Мало молока. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 10 Листопад 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Та нє, тут чітко видно, що їй цікаво саме їжа, вона слідкує за нами коли їмо, в рот заглядає, і сама причмакує. Тягне руки до їжі, як щось вхопить, то відразу до рота. Але коли воно попадає в рот, воно їй в переважній більшості не подобається. Кривиться страшенно, і плює. Але це все таки частіше саме з її їжею, з наших тарілок їй смачніше).
    За молоко, мед знаю. Але все рівно страшнувато давати і все решта. От вчора була грибна юшка. Ну не дам я їй з неї картоплину чи морквину. А борщ певно спробую). До м’яса в мене теж багато притензій).
    Мене не напрягає їй зварити щось окремо, але якби ж то вона то їла. А так варю і викидаю. Тепер треба буде почати готувати для нас максимально корисну їжу, без приправ, без смаження.
     
  2. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Малий зелений боршик їв і прицмакував , і червоний також. Єдине що давала тільки рідке і бульбочку подрібнювала . На червоний борщ прореагував алергією , але швидше за все через те, що був підкислений оцтом.... Тепер буду підкислювати тільки лимоном.
    А чого претензії до м"яса ???
     
  4. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Та не довіряю я тому м’ясу)))). Лише телятина більш-менш, якийсь індик домашній. А ті кури магазинні, ні. Самі їмо). Але такій манюні дати страшно.
     
  5. Gudzyk

    Gudzyk Well-Known Member

    В нас також коли починався прикорм були з цим труднощі. Мала не сприймала ні печене яблуко, ні банан, ні кабачок. То я лишилася того "ровера" і почала давати їй бублик полизькати, незначний шматочок чогось зі своєї тарілки. І так помаленьку прийшли до повноцінної зупки. А яке то щастя тепер прибігти до мами чи тата з таким смішним прохальним виразом личка " а поділись" і випросити щось смачненьке з їхньої тарілки.:girl_haha:
    Відносно м'яса. Спершу я взагалі почала їй вводити в зупку половинку жовтка ( 2 рази в тиждень), а аж потім кролика. Сьогодні вже даю нежирну свинину.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    А для чого самим їсти те, чому не довіряєте ? Я кури магазинні не купую , тому що розумію ,що потім лікуватимемо нирки, печінку, підшлункову .... І це не залежить від віку дитини... Хімія + гормони які дають ,щоб скоріше і більше м"яса було на тих курях , впливають на організм людини ....
     
  7. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Для того, щоб їсти дійсно корисне, треба самому те все вирощувати. Іншому не довіряю. Але поки я до того не доросла).
    Намагаємось купувати типу фермерські кури. Від тих стандартних вони явно відрізняються, але і до них є питання. Тому дитині маленькій таке точно не дам. Переважно їмо телятину, але і з нею зараз щось мутять.
     
  8. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Ми живемо в такому світі, але тут варіантів небагато .... Або сам або вибирати краще з гіршого ....
     
  9. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Після півроку дитина може набрати 300 г за місяць, а може і нічого не набрати. Через те, що а) активна, б) лізуть зуби і дитина відмовляється від прикорму (бо болить). А, і тому просить цицю часто, бо в грудному молоці є речовини, які знеболюють. Що робити? Дивитись на дитину. Якщо активна, весела, нормальна на вигляд - зберігайте спокій і їжте при дитині з апетитом (читайте статтю про педприкорм). І не обмежувати ГВ.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Згідно своїх записів набрали 370 грам за місяць. Для нас це нормально), в нас більше 600 грам не було. Зубів поки нема, і напевно не скоро будуть. Прикорм йде туго, але ми поки тільки знайомимось. Ну і здається мені, що таки криза трохи є. Хоча останні пару днів і п‘ю досить багато простої води, на кількість молока це не впливає. Прикладає ось частіше.
     
  11. Siania

    Siania Love Life

    А коли дитина має подвоїти свою вагу?
     
  12. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    в пів року, кажуть. але те правило не для всіх дітей діє. переважно для тих, хто з невеличкою вагою народився
     
  13. Siania

    Siania Love Life

    Просто, багато хто порівнює вагу діток одного віку. Але все так відносно, хтось народжується 2800, то у півроку дитина "має" (в ідеалі) важити 5600 г. Моя народилась 3780, то у півроку важить майже 8000, і то норм. Але як порівнюють, то 5600 у 6 місяців ніби дуже мало, хоча для тієї дитинки це цілком ок, так само як 8 кг для моєї.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    То ми з тих дрібних), хоча народились «стандартні» 3.150. Вагу не подвоїли.
     
  15. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    Дівчатка потребую поради чи то підтримки, малечі 2,5 тижні, ми виключно на ГВ, скільки треба часу щоб внормувалась лактація? Під вечір здається що груди не наповняються або наповняються менше. Малеча смокче активніше, але при тому робить менше ковтків, часом на одне годування даю обидві циці. Десь три рази дуже плакала ввечері по 1-1,5год., і незнаю чи це кольки чи немає молока в грудях, під час плачу даю груди, вона їх так захватує ніби дуже голодна, 3-4 рази смокче і кидає з криком і так постійно протягом цього часу.
    Пи.си. годуємось дуже часто на вимогу (часто спимо біля грудей вдень), замінників груді немає, я стараюсь багато пити, незнаю що ще робити:girl_sad:
     
    • Співчуваю Співчуваю x 3
    • мімімі мімімі x 1
  16. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @Lemeshchuk, свекруху «в сад». Собі чаю прохолодного заспокоючого).
    В мене з малою були такі трамбли з молоком що ну). В голові була чітка установка - тільки ГВ. За перший місяць прибавка нуль з хвостиком. При тому що я місяць лежала і весь час годувала малу). Свекруха дивилась уявляєте як))). Вона в мене живе поруч. Доня має такий характер, що кричить капець як голосно. Всі хором говорили - нема молока, та дай ти тій бідній дитині їсти, що ж ти за мать?!!! Тут я ще можу дуже довго писати, але що мені допомогло:
    1. Консультант з ГВ, який мені все пояснив і заспокоїв, що то не смертельно). І лікується спокоєм мами.
    2. В малої була коротка вуздчка. І щоб її підрізати треба одразу йти дл нормального хірурга, що на тому знається. Ми підрізали двічі. Перший раз лаханулись.
    3. Моя лінь - як собі уявила ті всі пляшечки, суміші тощо. А так в лісі-машині-подорожі-гостях груди дав і чистий спокій. ГВ - то дууууже важливо і корисно, і дуже зручно, тому вартує напрягтись. І всіх «доброжелатєлєй» послати. М’яко чи не дуже.
    4. Мене підтримав чоловік. Тому посилати всіх було легше).
    5. Може не дуже правильно, але мені таки допомагав ел.молоковідсмоктувач. Качала по ночах, бо мала дрихла. А я піднімала лактацію).
    І ще мене дуже гріла думка про те, що б я робила, якби жила у роки Шевченка?))) Куди б бігла за сумішшю чи як би давала то коров’яче молоко. Одним словом, бажаю Вам спокою і наполегливості!!! І все вийде)
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  17. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    Дякую, ви підняли мені настрій)), свекруху я давно не слухаю, але це не мішає їй дзявкотіти збоку, старшу малу догодовувала до 1,5 місяця, бо всі кругом хором казали "Нема молока!", потім на всіх плюнула і годувала до 3-х років з хвостиком
    Коротку вуздечку як виявили?
    Я от просто думаю скільки часу потрібно щоб внормувати лактацію? І як мені зрозуміти чи то голодний плач чи таки кольки, бо зі старшою кольки були щодня до 2-х місяців і то плакала в одні і тіж години ввечері, а тут поки 2-й раз таке
     
  18. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @Lemeshchuk, нам ще в пологовому сказали, що вона коротка. Я не дуже туди заглядала). Але в тому ж пологовому сказали не різати))), а чекати до пів року. Консультант з ГВ одразу на це звернула увагу при консультації по телефону. Я вже зараз розумію, що доні було важко захопити груди нормально. Перший раз ми підрізали десь певно малій було 1,5 місяці. Відразу після підрізання дала груди і відчула як вона при смокталась плотно))). Нічого не кажу про період налагодження ГВ, бо я його нормально так і не налагодила))). Годувала тако-сяко. Але досі годую (нам рік і 9 місяців). І сумішей не було.
    Ще одна особливість. Доня весь час погано набирала вагу. Якісь краплі. В рік навіть не знаю чи до 8,5 кг дотянули при 3.300 народжених. Але!!! Вона і зараз легесенька, а їсть постійно і багато. Має напевно таку особливість. Бо мені деколи страшно від її постійного «ням-ням». Вона ж дівчинка))).
    І про коліки. Я в них не розбираюсь, нас пронесло). Я то списую на те, що було мало таки молока. І ніц більше ту дитину не турбувало.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

     
    • Смішно Смішно x 11
    • Подобається Подобається x 1
  20. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    @Lemeshchuk, я маю досвід з "мало молока", вважаю, що зі старшим сином лактація налагодилась близько 2 міс. На ненаповненість не зважайте, в мене оті перші два місяці вдень не бувало наповнених грудей, а ввечері вони були як шматинки м'якенькі - це справді час в добі, коли молока найменше. Ну, і основне, молока може бути і справді замало в певний період часу, але правильна відповідь це і є часті годування, слідкуйте за пісянням.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3