"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    а скільки мл Декасану потрібно разово для інгаляції дитині в 3 роки? бо всюди пише різне..
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  2. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    І до нас, кажись, той ротавірус добрався. 2 дні мене трохи нудило і ганяло, але не критично, Влад теж щось таке мав і я вже мала надію що минулося, а вчора випив склянку кефіру (де моя голова була - я геть забула що молочне не бажане :girl_cray:), вночі якось трохи занадто пітнів але Т не було. От нині не встигла в садок завести як дзвонить вихователька і каже що блював і в туалет бігає. Вдома ще пару разів вирвав, але більше всього мені не подобається той понос - досить часто і багато . Пою смектою (але не дуже йде йому), і ромашкою, гриз вугілля (звичайне чорне). Зараз нарешті заснув (плакав, а потім відрубався і вже 1 год спить, уві сні теж трохи постогнував спочату). Як проснеться спробую суп запропонувати "порожній" бо вранці з"їв тільки шматок хліба підсушеного в духовці, кричав що ще хоче, я не дала і добре бо за 40 хв вирвав і той. Муж має ще хуману електроліт принести. Температура нормальна, але якийсь змучений і "варений" трохи з тим всім
    Як дізнатися коли той понос переходить за межі мого контролю (бо бігає щопівгодини і так досить багато води), виходить що п"є точно менше ніж втрачає попри всі мої старання?
     
  3. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Дівчата, в нас щось трохи дивне відбувається. Какає малий щось часто, не сказала б що понос, але таке трохи м'якше і ніби зі слизом ( вибачте за подробиці) Вчора какав три рази і то так по багато. Сьогодні зранку знов і зотву після сну, розбудився з плачем показав що животик болить, покакав і перестало. Поводить себе як завжди, ів нормально, після сну ще нічого не давала, боюся. Дівчата як на то реагувати, бо щось трохи в шоці?
     
  4. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    @olerusya не знаю в три, нам в 5,5 1,25 мл на 3 мл фізрозчину
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Я завжди 1:1 роблю 2-3 рази на день.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Я мала такі ампулки по 2 мл, то пише що їх вже розбавляти не треба, то я так і зробила, надіюсь правильно..
     
  7. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Ампулки фізрозчин:декасан 1:1? Якщо чистий декасан, то його треба фізрозчином розбавляти.
    Я спочатку теж ампулки купувала, але лікар казала розбавляти. Потім купила 200мл. баночки декасану і фізрозчину. Так його на довго вистачає і набагато дешевше виходить. Набираю шприцом скільки треба і все.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Raven

    Raven Мама малятка

    Спробуйте регідрон дати. Підсолодіть, або лимонного соку дайте, головне, щоб пив. Мала прийшла з садка і вирвала, переживаю, чи то не вірус. Добре при таких інфекціях церукал помагає.
     
  9. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    він тошноту знімає. але мені лікар казав, що його пити (мені кололи), коли просто нудить, а не рвеш -- він від тошноти, а рвати треба -- все зайве виходить. головне наводнювати
     
  10. Raven

    Raven Мама малятка

    І це теж. Взагалі він більше противірусний, від тої кишкової бяки мені ліпший ніруфокспзиду.
     
  11. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    та ну, ви щось плутаєте. який він противірусний. це взагалі небезпечний препарат із купою побічних ефектів. У мене знайомий мав проблеми із шлунком, попив церукал, то потім аж на дурці лікувався -- такий страх його мучив. там розбирались-аналізували і таки знайшли корінь зла у тому церукалі (там і в інструкції про те написано:
    Со стороны центральной нервной системы: головная боль, головокружение, повышенная утомляемость, беспокойство, чувство страха, депрессия, шум в ушах.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1
  12. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    Так-так. Церукал взагалі в останню чергу. Я ліпше б кілька раз Ніфуроксазид дала дитині, ніж раз Церукал. І при вірусках, чи інфекціях він безрезультатний.

    Надіслано від мого SM-J110H, використовуючи Tapatalk
     
  13. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    Мені церккал кололи при першій вагітності , як тоді мала шалений токсикоз, то казали що то крайній захід.
     
  14. Khaleesi

    Khaleesi Well-Known Member

    Малому теж кололи церукал, половину дози. Але це було на відпочинку і на наступний день мали вже їхати поїздом додому, а дитина дуже мучилась. Правда, рвота і тошнота зразу припинилась і ми змогли потрохи давати і смекту, і ентерол. Але педіатр радила вже в крайньому випадку таке давати.

    Надіслано від мого Redmi 4, використовуючи Tapatalk
     
  15. jassystay

    jassystay Well-Known Sceptic :p

    @Akina як ви там? Ми ще досі хорі...
     
  16. катенок

    катенок Well-Known Member

    В нас певно теж ротавірус.Почалося все з того,що раптово малий став дуже капризний млявий позавчора до обіду.Ліг спати,встав,почав плакати,явно його заболів животик,сам злякався бо покакав в памперс і сів на горшок і ще пропоносив.Вирішила дати сорбекс малюк.Пив,останню ложку не захотів,я втиснула,вирвав.Впевнена,що то просто зайве було,а так рвоти би не було. Потім за 2 години ще раз так добре пропоносив і все. Більше понос не було.На вечір піднялася темп.38.5. Вчора теж температура до 38.5,вночі 39,зранку 39.Зараз 38.0. Нічого їсти не хоче категорично,майже весь час лежить або на руках хниче .Дитині 1 рік рівно.
    Даю нифуроксазид,ентерожерміну, креон до каші безмолочної, смекта.
    Коли йому стане краще???
    Сьогодні не витримала,здали аналіз крові.Кров спокійна.
    --- дописи об"єднано, 24 Лютий 2017 ---
    Найголовніше я не розумію чому така страшна млявість.Він не обезводнений,поносу частого не було,п'є багато ,пісяє багато.Кров спокійна гемоглобін 116.Чому йому так погано? Зразу педіатр сьогодні хотіла відправити в інфекцію,але глянули аналіз і все ок,поїхали додому...але я не можу на нього постійно сплячого дивитися.Навіть як темп.падає,він нічого не хоче.. ні їсти..ні печеньок..ні бавитися,нічого....
     
  17. mokhnatska lesia

    mokhnatska lesia Well-Known Member

    такий вид ротавірусу, мої свекри вже тиждень відходять від такого, мала також десь тиждень сили немала
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

     
    • Подобається Подобається x 1
  19. дашулька

    дашулька Well-Known Member

    Що то за грип такий, що даэ вiдразу пневманiю? Старша в лiкарнi, з нею чоловiк. Вчора лiкар почав розповiдати про те, що чоловiкам в лiкарнi не можна перебувати разом з дитиною, бо це спричиняэ дискомфорт iншiм жiнкам. А якщо немаэ вибору? Менша також хвора, чекаю на лiкаря, бо так само кашляэ. Ще такого дурдому не мали(
     
    • Співчуваю Співчуваю x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    І в нас такий. Минулу п'ятницю-суботу малий підкашлював мокрим трошки і без темпратури. В неділю додався нежить і темпа одразу 39. Послухала лікар, почула хрипи з одного боку і була майже впевнена в запаленні. Але вирішили 3 дні полікуватись Протефлазидом, Проспаном і Гексаспреєм, плюс багато пиття і промивання носа. Якби не спала температура, то довелось би дати антибіотик. Але на щастя температура спала. Залишили те лікування і плюс додали електрофорез. На фоні того додався середній отит, який лікуємо Отіпаксом. Вже тиждень ті каруселі:wacko:
     
    • Співчуваю Співчуваю x 3