Для мамусь і татусів (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

  1. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    Ви знаєте свою дитину. Знаєте! І не кажіть, що готові, наприклад, до того, що завтра він видасть зовсім не те, що йому властиво. Я не про соціальні норми, а про особистість, характер. Так, він тільки формується, але ж деякі риси вже доволі яскраво проявляються.
    От Аня боязлива, коли одна в колі дітей. Вона довго придивляється, вивчає, не відразу йде на контакт. Я сприймаю нормально те, що вона з часом ставатиме сміливішою (або не ставатиме, час покаже). Але якщо вона сьогодні прийде на майданчик до незнайомих дітей, частину відлупцює, частину порозпихає, намагатиметься ними керувати і т. п. - от це для мене буде якимось тривожним сигналом, бо це їй не властиво. А з дорослими - навпаки: доця бачить вільні вуха і зацікавлений погляд - і все, рот не закривається, вона розкаже без розбору все, що її питатимуть, заспіває 10 пісень, філософствуватиме півгодини. Це їй властиво. От якщо цього не відбувається (спілкування із зацікавленим дорослим) - значить, щось її непокоїть (причин може бути безліч, від "на горщик" до "а от сьогодні в садочку таке сталося"). Вона непосидюча. Якщо сидить камінчиком - щось не так.
    Втратити контакт і порозуміння зі своєю дитиною для мене страшно. Відновлювати потім важко. В мене племінниця є. Їй 12. І, знаєте, я бачила які метаморфози відбувалися, коли контакт втратився десь між її 4 і 5 роками.
    Вам здалося. Я писала вище.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    igrovoy-sportivnyy-kompleks-shalunishka_d3c8933143532e6_800x600_1.jpg Переглянути вкладення 77947 Переглянути вкладення 77947
    Приходьте до нас в гості, на спорткомплексі в дитячій кімнаті лазять абсолютно всі дітки-гості малюка ;)
     
    Останнє редагування: 27 Квітень 2017
    • Подобається Подобається x 1
    • Креативно Креативно x 1
  3. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Мамусі і татусі, чим ви транспортуєте своїх діток 2-3-4 роки? Синок в такому віці добряче ганяв на біговелі, то могли досить далеко і швидко ходити. Доня не хоче, ні на біговелі, ні на самокаті. Пішки йде переважно охоче, але повільно і не в той бік) а часом треба швидко. Та й додому часто повертаємось з нею на руках/спині, візочком з лялькою під пахвою, сумкою в зубах... Ну, ви зрозуміли) Я хочу візок, але практично всі, які підходять по вигляду-ціні, розраховані на дітей до 15 кг. Доця вже має 14,5, ну і я би хотіла ще з рік повозити. Але ж мабуть є візки якісь для старших діток? Geoby і baciuzzi ніби міцні, але й вага в них недалеко втекла від нашого Тако( Ровери оті триколісні з ручкою не хочу, не подобались ніколи, не розумію їх популярності. Порадьте щось.
     
  4. marianast

    marianast Well-Known Member

    Складно. Я би перепросила ровер з ручкою, особливо якщо доня хоче в ньому їздити, головне не на руках.
    В нас ще нема, але мала страшно таке любить, маєм в батьків старий роздовбаний прототип, їде як зачарована, годинами. Єдине, що мене відштовхує -сплячі діти в тих ровериках, в жахливих позах. Дивитись не можу, в мене оскома
    Або візок. Трохи ризиково звичайно, але ця вага "до 15" то умовне позначення, на практиці возять більших діток, і нічого їм не є. На рік сміливо можете брати, б/ушку, бо на новий вже шкода тратитись
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Та в нас нема ровера, просто багато діток її віку бачу в такому. Вони мені такі негабаритні виглядають, і не складаються ніяк.
    Про візок теж думала б/у, але якби то знати, які міцні, щоб і попереднього пасажира повозив, і під доцькою не розлетівся...
     
    Останнє редагування: 3 Травень 2017
  6. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    В мене чіко liteway, коляска возить вже другу дитину і нічого їй нема, це при тому що з меншою майже кожного дня використовувала, "пригала" по сходинках, і набивала корзину продуктами.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. marianast

    marianast Well-Known Member

    @Rosynka не думаю що з вашою вагою є привід для хвилювання. Візьміть чіко, в мене Liteway, виглядає міцно, старший любить потовктись добре і все Ок. І бюджетно, бо шукати щось дороге на рік-півтора....
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Дівчата, глянула, Чіко Лайтвей має окремі ручки, не суцільну. Реально нею керувати однією рукою?
     
  9. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Мені навпаки так краще, коли окремі ручки. Одною рукою мені було незручно (з нашими дорогами) - бо завжди ставила поворотні передні колеса. Можливо якщо колеса рівні - то норм)
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. happy story

    happy story Well-Known Member

    Ми возимся прогулкою . Мали люльку і прогулку в комплекті. Прогулка ця нам зараз в сам раз. Нам 1.9 . Думаю вам теж треба якийсь візок прогулка, або ровер з батьківською ручкою, бачила біговели з ручкою для батьків, але моя теж в біговелі не хоче іхати, і ровер ій не зручний пробували на чужому возитись ноги звисають до педаль не дістають на підставку не хоче ставити, з захватом возилась хіба перші 10 хв далі хотіла собі нормально розлягтись а в ровері це не виходить..., так що на разі хіба візок в сам раз...

    Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. marianast

    marianast Well-Known Member

    Реально, але краще двома:girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. maavka

    maavka Well-Known Member

    Синочку 2 роки 1 міс. Також не хоче їхати на всяких машинках (в нас одна є), біговелах.
    Гуляємо з такою коляскою, стара модель Geoby. (Фото з минулого року)
    [​IMG]
    Нам поза 16кг і все ок. Така коляска мені зручніша, навіть за прогулянкові, бо маса гарно розподілена, в прогулянкові коляска важча. Також мені подобається що колеса там не рухаються (в прогулянкові також може бути така функція, але в нас цей механізм чомусь зламався), бо дороги в нашому районі зовсім нерівні, горбисті, а біля поліклініки плитка під кутом нерівно є, і там коляску (з колесами що повертають) можна вгробити.
    Ну і зручно тримати цю коляску в одній руці, а в іншій вести дитину, коляска не косить, бо колеса не повертають. Також внизу є багато місця для покупок. Як на мене коляска витримує масу нормально, було таке що ми і кілька кг бульби купували разом))
    А ще в тролейбус, 31, 53 зручно заїжджати, сама справляюсь без проблем. З триколісним ровером мені це менш зручно.
    Ну і по бездоріжжю гарно їде (бо колёса великі, на відміну від прогулянкових з малими)
    От така от коляска, користуємось нею десь з 4 міс, і то купили бу (за смішну ціну 500грн). Хоч і стара вона, але служить добре.

    Але пораджу взяти коляску прогулянкову, з великими колесами, де можна поставити тормоз, щоб не повертали (при потребі). Ну і міцної конструкції, така коляска напевно не зможе складатись. Якось бачила в маршрутці дівчинка 3-4 роки була у колясці, якось не звернула увагу на саму коояску, пам'ятаю що вона була велика.
    Якщо не плануєте наступної дитини, то шукайте бу. Або можна типу такої як в мене. Можливо потім ще вдасся продати.
    Я раніше думала, що в 2 роки коляска вже не буде потрібно, але мій хлопчик без неї ніяк, дуже втомлюється. Без коляски на руки проситься. З триколісним ровером мені не зручно, це вже як малий до педаль доросте, то будемо їздити

    Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    @lyanysya @marianast дівчата, хочу взяти чіко лайтвей. Одне питання, що з козирком? він закриває від сонця? бо малий дуже злиться на сонці))) той козирьок мені виглядає якийсь дуже маленький. В мене й зараз такий неглибокий, але задовбало пеленками з защіпками накривати))
     
  14. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    мій малий важив 18 кг в 2 роки (після 2 ходив ногами чи на біговелі), а до того без проблем возилися в тростинці Геобі найпростішій типу такої
    [​IMG]
    ще й купували її б\в. Прогулянкова наша велика зламался - тріснула рама (але то я винна бо по 10 кг в багажник накладала :girl_haha:), а тростинка - жива. Тому думаю ваших 15-16 запросто витримає.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    він невеликий. В мене доця сонця боялась))) але нічо, якось відкатали. Але якщо в сидячому положенні - я натягувала капішон, незнаю як пояснити - хіба зараз фотку кину)
    --- дописи об"єднано, 4 Травень 2017 ---
     
  16. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    дякую! та нормально виглядає, я не думала, що капішон можна так потягнути в ньому. Пеленки, защіплені канцелярськими зажимами, виглядають ще більше не альо))) буду брати, певно, цей возик, бо 300 дол за якісь кращі мені шкода
     
  17. marianast

    marianast Well-Known Member

    P70504-235348.jpg P70504-235400.jpg P70504-235440.jpg
    Козирьок можна опустити дуже низько, наскільки дозволить дитина.
    Я зі старшим від тростини принципово відмовлялась, заради комфорту дитини, з малою трохи попустило і,загалом, я задоволена. Трохи торохтілка , але то швидше претензія до стану тротуарів. По доброму покритті їде люкс. Єдиний мінус для мене - нерегульована підніжка, мала спить, ніжки висять, мене то нервує. А в решті - дуже достойний возик.
     

    Вкладення:

    • Інформативно Інформативно x 2
  18. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    дуже дякую, дівчата, що відписали й фотки додали. Мені не торохкотілку взяти в амер - то мінімум 300 дол, і ще не факт. бо тут з надувними колесами возиків майже нема, або дуже дорогі. я не розраховую на той сегмент наразі. Я вже 7 міс відторохкотіла з люлькою, якось і звикла))) малому все одно, спить нормально. Тільки капішон мене насторожував. Але, як він опускається, то мені все інше ок.
     
  19. marianast

    marianast Well-Known Member

    @Oleksandrochka в Америці тротуари напевно не становлять загрози для візка) по рівному асфальті їде чудово
     
  20. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Розкажіть мені про дітей-любителів-себе-накручувати. Бо Влад більше боїться і страждає від того, що сам собі напридумує (а придумує він якісь такі триповерхові схеми жахів), ніж того, що є насправді. І важливо вчасно досить різко і впевнено зупинити ті "стєнанія" поки вони не зайшли далеко.
    Наприклад, коли вдариться чи подряпається то спочатку обніму, пошкодую, подмухаю важливо не розтягувати то все "сюсюкання" :) , а буквально кілька секунд. І потім обов"язково треба заклеїти пластирем щоб він не бачив, бо інакше 2 дні буде страждань від малюсінької подряпинки. Все що не бачить - йому не болить. Були в селі, впав подерся (навіть не до крові), баба всю дорогу додому його шкодувала (я в хаті була і не бачила) то прийшов такий накручений вже аж заходився. Точно знаю, що при будь-яких медичних, наприклад, маніпуляціях у Владовому випадку краще коротко пояснити-попередити що зараз буде і твердо та впевнено робити своє (лікарю чи мені), будь-які вмовляння, уті-путі, намагання зробити по-тихому і по-доброму приводять в підсумку до нереально розкрученої аж до захлинання істерики. Стоматолог мене не зрозуміла коли я пояснювала, що краще зробити за 10 хв з неактивним плачем і він через 2 сек заспокоїться, ніж так як вона пробувала 40 хв його вмовляти і у підсумку крики і скандали були значно більші і довше.
    Вже іноді подумую, що то, може, я якось неправильно реагую і він якийсь недолюблений\невпевнений в підтримці чи ще чомусь а я мама-злюка. Чи то просто характер в дитини такий?