Перші дні життя дитини

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Імель, 30 Вересень 2013.

  1. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

     
    Останнє редагування: 5 Лютий 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Anty

    Anty Well-Known Member

    Нам призначили приймати тільки 10 днів
     
  3. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Вибачте, це ліки для цирозу, не для фізіологічної жовтяниці.
    Хочете лікувати жовтяницю - зверніться до адекватного педіатра. Це хрінь собача, а не лікування жовтяниці.
    @Orman вибач, я вже ледве стримуюся. Лікаря траснути протоколом хочеться капець як. Ну і , народ, слухайте, Ignorantia non est argumentum

    В протоколі чітко визначено, як лікують фізіологічну неускладнену і ускладнену жовтяницю, він чудово гуглиться, і якщо в дитини нема рвоти фонтанами, втрати ваги, вирубування, але після 21 дня життя (21 лень - час закінчення формування печінки) не йде зменшення жовтяниці - а тут основне не її наявність/відсутність, а динаміка - тоді звертаються до лікаря.

    Жовтяниця новонароджених лікується виключно двома методами - фототерапією, яка є замінником певного спектра сонячних променів і тільки в дуже ускладнених випадках -переливанням крові. Крапельниці глюкози-фізрозчину дають тоді, коли немає адекватного грудного годування для виведення розщепленого білірубіну.
     
    Останнє редагування: 16 Червень 2019
    • Подобається Подобається x 3
  4. phobika

    phobika Well-Known Member

    @Anty в моєї дитини теж була жовтяниця. Візуально дуже помітна, білітест (датчик, що вимірює рівень білірубіну при прикладанні до шкіри) показував довгий час 200+ одиниць. Я не давала ліки з кількох причин: знала протокол, не уявляла як такій мацьопці запхати ліки, і (головне!) мала лікаря, який їх не призначав, хоча тоді я вже і на це готова була.
    Брала в прокаті лампу для фототерапії. Хоч по факту світила мало, бо дитина з характером і просто лежати не хотіла, навіть на мені, навіть з грудьми в роті. Якщо за день година набігала, то я була вже щаслива.

    Жовтяниця минула в 2 місяці.

    Я би на вашому місці ліки забрала, тим більше, якщо є підозра, що закреп від них. Білірубін виводиться з калом. Тому треба щоб дитина багато їла і багато какала. І сонячне проміння. Все.

    Розумію ваші переживання, хай жовтяниця мине якнайшвидше. Не картайте себе за суміш чи ті ліки, що зроблене те зроблене, не думаю що ви якось катастрофічно тим нашкодили.

    І про зригування: малий зригував до півроку десь, і теж не по разу, і часом багато. Хоч закрепами взагалі не страждав ніколи. Просто така особливість. Вага у вас добре набирається, не переживайте.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  5. Anty

    Anty Well-Known Member

    Вчора вже ліки не давала. Сьогодні пішла третя доба, як мала не какала. Поставила я пів гліцеринової свічки і дитина практично одразу покакала і досить багато. Надіюсь, що цією свічкою не нашкодила і тепер сама какатиме. Зригує сьогодні менше. Не знаю з чим це пов'язано. Ну поки так.
     
  6. Anty

    Anty Well-Known Member

    Хоч ліки і відмінила, але закреп не проходить. Донечка покакала після свічки. Пройшло 2 дні і сама не какає. Під час гв тиснеться, пукає, в животику бурчить, але не какає. Я вже не знаю що робити. Педіатр сьогодні порадила дати водичку. Я взагалі в шоці.
     
  7. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    А як тиснеться то плаче?
    Знаю, якщо дитину нічого не турбує, значить все добре
     
  8. Anty

    Anty Well-Known Member

    Розумію то. Але турбує, бо дуже тиснеться і червоніє. Так, щоб плакала, то нема. До лік какала щодня по разу-два. Якби просто молоко добре засвоювалося, то після свічки дитина б стільки не викакала
     
  9. phobika

    phobika Well-Known Member

    Я би ще запитала в консультантів по грудному вигодовуванню. Можете подзвонити на їхню гарячу лінію чи написати в фб. Я думаю, що вони щось мали би підказати.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Anty

    Anty Well-Known Member

    Консультант порадила відпустити ситуацію, частіше прикладати до грудей, воду не давати, почитати про висаджування
     
    • Подобається Подобається x 4
  11. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    І вам багато пити води. Жара духота, вам і дитині потрібна рідина, щоб компенсувати втрати на терморегуляцію
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Та яке, я ще і похвалю.
    А за латину окреме дякую!

    @Anty тиснеться і червоніє це не ознака закрепу. І ні, білірубін виводиться з сечею (як і все практично). Їсть і пісяє темноенькою сечею.
    Знімайте памперс, висаджуйте дитину. Не хочете чи не можете висаджувати, знімайте (розщіпайте) памперс, коли дитина їсть і деякий час після того.

    З того всього що ви описуєте взагалі нормальна жовтушка, нормальна дитина. Дискомфорт в такому віці може бути від чого завгодно. Дитина не вміє ніяк висловити от і пучиться. Те що показала від свічки теж нічого не доводить. Почитайте собі як це працює.

    Педіатр у вас злочинно некомпетентний.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Ну чекайте термоядерні ліки ви давали тиждень, а хочете щоб все відновилось за два дні. Так не вийде. Ну і графік какання може змінюватись в принципі.
     
    Останнє редагування: 19 Червень 2019
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Моя порада усім матусям першачкам - читати ДП, бо то є істина)) Жартую, але справді скільки всього ті матусі перероблять, перш ніж навчаться фільтрувати зерно від полови, це просто нереально. І так, це важко навчитись фільтрувати поради усіх оточуючих, а тим більше ДУМКУ лікаря, ну, бо то ж лікар сказав. Але, імхо, для власної впевненості та адекватності таки треба, бо Відповідальність таки лежить на мамі, а не інших людях, часом ця відповідальність має свою ціну.

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  15. Anty

    Anty Well-Known Member

    24 був нам місяць. Здали на білірубін. 247. Лежимо в лікарні на обстеженні, щоб виключити варіант патологічної жовтяниці. А причини в нас на то є. У мене гіпотеріоз, плюс виявляється, що якщо в мами перша група крові, а в дитини друга чи третя (а в малої друга), то може бути конфлікт. Але зважаючи на те, що дитина гарно набирає вагу і все решта (крім какання:) в нормі, то швидше всього в нас затяжна жовтяниця грудного вигодовування...
     
  16. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Декілька днів під лампами - і все має бути ок. Бажаю пошвидше розрішити ситуацію.

    Моєму малому вистачило 3 днів фототерапії при таких же показниках. В нас ускладнюючим фактором була поява фізіологічної жовтяниці на 2гий день і конфлікт резусів і крові.

    Як тільки рівень білірубіну почне падати нижче 200 - все буде ок. Визначали, який вид білірубіну піднявся - прямий чи непрямий?

    До речі, як прокоментували попереднє призначення ліків на орлика?
     
    Останнє редагування: 28 Червень 2019
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Anty

    Anty Well-Known Member

    Ми з Тернополя) лампи нам поки не назначають, а призначили ті ж ліки Укрлів. Лікуюча сказала, що вони не викликають закрепів, а навпаки можуть давати діарею. Можливо тоді ми перестали какати, бо якраз почалася спека. Педіатр теж так говорила. В понеділок перездаємо білірубін після лікування Укрлівом. Отак-то. Повернулися до того, з чого почали...
    --- дописи об"єднано, 28 Червень 2019 ---
    Так, визначили який рівень білірубіну піднявся. Не знаю чи то прямий чи непрямий, але лікар сказала, що той, що піднятий, то краще, ніж був би піднятий інший
    --- дописи об"єднано, 28 Червень 2019 ---
    До речі, в пологовому нам білірубін теж не визначали, хоча, як сказали нам при поступленні в лікарню, мали б всім визначати
     
  18. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Прямий

    Ви розумієте, що це порушення протоколу?

    Лікування фототерапією - найменш шкідливе. Найбільш ефективне. Найпростіше.

    Звичайно, це ваша дитина і ваша має бути зацікавленість, щоб вони показали протокол, згідно яким призначають лікування (а вони зобовязані це зробити), де вказані ці ліки, але як на мене, виробник задурно проводить випробування на дітях, щоб потім це вписати в інструкцію.

    У мене все. Бо я не готова до такого порушення прав пацієнта, махінацій з лікуванням, порушення протоколів і бадужості. Дитині місяць, місяць.....
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Чи можна новонароджених носити/класти на себе в позі жабки? Мій любить спати на мені в такій позі :girl_blush2:
     
    • мімімі мімімі x 1
  20. Orman

    Orman Модератор-бомба

    можна
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  21. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    • Корисно Корисно x 1