Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Cifalius, 2 Червень 2008.

  1. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    • Подобається Подобається x 2
  2. nali

    nali New Member

    Дівчата, хто пив під час вагітності кардіо магніл, як все пройшло. Призначили з 30 тижня, але там стільки протипоказань щодо вагітності . Ніяких ускладнень не було??? Сьогодні ще й стоматолог назначив аугментин- напух зуб і видалили. От і думаю як це все позначиться в майбутньому.
     
  3. phobika

    phobika Well-Known Member

    Аугментин не шкодить при вагітності. Мені назначали для передродової санації.
     
    Останнє редагування: 28 Квітень 2017
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Зараз приймаю аспірин кардіо 100. Думаю, що то практично теж саме. Приймаю від початку. Лікар з роддому казала, що зараз це дуже поширене явище, багатьом призначають. Теж за те дуже переживаю, але ще жоден лікар мені того не наважився відмінити. Хоча показів, як таких, і не було: аналізи на вовчаковий завжди були негативні. Сама теж не наважилась відмінити. Хоча відчуваю, що він не потрібний.
    Дівчата з форуму приймали всю вагітність - з дітками все добре.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. nali

    nali New Member

    Дякую за ваші відповіді. Заспокоїли все ж)))
     
  6. Moza

    Moza Member

    Ви знаєте, майже все має протипоказання при вагітності. Той саме магне Б6 - в інструкції написано що не рекомендується при вагітності,допускається тільки якщо ефект вищий за можливий ризик. Таким чином виробники лікарських препаратів себе страхують.
     
  7. Malvochka

    Malvochka миється в бані

    Дівчата, розкажіть з вашого досвіду, чи під час вагітності справді треба віддати і уникати котів? Кажуть що коти переносять якусь інфекцію, що особливо небезпечна вагітним, але якщо є свій чистий домашній котик, чи треба щось робити? Так не хочеться ніде нікого віддавати. Та й знаю що дівчата вагітніли, народжували. і мали при тому вдома котів. Чи все ж варто перестрахуватись? А якщо вагітність не перша то якось має значення?
     
  8. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Перестрахуватись, тобио викинути свого кота?
    Коти буває мають токсоплазмоз, алк якщо з котами ви мали справу до вагітності, то найймовірніше у вас вже є токсоплазмоз , тобто імунітет до нього. Для того, щоб це взнати, треба здати аналіз на токсоплазоз IgG, позитивний означає , що імунітет нема. Якщо негативний, то просто потрібно вважати, не чистити котячого туалету наприклад, бо саме так можна заразитисть, не цілуватись з котом. Ну просто акуратно поводити себе і кіт собі може спокійно жити в хаті. То все старі міфі і неправда про те, що необхідно від котика позбавлятись
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  9. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    Уникати прямого контакту з котячим туалетом, у нас на час вагітності його урочисто прибирав чоловік :)
    Або як його не було, то я в гумових високих рукавицях.
    А до кота ставлення не міняла, гладився як і до В.
    Ми його любимо і не віддали б.
    Нічим не заразились, і до лялі дуже спокійно ставиться.
    Від людей можна заразитись більшою к-стю всякої зарази чим від кота.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Мене в консультації при постановці на облік теж запитували чи є вдома коти і пояснили, що при вагітності краще не заводити нових домашніх тварин. Я так розумію, що якщо у вас вже є вдома кіт і ви не маєте на нього алергії, то особливої небезпеки він не несе, просто потрібно ретельно мити руки після контакту з ним.
     
  11. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Це якщо Ви ніколи не контактували з котами, то можете заразитись токсоплазмозом. А якщо у Вас живе кіт, то швидше всього, маєте вже набутий імунітет
     
  12. Malvochka

    Malvochka миється в бані

    Та ви що, яке викинути? Ви колись викидали чи могли би таке зробити? Максимум мамі би дали на якийсь час, або прибирати доручила чоловікові. Викинути тварину то для мене взагалі дикість, не знаю як кому.
    Ви мали на увазі що позитивний означаєт що імунітет є, напевно опечатка.
    Зараз кота немає, але колись був, і напевно будем знову заводити котика)) Тому і питаю.
    Дякую всім за відповіді!
     
    Останнє редагування: 1 Травень 2017
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Так, я помилилась
    Ну якщо у вас зараз нема, то спочатку здайте аналіз на торчі, щоб знати точно., бо якщо токсоплазозу нема, то заводити котика під час вагітності таки не варто думаю, щоб вже просто перестрахуватись.
    --- дописи об"єднано, 1 Травень 2017 ---
    Я знаю, що так роблять, на жаль...
     
  14. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Потрібно здати аналіз на токсоплазмоз IgG та IgM. Якщо є антитіла G, то ви в безпеці. Якщо є М, тоді треба пролікуватись. Якщо немає жодних, то вам необхідно дотримуватись гігієни - прибирання за котом бажано уникнути. Також не можна вживати сирого м'яса (тобто з кров'ю), сиров'ялених усіляких м'ясних виробів. Радять щотри тижні здавати аналіз (на IgМ) під час вагітності, кажуть, що лікують, якщо раптом таке стається, що вагітна вперше заразилась під час вагітності.
     
  15. Virna

    Virna Well-Known Member

    Дівчата, схопила поясниця. Чи можна чимось натерти?
     
  16. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Мені дозволили лише мазь траумель С .
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @Virna, ще згадала, що дозволили на поперек вчепити щось кусючо-шерстяне, щоб подразнювало і кров циркулювала краще, але у жодному випадку не гріти. І так як в мене все серйозно, то дали ще добро на аплікатор Кузнецова. Кльова штука, файно відволікає від болі + в неті прочитала багато позитивних відгуків. Багато вагітних лише ним і рятуються. Але треба бути обережною, бо не всім можна.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Virna

    Virna Well-Known Member

    Дякую, я можу ходити, сідати, але болить при різких рухах, або треба розходитися, болить, коли пчихаю. Все чекаю-чекаю коли пройде і ніяк. От так мені защемлює 2-3 рази в році.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  19. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Я б таки радила не чекати. Я от дочекалась(((. Сходіть до нормального остеопата, який легенько то поставить на місце. Ну і можу порадити з власного гіркого досвіду - рухатись!!! Ходити, плавати тощо. Моі проблеми загострилися саме у той період, коли лежала майже місяць (хворіла). Тому при можливості рух, легенькі вправи, ідеально - басейн. Але я б таки до лікаря сходила.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Siania

    Siania Love Life

    Треба рухатись, я почала ходити на йогу для вагітних - прекрасно розтягує тіло, крепатури нема, ще й допомагає навчитись перетерпіти біль.
     
    • Подобається Подобається x 3