Наші досягнення першого року

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем levandivka, 25 Січень 2010.

  1. Fiyalka

    Fiyalka Active Member

    Наша доцюнька теж вже перевертається 3місяці, тепер старається повзти але нервується бо не получається.
     
  2. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    перша посмішка, перший переворот...
    а в нас - перший безлад! Створений особисто Лідкою: вона якось телепортувалась по підлозі до мішка лего і висипала його на себе і довкола :)
    Щодо повзання - поки нема доказів. Якесь переміщення є :)
     
    • Подобається Подобається x 3
    • мімімі мімімі x 1
  3. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    5,5 міс козявка паповзла :) Поки як розвідник (на ліктях) але вже досить жваво переміщається туди-сюди по кімнаті.
    А ще Ярослава батьківна страшенно матюкаються невідомими мені словами, але дуже красномовно і виразно :girl_crazy:
     
    • мімімі мімімі x 5
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
  4. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Ага, з матюків , то і нам смішно;))) тобто в нашої то якісь словечка типу "бять", і тому подібне;)) але то вона сама придумує)
    І почався період дуже активного перевертання на живіт, а потім далі на спину. То так вже страшно, щоб вона недопереверталася до краю ліжка. Бо і перпендикулярно може зсунитися, і по діагоналі. І просто вночі вниз якось сповзає, хоч ще не повзає) то вчора зранку я вийшла на кухню, як вона спала. Через пару хвилин заглянула, а вона вже спить на животі, лягла по діагоналі і внизу нашого ліжка.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Ну
    Ну руками вона вже в нас давно замахується;) особливо , як кричить, і тримати її на руках, то може мені і в ніс, і в зуби зацідити) і то реально такий розмах бере, і кулак стискає, то треба ухилятися))) в неї і під час годування рука з кулаком піднята догори, завжди напоготові;) то і ногами мене товче, і тою ручкою шкрябає, і б'є по всьому) то я вже або тримаю її ручку, або свій палець даю. Але то вона і так умудряються махати.)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  7. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Козявці 7 міс. Кілька днів тому почала ставати навкарачки і розхитуватися (певно, скоро змінить нарешті своє повзання на пузі на "класичний стиль"). Сидіти не вміє, коли хоче глянути на когось чи погратися - просто лягає набік, підтримуючи себе нижньою рукою і закладаючи верхню ногу (виглядає чисто як "пані лягли і просють" :girl_haha:)
    Майже не лепече, зі складів може лише "нє-нє-нєєєє" коли їй щось не подобається (наприклад лежати у візку) або "мням" (звісно, коли їсть). А решту часу хіба кричить, пищить, гарчить, мичить з закритим ротом і видає свої пташині звуки. Що 2 міс в неї міняється улюблений звук: спершу був рик "рррр", потім як риба ротом (ппап-ппап), потім б-р-р-р-у, а тепер от лише язиком клацає без перестанку. Коротше, говорить на пташиній мові (як те африканське плем"я :)) але все одно рот майже не закривається - загубити Ясю в хаті важко :girl_haha:
    Їсти любить страшенно - на півдорозі забирає в мене ложку і сама пхає собі в рот :girl_crazy:Визбирує по підлозі двома пальчиками ("пінцетниий захват" чи як там) навіть найдрібніші крихти та пилинки і теж відправляє в рот
    На відміну від Влада, геть не боїться пилососа, а все норовить його теж пооблизувати (хазяйновита дівчина), а ще починає відкривати шафи та комод і робити там "порядки".
    Що завжди покращує Ярославі настрій - дзеркало :girl_spruce_up:Навіть якщо щойно плакала і злилася (коли щось забрали чи втомилася), варто показати їй її відображення - зразу крик припиняється, Яся посміхається, "прихорашується", пищить від радості і показує всім "кращу варсію себе" :girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 9
    • мімімі мімімі x 6
    • Смішно Смішно x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  8. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    І знов я. Вчора показався перший зуууб!:girl_dance: Ні, то не я така сентиментальна, то просто ТРИ місяці Яся постійно (з зовсім невеликими перепочинками) його вичавлювала з десни і мучилася :girl_in_dreams:. Лишилося пережти ще всього-навсього 19-ть :girl_crazy:
    А ще ми вперше мали вчора дівчину з розквашеним носом :girl_impossible:
     
    • Подобається Подобається x 4
    • мімімі мімімі x 2
  9. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    О, пора тут відмітитися - потім так класно себе ж перечитувати.
    Юркові 4,5 місяці :) Ліниво перевертаємося на боки і животик і навпаки. Від самого народження дуже любить "пасти коні", спокійно стоїть, опираючись на випрямлені руки, а зараз ще тренується піднімати попу - так получається плазувати назад :)
    Маємо 2 зуби (ще місяць тому вилізли). В рота тягне все без розбору, бажано весь час щось нове. Смокче і кулаки, і пальці, хіба до ніг ще не добрався.
    Юрко давно і багато усміхається, і коли з ним гратися-дурачитися (особливо, якщо це робить старший братик), то малюк аж гигоче :) А ще у нас в лексиконі уже і голосні, і приголосні :) Любить співати :) Наприклад, якщо мама наспівує колискову, то Юрку важко втриматися від спокуси: кидає цицю і співаємо вже дуетом.
    В машинному кріслі і на колінах намагається сісти. Голову в таких позиціях майже не кладе.
    Ще з місяць тому Юрко гарно 'читав' книжки і роздивлявся малюнки, але відколи зміг книжку затягнути до рота - то хана роздивлянню. Ще іноді пробує ручкою вхопити малюнок або наклейку, ніби вони об'ємні :)
    В 4 місяці мав 7,5 кг ваги і 64 см росту :)
    І ледь не забула про своє улюблене :) Якщо дуже вимучений і не може заснути, беру його на руки і малюк коментує з характерними інтонаціями: а-а-а! Або якщо незадоволений життям, то буває плач зі звуками: "ме-ме-ме". І те "е" так з "а" перегукується, що я все кидаю і біжу рятувати :))
     
    Останнє редагування: 31 Січень 2019
    • мімімі мімімі x 4
    • Подобається Подобається x 3
  10. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Не так уже й скоро, але за кілька днів до 8 міс те мале все ж поповзло "по-людськи" після 3 міс повзання на пузі :girl_smile:
    О, як то добре відмічатися на ДП, виявляється :girl_crazy:Я була впевнена, що Влад сів після 8 міс, а виявляється в 7,5 :scratch_one-s_head:
    Дівчуля в свої 8 міс ще не сидить сама :girl_in_dreams:Тільки у візку з лежачого положення підтягується руками і сидить тримаючись, я її назад опускаю в напівлежаче положення, вона знов піднімається - так і воюємо майже всю прогулянку :girl_crazy:
    Зате встає вже де завгодно і сама потім акуратно злізає, опираючись на руку. Попри опору ходить аж бігом, проходить майже всю кімнату (тягнучись від дивану до стільця, потім до журнального столика, далі до крісла). Часом нагліє і пробує стояти не тримаючись зовсім, тому навчилася непогано групуватися при падінні - приземляється на руку чи на бочок, голова вже рідко страждає :girl_haha:
    Рот не закривається, але в основному видає гой-гой-бруу чи бупа і майже нічого, що хоч віддалено нагадує слова :) Любить розбирати пірамідку а ще грати зі старшим братом в "годзілу" - він будує на підлозі з деревяних кубиків будиночки, Яся голосно ричить, повзає і валяє їх :)))
     
    • Подобається Подобається x 5
  11. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Якщо вона на руках підтягується і сидить, то не валяй її - вона не хребтом сидить, так можна.

    Про ґодзілу весело. В нас була монстр-Ядвіга, а тепер монстр-Петро - функції ті ж що й у Ґодзіли.
     
    • Смішно Смішно x 1
  12. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Соля ще покищо беззуба:) Але вже декілька тижнів повзає, і сидить. Сама сідає, і так довгенько може посидіти. І рівно-рівно сидить, без опори зовсім.
    Дуже любить телефони, пульти, навушники, кабелі, зарядки;) Одним словом : все чорне, і все, що не можна)) Тільки встигаю забирати то все від неї, хоч то закінчується криком) Як бачить пульт, чи телефон, то повзе швидко, щоб схопити. А потім починає або гризти, або наставляти мені всякі програми, міняти налаштування в телефоні, камеру включати, скріншот робити, телевізор включати. Кольорові іграшки їй не цікаві, пару хвилин може побавитися, а потім відкидає вбік і крутить головою в пошуках чогось дорослого)) Чоловік якось тримав її на руках, як сидів за компом. То вона там понажимала шось на клавіатурі, що аж зображення екрану догори ногами перевернулося.;) Полежати спокійно навіть хвилину не може)
    Ще навчилася кривлятися бабі, точніше її кашлю) Моя мама покашлює, то Соломійка у відповідь теж так пробує. Ну то несправжній кашель, бо чути, що просто так.
    Раніше Соля матюкалася, а зараз шось типу чи то "ляля", чи "галя" каже) і "бабаба") Але ще більше любить кричати)))
    Ще правою ручкою якось махає, якісь рухи нею показує. Ну і все шкрябає, б'є, шипає)
    Ногами так товче, і з такою силою!. В мене всі ноги в синяках від її ударів)
    Але ще не встає на ножки. Ну так максимум на коліна стає, як на шось спирається і розхитується.
    І любить пчихати;) Ну принаймні майже після кожного пчиху сміється, напевно звук подобається.
    От тільки би менше нити почала :sad: А то нове вчиться, а старе не забуває.
     
    • Подобається Подобається x 4
  13. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Треба відмітитися :) Яся все ж сіла - в 8,5 міс. Зараз в майжедев"ять сидить абсолютно вправно, робить то і з положення навкарачках, але більше любить спершу стати десь а тоді присісти і спуститися на попу :girl_smile:Секунду-дві може стояти не тримаючися (ага, нагліє собі часом :girl_impossible:) а ще любить ходити по всій хаті штовхаючи перед собою маленький стільчик чи табуретку.
    В тих же 8,5міс вилізли верхні одинички , ми якраз мали поїздку на 2 дні, тому можете уявити як то було весело в процесі ще й домучити ті зуби :girl_crazy:
    Наразі Ясюня-манюня дууууже чемна дитина - приповзає назад з коридору чи іншої кімнати, достатньо лише покликати (цікаво чи надовго мені таке щастя :girl_haha:). А ще змінила "ммме-ме" на "ммма-ма" але говорить то просто так, не усвідомлено поки.
     
    • мімімі мімімі x 3
    • Подобається Подобається x 1
  14. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    І знов я. Непопулярна тема, а мені подобається занотовувати для історії, тепер от Владові досягнення в цьому ж віці перечитую собі :)
    Ітого, 9 міс 12 днів Ясі і сьогодні вона "пустилася берега" :girl_smile: - в обід вперше спробувала, пройшла 2 кроки, до вечора тільки те й робила, що тренувалася, тому вдалося вже навіть 4 :girl_haha:
    Коротше, наразі йдуть мої діти "ніздря в ніздрю" :girl_crazy: бо Влад пішов в 9 міс 10 днів.
    А ще Яся вже має 6 зубів, пищить заливистими трелями точнісінько як канарка:girl_in_love:, вміє показати де в іграшок і на картинках очі, а ще дуже кумедно старається встати без опори
     
    • мімімі мімімі x 6
    • Подобається Подобається x 1
  15. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Підтримаю Акіну і тему.
    5 з половиною місяців: поповзла, сіла, встала — все з перервою в кілька днів. Ще не сидить сама, а лише з ручкою, але сідає сама в таке положення. А ще пищить ультразвуком, якщо щось не так. Вже повзає з кімнати в кімнату.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 2
  16. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Ооо, то наша улюблена тема з початку повзання. Так кумедно виглядає))

    Відпишуся і я за наші здобутки. Поповзла досить швидко - десь з 5-ти по-пластунськи, у 6-ть вже стала правильно навкарачки. Але справжній прорив у нас стався не так давно. У 7,5 місяців моя дитина спершу встала біля опори, потім заговорила (всі лаври татові))), потім виліз перший зуб і наприкінці сіла без підтримки (сиділа вже давніше, але ручки не пускала). І все це вона видала за 4 дні, кожен новий навик день в день. Я так трошки прифігіла тоді)))

    За останні тижні прорізався ще другий зуб і розширюється діапазон звуків. А ще почала так кричати-піщати, що вуха закладає. Ото зранку Юстя прокидається, сідає і реально як той півень на паркані починає горланити із таким аж надривом :girl_crazy: Хто ще не прокинувся о 7-ій, вже не має шансів поспати))
     
    • Смішно Смішно x 4
    • Подобається Подобається x 2
  17. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Ми в меншості серед вас зубатих;)) 9 місяців - і жодного зуба!)
    Ну повзає вже давно, стоїть біля опори, але сама ще ні. Ну деколи вона пробує відпускати руки від поручня ліжка, за яке тримається, але хитається. То я страхую, щоб не впала.
    Верещання ультразвуком теж присутні) "ба-ба-ба", "тя-тя-тя", "ня-ня-ня", "дя-дя-дя", і сьогодні нарешті вийшло шось схоже на "ма-ма";)
     
    Останнє редагування: 10 Квітень 2019
    • Подобається Подобається x 3
  18. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    А ми в меншості щодо повзання, сидіння і стояння:)
    Зато вже четвертий зуб прорізався. Повзає навколо, дозаду і трохи допереду, але по-пластунськи. На колінах не хитається, не сидить, не стоїть біля опори без підтримки.
    Зі звуків-слів "бе-ба" і минулого тижня з'явилося "ма-ма, інколи виходить симбіоз - "ба-ма" :)
    На днях буде 8 місяців, старший активніший був трохи.

    Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 4
  19. matematyka

    matematyka Well-Known Member

    Нам 9 місяців, і ми вже плаваємо. Не просто пірнаємо, а таки під водою рухаємо ручками-ніжками. Півметра до мами пропливаємо самі.
    Отже, у нас вийшло навчитись плавати раніше, ніж ходити))).
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 5
  20. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Станом на 10 міс Яся любить возити машинки і Владовий самокат по підлозі, продовжує обожнювати штовхання важких предметів (столика журнального, великих картонних коробок) перед собою :) Вміє присісти і встати ні за що не тримаючись, але перед тим як іти поки ще шукає куди обпертися щоб встати на ноги.
    Дуже любить гойдалки (на відміну від Влада), може сама себе сидячи чи стоячи гойдати в шезлонгу :girl_haha:
    Вміє залізти на диван і через раз правильно задки злізти (вниз ногами).
    Говорити і не збирається, зате має з десяток інтонацій для слова "Е" - питальна (коли приносить знайдене щось нове або дивиться картинки), показувальна (диви, хто йде за вікном), злісна (яка може і в рик перейти :girl_crazy:), розгублена (коли щось згубила), керувальна (підсади, подай)і т д...
    Вміє показувати в книжці чи за вікном предмети пальцем ( точніше трьома складеними як хрестяться в церкві :girl_smile:). Дуже любить листати і розглядати книжки, навіть старається робити то акуратно і з повагою (попри любов гризти все, що під зуби попаде: від меблів і викрутки до дротів і ніг та плечей усіх членів сім'ї, книжки "під роздачу" майже не потрапляють :) ).
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 2