Залізниця, попутники

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Грильяжка, 19 Червень 2009.

  1. Smokey eyes

    Smokey eyes Well-Known Member

    Самий комфортний - Івано-Франківськ - Київ. Там вагони- трансформери. Їхала в купе - 6 місць, всі місця м"які , з поручнями для рук. Широкі і комфортні. Затишніше, ніж в вагоні- електричці. При бажанні можна було прилягти на верхню полицю.
    Єдиний мінус - їде в не дуже зручний час.
     
  2. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Дівчата, а коли на червень укрзалізниця відкриє продаж квитків? Або може хто знає де зараз можна купити?
     
  3. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Наскільки знаю, попередній продаж відкривають за 60 діб. Має бути на сайті УЗ
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Вроді за 45 діб
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  5. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Прошу сказати, чи можу я взяти квиток з Івано-Франківська, а сісти на поїзд у Львові?
     
  6. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Так. Ми так одного разу робили.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Теоретично, провідник має передати кудись інфу, що пасажир не сів в Франику, і з наступної станції цей квиток може бути проданий.
    Ми колись їхали в Крим. Ми з чоловіком сідали у Львові, а наші друзі мали підсісти на іншій станції, але всі 4 квитки брали зі Львова (бо тоді було складно і ажіотажно , то брали, як виходило).
    То та жіночка (працівник УЗ), яка нам "рішала" квитки, відразу попередила, що треба провіднику показати ті два квитка і попередити, щоб провідник не передав ті місця в продаж через неявку пасажирів у Львові.
    Але практично, я думаю, може бути варіант, що провідник завтикає або просто полінується і все буде ок.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    В нас така ситуація: потрібно купе на поїзд Івано-Франківськ-Костянтинівка зі Львова до Харкова. Але квитки продають лише від Ів.-Франк.таки до Костянтинівки. Зі Львова купе цілого немає, є з Іван.Франк. Зі Львова кидають лише верхні полиці, чи сидячі місця, чи люкс.
    Пит, тому що я також чула, що, якщо не сядемо в Ів.Франк., то квитки можуть кинути в продаж і у Львові нас не пустити...
     
  9. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    От гів..ки :girl_devil: та укрзалізниця.

    У Вашому випадку я бачу такі варіанти:
    1. Ризикувати (брати квитки з Франика, надіятись, що пронесе)
    2. "Рішати" (тобто купувати квитки через працівників УЗ, але вони зажерлися - тариф 100 грн з одного квитка в тих, що я знаю)
    3. Чекати до останнього, є велика ймовірність, що за добу до відправки в продажі з"являться цілі непродані вагони (але власне той напрямок харківський я не знаю. З Києвом і Одесою не раз на собі перевірила, що за добу все спокійно можна купити.
    *Уточнення, про літній період і Одесу не йдеться, я в той час туди не їжджу).

    Але якщо наважитесь на варіант 1 або 3, треба пропрацювати "план Б" (що в разі чого, встигаєте добратись через Киїів, або літаками, автобусами, або на крайняк поїдете на авто)

    А ну і якщо маєте когось в Франківську, кого можна попросити підійти до поїзда і попередити провідника, що Ви сідаєте у Львові - це теж варіант.
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Lyudvig , ще один варіант - делегувати когось одного (жертву :girl_blum:) в Франківськ і він хай забиває вам ваше ж купе.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Дякую за таку вичерпну відповідь. Певно таки також буду дзвонити до «рєшал», тому що квитки потрібні на четвер, ризикувати боюсь- везу дітей на змагання.
    А машиною не варіант, бо назад вже придбала квитки.
    --- дописи об"єднано, 22 Лютий 2019 ---
    На жаль, немає кого. В нас двоє батьків і двоє дітей.
    Є варіант іншим поїздом їхати, але там треба трястись 24 год., а можна 13, ввечері сісти і зранку на місці. Ну, але то таке, як не вийде як я хочу, то будемо трястись.
     
  12. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Якщо буде у Вас час промоніторити в вівторок-середу (за день-два до відправки), чи з"являться в вільному продажі потрібні місця, прошу Вас тут відписатися.
    Насправді, я збираю статистику, щоб трохи провчити зажравшихся рєшал - працівників УЗ, які, користуючись службовою інформацією, нагріваються на людях і зовсім втратили совість з оцінкою вартості своїх послуг.

    Наприклад, по Одеському напрямку в несезон я вже точно знаю, що поїду тим потягом, який мені треба. І не панікую, просто чекаю.
    По 92 (Київському) теж проколів не було.
    З Інтерсіті поки що моя схема не працює :girl_sad:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Колись, ще за Союзу, ми мали таку халепу - квитки зі Львова в Мелітополь, а сідали з Вінниці . То з горем пополам розпихали нас по всьому поїзду, бо провідники мусили повідомляти , що пасажир до Золочева не сів, і ті місця "по кругу" пускали в продаж. Виявляється, можна було так сідати, АЛЕ при купівлі квитка вказати "бронь", і місця були би наші.
    То було дааавно, але може задзвоніть десь на Укрзалізницю і виясніть, як то можна зробити, щоб місця збереглися...
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Я не розумію, а яке вони мають право продати по другому колу вже оплачене місце. Це моє місце, за яке я оплатила кошти, де хочу там і сідаю.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  15. VERO

    VERO Well-Known Member

    @Lyudvig Може передзвонити в їх довідку (звернутися в касу) чи іншу службу і поцікавитись, чи можна дійсно якось помітити чи забронювати місця.
    Таке знайшла на сайті:
    Для отримання оперативної відповіді з питань ПРОДАЖУ ТА РЕЗЕРВУВАННЯ КВИТКІВ ЧЕРЕЗ ІНТЕРНЕТ та щодо роботи систем необхідно звертатися в службу підтримки за телефоном: +380 (44) 591-1988 або на адресу електронної пошти: booking@uz.gov.ua.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Arika

    Arika Well-Known Member

    Колись давно, також мали схожу ситуацію, брали квитки на потяг Ужгород Київ, зі Львова не було, тому вдяли зі Стрия. Спокійнісінько прийшли до поїзда, а нас провідники не хотіли взяти!!!!!!! Бо у нас квитки не зі Львова!!!! Мусіли на ходу вигадувати історію що не встигали в Стрий зі села і летіли на машині у Львів на потяг, і в результаті якось вмовили їх, я тоді була зла і не розуміла, яка різниця де я сідаю?? На вашому місці би так не ризикувала
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. flame

    flame невгамовний експериментатор

    та ППЦ би їм був, якби то була я. Я маю квиток на поїзд і не важливо де сідаю. Не провідники вирішують хто-як- де використовує свій квиток. Якщо людина купила квиток - вона оплатила свій проїзд з точки А в точку Б, як вона його використає - її пріоритет.
    Провідник = кондуктор. Все.
    Якщо раптом хтось вирішить викабелюватися - кажу викликати начальника поїзда і начальника вокзалу. Фсьо. Без зайвих дискусій.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Arika

    Arika Well-Known Member

    Зараз я битакож влаштувала би їм, а тоді молода зелена, рада була що взагалі сіла і їду)))) і взагалі не розумію того принципу продажу:зі Львова взагалі квитків немає, а з набагато меншої станції є, а потім кажуть про збитковість залізниці....
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. flame

    flame невгамовний експериментатор

    то ще радянські традиції резервування квот аукаються.
     
  20. Arika

    Arika Well-Known Member

    Минулого року мала ситуацію: купила квитки через нет і мала би той посадковий талон (чи як, не знаю точно) поміняти в касі, але оскільки ми запізнювалися то не поміняла. І от я з донькою прибігаю за 5 хв до відправлення до свого вагону, а провідник мене КАТЕГОРИЧНО не хоче пускати оскільки у мене немає квитка, а є лише роздрукований парірець, потім я кличу начальника і зі сльозами на очах благаюйого нас взяти, бо до відправлення лишається 3 хв ія фізично не встигну обміняти, і вже майже плачучи мене з дитиною за 1 хв до відправлення пустили. Мене тоді пів дороги ще трясло від того потягу і від тих працівників залізниці((
     
    • Співчуваю Співчуваю x 4