Наші досягнення першого року

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем levandivka, 25 Січень 2010.

  1. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Передостанній звіт про Ясю в цій темі :)
    11 міс. Мою серйозну дівчину найчастіше радують лише нові тактильні відчуття і нові власні фізичні досягнення чи підкорені висоти. Яся вже залізає на стіл (висотою майже під пахви), всі стільці, на гірку зі сходинками на майданчику, на раз-два сама вилазить по щаблях драбини, висить на турніку, піднімає дитячі меблі (найчастіше стільці і табуреточки) і носить перед собою або закидає аж над головою :girl_crazy:При чому, цікаво, що тіло вона власне відчуває і прораховує рухи чи не краще іноді ніж Влад у свої скоро 6 :)
    Турботлива донечка , любить годувати маму печивом, має пристрасть до віників,а ще навчилася складати дрібні предмети (типу магнітів) в коробочку.
    Тепер вже чітко пальцем. Говорить хіба щось типу "дя-адя" - то всі люди :girl_smile: В інший час працює як металошукач: протяжне "Ееее" коли ще не визначилася і серія коротких та швидких "Е! Е! Е!" + показування пальцем і дригання ногами коли вже знає що хоче :girl_haha:
     
    • мімімі мімімі x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  2. Anty

    Anty Well-Known Member

    Нам один місяць і ми зранку, коли просинаємося, любимо "поговорити". Еля почала мило агукати :) напевно виросте балакунка, як старший братик. Хоча цього молодого чоловіка напевно неможливо переговорити)))
    А ще мило посміхається, хоча це ще напевно не свідомо :-D
     
    • Подобається Подобається x 4
    • мімімі мімімі x 3
  3. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Третя дитина середньостатистично: поповзла-сіла-встала приблизно з 5 місяців. Десь з 8 місяців встає сама з підлоги (з положення присядки - в стояче).
    Але в 8,5 місяців перший крок!!! Такого я ще не бачила.
     
    • Подобається Подобається x 7
  4. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Ого, ви круті :girl_cool:. Я думала наша мадам шустра, рано поповзла, встала на ноги і почала ходити з опорою, але перші три кроки зробила за день до 10-ти місяців. Може, то кожна наступна дитина шустріша виходить?:girl_dance:
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    В мене особисто вийшло саме так: перший крок: 13 місяців, 9,5 місяців, 8,5 місяців. Але в 13 місяців вже найстарша пішла, тобто перший крок і потім швидко прогрес пішов. А ось друга (і третя) дитина довго не робила другий і наступні кроки.
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    От і Яся виписується з цієї темки :)
    Малюся любить розчесуватим мене і себе,махає рукою "папа", не лише вживу, а навіть коли займається чимось своїм, а я прощаюся з кимось по телефону. При чому, здається, вичисляє прощання по інтонації:girl_haha:, бо махає не лише на це слово, а й на "ну, давай", до побачення", "будемо йти", "будем прощатися", "до зустрічі" і т.д
    "Говорить" пасочкою чи іграшкою "по телефону", закриває кришками металеві і картонні коробки, вправно ставить кубик на кубик, складає деталі пазлу в коробочку, малює крейдою на дошці, а потім стирає сама ганчіркою.
    Залізає у візок (прямо через бампер) :girl_crazy:,вміє, йдучи сама і ні за що не тримаючись, акуратно спуститися і піднятися на доріжку з бордюру. Іноді надворі умудряються навіть бігти :)
    Залізає і спускається по драбині.
    Говорити категорично не хоче, але має дуже виразні жести та міміку і комбінації звуків для деяких слів: "кхі", "яі", "акх", "гуа", "кака":girl_haha:Навіть "мама" говорить дуууже рідко.
    П'є з трубочки, одягає на себе намисто, під настрій приносить предмети, які попросили, і черевики якщо хоче йти гуляти. Часом їсть ложкою і заодно годує мене. Продовжує любити книжки, іноді може сидіти без нікого зо 3 хв сама собі листаючи і коментуючи :girl_in_love:
     
    • мімімі мімімі x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Подобається Подобається x 1
  7. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    дівчата коли малятко має голівку тримати? перевертатись?
     
  8. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    В здорових доношених дітей вміння тримати голову приходить десь близько до 3-х місяців, потім перевертатись має.
    А на ділі все може не так бути.
    Вас щось непокоїть?

    І ще до теми норм. Старший сів сам в 9 місяців (без тижня здається). Але всі з перетином 6-місячного рубіжу питали а потім і переживали чому не сидить малий.

    З Юстею інша ситуація, в три місяці ще не добре тримала голову, в 4 міс - ідеально. Але перевертатись ніби й не думає (старший перевернувся в 4 міс і 8 днів).
     
    • мімімі мімімі x 1
  9. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    в нас теж так само було)
    --- дописи об"єднано, 8 Вересень 2019 ---
    цікавлюсь. бо призабула. полізла в нет- пишуть про 3 місяці. Юра худенький. голова велика. важко тримати, коні ще не пасе..
    --- дописи об"єднано, 8 Вересень 2019 ---
    Юра з боку на бік катуляється) навчився) спочатку одну грудь-потім іншу їсть)
    --- дописи об"єднано, 8 Вересень 2019 ---
    до візиту невропатолога малий краще голову тримав. той шось там понатискав. і малий голову перестав тримати. і частіш ревіти. Пішли до остеопата- після його огляду ревіння менше стало. але голову зле тримає. остеопат каже нарощуйте масу.бо малий немає сили тримати голову. а вона в нас слабенько росте. 4.840кг в три міс
     
    Останнє редагування: 8 Вересень 2019
    • Подобається Подобається x 1
  10. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    Може порадьтесь ще з якимось толковим лікарем, особливо якщо є підозра на регрес? Я щось маю сумнів, що тримати голову допомагає нарощення ваги. Мій малий народився 2850 і тримав голову, пас коні з перших днів. Я десь читала, що то тримання голови в такому ранньому віці теж може бути ознакою неврологічних розладів. Але нічого неврологічного в нас не було. Він просто є сильний попри невелику вагу, навіть в садочку вихователька мені казала, що він сильніший, порівняно з іншими дітками (як з рук видирається, чи тягне щось)
     
  11. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    ми були в свинаренка. сказав зробити еег. а там годі додзвонитись.. запис до обіду і аншлаг дзвінків..
    Юра посміхається, агукає-агікає. сміється. любить розглядати іграшки. але ще не хватає.розглядає навколишній світ і людей які до нього говорять..
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  12. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Синочкові 2 місяці і 7 днів. Голову тримаємо, але ще невпевнено. Навчився перевертатися на бік, коли я грудь витягаю :girl_haha: А потім ще й на животик, так йому зручніше смоктати кулачок))
    І наймиліше - усміхається :girl_in_love:
    Але здригається від голосних різких звуків, може від них різко розплакатися. І інколи трясеться підборіддя :girl_sad:
    Я виню себе, бо перших півтори місяця не лягала з ним на денні сни, не знала про немовлячі ритми. Він спав вдень по 15 хв (( А саме в сні розвивається нервова система і відпочиває також.
    Зате тепер надолужуємо. Спимо через кожну годину, півтори максимум. І денні сни довгі :d25:
     
  13. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Даринці 6міс і починає повзати, активно назад вже легко їй дається, вперед ще не дуже, пробує сідати з позиції на боку. Активно вимагає погризти горня, вже одне розбила)
    Гарно говорить тятя, ще 5,5міс)
     
    • Подобається Подобається x 3
  14. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    До речі, коли зчісують/розм'якшують лусочки шкірочки на тім'ячку?
     
  15. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Якщо вони вам заважають - зчешіть. Але мають право виростати ще аж до 5 років. То суто естетичне питання.
     
    • Корисно Корисно x 1
  16. Siania

    Siania Love Life

    Вони сверблять дитину і лоскочуть, тому краще їх позбутись. Я мазала кремчиком від уряж тонким шаром на 15 хв. перед купанням. Потім акуратно змити. Повторили процедуру через тиждень, і все зникло.
    Вичісувати не варто, можна здерти.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    А яким саме? Спеціальним для молочної кірочки?
     
  18. Siania

    Siania Love Life

    Ні, я мазала лосьйончиком для немовлят, ним завжди мажу після ванни.
     
  19. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Я розмякшувала, за пару раз вимивала - за пів року знову з'явилась.
    Потім малий крізь сон почухався, то сам частину зняв - десь тиждень, крізь сон я всі познімала. За пів року знову почали з'являтись. Тепер періодично почухую я або малий сам. Потім знову наростають. Ну темпи наростання зменшились, прогрес є за 4 роки :), але в якийсь момент я забила. Ну є, ну почухали і нема. Ну знову є.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    @lovikyou я думала, що це разова акція :girl_in_dreams: