проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

  1. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    @preciosa, в якщо на денні сни лягати поряд читати, а не у візочку? Так дитина може мати доступ до грудей, не треба виймати чи колихати в візку.

    Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
     
  2. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    @maavka вибачте, що довго не відповідала, ніяк часу нема. Хлопчик, в якого працювала, 'дістався' мені вже навченим спати. Батьки говорили, що перші пару днів після пологового він плакав, не міг звикнути до ліжечка. Але за 3-4 дні звик, що спить лише там, і засинає сам без колисань, дурників і т.д. Правда він засинав в 90% тільки після їжі. А зі своїм трохи намучалася. Перший місяць взагалі був жах, не спав, і клали спати пізно. я думала, що раз він не спить, то пркласти пізніше, щоб хоч до 6 ранку спав. Врешті до 1-2 ночі він не міг заснути. Потім я почала його купати в 8 годині, потім вимикала світло, включала нічник, годувала, і клала в ліжечко. Робила це в один час. Стояла біля нього, тримала за ручку. Він крутився з пів години, і засинав. Потім вже не тримала за ручку, просто стояла поряд. Якщо він плакав, гладила, брала ручку, старалася максимально дати заспокоїтися самому, не брати на руки. Через тиждень він почав засинати сам. А десь через три тижні, можна було його покласти, і піти поставити прання, покупатися, щось робити в цей час. Він легко засинав сам буквально за пару хв. Вночі прокидався, їв, клала назад, він крутився й засинав сам. Зараз, коли він може вставати й ходити, тримаючись за ліжечко, він так не засинає. Не знаю чому. Ніби й хоче спати, кладу в ліжко, він за 2 секунди вже встає і стоїть хвилин з 10-15. Коли вже бачу, що не має сили стояти, починає хитатись (але не здається, стоїть далі)), кладу знов його, він покрутитться й засинає. Оте стояння в ліжку в нього стало якимось обов'язковим атрибутом. І серед ночі як прокинеться (це десь 3 ночі) - все, сам не засне. Одразу встає, я вночі не маю сили з ним сидіти по 15 хв, то беру до себе, і він засинає зразу. Але з 9 до 3 ночі спить без пробуджень. Я думаю, щоб дитина спала, їй треба навчитись заспокоювати себе самій. Я помічала, раніше він прокидався, чути було що попісяв, покрутився, щось поговорив, і заснув далі. А якщо йому, щоб заснути треба допомога зовні, то відповідно і буде будити маму, щоб покиласала, цицю дала, почесала спинку і т.д.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    .самий жахливий спосіб привчити дитину спати в ліжечку. Привчити, саме то слово щодо новонародженого ніяк не пасує, аж сумно..
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Це навіть не привчання, а дитина просто звикає, що на її плач ніхто не реагує і змиряться з тим. Дійсно сумно, навіть дуже(((
     
  5. phobika

    phobika Well-Known Member

    Продовжу свій звіт. В нас прогресу нема. Дитина вдень спить, але виключно на мені і засинає з колисаннями. Правда я вже краще знаю, коли починати колисати - в дитини робляться маленькі очі, позіхає і починає хникати. Самостійногр засинання більше не було, дати поплакати я не можу, а спокійнр не виходить. Ввечері вкласти теж важко.
    Появився тривалий обідній сон, на час якого можу дитину відкласти і можу на годину відійти. Вранішній сон ще нестійкий - один день спить 40 хв, інший - 80.
    Я так розумію, що до тривалих снів нам ще треба дорости. До речі, як виглядає те обіцяне полегшення після 3 місяців? Дитина легше засинає, чи триваліше спить, чи починає спати самостійно, чи вимальовується режим? Бо в мене проблеми зі всіма пунктами поки. Особливо з засинанням і самостійністю.
    І ще, @maavka , так як ви в теорії найбільш підковані, маю до вас питання: якщо дитина поспала 20 хв і продовжити сон не вдалось, то знов є 2 години на засинання чи як?
     
  6. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    я б вам порадила не робити собі з того ідею-фікс, оптимізували якісь моменти - і супер, але чекати самостійності від дитини, якій ще навіть 3-ох місяців немає....нє, бувають, звичайно, діти, які так справді легко-і майже самі засинають, ну ваша не така, бо інакше ви б в цій темі не писали. Привчити - можна, тільки це має негативний вплив для психіки дитини (звичайно, мало хто переймається такими нюансами, тому ці способи такі популярні, власний комфорт часто виглядає значно привабливішим, аніж примарний психологічний комфорт немовля, якого і не помітиш, і не пощупаєш)
    А хто Вам таке пообіцяв?))) Вибачте, що я так іронічно, не хочу вас образити, проте дитячий сон може бути проблемним для батьків ще дуже довго, періодами краще, чи гірше, хоча, з віком загалом кращає, це однозначно, тільки коли цей час настане саме для вашої дитини - невідомо. Чекати якихось конкретних точок - це може напружувати Вас значно більше, ніж просто позиція бути готовою давати своїй дитині по потребі, стільки, скільки треба, а полегшення все одно колись прийде)
    для статистики - в моєї дитини з'явився режим близько 6 міс, самостійний денний сон - з року, і тривалішим він став теж з року, коли перейшли на один сон, хоча, в 2,5-3 місяці теж були свої покращення відносно попереднього періоду. Як не крути, діти ростуть)
     
  7. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    З чим?? З самостійністю??? Ви реально це пишете? Дайте дитині побути немовлятком
     
  8. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    То 100% залежить від дитинки. Я не перестаю повторювати усім, що за 2 роки в мене не було ще ні однієї недоспаної ночі. Звичайно, були важкі в різних проявах через хворлби чи зубки, але то явно, незалежно від гв чи шв. Я завжди сплю солодко і довго, ті разові прокидання на кількахвилиний перекус мені сон не перебивають, спокійно відвертаюся і далі сплю) А зараз тим більше, коли за ніч зазвичай один раз прокидається, ну максимум два.
    Та й від мами, я так бачу, теж залежить;) Бо за таких самих вихідних умов, як у нас, інші можуть жалітися, що не зручно/тривожно/ще мільйон різних причин, щоб висипатися біля дитини. А я спокійно висипаюся і кайфую від спільного сну і гв з перших днів вже два роки:)
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Ну то в мене точно по-іншому. Зараз трошки легше. Але солодко і міцно чи довго я не сплю))) Нічого, дитина завжди змінюється.

    Надіслано від мого SM-G7102, використовуючи Tapatalk
     
  10. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    А що саме тобі не дає спати солодко і довго?))
     
  11. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    І в мене по-іншому. Малому майже 2, 3 і тільки тепер він почав вставати вночі тільки дві рази. І наразі це ще не норма, бо є і частіше!
    А як було раніше? я вже тут писала. Кладеш спати - через пів години-40 хв і вже будиться. З 9 вечора до 12 години ночі це було приблизно 3 пробудження. Потім якось спав певно з 1 чи 2 пробудженнями до ранку. Ранок це була 5-6, коли він будився що 15-30 хв і треба було міняти груди. Відповідно, можна уявити, як я висиплялась)) Як ото недавно встав тільки два рази, то я чуть не плакала з радості)
    Так шо, дівчата, не дивуйтесь. Бо ніби купа випадків з ГВ по ночах, але вони дуже різні
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Бачите, дійсно таки не лише діти різні, але і мами)
    Бо в нас теж були такі ж "ночі", як у Вас. Оте, що до 12 ночі я взагалі спокійно сприймала, бо в цей час ще не сплю. Звичайно, веселіше, коли не треба бігати присипляти по надцять раз, але то зовсім не проблема. 1-2 пробудження вночі, то було за щастя, бо бувало і набагато більше) А ранкове постійне зависання то сприймалося, як норма. Єдине, що я навчилася годувати різними грудьми на одному боці.
    Повторюся, за таких самих умов, зовсім різне сприйняття ситуації)
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    розумієте, в чому різниця. в мене оцих ночей за 2, 3 роки не бувало взагалі ніколи-ніколи. А так, шоб один раз вставав, то і досі нема))) Якби такі ночі хоч зрідка бували, то було б набагато легше. Бо зараз вони появились і я маю з чим порівняти.
     
  14. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Проситься інколи на руки, довго сосе, вовтузиться, не засинає. Часто сідаю і беру на руки до грудей, коли лежачи не їсть. Потім через 15хв може бути те саме.

    Надіслано від мого SM-G7102, використовуючи Tapatalk
     
  15. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Для мене солодкий сон буде без нічних прокидань:)

    Надіслано від мого SM-G7102, використовуючи Tapatalk
     
  16. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    може у нього зуби ріжуться? у нас отой прогрес, про який я вище написала, стався якраз коли ікла прорізались. зуби у нас ростуть дуже довго і дуже тяжко(( я на них перекладаю половину вини за такий сон
     
  17. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Я не мала на увазі цю частину окремо від попередньої про проміжок до 12 ночі та наступної про ранкові зависання)
    В мене теж лише тепер з'явилися 1-2 пробудження загалом за всю ніч і то, якщо не рахувати ранкових. Якщо рахувати їх, то в нас досі такої ночі ще не було;)
     
  18. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Та то звичний сценарій при зубках. Лише я ніколи не беру на руки (виняток хвороби і коли лізли трійки, здається). Так, нервовий для мами і її сну. Знаю - проходили. Але зовсім не настільки, щоб переживати за довге гв) Ну і він короткочасний в перспективі)
     
    Останнє редагування: 28 Червень 2017
  19. phobika

    phobika Well-Known Member

    Під самостійністю я маю на увазі хоч іноді засинати не на руках або дати себе покласти в ліжко з першого разу, не більше.

    Я розумію, що чарівних дат і рецептів нема, що дитина є дитина і просто мусить вирости, а я їй в тому допомогти. 3 місяці часто чую як період, коли стає зі сном легше. І власне в цій темі теж бачила такі дописи, от і цікавлюсь як саме легше. Ви наприклад досить конкретно написали, мені якраз така статистика і цікава.
     
  20. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    І я знаю... але то з 4м таке. І зараз до 11м майже завжди. Є трошки покращення... А беру на руки миттєво, щоб не будити старшого. Іншої кімнати для сну не розглядаю. Та і та кімната, що є - через двері, тому майже те саме, що разом. Можливо так навчила.

    Надіслано від мого SM-G7102, використовуючи Tapatalk