що дозволяють відчувати окремо м'язи на різній глибині і пов'язують напруження-розслаблення "там" з диханням. І для відновлення також не поверталась до "закачки", бо всі ті практики цікаві і прикольні, але не всі корисні в особливий період життя.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  3. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Про Аніту. Я читала в її інстаграмі, що причиною КР у неї був вузол на пуповині.
     
  4. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Тим більше
     
  5. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    тривалість пологів в розмові кожен визначає по-різному. Хтось, як болючі перейми регулярні починаються, хтось із легеньких перейм, а хтось рахує з того часу, як до пологового доїде. Тому оте - за 3 години народила- неясно про що.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Погоджуюсь, пологи- то є щось з області фантастики, ну а в нас всіх фантазія розвинена по-різному. Тому, головне, налаштовуйтесь на позитив(хоча це буває важко), але дуже швидко минає.
     
  7. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Я не знаю, це я такий "бегемот" чи шо.
    Пішла з малими вчора у аквапарк. Вони поки на гірках, людей КУПА, то я пішла в спортивний, типу, вагітність, басейн полегшує... всі діла.
    А в мене вже кінець 7-го місяця скоро світить, живіт такий поперед мене. Думаю, нарешті пір'їнкою себе відчую хоч трошки. Я як почала плисти, живіт вниз тягне, ноги вище дупи взагалі підняти не можу, десь там знизу, дихання бракує (ну в мене і було відчуття, що в мене легені не більш як два кулачки), на спині плисти ніяк не можу. Пропливу басейн і відхекуюся як рів копала. Ледь 40 хв. проплавала.
    Щось я не зрозуміла тої користі басейну, хіба спала добре потім, це да.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Raven

    Raven Мама малятка

    На гімнастиці для вагітних макарон дають під голову, або живіт. Якшошо :)я просто з малою збоку товклась)))
     
    • мімімі мімімі x 1
  9. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    БО то дійсно так і є, все залежить від людини і її довагітних навантажень і занять. Якщо людина спортивна і завжди займалась спортом, то відповідно і під час вагітності підбирає собі заняття. А якщо людина не дуже переймається спортом, то повірте, лишній рух, чим дальше тим більше додає тільки дискомфорту, але, ще залежить від індивідуального перебігу вагітності.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Та я плавала до вагітності частенько, потім за півроку до вагітності ще встигла регулярно з тренером позайматися, трохи схуднути і тіло "підтягти", то не чекала, що так важко мені буде. Напевно аквааеробіка і так щоб не глибоко, щоб на ноги ставати можна було, то було б оптимально. І да, отої "паралонової вермишелини" мені бракувало.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    diablo:в мене одної гормони грають , злюсь-нервуюсь,і майже вибухаю через будьяку дрібницю??
    думала вагітні добрі жінки, ага, шоб часом:girl_crazy:
    особливо виводять люди на роботі:чого те таке дороге,чого се таке дороге?:crazy: блін я ж тільки продавець, пояснюю ніби адекватно "шо по чьом", а воно далі мені своє тараторить, шо то за такі ціни, шо ми тут подуріли ,гроші дерем:suicide: я не моооожу так :crazy: доводять до сказу вже...
    хтось може п'є якесь узбагоїтільне? бо вдома я якась ніби нічо така, а між людьми - то покусати годна деколи ніби ПМС раптово настає:girl_devil:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Смішно Смішно x 1
  12. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    а я від тошноти .... Не їм не тошнить, поїм і за пів години такий приступ нудоти, шо мама мія :girl_cray::dash1::dash1::dash1::dash1: .... реально аж страшно їсти ... А ще мої вагітні захцянки . З останніх - рулети з оселедцем і морквою корейською і то тілько магазинні . Я їх їла один раз в житті , знаю що там купа хімії , але смак ходив за мною тиждень і я здалася.... Сперла майже 200 гр , потім 7 м"ятних цукерок від нудоти ... Отак і живемо . Якби не Бог, підтримка чоловіка і позитив, який мені дарують діти , то вже б :hunter::heart::girl_angel: :ThankYou:, останні три смайлики вам набрали мої діти. Хто знає якийсь супер рецепт від нудоти напишіть, БУДЬ ласочкаааааааааааа !!!!
     
    Останнє редагування: 22 Лютий 2017
    • Співчуваю Співчуваю x 3
    • мімімі мімімі x 1
  13. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    @Ligymunka а інтернетні реуепти не помагають? типу чаї з імбирем памятаю чула таке, чи ще щось..бо я ніц такого не робила, рвала тушнило тоже так трохи але до тижня десь 13 пройшло..в вас який термін? о мені жаль наших чоловіків(( бідні вони з нашими забаганками,гормонами і так далі...:girl_crazy: я наприклад вредна була трошки колись, а тепер то така вредна шо огого:girl_crazy:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Наскільки мені казали, що імбир не можна, бо стимулятор ... В мене початок 14 . Протягом дня нудота вже пройшла, тільки приступи після їжі..... В мене рвоти, дякувати Богові , не було .... але всеодно важко ті приступи переносити .... З другою вагітністю мені помагав зелений чай наще і два цукерки... Зараз не помагає і не смакує .... То правда , бідні наші чоловіки .... В мене вже діти нагадують , щоб не забути купити м"ятні цукерки і грейфрукт для мами ....
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    в мене на початку токсикозу теж рвоти не було, дуже нудило протягом дня, особливо після маршруток..(( аі взагалі я завжди старалась уникати рвоти будь-яким способом, а тут не змогла терпіти, і просто коли сильно нудило, бігла до "білого колєги в туалеті", після того як спорожнявся шлунок мені ставало краще на певний проміжок часу... але я вже така замучена була тим токсикозом і зневірена,що думала недоживу до того дня коли він закінчиться((( але нічо Богу дякувати все ок)) тому і ви - вище носа, у вас така опора і підтримка, ось трошки і все минеться))))))
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Мені допомагають кислі, несолодкі яблука, можу з'їсти до кілограма в день, ще допомагає мінеральна вода без газу. На сніданок їм мюслі, після них принаймні до обіду не нудить. В мене зараз 11-й тиждень, і нудота поволі відпускає. З вагітних забаганок - хіба найбільше хочеться печеної картоплі:girl_crazy:.
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. LittleGirl

    LittleGirl Active Member

    Ой, нагадали мене)) я от до тижня напевне 20, була така добряшка що хоч до рани прикладай. Няшка, одним словом. Була така няшна, що аж самій від того гидко було :girl_haha::bad:. А потім почалось ... от зараз мене аж шляки трафляють коли хтось не так тарілку помиє, чашку не там поставить, пару цукринок валяється по столі, рушник не рівно повісили. Ніколи аж такою господиньою не була, але зараз це шось страшне. Я стараюсь промовчати, бо то напевне не так страшно, як мені зараз це здається, але чоловік ловить мій погляд, і пробує догадатись що не так )):girl_haha:
     
    • Смішно Смішно x 2
  18. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    @Ligymunka о згадала, мені моя лікарка казала пити в день 1.5 води поляни, боржомі,чи плосківської, але попередньо гази випускати з неї... Я пробувала так робити, то боржомі смакувала, але гази чуть там були таки і певнр більше 1л я не випивала, але трошки краще було.... А поляна без бульок, то шось страшне, від самого її смаку можна бєкати:girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. LittleGirl

    LittleGirl Active Member

    @Ligymunka якщо вирішите попити боржомі (а це значно смачніше ніж поляна), то сильно не захоплюйтесь. Наскільки мені відомо, її не можна вживати в якості щоденного пиття, бо це лікувальна вода.
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. kykysia

    kykysia Well-Known Member

    @LittleGirl мені лікарка казала скільки часу пити, але я не пам'ятала)) і десь до тижня часу пройшов токсикоз))
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @Ligymunka, а сушені яблука пробували? Такі кислі-кислі). Я іх можу мішками їсти, і під час вагітності, і під час годування. То моі смаколики).
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Креативно Креативно x 1