Ваші сусіди - ваша біда

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Gala, 16 Вересень 2008.

  1. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Я так розумію, що зараз вже трохи пізно щось переробляти. То справді треба було всім зацікавленим взятися за це питання поки роботи тільки почалися. Бо так виглядає, що начальник жеку там теж «при ділі»((
    Можна писати скарги і т.п. Але то може роками тягнутися в наших реаліях...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Раніше там взагалі заїжджали часом буси невідомо чиї, болото місили. Тепер відомо чиї, але від того чомусь не легше. Бо замість впорядкованого місця для всіх — приватне невідь що для обраних
    --- дописи об"єднано, 18 Листопад 2017 ---
    От троє розумних пообіцяли одне, позбирали підписи під загалом нормальну справу і давай далі мудрувати на трьох. Ніяких зборів після цього, протоколів, кошторисів, звітів і т.д., звісно, ніхто не бачив.
    --- дописи об"єднано, 18 Листопад 2017 ---
    Він однозначно принаймні в курсі кожного кроку. Коли все починалось, була віра в те, що з людьми можна порозумітись і все узгодити, що буде якийсь план, сума, звіт, доступ, правила користування. ну але нема з ким. На голову всім вилізли і ноги звісили
     
    Останнє редагування: 18 Листопад 2017
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  3. iragonzales

    iragonzales В декреті

    @Patty зробіть запит про доступ до публічної інформації( так називається), нехай Вам дадуть копію дозволу на тимчасову парковку.Далі будете бачити. Думаю такого дозволу нема. Далі поліція, не знаю що то вам дасть, але ймовірно вони з Вами поділяться ключем, щоб ви їм не тріпали нерви...Решті пофіг, то біомаса вони не рахуються, буде все як є.
     
  4. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    А до кого саме звертатись з таким конкретним запитом? Бо районна рада це питання з нашого листа дипломатично оминула, думаю, це знак, що його нема) Ключ пропонували — один, від тієї «відчіпної» парковки, яку лишили для всіх, тільки щоб ми заспокоїлись (і щоб вже на нас всі злились, як на прихватизаторів )) . Поліція на черзі, однозначно. Гаряча лінія?. На завтра ми ініціювали збори мешканців, побачимо, скільки не біомаси залишилось ) Може, пресу яку залучити, чи флешмоб від ДП з урочистим перерізанням ланцюжків? :)
     
  5. iragonzales

    iragonzales В декреті

    Я так розумію в ЖЕК, коли він не при чім він напише хто причім, туди полетить 2 лист. Проморозяться дзвоніть синютці про порушення закону про доступ до публічної інформації))))112( гаряча лінія області), тут місто задіяно самі розумієте. Преса)))), за славу треба платити, хіба маєте знайомства.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Я так собі думаю, що після жеку спочатку в міськраду, а потім вже область?
     
  7. iragonzales

    iragonzales В декреті

    @Patty хто дав дозвіл. на тому рівні все і зависає.І кому би ви не скаржилися, все рівно перенаправляється на той рівень. То мій досвід. Про ЛОДА тут мова лише про випадок, коли ваш запит проігнорують і не дадуть документи
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Черговий раз перечитую відповідь райадміністрації — набір фраз, хто так речення будує?? Отак почитати, то виходить, що я сама зверталась щодо надання дозволу на встановлення стовбців :)
     
  9. iragonzales

    iragonzales В декреті

    @Patty то так спеціально, щоб ви відстали.
    --- дописи об"єднано, 18 Листопад 2017 ---
    І ще раз додам, хай не відписульки дають,а копії документів...
     
  10. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Не діждуться, не відстанемо. То вже справа принципу. Хай буде клумба, кущі чи болото. Копії звернення тієї ініціативної групи та рішення районної ради затребуємо повторно. А цю їх відповідь показати у вищі інстанції — і правда, смішно. Що там казати, як вони півтора місяця не могли відписати, потім знайти номер мого звернення, вникнути в його зміст.. сумніваюсь, що виконавець взагалі його фізично бачив, а не тільки короткий зміст в системі реєстрації
     
    Останнє редагування: 18 Листопад 2017
    • Подобається Подобається x 1
  11. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Такоє:
    Гаражі ті на задньому плані купу років тому теж були самостроєм (лише одному інваліду дали дозвіл, всі решта навколо добудували собі), по факту всі з ними змирилися..
     
    • Смішно Смішно x 1
  12. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Ха) я думала там бруківка чи заасфальтовано. А то посипали пісочком з щебенем і стовпці забили... А перед ними отой кусок асфальту, то дорога? Як ні то можна там і паркуватися. Ну може прийдеться заблокувати заїзд на ту парковку... В батьків перед під’їздом на ніч аншлаг. Ясно що машини в три ряди. Блокують один одного. Але якось полюбовно виходить. Кому рано їхати першому старається ставити останнім. Та і знають де чия машина. В разі чого вибігли і переставили...
     
  13. iragonzales

    iragonzales В декреті

    @Patty тут ще нюанс, пишете запит в 2-х екземплярах,ідете до відповідної інстанції в канцелярію, один їм і один вам. На вашому ставлять отримано, ставлять номер вхідного і ставлять дату. І ви тим панам в любий момент нагадаєте номер звернення і зміст.
    --- дописи об"єднано, 19 Листопад 2017 ---
    ‎zakon3.rada.gov.ua/laws/show/2939-17
    4 розділ
    ЧОМУ публічна інформація, бо земля комунальна і ви також власниця цієї землі, а органи лише нею розпоряджаються.
    Вам відповідь мають дати через 5 днів з моменту реєстрації, штемпель на їх листі має стояти не пізніше 5 дня.Плюс коли там приїде по пошті, хоча може до них зайти з паспортом за 5 днів і отримати відповідь в руки.
     
    Останнє редагування: 19 Листопад 2017
    • Подобається Подобається x 2
  14. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    Там дорога, веде на два подвір'я. В моїх батьків та ж ситуація, що й у ваших , але погодили і місця, і чергування, і виїзд, а тут — як до стіни..
    Нашою помилкою було відправляти рекомендованим листом з повідомленням ) Хоча, з другого боку, корінець з пошти — теж ніби гарантія, що лист прийнято і зареєстровано. От тільки те що номер невідомий ) Надалі ходити будемо особисто.
     
  15. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Я колись ще і електронне звернення подавала, на сайті міськради. Вони теж перенаправляють, але відповідали завжди оперативно. Трохи наробила була там шухеру, деякі питання навіть вирішувалися. Правда потім стали розказувати, що офіційний статус мають письмові звернення і відповіді, і не всі питання можна "порішати" електронним зверненням. Але як Вам не важко, напишіть, чим більше шуму кругом, тим більше шансів, що якась дупа підніметься... п.с. Вони направляють на Вашу електронку номер, що присвоїли Вашому зверненню, то по тому номеру потім і шукають .
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. VikiTiki

    VikiTiki Well-Known Member

    От і в мене біда із сусідами і парко місцями...
    Дорога на вулиці не асфальтована, тобто чітких меж між проїжджою частиною і узбіччям немає. Сусід вирішив посіяти траву понад своїм муром, та посіяв так, що мені щоб припаркуватись біля свого ж гаражу, ворота якого виходять прямо на вулицю, потрібно проїхати частково по тій травичці або "запригнути" туди. Біля гаражу паркуюсь тимчасово, лише тоді коли знаю, що за деякий час буду знову їхати.
    Чи є якісь норми щодо узбіччя і ширини дороги, і як їх дізнатись?
     
  17. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    @Patty а за чий кошт в чиїми силами та "парковка " робилася? То ЖЕК обладнав чи мешканці скидалися самі?
     
  18. Colombina1982

    Colombina1982 Well-Known Member

    То коштами мешканців, жек трохи піску дав, і все.
     
  19. iragonzales

    iragonzales В декреті

    Спершу виясніться, чи ви в правовому полі, щоб вам гірше від того не було.Коли гараж ваш на вашій чи орендованій землі, ще є такий анахронізм як постійне користування( до 2004 року) - то ок. Чия земля під травичкою. Коли сусіда, то там дивіться Земельний кодекс і добросусідство, що він зобов'язаний вам зробити під'їзд на свою територію. Коли комунальна, тим більше хай йде в баню, вам потрібен під'їзд, хай бере мотичку і викопує свою травичку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Тих, що тепер ключі має чи всі скидалися?