Ми, не бідні, але й не багаті

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Un.Known, 4 Травень 2010.

  1. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Неа, не користувалася. Чесно кажучи ми були до такого готові. Але різниця в ціні, впринципі досить велика була, то подумали, що якби що, то самі зремонтуємо. Ну і в магазинах на той час збірка була російська, а ми на базарі майже все взяли німецької збірки.
     
  2. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Ми купуємо на Галицькому Перехресті і коли поламалася хлібопічка, продавець тут і пробував ремонтувати за свої кошти, але вивилося, що вона не підлягає ремонту, тоді забрав її назад у Польщу і замінив новою.

    Були нюанси з писолосом ще, то теж лагодив за свої кошти.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    @Gajka Порядний продавець попався.
    Ми купували деяку техніку на Південному, то з усього , що купували, ремонту потребувала тільки газова поверхня, гарантією скористатись не вдалося.
    Попри те, ціна там дійсно (була) нижча, і можна було вибрати країну-виробника (пральку можна було взяти польської або німецької збірки, а в супермаркетах побутової техніки пропонували тільки російську збірку для ринку СНД).
    Але питання того, що ми такими покупками сприяли економіці чужої країни, залишається відкритим, і я для себе поки не знайшла відповіді, як вчинити правильно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    А я от не люблю Фокстроти-Ельдорадо через те, що продають товари російської збірки! Ну принаймні так в них було рік чи 2 тому, і як зараз не знаю. Хотіли купити собі телевізор (ще пару років тому), обходили багато магазинів, і звичайно ж всі Самсунги для прикладу були москальські. Один продавець запевняв, що і так гроші вже в Росію не поїдуть, бо магазин вже заплатив наперед:) Ну фінансувати ту країну (чи в рахунок майбутніх, чи минулих платежів) не збиралися. Купили в результаті через інтернет-магазин (чеського виробництва). Гарантію дали, хоч вона поки що не знадобилася.
    Потім (в грудні 2016) ще один телевізор купляли. З Фокстротами була та ж сама історія (вже на той час вони навіть російські прапорці вішали біля товару:)), то привезли нам з Польщі, з гарантією (хоч теж ніби сервісний центр по гарантії в Польщі).
    Особисто для мене тому дуже велике значення має країна виробник, чи країна-збірник. В інтернет-магазинах (в більшості) вказують країну, тому можна наперед побачити і подумати, чи варто.
    Написала, і аж цікаво стало, чи виправилися Фокстроти, і перестали нарешті (через 4 роки війни!) продавати російські товари? Дуже би здивувалася, якби це було так)
     
  5. ksjuha

    ksjuha Well-Known Member

    Правду дівчатка пишете, що все залежить від порядності продавця.
    Але все ж на мою думку продавці мають попереджати про те, що гарантії немає і які будуть дії продавця при поломці і нехай тоді вже покупець собі вирішує чи ризикувати купувати по нижчій ціні без гарантії чи переплатити і мати гарантію. Бо речі мають дуже різну цінову політику і ломатись можуть на різні суми.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  6. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    У нас на пральку була. І користувалися. Не знаю, як так вийшло.
     
  7. Іруня

    Іруня Well-Known Member

    І у нас на посудомийку з Польщі гарантія була. Впродовж року вона поламалась і відремонтували по гарантії.
     
  8. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Ні, Ми багато чого купували на Південному, все набагато дешевше. І один раз користувалися гарантією. Все нормально. Продавець дає гарантію, ставить печатку. Виписує чек. Можливо як який продавець. Про всіх не знаю.
     
  9. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Я за обдумані покупки. Звичайно, є випадки, коли треба вже і негайно, а коштів обмаль. Але називати розтрочку вигідною... для мене трохи неграмотно. Але це для мене, нікого не хочу образити :).
    Ідеально - це спланована покупка (де вигідніше, оригінал тощо), відкладена на неї вся сума напротязі якогось періоду (у кожного по власним можливостям).
    Кредит - це остання інстанція, для моєї сімї
    У нас зараз є розтрочка на буд.матеріали, але ми до того дійшли з повним усвідомленням, що то буде, і не тішили ілюзіями про вигідність. Тут задача одна: швидше то питання закрити. До речі, цікаво було: поклали суму втричі більшу, ніж місячний платіж, щоб швидше закрити - а все рівно місячний розмір був зарахований, а інше - типу на балансі :). Я таке вперше бачила.
    Кредит на подарунки - це взагалі табу. Це така ментальна пастка, досить популярна.
    Зараз гроші і так непросто заробити, а ще й віддавати ці кошти банкам.. не розумію. Краще пріорітет змінити, накопичити - і купити. Тим паче, за декілька місяців техніка певної моделі дешевшає, бо виходить нова модель (так, знаю, ще є ріст валюти, коли всі ціни ростуть..). І повторюсь, є, є такі товари, заради яких в певних обставинах вже нікуди не дінешся - треба брати... хоча, іноді реально виручає б/в товар.
    А взагалі, думаю, що бідних від багатих часто відрізняє вміння та прцездатність рахувати свої кошти, вести розходи, аналізувати, відкладати. За інвестування, пожертви - це вже трохи інша пісня, але не дарма в Біблії сказано і про ці аспекти фінансового планування )).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Злата

    Злата Well-Known Member

    Зараз щоб зарахували більше, ніж місячний платіж по кредиту мало - просто внести їх на рахунок
    тепер потрібно ще оформити заяву/заявку на таке збільшене зарахування, інакше Ви просто "зичите" обігові кошти банку

    ми скористалися теплим кредитом від ощадбанку
    поки задоволені.. бо отрималі якісні заводські вікна, по ціні "базарних"
    держава виплатила нам відшкодування по тілу кредиту(орієнтовно 30-35 :wacko: майже відразу після їх монтажу - це зменшило суму виплат по кредиту і відсотках плюс інколи приходить відшкодування відсотків
    рекомендую) правда, його ще піймати потрібно, бо на "тепле" кредитування виділяють певну кількість грошей на кожне відділення банку
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 2
  11. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Щодо кредитів та розтермінувань оплат - можу Вам сказати (як працівник відповідних фінансових установ), що безкоштовний сир тільки в мишоловці.
    Але, як каже @Sunichka , якщо добре вивчити умови та грамотно планувати, можна вигідно скористатися певними кредитними продуктами, коли нема змоги вже і зараз викласти певну суму.
    Власний досвід вдалого користування кредитними продуктами без переплати: "теплий" кредит від Ощаду на заміну вікон в бабусиному будинку і кредитка з пільговим періодом 55 днів, яка періодично мене дуже виручає.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  12. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    А я за кредити. Але такі, коли
    Взагалі не розумію оцього лежання грошей на купці, складання, чекання, перераховування... Наприклад, в епіцентрі на вес кредит на півроку без відсотків (тільки страхівку треба заплатити). То якщо мене там щось влаштовує і воно мені потрібне, то навіщо чекати і збирати, коли можна вже користуватись. Чи от сервіс "оплата частинами" -- там взагалі все можна взяти і користуватись, замість того, щоб пару мсіяців споглядати як росте купка
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  13. arushka

    arushka завжди досягаю мети

    Десь читала про різницю в мисленні багатих і бідних- багатий візьме кредит на розвиток, а бідний - споживчий кредит, щоб *проїсти* . Щось в тому є
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 2
  14. Adeo

    Adeo Active Member

    @Злата, А можна детальніше? Як в Вас це виглядало?

    Я й собі про таке думала, заходила в Ощад, казали, що на той момент вони їх не надавали, але з наступного місяця, чи якось через місяць знову можна буде скористатися, навіть номер мій взяли, проте так і не подзвонили :girl_nea:. А потім хтось зі знайомих сказав, що взяти цей кредит нереально, то я й перестала цікавитися.
     
  15. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

     
    • Смішно Смішно x 1
  16. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    В серпні 2017 в Ощадбанку ось-ось мали б відновити програму. Дали нам консультацію, розрахунки... Але ми не стали чекати. Оформили в Львів банк.
    Знайшли фабрику вікон, зробили замовлення. Рахунки, свої документи (паспорт, декларація про доходи, документи дружини/чоловіка тощо - то в банку скажуть) залишили на погодження. Через 2-3 дні кредит та заяву на відшкодування від держави погодили, ми внесли аванс (близько 20% від суми вартості вікон), підписали договір кредиту. Через пару місяців, як вже були вікна встановлені, сфотографували та відправили фото в банк (вони їх напевно переслали в міськраду) - на рахунок банківського кредиту надійшло відшкодування відсотків.
    Але це, згадала, програма не державна, а суто міська міста Львів. На область теж розповсюджувалась, тільки відшкодування було меншим.
    З червня 2017 державну програму ми вишукували і вичікували - не було в банках грошей, або в Приваті періодично можна було замовити тільки вікна від Стеко (нас Стеко не влаштовувало).
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Olenka Matviikiv

    Olenka Matviikiv Well-Known Member

    я багато що замовляю в неті. в основному, на розетці, але, бувають виключення. все таки, там теж є цінові накрутки на товар . мій оригінальний чохол для смартфона (на розетці він вартував 999грн )я купила на сайті неперевіреному... за 640грн. вирішила ризикнути, і не прогадала. прийшов оригінал з документами, і печаткою від продавця.
    свою улюблену модель навушників сенхайзер (якими я користуюся останні 5р.) , коли вони ламалися, я зазвичай купляла на розетці. але коли вони на них підняли ціну більше ніж на 300грн, я вирішила пошукати ще якісь варіанти. натикнулася на магазин оригінальних навушників від різних фірм, там була приєна ціна на мою модель в 650грн. замовила, прийшли оригінали з гарантією, чеком, описом, печатками.
    блютуз клавіатура, мишка , ноут - все з розетки. все з чеком і гарантіями. коли товар приходить можна все перевірити на цілісність, чи опис дійно підходить під товар, чи немає ніяких пошкоджень. якщо раптом щось не так, запросто можна повернути замовлене.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    також маючи дотичність до відповідних установ :) додам, що безкоштовним кредит бути не може, адже кожна покупка в кредит чи видача грошей - це ризик для продавця (або банку). Ризик мусить бути прорахований і закладений в реальні умови видачі кредиту/розтермінування.
    Тому в мене завжди той мем "з закоченими очима", коли хтось починає нити, як дурять на кредитахі як це дорого - кредит.
    Кредит може бути виправданий тоді, на мою думку, коли реальна цінність додаткового часу використання речі, отримана до повної оплати, перевищує грошову переплату вартості.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Погоджуюся. Як приклад, коли зламався комп'ютер, який є , наприклад, для програміста, так би мовити "засобом виробництва", необхідної суми одразу нема. Тоді цілком виправдано купити той комп в кредит, не простоювати і заробляти за той час на тому ж компютері. Чи хтось шиє на замовлення, і безповоротно зломалась машина швейна... і т.п. Ну або якщо річ приносить задоволення вже і зараз, і розстрочка така, що щомісячні платежі не лягають важким грузом на бюджет, то чому би і не замінити поламаний телевізор на новий, і дивитись вже, а не збирати і півроку жити без телевізора. Про холодильн к нічого і говорити - річ першої необхідності, і цілком можлива ситуація- літом, 25 градусів, згорів холодильник - на зовсім. Всієї суми немає, бо ж витрата непередбачувана, запасу не залишилось, бо місяць тому купили пральку чи з'їздити в Турцію... От ціла купа виправданих випадків, щоб взяти кредит навіть з деякою переплатою.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  20. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Ви правильно пишете, що в банку Львів відшкодовують тільки частину відсотків (і це програма від Львівської міськради).
    В Ощаді було вигідніше, оскільки, окрім відшкодування %% від ЛМР, було ще й відшкодування тіла кредиту в розмірі 30% (а для субсидіантів - до 70:wacko:.
    Але, програма була доступна для всіх може з рік після запуску. Потім, коли люди роздуплилися і почали активно звертатися за "теплими" кредитами, наша держава вирішила, що не потягне всіх, і почала встановлювати ліміт таких кредитів по кількості.
    Рік тому в Ощаді на кожне відділення давали обмежений ліміт. На середньостатистичному відділенні, якщо не помиляюсь, 1 кредит на місяць. І керівник відділення, де в мене працював інсайдер, надавав можливість скористатися таким кредитом тільки ВІП-клієнтам (яким найбільше треба, ага:girl_crazy:).
    Як є зараз, не в курсі.
     
    • Інформативно Інформативно x 2