Пузата хата

Для майбутніх мам (13)

Posted by Імель on 15 Травень 2015 відповідей - 5.043
  1. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    тема є продовженням цієї

    Це - тема для загальновагітних балачок,
    а для конкретних розмов запрошую у відповідні обговорення:

    Перші тижні вагітності!
    Здоров'я під час вагітності та після пологів (2)
    Вагітність і хвороби
    Токсикоз і печія
    Тонус: що це таке і чи треба лікувати?
    Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

    Вибір лікаря для майбутньої мами
    Ваші Відгуки Про Львівські Пологові Будинки (3)
    Збираємось до ПБ -2
    Жіночі консультації Львова: куди податися???
    УЗД (спецiалiсти/раджу/ не раджу/iтд...)
    користь і шкода УЗД

    Під спойлером короткий перелік корисних тем, також не лінуйтеся гортати розділ та/чи користуватися пошуком
     
    Останнє редагування модератором: 14 Лютий 2016
    • Подобається x 3
    • Безграмотно x 2
    • Не подобається x 1
    • Погоджуюся x 1
    • Зе бест! x 1
    • Інформативно x 1
    • мімімі x 1
    • Оптимістично x 1
    • Креативно x 1
    • Баян x 1
    • Тупо! x 1
  2. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    В мене теж не було. Обидва рази порхала як лань. Ну тобто як бегемотик :) Теж мене питали, коли буду ходити як всі нормальні вагітні :)
     
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Хода вагітної залежить від того, наскільки довелось "розкластися" кісткам для майбутніх пологів.
    Я ходила "качкою" з 34 тижнів і ще майже місяць після пологів. А відстань між ногами видимо збільшувалась на останніх тижнях, а потім так само видимо зменшувалась після народження доці. Так було потрібно, щоб нетравматично пропустити мою найбільшу "в обводі" дитинку.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Корисно Корисно x 1
  4. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Я теж ходжу качечкою, чи пінгвінчиком) по чому видно?) По моїй тіні)) А ще смішно, що як заходжу в ліфт, то він аж струшується, хоч вага в мене менше 60 кг.))
    Пупок десь з 2 триместру виліз назовні, і вже так і є)
     
  5. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    а якщо ходи такої немає, то кістки не розклались? Чому так? Чи розклались, просто це не вплинуло на ходу?
     
  6. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    я не знаю, кожна мама по-різному пристосовується до кожної дитини.
    в мене у різні вагітності була різна хода. Зі старшим - просто "втомлена", з другим сином - навіть поперекового прогину майже не було, "літала" до пологів. З дівчатами "розкладалась", але після старшої "склалась" швидко, а після другої так і була "в стані детальок" перші тижні.
    Природа мудріша, щось там робить, для чогось воно треба...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Корисно Корисно x 1
  7. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А спробуй не ходи качечкою, коли суглоб тазовий заклинить. Качечкою - це ще легший варіант, а в гіршому - стоїш на місці і не знаєш, як зрушити
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    я нє))
    навпаки в ЖК завжди дивилася на інших вагітних і думала чого вони такі великі ггг :girl_blum::girl_crazy:
    а вчора була, то навпаки подувала, що всі з такими акуратними животиками, ніби м*ячика ковтнули :girl_tender:
     
  9. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    я шось останніми днями не можу зрозуміти що я чую в пузі, але рух якийсь постійно є. Скажіть мені чи то малюк так багато може рухатися чи то може є якісь оті скорочення Брекстона-хікса? чи то неможливо одне з іншим сплутати чи я себе погано розумію? Бо в першу В дитина була досить тиха і я навіть часом думала чи не замало її рухів протягом дня.

    а ще я роблюся якась вкрай неповоротка, лінивство зростає, так помало все роблю, що аж часом злюся на себе, бо реально за день нічо не встигаю, а потім думаю чи то на вихідних скористатись присутністю чоловіка і відпочити чи то таки допрацювати хоч шось по дому. А потім згадую, що може поки я вагітна, то не треба так себе мучити тим всім і трохи спустити планку.

    Про одяг. Штани, які не вдягала буквально пару тижнів, нині вже на пузі тиснуть дуже-дуже, зіпхала все вниз, але то домашні штани, якими тішилася дуже, бо дісталися недорого в єврошопі і я найвно думала, що мені їх вистачить аж до кінця В. Светр, в якому я в попередню В ходила вже буквально в останні дні, нині таки тугуватий, час від часу приходиться розсувати замок, бо просто важко, стискає мені все (ну але думаю нинішньої погоди цього літа вже багато не буде).

    Поличка на дитячі речі і всяке в ПБ досі не вивільнена. А в першу В вже на цих строках мала все-все накуплено, ще пригадую як коліжанка в 34 т грузила мене чого я ще не поскладала собі речі в пб по кульках. А цього разу не знаю навіть чи до 34т хоч куплю найпотрібніше.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
    • мімімі мімімі x 1
  10. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Яяяяяяяяя!!!!!! Я була капец яка велицьозна. Халат на мені не зав"язувався, ну, щоправда, він і не був розрахований на такі об"єми. А як же я тішилася перед зеркалом, коли після пологів приїхала додому- аяяй, дивись, я плоска, в мене нема живота, дивися, зовсім нема)) гг то я зараз розумію, що тепер я майже плоска, а тоді яким же щастям було лягти на живіт!
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    @Retaret в мене в першу В малеча теж досить спокійна була, якраз сьогодні думала про то, що не пам'ятаю таких буйних і постійних рухів, розтягувань і випирань живота. Але то точно малюк, то важко сплутати, бо прям чую і бачу, як різними частинами випирає. Інколи аж кривлюся від болю чи ойкаю посеред розмови.
    А щодо сумок і підготовки, в мене нульовий відсоток. Вчора всі, як змовилися питати чи я готова і зібрана. А я взагалі-взагалі нічого ще не робила і то вже 34ий пішов. Ні про лікаря чи пб не думала, нічого для збору сумок не купувала, ні речей малечі ніяких не прала і не купувала, перестановок в кімнаті і рухів з комодами чи поличками, ні-чо-гі-сі-нько. От планую відсвяткувати дн старшого і ще надіюся в Карпати на тиждень махнути, а тоді може вже візьмуся за "пологові" справи:)
     
    • Подобається Подобається x 7
    • мімімі мімімі x 1
  12. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    І в мене та ж тема, я ще зовсім не готова. Лашки дитячі не прані, не сортовані (багато від подружок дісталося), списки не складені у пологовий і не впорядковані. Більше того, з тим відкриттям Батальної взагалі заплуталася, мала вектор на Джамбула, а тепер вже не знаю. А найгірше, що ні лікаря, ні плану пологів (бо мені ж світить КР, а я все ще відпираюсь) і оця остання невизначеність мене так мучить( Весь наступний тиждень-два забитий справами й поїздками і я розумію, що зможу приступити до тих немовлячих приготувань не раніше 35-36 тижня. А вже пора, бо починаю чутися "сильно вагітною", особливо по обіді.
     
    • Подобається Подобається x 5
  13. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    та в мене ті рухи якісь не дуже випираючі, все всередині. Я ще так думаю, що я якраз перед В скинула десь 5 кг, тому місця всередині трохи було і малюк його зайняв по максимуму. І ніби больових відчуттів конкретно нема, нікуди особливо він мене не товче, але просто такий трохи дискомфорт від постійного тлумлення всередині, іноді як придивитися, то можна побачити, що пузик рухається трохи туди-сюди. А часом шось таке.... ніби бульбашки побігли знизу догори, взагалі не уявляю шо то таке.

    А дитячі речі, то мені майже все треба купувати наново, з дівчинки на хлопчика буквально пару лашок вибрала, що підійдуть. Та і мала народилася, коли порівняно зимно було, перші лашки байкові, а тут літо ще буде, думаю байкове то точно занадто.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Shamna

    Shamna Мамуся

    На тему рухів, то в мене останні дні тааака дискотека в пузіку, що не можливо щось робити з тим. В попередню В такі рухи були ближче до кінця, а зараз так товчеться, що і спати не сила. На який бік не ляжу, все лялюсі не так, найбільш припустимий варіант спати на спині.
    Ще два тижні тому прикупила деякі речі в ПБ, здалося б ще передивитися і випрати речі зі старшої, але настрій до того поки не лежить.
    Попереднього разу якось більше все в мене було організовано, а зараз враження, що часу ще повно і все зробиться.
    Надумали ще махнути на відпочинок поки чоловік у відпустці, але погода поки не сприяє. Тому поки ліниво вилежую боки.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ну що ж, програмка на телефоні оптимістично заявляє що лишилося "2 days to go", я в свою чергу не менш оптимістично надіюся що таки трохи більше :girl_crazy:- на вівторок про всяк випадок записалася на узд, ну і дууууже цікаво таки дочекатися остаточного відкриття Батальної і подивитися що там і як зсередини :)
    Про сумки в пологовий - вже третій раз купую собі 2 батончики з мюслями (ну щоб було що в пологовій залі пожувати якби захотілося) і третій раз їх з"їдаю вдома :girl_haha:Минулого разу в пологах їсти мені геть не хотілося лише пила (хоч була там з 9 до 16 ну і + 2 год ще після пологів), але раптом цього разу надумаю. Треба, певно, спакувати щось менш заманливе - сухарів якихось чи що :girl_crazy:
    У мене теж досі немає полички :girl_cray: всі дитячі речі давно випрані але складені в кульок і запхані поміж постільною білизною - ніяк не зловлю чоловіка щоб поремонтував мені шухляду для дитячого одягу. Візок, незважаючи на те що куплений випадково ще десь на 5 міс вагітності, досі не праний . А про всякі ліжечка-матраци я взагалі промовчу :girl_haha:Ну, зате я плед дитячий таки дов"язала ще не минулому тижні :)
     
    Останнє редагування: 23 Червень 2018
    • Подобається Подобається x 4
    • мімімі мімімі x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  16. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Ну от, повернулася моя донечка таки головкою донизу!:girl_dance:Лікарка була в щоці) Значить мої вправи і вмовляння були не марними) Але, якщо вона так легко повернулася, то трохи боюся, щоб вона далі не крутилася, бо так товчеться вона в животику, що кругом ті рухи відчуваю, і вверху і внизу.
    Але її голова ще високо, не зафіксована і в таз ще не опустилася.( То значить ще довго може бути, перше ніж опуститься? Чи може так раптово за 1-2 дні? Шийка теж довга, за 6 днів до ПДП виписала Рібун мені ставити свічки для розм'якшення шийки. А так, то крім свічок може є якісь інші народні методи? Чи просто чекати свого час?)
    І вчора таки взяла скерування в ЖК на госпіталізацію, так як думала, що сідничне предлежання. І що тепер з тим робити?) Тобто я і в обмінній карті, і десь там в них на карточці підписала згоду на госпіталізацію, а тепер не планую лягати. Тепер будуть дзвонити, заставляти лягати, якщо підписала?)
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  17. Raven

    Raven Мама малятка

    Може, в мене було.
     
  18. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Листя малини кажуть. Я цього разу п"ю, не стільки з надією на якийсь ефект, швидше просто "щоб було":girl_smile:. І норми по дозуванню не дотримуюся - сиплю "на око" :girl_blush2:, та й не щодня якось - заварюю коли згадаю замість звичного чаю... Хтось тут давніше писав, що він бека на смак, мені ок - травичка собі як травичка :) Про свічки за тиждень до ПДП для розм"якшення шийки чую вперше, чесно кажучи :scratch_one-s_head:
     
  19. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Дитина може опуститися і в пологах, свічки - для чого? На все свій час. :girl_sad:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  20. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Недавно в одної акушерки прочитала, що різні неправильні положення дитинки - психоматика, мабуть, як і всі решта "відхилення". Десь є частка правди в тому, з першою вагітністю ходила на роботу, в басейн, бігала по справах і не мала часу думати, чи щось там не так, а з другою лежала і весь час мені було не так, то замало рухів, то забагато, то виділення не такі, то в животі щось булькає, короче - все в нашій голові
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  21. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    супер! реально - прийшла сюди, щоб це прочитати.
    взагалі-то, часу у Вас ще вагон. А таз, наскільки я пригадую, неширокий - то ляля і не хоче там засиджуватись наперед.

    шийка в 38 тижнів нікому нічого не зобов'язана. І розм'якшується вона сама, а не завдяки будь-яким методам. Тому - вирішувати Вам, але ті свічки - то в кращому разі фуфломіцинового ряду засіб.
    я це ще років 10 тому читала, і воно у мене викликає трошечки помірної злості. Не те щоб заперечення, але то щось таке наче всі складнощі надумані, а якщо щось не так - сама_винувата, бо спосіб життя неідеальний. В моєму досвіді - неправда. То колись моя мама намагалась мені щось таке впарити, що токсикози - коли мама не готова до вагітності, КР - теж щось таке з приводу "жіночності" тощо. Забивши на все це, я стала щасливіша.
     
    • Подобається Подобається x 10
    • Оптимістично Оптимістично x 1