Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. solana rok

    solana rok Well-Known Member

    Я після таких порад мучилась із застоями - зробила висновок, якщо дитині достатньо одної, то хай буде одна. Хіба що є явна проблема з кількістю молока

    Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk
     
  2. happy story

    happy story Well-Known Member

    Давала дві, коли були лактаційні кризи
    , щоб розігнати лактацію. А так вистачало однієї.
     
  3. Magnit

    Magnit Від себе не втечеш

    Справді, тут треба діяти дуже акуратно, щоб не переборщити.
    Оптимально буде так:
    - Годуєте першою груддю. Спочатку дитина активно смокче, трохи відпочиває, знову смокче. Якщо заспокоїлась, спокійно посмоктує, не крутиться, або заснула - нічого не робите. Якщо хоче ще, смокче, але не ковтає - робите стискання грудей за Ньюманом Сжатие груди - тут гарно розписано техніку. Дитина знову почне ковтати. Якщо і зі стисканням не ковтає, а просто смокче - можете перекласти до другої груді.
    - Те саме з іншою. Якщо зробили ті всі маневри, а дитині знову неспокійна - можна перекладати знову до першої.
    Пам'ятайте, що не треба насильно тримати на одній груді якийсь визначений час (20 хв-година-півтори-дві тощо -- можна почути дуже різні рекомендації), але і перекладати туди-сюди без потреби теж не варто ))
    Успіхів!
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  4. solana rok

    solana rok Well-Known Member

    З приходом менструації зменшилась кількість молока, малий нервується, прикорму їсть дуже мало. Часті прикладання не дуже допомагають . Взагалі як має виглядати гв після року, бо в нас кількість прикладань взагалі не змінилась ні вдень, ні вночі?
     
  5. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Виглядати може по-різному залежно від потреб і темпераменту дитини, режиму дня, зайнятості мами. А от зі зменшенням кількості молока на фоні менструації мені нічого не вдається зробити. Частіші приклалання не допомагають в цьому випадку. Але в мене з 7 місяців дитини, зараз їй рік і 4 міс., звикла і просто в дні обмеженої лактації їсть багато дорослої їжі. В мене десь половина циклу молока досить мало: 2-3 дні перед М, період М, потім в період О і тиждень після неї. Пропонуйте більше прикорму. Поступово дитина звикне.
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. crissola

    crissola Well-Known Member

    В мене теж менше молока стало після року. Зараз, малюку 1,2 міс. Нічкою будиться часто , на ранок то взагалі щогодини, щопівгодини. Прикладається з десяток раз, товче плки не витисне ост.краплю:girl_smile: Я почала трохи переживати через це...де ж йому взяти більше того молока:girl_cray:, інколи нічкою ногами аж тупцює вимагає більше:girl_sad: Вдень прикладається до циці тільки на сон (спимо ще 2 рази) ну і під час сну як пробудиться даю, щоб ще трохи доспав..
    --- дописи об"єднано, 30 Квітень 2017 ---
    @solana rok ви пишете, що малюк вдень їсть цицю так як і раніше і все одно менш молока? Ск.загалом вдень прикладається до грудей? Бо я власне думала, що може я замало на день цицю даю і тому його менше.
     
  7. solana rok

    solana rok Well-Known Member

    8 разів. Бачу що ковтає дуже мало порівняно і прибуває менше, певно через мастопатію мені досі боляче, коли прибуває, тому можу точно сказати
     
  8. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    В мене з телефона не видно лінієчок, але відразу подумала, що малючку рік і три. То якийсь такий кризовий період ті рік і три. Цілодобове зависання на грудях. А у Вас ще й з місячними співпало. Треба просто перетерпіти
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  9. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Дівчата, розрадьте! Відчуваю, що останні два дні менше молока. Не можу зрозуміти чому. Їм, п'ю як завжди. На грудях за першої вимоги, великих перерв на сон теж нема (максимум 2,5 години). За одне годування даю 2 груді. Але бачу, що смокче і не ковтає, нервується. І я пепеживаю(. Блін, ну що то таке? Пробувала сцідити після годування (буквально пару крапель). Вночі їмо кожну годину.
    В мене і з старшими було мало молока, намучилась з тим страшенно. То якась моя особливість? Ніколи не було отого "море молока". Хіба коли вже відлучила).
    Що робити?
     
  10. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Прикладати дитину і не хвилюватись. Ви себе трохи програмуєте і ніби очікуєте того, бо вже тау було. Ніяких сціджувань, це взагаоі не показник. Ожнв порахувати попіси за день. Шкіра до шкіри дає ефект. Залягти з дитиною удвох і годуватись.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. marianast

    marianast Well-Known Member

    Це, ніби, називається приливна лактація і кількість сцідженого ні про що не говорить, навіть не переймайтесь тим)
    В решті повністю згідна з @Vittoriya
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    в мене таке було постійно. На щастя потреби сціджувати не було, бо не знаю, шо би я там на цідила. Я завжди казала, шо в нас з малим ідеальна комбінація. Я виробляю молока точно стільки, скільки він випиває))Ви не за то переживаєте. Пісяє, какає? В місяць зважите і побачите. Або вже можете зважити, якшо переживаєте. Хоч в тому віці я і візуально бачила, шо дитина поправляєтесь
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Може нервуватись від того, що в животику газики.
    В мене молока купа. Але зцідити теж ніколи не могла багато. Навіть молоковідсосом.
    А вночі так само нервується?
    Бо в мене малий міг отак нервуватись, коли животик мучить. А крізь сон їв спокійно.
     
  14. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Отже, звітуюсь).
    1. Попіси буде важкувато порахувати, бо вона у нас мерзлючка (спить нормально коли добре закутана. Я особисто того не вітаю, але бачу, що то реально діє). В мене й чоловік такий змерзлюк. А оскільки дома хоч і опалюється, та все рівно не спека, то без памперса ій явно не комфортно. Ми голопопимо лише у ванній (там і поставили пеленальний столик), бо тут дуже тепло. Але довго там лежати вона теж не дуже хоче). Хоча мушу сказати, що по памперсах бачу, що ніби з пісянням нема проблем.
    2. Какаємо один раз в день, але нормально так). В мене і старші так какали. Отих 6-8 раз було хіба в пологовому. Ну і коли пукаємо, то теж трохи вилітає).
    3. Лежимо з нею практично цілодобово. Хіба як краще засне, то маю час щось зготувати, помитись, поісти. І далі залягаємо).
    4. Пробувала сцідитись, бо з переляку (мала тиждень тому застій молока і затвердіння, яке руками не змогла ні розмасажувати, ні зцілити) купила електричний молоковідсмоктувач. Колись з першим то був мій вірний друг і помічник))). До речі, так до відсмоктувача руки тоді не дійшли, застій висмоктала мала). Тому от вчора заради цікавості і щоб хоч якось виправдати перед чоловіком ту покупку спробувала цідитись).
    5. Зі зважуванням тоже не все просто). Спробувала зважитись на своїй вазі з малою і без. Результат мене м'яко кажучи не потішив (2,900). Розумію, що там похибка може бути нормальна, але народились ми 3.150, а з пологового виписувались 2.850. Та і по ній бачу, що нічого вона і не набрала поки. Ну або мені так здається. Тому зараз точно не хочу іі важити, вже краще в місяць.
    6. Нервується біля грудей не залежно від пори доби. Може день бути спокійною, а потім добу нервуватись. При тому пукає, і не пукає). Або просто нервова. Вчора під вечір так завелась, аж пупочок надірвала(.
    І ще мені цікаво з вашого досвіду - чи залежить від кількості з'ідженого та випитого мамою кількість молока? Усюди читаю, що не залежить. Хоча по собі відчуваю, що тільки щось до рота візьму, відразу груди наливаються.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    Теж таке знаю, але я добре їла і пила. і теж таке відчуття після того було.
    в мене коли таке було, то помагав массаж. Почастіше легенько масувати. І ще капусту прикладала. В результаті малий за добу-другу розсмоктував. Але в мене без температури було, може в тому випадку і треба сціджувати
    в мене була позичена вага, то важила малого часто) але він набирав добре, то стресу то не додавало, а навпаки. У вас дівчинка, а вони частенько по мінімуму набирають. сама таку знаю, причому вона на суміші, але в місяць 400-500 г. Просто тендітна і делікатна дитинка. Ну але і мінімум мусить набратись
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Orman

    Orman Модератор-бомба

    якщо пісяє добре, то нема чого переживати. Важитись на дорослій - безсенсовно.
    Дитина може нервуватись через сто різних причин.
    Здається Вам, що молока більше від їди, і Вам так комфортніше - їжте.
    Головне - внутрішній спокій.
    Єдине, я не дуже розумію чого даєте обидві циці з раз.
     
  17. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    до речі, та. Я давала строго одну на протязі десь двох годин(хоч то напрягало, бо треба було вічно пам"ятати час, аж годинник в спальні перед носом вчепити мусила))) Хоч як би там крутився і плакав. Тоді нолисала і носила. Чогось дуже серйозно до того правила віднеслась
     
  18. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Я не така серйозна вже, але слідкую, щоб їла дитина заднє молоко. Може від того і неспокійна, бо хоче калорійнішого? @Rodionochka
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    я так по старшому синові не бачила набору, поки костюмчики не перестали защіпатись :)

    мама моя важила Віруську - наважила менше 4 кг, а було насправді мінімум 4.300
    Я теж Дмитрика важила на дорослій вазі перед візитом в поліклініку в місяць. Теж різниця до півкіло була. Причому дорослих вага важить нормально.
    --- дописи об"єднано, 15 Жовтень 2017 ---
    в мене зі старшим не залежало, перед КР майже добу була голодна, після - майже півтори доби, а молоко як прибуло, - ледь не тріскали груди.
    А з донькою залежало. Якщо я намагалась "не їсти на вечір" і лягала спати з легким почуттям голоду, то малюся злилась.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Я так давала, але в мене мала висіла на грудях нон стоп, то вже так просто перекладала, коли чула, що в іншій вже перебор.. Як на мене головне, аби з тоі одноі добре і довго смоктала, щоб доідала то заднє, а там вже й можна переставити на іншу.



    Важити вдома я б взагалі не радила. Моя свекруха все мене мучила, що треба взяти ваги на прокат, бо ж то тре пильнувати, але я то пропускала мимо вух і важились ми лише в педіатра на планових прийомах.
    Якщо від іжі і пиття чуєте, що молоко прибуває, ну то іжте, це ж чудово, мамі треба сили.
     
    • Подобається Подобається x 1