проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

  1. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    А вдома люляєте? На руках чи в шезлонгу? Чи в колисці?
    В нас в той час було 3 сна. Підйом в 8, гуляє 2-2,5-3 год, сон 11-13, знову гуляння 2-2,5-3, знову сон десь 15-17, гуляння, сон 18-20, на ніч вкладався десь о 22-23. Але засинати може або з люлянням в шезлонгу, на руках, на вулиці на прогулянці, або під цицею. Всяко буває...
     
  2. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    У нас засинання виключно з грудьми. Одне виключення - в авто коли дуже сонна, і ніхто їй не заваджає. І ще може у візку заснути, але це вже після циці, і щоб нікого не бачити.
     
  3. phobika

    phobika Well-Known Member

    Ааааа.... Перехід на один сон з двох - це якась жестячна жесть. Вже 2 тижні дитина так чудить з тими снами, що я холодна. Перерви між снами іноді до 9 годин, може вкластись на ніч в 17.30 а може в 21.30, встає в шостій. Ніби в час колишнього другого сну сонний, але не засинає - ні з колисанням на фітболі, ні з книжкою+цицею (було таке щастя десь 2 тижні), ні в візку надворі, ні з ходінням під білий шум. В результаті трохи поістерить, трохи посидить зосереджений, ніби заряджається батарейка, і знову гойра! Я просто пожалітись)
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  4. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    В нас зараз перехід зі спання суто з цицею в роті до спання без циці в роті. Я певно скоро здамся). Ніяк не виходить.
    Мені б ще дуже хотілось відокремити їжу та сон. Але напевно нам це ще зарано. Намагаюсь погодувати її між снами, і просто вкласти спати. Але так не катить. Є ще циця на засинання. Потім намагаюсь її перекласти у візок - плач, відсунутись - плач. Про вийти з кімнати взагалі мовчу.
    Ну і ночі теж бажають кращого. Але я якось навчилась глибоко вирубуватись навіть на 15 хвилин. І сни почали снитись).
    Єдина радість - то солодка ніжка).
     
  5. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    В нас те саме, я навіть не пробую перекладати просто сплю з нею або читаю старшим, зате висипаюсь вдень. Діти так швидко ростуть, тому насолоджуюсь поки можу. Як підуть до школи вже так не посплю.

    Надіслано від мого X5max, використовуючи Tapatalk
     
    • мімімі мімімі x 1
  6. phobika

    phobika Well-Known Member

    В нас десь з 6-7 місяців стало трохи з тим легше, хоча раніше я мусіла лежати поруч. В 9 місяців вже міг півтора години сам поспати. Я спеціально не привчала, але думаю, що велику роль зіграло те, що в нас є няня, поки я працюю, з нею раз на день мусить засинати без грудей) Я в той час теж вдома, просто в іншій кімнаті, спочатку приходила вкладати. Але потім кілька раз заснув в няні, то я перестала. Коли я з ним сама, то засинає з грудьми, але за 5-10 хвилин відлипає і спить собі. Переважно півтора години сон триває, але часом під'їсть і ще досипає. Якщо прихворіє чи емоцій забагато, то буває що не відпускає і треба поруч бути, але то скоріше виняток.
    Тому я прихильник думки, що дитина ближче до року вже не потребує постійного сну коло грудей. І може засинати без них, коли мами поруч нема. А як мама є, то не бачу проблеми дати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Мені вже, якщо чесно, за майже 7 місяців набридло вилежуватись цілими днями). Хочеться покласти у візочок, завезти у садочок і хай би собі спало. Ну але то тільки мрії).
     
  8. phobika

    phobika Well-Known Member

    Вірю. Ми донедавна взагалі гуляли дрібними перебіжками. Засинав малий рідко в візку. Якщо і спав, то хіба 40 хв, а як не спав, то в візку не їхав) В слінгу чи ерго теж в мене не засинає, а от в чоловіка може і 2 години дрихнути в рюкзаку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Трендючка

    Трендючка Active Member

    Дівчата, усім привіт! Приймайте мене в свою компанію несплюхів. Доці 28 днів. А не спить вона нормально від самого народження. Пологи були трохи складні і в першу ж ніч я її проносила на грудях до ранку. Ми на змішаному вигодовуванні (мальота народилась 4300, а молока спочатку у мене було мало) Суміш поступово відходить на задній план і вночі нам вже вистачає циці.
    Доня уві сні постійно здригається і схлипує, також викручується, бо маємо коліки. В результаті будить себе, як тільки покладу.
    Тому спить на руках з підколисуванням на фітболі або на мені максимум годину. Ношу її на покривалі, складеному вчетверо, щоб хоч якось рівно тримати спинку. Гуляємо в слінгу, бо в калясці будиться.
    Підкажіть, чи не шкодить її хребту оте постійне "на ручках" і "на мамі"? А ще підкажіть як то виспатись, бо для мене ночі - це жесть. Останні дві по дві години. Ну і вдень максимум на дві години вирубуюсь.
    Благо, живемо зі свекрухою і готування-прибирання мене не колишуть. Просто вночі вже такі страшні думки приходять... і я собі думаю, коли вже почну насолоджуватись материнством, адже нашу доню ми чекали довгих 6 років. Я напевне якась не така)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Не чекайте, коли стане легше/коли почну насолоджуватися, бо ви себе отаким очікуванням забираєте від життя "тут і зараз" і лиш більше нервуєтесь через все, що віддаляє вас від ідеального образу. (Це була мабуть перша мудрість, яку відкрило мені буття мамою, і саме з поганим сном це було пов'язано, справді легше стало, лише коли я прийняла ситуацію просто як є і перестала чекати налагодження сну)

    В дозвольте собі відчувати те, що відчувається - "якась не така" - відставити) по-перше, об'єктивно, ви ще зовсім нещодавно стали мамою, і в першу чергу, у вас зараз гормональні качелі+дитина, яка погано спить, життя кардинально змінилось, - ваші стресові почуття абсолютно нормальні. Не всі жінки одразу емоційно включаються в материнство і це справді може лякати, та просто дайте собі часу і не картайтесь "неідеальністю" того, що ви зараз переживаєте.

    З практиктичних порад: ви спите з дитиною в одному ліжку? З часом звикнете +/- висипатися навіть з висячою на грудях дитиною, і з частими прокиданнями, тим паче, що і вдень можете поспати. Зараз, я так розумію, проблема з тим, що її треба весь час гойдати? На животі гойдати належачи і трошки дрімати вам не виходить? Дитина буде поступово таки краще спати.
    Щодо спинки - ніколи це питання спеціально не досліджувала, хоч мій старший син довго спав на руках, але ж дитина щойно з ембріональної пози - і це зовсім не рівна спинка, тому нефізіологічного в "на ручках" не бачу. Та й за місяць-другий дитині буде вже цікаво полежати на твердій поверхні, тому позиції перебування урізноманітняться самі собою.

    Щось я розписалася. Якраз сьогодні хотіла жалітися в цій темі, але вже цим дописом і себе саму заспокоїла.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
  11. Трендючка

    Трендючка Active Member

    @Mansikat, дякую Вам! Так гарно розрадити, мабуть, ще ніхто мене не зміг. Я таки маю "комплекс відмінниці" по житті. Ця невідповідність раніше намальованої мною ідеальної картинки і реального стану речей, мене лякає. Треба прийняти, бо в мене справді сильне протистояння ситуації.
    Доця спить з нами. Коли починає крутитись з животиком, то на грудях заколисати важко, встаю на фітбол. Я так зауважила, що в глибокому сні її легше вкласти, але щоб дійти до глибокого, то це мінімум година на м'ячі. І поки акуратно вкладу, поки пристроюсь сама і почну засинати, вона вже починає прокидатись. Ну і сидячи я вже теж навчилася спати)
    Щодо спинки, Ви мене теж трохи заспокоїли. Дякую)
     
  12. Demetra

    Demetra Well-Known Member

    Хочу вас підтримати і розрадити! Ви не одинока в своїх почуттях! Перший місяць після пологів в мене був шок! І злість, що ніхто мене не попередив, що буде так зле... фізично і морально. Мене ламало у звичках, характері, відносинах в сім'ї. Я відчувала сильний материнський інстинкт, і готова була роздерти будь-кого за кривий погляд на крихітку. І водночас не розуміла для чого це все, в чому та радість материнства? І від таких суперечливих почуттів ставало ще гірше. Всі знайомі мами розповідали лише як круто мати дитину! Про те, як важко адаптуватися до нової для себе ролі , ніхто не казав. Я виявилася не готовою до реальності. Зараз малюку три місяці. Мені вже трішки легше емоційно. Ми з малюком шукаємо і часто знаходимо спільну мову. Я змінююся, по трохи приймаю ситуацію якою вона є і стараюся адаптуватися то тих умов які є зараз. Моя порада жити "тут і зараз" і трохи опустити планку вимог до себе і оточуючих.
    Про сон не можу нічого порадити. Тільки адаптуюся до одного режиму, як дитя вже міняє свої звички і треба наново підлаштовуватися.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • мімімі мімімі x 1
  13. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    Я вам нічого не пораджу! Я теж "там" була! ) і мала дурні думки з приводу того, яка я незграбна-погана-непідготована мама-дружина.
    Мій малий постійно мав проблеми з животиком через оте змішане вигодовування поки його не перевели на одне. В мому випадку то було кінець ГВ, але ви вже майже справились, і навпаки маєте ГВ.
    То все так швидко минає. Моєму вже 2 роки і спить всю ніч (коли не хворий, тут великий смайл). Колись здавалось, що я просто не витримаю. А зараз вже й не пригадую тих ночей. Все так не буде, буде краще-гірше, але по-інакшому! Прийміть ситуацію так, як є, і не виніть себе з приводу того, що щось не зробили. Все буде добре!
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Трендючка

    Трендючка Active Member

    @Demetra, @Oleksandrochka, дівчата, я така вам вдячна за те, що знайшли час і написали. Ніхто зі знайомих про це не розповідав. І мені вже було соромно за такі свої почуття. А зараз справді стало легше. Я налаштована жити тут і зараз, прийняти себе і ситуацію, мінімізувати очікування)
     
  15. Siania

    Siania Love Life

    В нас перші 45 днів були дуже важкими. Малеча в роддомі всі ночі прокричала в мене на руках. Як згадаю...як мені було важко. Всі сплять, на коридорах, одна соя крихітка плаче до ранку. Тільки допомагало носіння на руках з цицею по палаті. Як я мріяла просто прилягти! А потім вдень доня спала, а я не могла, весь час дивилась на неї і любувалась)))

    Наніч почав з часом заколихувати чоловік, і то в нього краще виходило! Бо після грудей мала весь час зригувала, чим себе будила. Чоловік тримав її на колінах, голівка в долонях, і співав. Спочатку вона трошки плакала, а потім заспокоювалась і засинала.
    А вже потім клав мені в ліжко, і ми засинали. Малеча пробуджувалась, я давала цицю і ми далі спали.
    Ніколи не годувала сидячи, і Вам не раджу, якщо хочете спати по ночах)

    Успіху Вам, все пройде, і цей складний період закінчиться. Потім не те щоб стає легше, потім розуміжш свою дитину, і це дуже полегшує життя.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    А ще прикол в тому що чим більше Ви чекаєте і нервуєтеся, типу ''та спи вже нарешті, малий засранець, я піду пельмені ліпити/брови щипати/революціі організовувати...'' тим менше шансів що дитина засне :) То до мене дійшло десь в 5 місяців старшого. І от тоді відпустило трохи - спить-ок, не спить-ну, день такий, завтра інший буде :) Спробуйте пливти поки за течією, змиритися і підлаштуватися під дитину. Вони швидко ростуть, не встигнете озирнутися і ті сни зовсім зміняться.
    Я от вчора зрозуміла, що навіть не знаю скільки разів на день і скільки часу спить менша :girl_haha: Здаєтьсяу 3-4 рази, але за один раз зазвичай не більше 30-40 хв і то на руках (в слінгу десь 1,5 год). Але є плюс - я не встигаю знудитися і знервуватися від того тримання - тільки загойдала, тільки присіла відпочитиз нею на руках, тільки в ФБ залізла, а вона вже й прокинулася :girl_smile:
    Ну і слінг - то вєщь! Ех, стане старша і важча - значно важче стане з отими снами ''на виізді'':girl_in_dreams:А потім легше, а потім знов важче бо зуби, а потім знов легше, бо лишиться один денний сон, а потім і без нього
    До чого я? ''І це мине'' :girl_wink:
     
    Останнє редагування: 28 Вересень 2018
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Але коли мала не спить др 2, чи 3 ночі, бо їй не хочеться - то страшно вимучує;) ще якщо просто не спить - то пів діла, а як плаче, кричить - то я майже плачу. Думаю, що ж я не так роблю, чи не роблю навпаки. Бо деколи нічо не може її заспокоїти, засне аж як змучиться. Зате кожного ранку просинається і тішиться, сміється) все забуває)
    Вчора на диво заснула в 11 вечора, то я теж з нею зразу спала. Поки в 1 ночі не проснулася я від того, що в мене дико, просто страшенно дико болить голова:sad:
    Я ще от про сон думаю, чи то може бути таке неспання через вітамін Д? Мала в мене так активна, від вітаміну ще більше. Вчора не давала, і може то співпадіння, що заснула норм? Хоч даю зранку, а спати не хоче вночі. Вдень спить переважно тільки на вулиці в возику. І то буває, що плаче, як виходимо з дому, але потім майже зразу засинає. І так спить ту годину поки гуляємо, деколи ще потім вдома до години часу. Без вулиці, то справді хібашо, як їсть, то біля циці засне, але то на пів години максимум.
    Ну але вдень то ще терпимо, оте нічне неспання зводить з розуму. Добре, що хоч остаточно зранку просинається після 9, чи 10 ранку. Ті нічні прокидання , щоб поїсти цицю і заснути навіть не рахую)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ой так, поки не станеш мамою, дивишся на все інакше. Здається, що все знаєш найкраще і не розумієш, коли мами жаліються. І скільки б років не чекав дитину, навіть якщо пройдено через проблеми, а з‘являється маленьке продовження нас, і починається... :) ці всі відчуття, це настільки нормально. Я в першу ніч відчула шок, шо тепер ж я не зможу просто поспати, коли захочу.
    Дочка до 4х місяців засинала коло 2оі ночі. годувалась на стоячи і танцюючи. Пережили то і забули. Вже коло півроку гв стає дійсно в радість . Я вже й з малим забула як то було важко, бо він теж не спав вночі довго. Тільки навпаки як дочка. Він засинав рано (8-9та), але 2-3 ночі просинався і я його носила по кімнаті на руках. Оце жестячково, коли зі сну треба піднятись і ходити. Пережили і це. І ви переживете. Набратись терпіння і розуміння, що дитина щодня змінюється і треба ловити ті моменти зараз, запам‘ятовувати іх і цінувати
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Трендючка

    Трендючка Active Member

    Сьогодні друга безсонна ніч в режимі заколисування. А зранку три години безперервного плачу через коліки, вперемішку з порадами і панікою домашніх. Я вже якось звикла, що коліки у нас тривають три години і максимально спокійно стараюсь настроїтись на цей час. Ставши мамою, зрозуміла, що материнське чуття настільки сильне. Ніякі мудрі поради зі сторони не зрівняються з ним. Тому сто разів подумаю, перш ніж нав'язувати свою думку щодо виховання дітей будь-якій мамі.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Siania

    Siania Love Life

    Точно. Не давала доні, бо не спала, була дуже перезбуджена. Навіть у ванні вигиналась як змія. Недавно здавала сечу по Сулковичу, то вітаміну Д не бракує.
    Я багато перепробувала, на всі така реакція(((
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1