Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

  1. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    маю знайому яка перехворіла ще в підлітковому віці, то вона казала що в неї після щеплення навіть знаку не було. Те що зараз масово хворіють то є багато чинників. Також знаю людей які вилічились , тобто лікування підібрали. Є просто багато які не лікуються, особливо з відкритою формою, і вони розносять то все і тим самим виходить що щеплення неефективні. Хоча невідомо скільки би було хворих, якби не було щеплень. Питань більше ніж відповідей(
     
  2. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Ага, якщо бути точним, то відповідей не те що менше, їх взагалі практично нема ((( Я ще пам'ятаю ті часи, коли приходила медсестра на уроці, всі закочували чемно рукавчики і вона всім одним пістолетом робила пробу манту, (яка там згода батьків, ніхто нікого не питав) за кілька днів приходила з лінійкою і міряла. Тобто це все постійно контролювалося. Але виходить щось не дуже допомогло. А от там де не роблять нема проблеми.
     
  3. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Ага, особливо з наявністю щеплень. Коли лікарі лікують бронхіт, трахеїт, фарингіт, алергію, поки я не здогадуюся, що то кашлюк.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  4. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    БЦЖ захищає лише від 2х смертельно небезпечних видів туберкульозу. Всі інші - спосіб життя і гігієна. З віком людина зустрічається з тими іншими паличками, якщо зловив трошки - організм поборов і виробились антитіла, якщо в тюрмі є хтось з відкритою формою - виділяє багато паличок - то майже 100% в тих умовах сусід зловить і не зможе перебороти. І Так, багато в нас не лікуються, бо до останнього не знають про свій діагноз і розносять палички по транспорту і т.д. А деякі не витримують "комфорту" тубдиспансеру і втікають, не долікувавшись - отут їхня паличка недобита стає нечутливою до антибіотика і фсьо- вже розноситись буде та стійкіша до лікування форма. За кордоном лікують то все відповідальніше. Та й з діагностикою в нас так собі - хто сам робить раз на рік флюорографію? А за Союзу була обов'язкова примусова диспансеризація, то виявляли на раніх стадіях і лікували примусово, там було не втекти з тублікарні... За кордоном де є страховка, ти мусиш якісь мінімальні обстеження проходить превентивно, в нас же йдуть в поліклініки коли вже припече. Бо така довіра до медицини, лікуються з телевізора. То так, роздуми на тему...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  5. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Так от мене цікавить чому він не зник у той період коли всі поголовно були щеплені і ще й примусово лікували. Це ж тривало не десять і навіть не двадцять років.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Gudzyk

    Gudzyk Well-Known Member

    Імунолог окрім обов'язкових щеплень рекомендувала нам ще щеплення від вітрянки, кок-вірусів та пневмококу (кожна має вартість не маленьку). От і думай чи це вона про тебе так піклується чи собі "бонуси" створює.
     
    Останнє редагування: 20 Січень 2018
  7. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Дівчата, хто щепився закордоном. Там теж вимагають бцж перед будь-яким щепленням?
    В мене, до речі, нема рубця від бцж. В 1-2 класах був такий набряк від манту, що відправили в диспансер на обстеження. Мама там ледь не посивіла. Нічого не виявили. Не знаю, що це означає.
     
  8. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    В мого сина теж алергія на манту була. Нічого, стояли трохи на обліку, але бцж казали не робити.
    Що цікаво для мене- казали перед будь - яким щепленням 5 днів попити супрастин і 5 днів після (!!!!). Це щоб не було реакції на прививку. Нормально?
    А після 5 днів будь - яка алергія уже не прив'язується до щеплення.
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    В Німечині нема БЦЖ. Нічого не вимагають
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Ні. Правда ми малого щепили в приватній клініці, то там заявили, що щеплення це приватна справа сім*ї, і вони можуть хіба рекомендувати, але не вимагади. Хоча в польщі санстанція присилає штрафи да порушення графіків щеплення.
    Перед щепленням обовязковим є огляд педіатра і бажано магати готовий аналіз крові, щоб не чекати. Там де щепили малого, педіатр оглянула його з голови до ніг ( буквально) , окріс стандартниї температури, ваги, росту, зіву, носа, вух, очей. Хоча, може то така лікар, не знаю. Ще що мене здивувало, що в них прийом паціжнтів на щеплення відмежований в часі від прийому хворих.
    До речі, стосовно малої в лікарні робили повну вірусологічну і інфекційну панель, зразу сказали, що дитина без щеплень. Їх не цікавило жодне окрім гепатиту, лікарі не говорили досі про жодне необхідне, лишень раз цікавилися чи я годую ще грудьми і чи хворіла вітрянкою, бо хтось на денний відділ привів дитину з вітрянкою :girl_impossible:
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. LadyEva

    LadyEva Member

    В Італії нема такого. Вакцинація проти туберкульозу не належить ні до обов'язкових, ні до рекомендованих щеплень.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    В Польщі аналіз крові не роблять перед щепленням
    --- дописи об"єднано, 20 Січень 2018 ---
    В мене теж нема, завжди мене це дивувало і я так і до кінця не знаю, чи маю я ту прививку. Манту завжди не давало жодноі реакції, взагалі не було видно нічого...
     
  13. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Ми робили все по графіку в Польщі. Безкоштовний курс для застрахованих. То роблять кілька прививок за раз. Бцж(від туберкульозу) колять обовязково при народженні.
    Кілька місяців тому показувпли по тв, що одну сімю обмежили в батьківських правах, за те що відмовились від прививок в роддомі.
    Ніразу не чула про практику відмови від щеплень.
    Можливо для "медичних(щеплення)" туристів вимоги інші ніж для громадян.

    У нас в поліклініці діток здорових і діток зворих приймають в різних приміщеннях.

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
  14. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Мені казали, що після огляду педіатра при потребі направляють, правда потрібно буде чекати. Але так як 1. я за все плачу, двічі відвідувати лікаря трохи накладно, а вже по аналізу крові я можу хрч якось орієнтуватися. 2. Ми перебували не в дуже домашньому середовищі і малий має завжди сопливу "акліматизацію", так як ми не вдома, я це тримаю під контролем, бо кожен пчих в лікарні дорого коштує. Відчула сама, коли загримотіла в лікарню. 3. Він алергічний, тому я не вважаю ок робити щеплення, коли підвищені еозинофіли. Ця педіатр нас не веде тривалий час і деталей не знає, тому я вважаю, що в нашому випадку це виправдано.
    --- дописи об"єднано, 20 Січень 2018 ---
    Ви просто не цікавилися, точно є група в фб.
    І від щеплень відмовляються навіть в роддомі, і індивідуальний графік мають, тому таке.
     
  15. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ну якщо вм були приватно і самі питали про аналіз, то ясно, що вонм можуть сказати робіть, платно певно. А я в лікаря на нфз, тобто по держ страхуванню і питала про аналіз, то на мене глянули круглими очима і сказали, що огляду вистачає
    --- дописи об"єднано, 20 Січень 2018 ---
    А потім повернули і ще та сім'я подала позов на лікарню на 500 тис злотих
    Є дуже багато насправді.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Я колись жила в одному містечку біля атомної станції, то там була гарна нова поліклініка, середа - був день здорової дитини , то всі щеплення призначались на середу , а також профілактичні огляди немовлят. Було окреме крило, де приймали виключно здорових дітей, і ДВА входи в поліклініку, на кожному написано "вхід для хворих дітей" та " вхід для здорових дітей". У Львові в поліклініках в старих районах міста таке нереально запровадити, а в тих новіших, що будовані спеціально як поліклініки, то могли б і продумати. Тоді було би не так страшно вести дитину на щеплення, ризикуючи підхопити в коридорі ГРВІ від хворих дітей.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Я завчасно цікавилася, що потрібно. За їхніми словами, на аналіз відправляють при потребі. За згаданими вище пунктами і тим, що мені треба було за той час зробити вакцинацію і ревакцинацію, і зробити то в польщі, в цей раз чи наступний, то я просто пішла в алаб і самі здали аналіз. Принесла готовий лікарю.
     
  18. Єва

    Єва Well-Known Member

    А та вакцина, що приватно, вона якась інша, ніж в поліклініці? Бо, зважаючи на те, що відповідну ліцензію має не так багато фармкомпаній, завжди підозрювала, що різниця тільки в тому, хто за неї заплатив.
     
  19. Magnoliya

    Magnoliya Well-Known Member

    є що декілька виробників однієї вакцини, і якщо приватна клініка купила якось сама то використовує, чи в мережі аптек є.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Буває інша, буває, що в поліклініках та сама
     
    • Інформативно Інформативно x 1