"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Практикувала, але то дуже індивідуально. Інколи без гормонів ніяк. Але якщо до цього в дитини не було обструкції, я би спостерігала. І антибіотиком обструктивний бронхіт не лікують.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    так. 2 рази "відпоїла" бронхіт. А ще один - вночі запідозрила початок пневмонії , зранку лиш рентген її підтвердив. Лікарі ще не чули.
     
  3. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Та от власне тому і за той антибіотик в призначенні я і перепитала, бо знаю, що не завжди потрібен.
    Мав бронхіт в 7 міс, лікували, як обструктивний. Але не впевнена, чи ця лікар їх всі так не лікує.
    Наскільки я зрозуміла в нас ще нема бронхіту і обструкції теж як такої ще нема. Але все до того йде. Зважаючи, як раптово і швидко розвинувся кашель і на його стан зараз, не ризикну не давати мабуть.
     
    Останнє редагування: 13 Лютий 2019
  4. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    П'є, але власне для "відпоєння" то, як кіт наплакав. Ніяк не можу заставити.

    Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
  5. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Miss Sixty , мій пив. Але реально - багато. Для 20кг - 2-2.5л за добу.Тобто за ніч випивав 350гр (термос). І дивіться скільки раз пісяє.
     
  6. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Інгаляцій не практикуєш? Я витягувала. Але радити не буду, бо свою дитину і її стан я бачу, а так по опису, то не варто. Кров здати і вирішувати, імхо. Бо якщо там нема бактерії, а це є вірусний бронхіт, то хіба гірше буде. Діагноз "там вже починається" завжди вводив мене в ступор. Вентолін і відразу пульмікорт - то є сильна зброя.
     
  7. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Ото почитала я вас і закрадаються думки, що то в мого малого. Після Нового року почався кашель (зразу моркий), через пару днів віруска (аналізи підтвердили). Ну минулась вроді. А кашель вже більш як місяць не проходить. Він такий продуктивний, вологий, добре відкашлюється малому. Слухали різні лікарі і нічого погано не наслухали, кажуть що то від носа все стікає.
    Ніяких ліків не приймали (пробували рецептурну мікстуру один день - пішла алергічна реакція). Пиття, пиття, пиття, зволоження повітря, носа, прогулянки.
    В садок не ходить.
    А останні дні Т тримається 37,0-37,2. І чьось я занервувала з того приводу.
    Завтра здамо аналіз і в п'ятницю знову лікарка прийде.
    А читаю про ті бронхіти, вони можуть не викликати високої Т?
     
  8. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    От власне, дивлячись на стан його, не беруся брати на себе відповідальність і відмовлятися від лікування. Теж не люблю таких формулювань діагнозу і взагалі цьому лікареві в плані лікування не довіряю. Треба було б іншому лікареві показати ще, але є свої але і то все відтягування в часі.
    Інгаляцій не практикувала, бо досі не розумію з чого такого безпечного для попередження серйозніших наслідків можна починати. В нас кашель не часте явище, і зазвичай іде після віруски, а не сам по собі. І сам проходить.
    Підкажеш на майбутнє, що можна було б на початках давати? Сьогодні побачила, що він вже "доріс" до інгаляцій.
     
  9. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Просто фізрозчин. Або боржомі без газу зі скланої пляшки. Ліки без лікаря не даю.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  10. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Парадьте щось мені. Га, будьте добрі.
    Грипа кажись. Я устал. Жир даю, чорницю даю, малину даю, апельсини їдять - а вони хворіють. Скільки можна?
    Наступного тижня мрт. Ну як, як так???
     
    • Співчуваю Співчуваю x 5
  11. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Вже 38.7...геть невеселий, лежить, капризує, плаче:sad:
    Менший теж з рук не злазить, перестав спати сам і довго - другий зуб мабуть лізе.


    Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  12. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Miss Sixty я би дала жарознижуюче , якщо питтямпне можна це регульнути...і подивилась динаміку.
    Але це - я і моя дитина.
     
  13. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    В нас теж вже 4-й день температура, перші 3 дні майже весь час була до 39,5, але я збиваю, Софія жахливо переносить навіть 37,5, і як на зло, майже не п',є взагалі, неможливо напоїти просто ніяк.
    Думаю вірус такий або грип..
    В вас кір, потім за короткий час вітрянка, а тепер ще й грип??:girl_impossible:
    Співчуваю дуже, то жах(((
     
  14. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Я вже приготувала, почала вмовляти (в нього страшні істерики за нурофен, рідко коли дається вмовитися) і вирішила ще раз переміряти - 37.7. Мабуть то мене вже глючить - цифри додумую, не могло ж воно за півгодини сидіння на дивані на градус впасти...
    @olerusya мій п'є але так трохи. Як здоровий, сам бігає жлюкає, а тут годі вмовити

    Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
  15. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Я трохи пожалітися.
    В старшого обструктивний бронхіт. Були в приватній клініці. Продовжили інгаляції ще на тиждень і беродуал додали до пульмікорта. А янадіялася, раз менше кашляє, то на поправку іде. А найгірше, сказали, що слизу повно і він його не відкашлює. Масажуємо, стукаємо, крутимо ним, але щось так рідко він кашляє..
     
  16. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Моїм дітям ставили діагноз "обструктивний бронхіт", коли я то навіть кашлем не вважала (поясню: викликала лікаря до іншої дитини, а когось, хто вже майже відхворів за компанію дала послухати). І от цей діагноз, антибіотики, відхаркуюче.... Я ніколи того не давала, максимум пити і масаж, бо дитина не температурить уже, їсть, п'є, бавиться. Які у вас скарги? Я просто знаю що таке дійсно обструктивний бронхіт, в мене старший в 2 роки за зиму 5 раз на Орлика лежав. Зараз аналізую і розумію, що тоді 4 рази був обструктивний бронхіт і лише раз пневмонія, хоча усі 5 раз ставили діагноз прикоренева пневмонія . Отже, в дитини задишка, понад 60-70 вдихів за хвилину. В ямці під ребрами ііна шиї в ямці все втягується. Дихати важко, температура, кашель, швидка, гормон, лікарня... Оце обструкція. Якщо у вас того немає, то поїть, відстукуйте, гуляйте, ходіть на руках і ліків я би не давала
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Якраз сьогодні перший день, що легше в плані стану дитини. Бавиться, бігає, веселий, майже не гарячий - тому т вже і не міряю. Задишки нема. Але кашель сильний( навіть дуже, аж червоніє і закашлюється, просто рідко кашляє. А до сьогодні був в'ялий, лежав весь час, червоний і гарячий. Дихав важко.
    Дякую за відгук і думку.

    Надіслано від мого TRT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
  18. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    То все індивідуально в кожної дитини, кожен організм переносить захворювання по різному і по різному бореться. Обструктивний бронхіт не завжди супроводжується температурою. Ми маємо досвід обструкцій з перших місяців життя, зараз синочку 2 роки. За два роки мали обструкцію біля 10 разів. Температурою то супроводжувалось рази 3-4. Знижена кількість дихальних рухів була один раз у неповних 2 місяці. Всі інші рази то було утруднене, жорстке дихання, з посвистуванням. Ми вже то вухом здалека чуємо. Тобто обструкція є різної важкості і не завжди то є госпіталізація, з температурою, зниженою сатурацією.

    Надіслано від мого MX5, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Цілком з вами згідна. Теж з малим мали "щастя" бути в тісному контакті з обструкціями (3-4 на рік траплялося), то в нас теж не було важких станів і не завжди температура. Міш бути частий кашель і просто симптоми віруски. А свистіло в грудях так, що я одразу то чула. Ні задишки, ні поганої сатурації. А от коли у нас одного разу була пневмонія, то картина була гірша.
    От власне оте дихав важко (я відчувала, що не так, як при звичному кашлі) мене насторожувало і ми гнали слухатися в Охматдит. З нашими обструкціями жодного разу не помилилася. Проте правильне лікування знімало отой спазм практично зразу і далі все потихеньку налагоджувалося. Обструкції у такому віці не дивина, але в більшості випадків то проходить з віком. Тьху-тьху, у нас до 6 років пройшло.
    --- дописи об"єднано, 15 Лютий 2019 ---
    При власне обструктивному бронхіті антибіотики не потрібні. А от для перестраховки, як люблять виписувати наші лікарі, таки да. Ми ніколи не лікували обструкції АБ.
     
  20. sherry

    sherry Well-Known Member

    У малої почалось щось. Зранку кашель, нечастий, на вечір темп до 40,сьогодні вже поза 40 було. Нічого практично не збиває, мефінамінка хіба, але поки подіє.... і збиває до 37 десь, то потім як починає підніматися, то малою тиліпає. Ношпу давала толку мало.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 4