Шкода і вплив глютену на здоров'я

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Neytasa, 15 Січень 2017.

  1. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Останнім часом стикаюсь з багатьма дослідженнями про шкідливий вплив глютену на здоров,я не тільки для людей з непереносимістю, але і для всіх.
    Що злаки всі генетично модифіковані і не здатні перетравлюватись нашим організмом.
    Тобто уся випічка- це отрута. Навіть висівки, цільнозерновий хліб також не корисний.

    Але злаки без глютену- рис, кукурудза, гречка, овес, також вирощуються і обробляються великою кількістю хімії.


    Що думаєте на цю тему?
    Бо якийсь замкнутий круг виходить.
    Або кардинально змінювати харчування, або не відноситись до цього надто серйозно?

     
    Останнє редагування: 15 Січень 2017
    • Подобається Подобається x 2
  2. solana rok

    solana rok Well-Known Member

    ІМХО, є сенс час від часу сидіти на бг дієті. Але переходити повністю я б не ризикнула, все-таки злаки джерело вітамінів групи Б, особливо цільні.
    Маю досвід, як з сином, в якого пішов прогрес в розвитку, після бг дієти.
    Так і свій досвід сидіння на такій дієті, без цукру і без глютену. Скажу дуже-дуууууже важко не зірватися, я не любитель солоденького, але було відчуття, що борюся із залежністю. Наприкінці дієти ясний розум, кращі стан шкіри, самопочуття і більше енергії

    Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 5
  3. labisqwee

    labisqwee instagram: ukrainian_en_vogue

    Тут розвинена адекватна думка про те, що для людини без виражених симптомів глютенової нетолерантності важлива не так відсутність глютену, як різноманітність і багатство раціону Еда человека - Полезна ли безглютеновая диета? Окончание... | Facebook

    З іншого боку, присутність глютену у дієті людини не настільки давня і вивчена, щоб стверджувати, що симптоми нетолерантності зводяться лише до системи травлення, а наслідки обмежуються поганим самопочуттям і алергіями. Все більше наукових підтверджень тому, що наслідки споживання глютену виходять далеко за рамки лише однієї системи в організмі, є сенсовні підозри про те, що глютен глибоко впливає на роботу мозку і всієї нервової системи. Тут, як у кожній мало дослідженій справі, вибір кожного визначається власним авантюризмом і готовністю ризикувати своїм майбутнім заради смаку.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Neytasa

    Neytasa Well-Known Member

    Я і малюк (1.5роки) уже 2 тижні без глютену.
    Ми впринципі не зловживали, але хліб цільнозерновий я їла, деякі крупи, макарони.

    І зміни дуже радують!
    У мене більше енергії, а у малого нарешті зникли незрозумілого походження алергічні плями, чи атопічний дерматит! Шкіра ідеальна за довгий час!

    Думаю непереносимості у нас немає, бо з травленням, ростом все добре. Але мабуть було якесь перенасичення.

    Але на майбутнє ще не опреділилась, бо розумію, що цілком відмовитись від глютену не вийде. Але після перечитаної інформації обмежу точно...
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Samarta

    Samarta New Member

    Всі пам’ятають дeвіз “Хліб - народнe добро, бeрeжіть його”. Хліб - цe частина нашоі культури, він присутній у багатьох наших ритуалах, навіть наш прапор має пшeничнe полe. Відмовлятися від пшeниці доцільно лишe тоді, коли організм справді нe пeрeтравлює. А просто так, бо цe модно - нe знаю, чи потрібно.
    Коли жую хлібці, відчуваю якийсь синтeтичний смак, справді модифікований. А зараз пишу - і мeні пахнe хлібом, свіжим, з рум’яною скоринкою і свіжою м’якушкою.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. maavka

    maavka Well-Known Member

    Зараз не та пшениця, що колись була. Почитайте цю статтю, що тут в темі давали.
    Почему от булок и хлеба заболевают раком? - Шоу-парк - m.ru.delfi.lt[/OFF][/QUOTE]
    І якраз від свіжого хліба бувають запори, бо та свіжа м'якуша в кишечнику злипається)
    А мені подобається хлібці (особливо з маслом), хрумати приємно, між зубами не так багато лишаються і легкість є після них, бо колись, коли напихалась канапками, то була важкість потім.




    Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Samarta

    Samarta New Member

    Зараз всe нe тe, що колись було. Алe ми живeмо тут і сьогодні, споживаємо тe, що маємо.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    @solana rok, ви не перша,до речі, хто реально помічає зміни при таких проблемах, якщо перевесьи дитинку на безглютен. На такій дієті у мене і у коліжанки малий,і у чоловіка племінник.І є результат. Мабуть,якийсь зв язок таки дійсно є
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Інструкція для тих, в кого нема несприйняття, але дуже хочеться ;)
     
    • Смішно Смішно x 5
    • Подобається Подобається x 1
  10. solana rok

    solana rok Well-Known Member

     
  11. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    Розкажіть плз про меню.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. solana rok

    solana rok Well-Known Member

    Не думаю, що вам допоможу, бо в нас сильно обмежене меню. Виключили пшеницю, жито ячмінь і все де вони можуть знаходитись. Не бачу сенсу накуповувати тих безглютенових солодощів, на які часто налягають при дієті. Хліб замінився на рисові, гречані хлібці. Солодощі роблю сама, в тому числі шоколад. Печу на нутовій, рисовій, гречаній, кукурудзяній. Найголовніше харчуватись різноманітно, бо часто грішать тим, що з пшеничного просто переходять на безмірну кількість страв з рисом.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. Ahaha

    Ahaha Well-Known Member

    Я вже не перший раз на безглютеновій дієті, і цей раз протималась вже довше за всі рази - майже півроку. У мене було так - сижу 4 міс на дієті потім йду як я це називаю в "глютеновий запой". Відчуваю всі побічні ефекти, через які і притримувалась безглютенки, і знову сідаю на неї. Всі проблеми з кишківником у мене не пройшли, але хоч живіт не болить - якщо їм глютен то ще і болить. Я не покидаю надії знайти причину непереносимості, от, наприклад, читала, що підвищений ріст бактерій в тонкому кишечнику і кандида можуть приводити до непереносимості. Я дуже хочу вірити, що зможу хоч нечасто поласувати смачненькою булочкою. Сьогодні марила просто німецьким брецелем, думала може приготувати, ніколи не пробувала, а толку! Мені ж не можна (( Але зате мігрені рідше мучать, і вагу скинула до довагітної :girl_in_love:
    --- дописи об"єднано, 9 Березень 2018 ---
    Якщо автор теми не проти, пропоную ділитись тут ще рецептами, які ви вже випробували, не знаю, чи варто заводити для того окрему тему?
     
  14. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Я вже давно на низькоглютеновій дієті, якщо це так можна назвати. Не купую глютеновмісних круп і хліба не їм у повсякденному житті. Проте спеціальних безглютенових продуктів не купую. Для мене таке харчування ідеальне. Вважаю що глютен шкідливий здоровим людям саме тому, що його зараз дуууже багато в нашому раціоні.
    --- дописи об"єднано, 10 Березень 2018 ---
    Про самопочуття не скажу, аналізи щитовидки покращилися, але чи справа в глютені важко сказати, бо я ще багато чого не їм-цукор, м'ясо, рафвновані олії і всяке тому подібне. Думаю тут заслуга мого комплексного цільного рослинного харчування, і відмова від пшениці в тому числі доплмлгла
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    У мене трішки інакший досвід: у зв’язку із гастроформою алергії у старшої доньки наш гастроентеролог посадила на бг дієту. Хоча, аналізи у нас в нормі, але ми вирішили спробувати. Дитина ну дуже важко перенесла ту дієту. Не тому, що ми їмо булки і всяке таке і вона до такого харчування звикша. Ми практично з народження алергіки, тому харчування відповідне. Але через певний час дитина була аж синя. Схудла, проноси і все, що із цим пов’язано. Наш імунолог відмінив дієту, нам стало набагато краще. Навіть трішки поправилася доня. Що за 7 років дуже мене тішить. Тому, навіть не знаю. Можливо, я переборщила дуже, ми ще паралельно сиділи на безлактозних продуктах. Але реально нам не пішло...