Порадьте новачку у в"язанні!

Тема у розділі 'В'язання', створена користувачем La esposa, 26 Січень 2011.

  1. MissO

    MissO Well-Known Member

    Я з таких ниток в'язала доні кардиган на 2-3 роки (зорієнтуйтесь по розмірах), то в мене пішло десь 260-270 гр., тобто 5 моточків і ще трішки 6. Тому я б брала мінімум 10 шт. То ще залежить від плотності в'язання, бо я в'язала на спицях 3.5 і досить плотненько.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Звітуюся. Плед в підсумку вийшов 90*85 см. Нитки взяла Gazzal Baby Cotton, пішло мені майже 7шт 50-грамових клубочків (спиці, здається, 2,5).
    Чи то я така в"язальщиця, чи то дійсно ці нитки трохи розслоюються при в"язанні (наче не дуже щільно скручена нитка)? Ще побачу як буде в експлуатації. Фотки у відповідній темі покажу зараз :)
     
  3. vetochka

    vetochka New Member

    Дівчатка, а підкажіть, будь ласка як ви відноситесь до кашеміру? Хочу замовити зв"язати чоловіку светра чи пуловера з кашеміру. З нитками вже наче визначилась. Але не знаю як поведе себе чистий кашемір в носці чи після прання? Чи не буде витягуватись? І може хтось порадить майстриню?
     
  4. Yevgesha

    Yevgesha She's like cold coffee in the morning

    Кашемірова пряжа дуже тепла, є різні види, в мотках і в бобіннах. Я для свого светрика брала в бобінах (сток), то при в'язанні в одну нитку розхід був 300 грам, полотно достатньо тонке, навіть просвічувалося. Але такий светрик гарно підходить для міжсезонної погоди, щоб одягнути поверх на блузку, або сорочку.
    Носиться светер гарно, єдине на рукавах утворилися котунці, але то через контакт з пальтом, і їх дуже легко почистити.
    Для чоловічого кардигана/светра треба брати ниточку у кілька складень, якщо вона тонка, щоб він був дещо товстішим і теплішим. Звісно при правильному догляді та пранні, виріб не зсядиться/витягнеться.. а оскільки це кашемір то треба бути дуже дбайливим :)
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. vetochka

    vetochka New Member

    Дуже дякую!
     
  6. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Тільки не смійтесь, поясніть мені, турку, як тут зробити зменшення. Чи його навпаки не робити? Берет, якби що. 20190122_182016.jpg