Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

  1. Siania

    Siania Love Life

    Дівчата, а вакцина від кору, краснухи є в наявності в поліклініці? Як думаєте, там нормальні умови зберігання?
     
  2. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Діткам, які вже ходять, роблять в ручку. Бо після вакцинації може бути реакція, біль в мязі кінцівки. Тому роблять в ручку. В ножку роблять, якщо дитинка худенька.
    Це немає значення платна чи безкоштовна. Організм зреагував на збудник. Це місцева реакція. Іноді буває, іноді ні.
    Я теж не дохтор, але думаю щось від алергії має зменшити набряк. А організм не сприймає вірус і бореться з ним
     
  3. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Дивіться, те що вам робили у ручку, це правильно. Дітям після 2-х років так роблять. Я вчора теж малій робила Гексаксим, але в ніжку, бо вона маленька ще. Щодо реакцій, то поки нічого. Ваше почервоніння - теж в межах норми, це місцева реакція на вакцину. За скільки воно пройшло, до речі?
    Щодо того, що кожна наступна вакцина переноситься складніше, то не згідна. По досвіду моїх знайомих, той же Гексаксим міг дати на 2-ий раз реакцію, а на 3-ій вже ні, тут не вгадаєш. Якщо говорити про різні вакцини, то теж ні, мій малий всі переносив добре, лиш на 1 чи 2 була реакція у вигляді температури і млявості.
    --- дописи об"єднано, 20 Жовтень 2018 ---
    Вчора була в нашій поліклініці, бачила, що є вакцина КПК. Цікавилась, бо треба малому ревакцинацію зробити в 6 років. А от ніяк не дійдем, бо болячки його вчепилися. У зв'язку з епідситуацією скоріше би КПК хотіла зробити, а потім АДП, цікаво, чи педіатр дозволить.
    Щодо зберігання вакцин, то медсестра в кабінеті щеплень справила на мене позитивне враження. Детально все розповідала, перевіряла терміни, сертифікат, інструкцію. Хоч ми і не КПК робили, але її скурпульозне відношення до роботи мене заспокоїло.
     
    Останнє редагування: 20 Жовтень 2018
    • Подобається Подобається x 3
  4. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    А скільки часу після вакцини не можна, ну чи не бажано контактувати з іншими людьми?
    Мали би завтра робмтп першу гексаксим ( вже купили і зберігаємо в поліклініці). Але трохи прихворів чоловік, то так думаю, що треба чекати поки виздоровіє? Після прививки імунітет дитини буде ослаблений, і більша ймовірність, що може заразитися?
     
  5. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Тут не те, щоб з іншими людьми, а просто кілька днів не бувати у місцях скупчення народу, щоб дитина зразу вірус не хапанула. Типу по Ашанах не їздити)
    Щодо хвороби чоловіка, то в мене старший малий теж зараз хворіє, але вже не гострий стан (соплить 2-ий тиждень). Педіатр наша запитувала, чи хтось в хаті зараз не хворий. Зрозуміла, що не бажано, коли перші дні хвороби, а вже за кілька днів то не страшно.
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Thebestnata ми не вакцинуємо коли в хаті хтось хворіє. Чекаємо, щоб всі були здорові. І, так, в нас індивідуальний графік вакцинації.
     
  7. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Дівчата, може хтось щось чув за Тетратксим чи Інанрікс, чи є щось в аптеках?
     
  8. vjv

    vjv Well-Known Member

    Тетраксим ніби обіцяють на грудень-січень, інфанрикс на листопад, інфанрикс іпв не буде, інфанрикс гекса на жовтень-листопад, бачу по інтернет пошуку у Львові в 1 аптеці є, але не знаю за якість.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Скільки днів після щеплення не можна купати дитину? Лікар казала 3 дні, а та , що колола казала тільки один день. Не знаю, чи витримаємо 3 дні , бо мала любить купатися)
     
  10. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Thebestnata один день. Нам так завжди казали.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Насправді, купатися можна зразу. Просто для того, щоб не простудити дитину, можна 1 день зачекати. Ми тільки того дня не купалися, наступного вже у воді)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. Siania

    Siania Love Life

    Не зовсім, вони кажуть добу не мочити і не гріти місце уколу. За три дні вперше чую.
     
  13. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Наша педіатр за все каже 3 дні, навіть за БЦЖ) але ми купили з бцж на другий день.
    Знайома каже, що три дні не купає ( в неї зовсім інший педіатр).
    Але якщо більшість таки каже один день, то сьогодні вже будемо купати. Доба пройшла під гексаксиму.
     
  14. Demetra

    Demetra Well-Known Member

    Наталю, як Соломійка перенесла щеплення?
    Щодо купання, я з переляку не купала три дні, влітку було важко.
     
  15. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Ми вчора вже купали.
    Нормально перенесла, ну в момент уколу трохи плакала. Але потім поїла, заснула і забула) зараз навіть сліду нема, і надіюся не буде. Температури теж не було.
    А ви вже другу дозу кололи, чи ще ні?
     
  16. Demetra

    Demetra Well-Known Member

    На наступний тиждень плануємо колоти другу дозу. Я вже нервую... але налаштовуюся на позитив.
     
  17. marianast

    marianast Well-Known Member

    А також @matematyka думаю не я одна була би вдячна за детальніші розповіді. Не приміряю на себе чужий досвід, але якщо не помиляюся то ваші дітки теж НП щеплені, хотілось би почути як то було. Почалася школа, випадки кору почастішали, і часто в мене складається враження, що є каста щеплених і каста не щеплених, і другі то власне приречені батьками.... То лікарка з поліклініки , яка при мені іншій мамі говорить : « твоя дитина привита ? Та? Ну то чого ти за кір переживаєш? То другим мамам треба боятися!» і на мене зирк.... мами в класі, які в розмовляють про кір таким чином, що складається враження, що ту заразу розносять лише нещеплені дітки. Сусіди мої, які ахають, охають : « раніше всім робили прививки, ніхто не питався, і діти здорові були, навіть не чула щоб хтось колись на кір хворів». Пост лікарки з інфекційної лікарні, яка майже в хамському тоні закликала вакцинуватися : « цієї ночі в інфекційну лікарню привезли 10 невакцинованих дітей», і той пост рознесли як брехню по селі. А на моє запитання про загальну кількість дітей, які потрапили в лікарню тієї ночі, пані доктор не збирається відповідати...
    Якось тисне то все на мене
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Orman

    Orman Модератор-бомба

    На кір хворіють всі. І щеплені і нещеплені. Навіть в роки з найбільшим вакцинальним охопленням (95% ) хворіла така сама к-ть людей.
    Кір циклічний. Раз на 5 (умовно) років. Настав його час от і кір.
    Ну і так, в нас не прийнято інформувати, що дитина заразна, а оскільки нещеплені більш свідомі, то і виходить, що це вони винні.
     
    Останнє редагування: 1 Листопад 2018
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. marianast

    marianast Well-Known Member

    Я це розумію. Дякую. Я видно останнім часом дуже втомилася від суспільства, приходжу додому, а тут теж суспільство( А суспільство каже що щеплені мають низький ризик захворіти, а якщо захворіють то переносять хворобу дуже легко.
    В Сашиному класі є хлопчик з багатодітної сім’ї, там з чотирьох діток один лиш не вакцинований, він захворів єдиний ( з дітей) на кір. І заразив свого батька. То бабуся, та що батькова мати, прийшла до висновку, що вона йому забула колись прививку зробити. Бо по іншому захворіти він не міг. Так мені смішно стало))) Хлопові десь 45 і його мама взяла і згадала що йому 40 років тому кололи)
     
  20. Orman

    Orman Модератор-бомба

    велике бугага. Колись всім поголовно в школі робили. "Забути" неможливо було.