Ми і наші мами

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Хомуся, 31 Жовтень 2008.

  1. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Basyanya в мене.
    Я щаслива і вдячна Богу за маму. Вона аж надто ідеальна для мене. Часом, лиш надто кіпішна))).
     
    Останнє редагування: 25 Серпень 2019
    • мімімі мімімі x 4
    • Подобається Подобається x 2
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  2. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Супер!!! По доброму заздрю Вам!
    А у мене спілкування з мамою обмежується одним-двома формальними телефонними дзвінками на тиждень...
    Так вже склалось... Взагалі з батьками у мене не найкращі стосунки(
    Батьки живуть в сусідній області, я там була ще до народження малого, 6 років тому. Свого внука (єдиного) за його майже 5 років вони бачили всього декілька разів, на хрестини не приїхали, на дні народження жодного разу не були
     
    • Співчуваю Співчуваю x 6
  3. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Я вважаю, що у нас з мамою хороші стосунки. Стосунки між двома дорослими незалежними жінками, ніхто з нас не вважає себе винним чи зобовязаним, в нас абсолютне невтручання в життя одна одної, без порад, критики, образ

    п.с. поки писала, задумалась і нарешті зрозуміла, чому в мене не складаються стосунки зі свекрухою, я порівнюю весь час свою і чоловікову маму, їхні стосунки і наші і злюсь, що в них по-іншому. Ще б то все тепер прийняти
     
    Останнє редагування: 25 Серпень 2019
    • Подобається Подобається x 4
  4. Melian

    Melian Well-Known Member

    В мене дуже хороші стосунки з мамою. Вона моя опора, до неї можна звернутись за порадою, допомогою. Вона дає мені морального копняка, коли це потрібно, допомагає у моїх починаннях. Захистить перед татом, обожнює мою доньку і готова будь-коли з нею бути. Моя мама ніколи не жаліється і рідко розповідає про свої проблеми й болячки. А ще, вона маж колосально спокійний характер і практичний склад розуму. На жаль, батьки на даний час живуть закордоном і мені замало щирого спілкування з мамою...

    Надіслано від мого meizu M8, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 8
    • мімімі мімімі x 3
  5. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    така дуже-дуже корисна штука трапилася в фб - про відокремлення від батьків.
    Дуже хочу її тут залишити
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • мімімі мімімі x 2
    • Смішно Смішно x 1
  6. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Яка інформація корисна. Тепер мені ясно, що я таки залежна, але на етапі підлітка.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Lynx

    Lynx Member

    Важко так. Хочу поділитися емоціями.

    Попросила маму не забирати доці руки з ротика і не говорити про соску. Не хочу щоб про це наголошувалось і створювалась думка, наче малючка робить щось погане. Мені з дитинства так прививали відчуття провини тому потім мала (і маю) багато проблем. Тому мені це дуже принципово.
    І мала необережність сказати, що не дам тобі дитини, якщо ти далі це робитимеш. Мама страшенно образилась і не приходить до мене. Маніпулює фразами що 'в мами душі нема і можна з нею не рахуватись', 'раз мама така погана, то можна і не говорити з нею', 'я тобі всю любов і допомогу, а ти мені внучку не даси'. Я і близько такого не казала, а вона мені пише це, наче від мого імені, щоб я почувалась винуватою. І виходить, що знов я погана дочка і з нею не рахуюся. Мені так прикро, що мою думку про виховання моєї дитини не беруть до уваги і що мама ображається. Я ж не хочу з нею сваритися, але хочу мати свої кордони
     
    • Співчуваю Співчуваю x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    дуже хочеться поділитись з всіма. можливо комусь допоможе в таких непростих стосунках
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  9. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Дівчата, скажіть, з боку ж видніше. Сьогодні на святі в садочку, молодша група. Доня плакала. І наша бабуся пішла її заспокоювати і все свято сиділа біля неї. Більше ніхто біля дітей не сидів. Я була проти того сидження. Мене це дуже злить і дратує. Я їй про це говорю, а вона мол, що вона робить краще для дитини. Треба було помахати хустинкою, то баба махала доненою рукою. Зробити музику палками, то так само, баба доненими руками стукала. Потім пішла до виховательки питати, як справи дитини. З донею я говорила про свято і сказала, що якщо не хоче хай не співає, не танцює, хай нічого не робить, але треба побути на святі зі всіма дітками. Я від того в шоці, що баба переходить мої границі. Чи то я себе накручую і перебільшою? Думаю поговорити з виховательками, що не бажаю розповсюдження інфо про мою дитину.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  10. podolyanochka

    podolyanochka Well-Known Member

    Ваші границі таки порушені... І мене таке страшенно дратує. Ми відразу таку поведінку батьків присікаємо словами, що то Наші діти і Наші правила. Якщо когось щось не влаштовує - двері там. Дитині дуже важко, бо вона не розуміє якої саме лінії поведінки від неї очікують. Бачила, що у Вас непрості відносини із батьками і дитина може бути тим містком, який допоможе все налагодити, але трохи зависока ціна для дитини.
    Якщо б таке трапилося у нас - то було б останнє садкове свято, на яке запрошена Бабуся - принаймні, поки не зрозуміє чого саме ми від неї очікуємо.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Я її не запрошувала. Вона прийшла сама. Підписана на відкриту групу цілого садка, не групу групи, у фейсбуці.
     
    Останнє редагування: 18 Грудень 2019
  12. podolyanochka

    podolyanochka Well-Known Member

    Скадно... в такому випадку - залишається спробувати донести до мами, що саме Вас дратує і є неприйнятним... Це реально? Чи знову будуть образи на місяці?
     
  13. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Це не реально. Хіба сказати вихователям, щою їй нічого не говорили. Охорона даних особистих. І попередити ні в якому разі не віддавати дитину. Але свої межі я ніяк не відстою. Хіба написати заяву в поліцію і попросити заборонити зближуватись до дитини.
     
  14. Miamama

    Miamama Well-Known Member

    Ого...
    І на мою думку, перегинаєте і накручуєте себе. Найгірше буде дитині, бо ж любить двох
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  15. podolyanochka

    podolyanochka Well-Known Member

    З поліцією - можливо. Але я теж не хотіла б аби без моєї згоди вирішували щось стосовно моєї дитини. Бо це моя відповідальність. У мене теж преценденти були. Але після кількох дуже різких розмов - ніби все налагодилось... Ну а про махання руками дитини - уявіть себе на її місці... Моїм так любили повитирати обличчя / носа і загалом особистий простір не шанували. Я запропонувала мамі уявити ситуацію якби їй її свекруха соплі без попередження витирала :) Мама перестала. Вони просто про таке не задумуються.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Писала вже у якійсь темі. Я себе відчуваю сиротою при живих обох батьках бідьше 10 років. До мами, якщо цю людину можна так назвати жодних приємних почуттів не маю. Можливо це говорить, злість образа а можливо ні. Тяжко в собі копатись. В нас давно немає теплих, родичаньських стосунків. Я хотіла, якось це відновити, хотіла мати маму, рідну і теплу. Тому й її закликала до себе. Але сталось лише гірше. На даний момент їй закрита дорого в моє серце, хотіла б що б це змінилось, але вона не розуміє, де не права і вважає, що я не віруюча і не живу по "християнськи", і коли вона робить 1001 напр матюкає мене, а потім каже вибач, то ок, і треба все забути...Вона мені чужа людина. Вона лише дала менні життя. На тому її участь в моєму житті майже закінчилась. Мене болять давні рани, знущання батька її бадужіть в цьому і не визнання, а також інколи підтримання такої поведінки..... Я не хочу зараз її бачити, чути, спілкуватись з нею.
    Але при таких нюансах не перешкоджаю їй спілкуватись з внучкою. Лише хочу, щоб це спілкування було на моїх умовах і не переходило межі.
    І про любов. Якщо вона в неї є, то явно якась викривлена.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 9
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  17. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Говорила сьогодні з вихователькою. Сказала, що не хочу, щоб інфо про доню, переказували далі до бабці. Дізналась, що наша бабця вчора прийшла в садок коло 12 години і плакала, вихователі в шоці, не знали, що робити. Але в курсі, що вона не є вповноваженою особою, щоб забирати дитину. Я сказала, що немаю нічого проти, щоб вони спілкувались, але не хочу діставати перекручену інфо про дитину.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  18. Miamama

    Miamama Well-Known Member

    Я читала Вашу історію. І уявила як жахливо Ви себе почуваєте. Також знаю, як називають антихристами з найкращими намірами і т.п.
    Я б вирішувала, встановлювала межі без поліції. Матюки - категорично недопустимі. Приниження в присутності дитини - недопустимі ("я забороняю спілкуватись зі мною таким тоном/без поваги/висміювати мене!!" - практикую таке з людиною, яка любить мене, але з толерантністю туго).. Побігла підтримати дитину, коли та розгубилась на святі - не страшно, я б конкретно на цю ситуацію глянула очима дитини (я б хотіла когось рідного за плечима, коли страшно). Але, коли мама принижує Вас, тоді категоричне ні і мінімум пояснень ("Я забороняю так до мене ставитись! В моєму житті не має місця таким речам!)"
    Все буде добре - в Вас гарна сім'я, є люблячий чоловік і донечка))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 2
    • Подобається Подобається x 1
  19. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Це чистої води маніпуляції з її сторони. Сама проходила через таке.
    А треба, якщо хочете розставити всі крапки над і. Але самій з цим завданням впоратися буде важко, моя порада це хороший психолог і бажання працювати над ситуацією. Єдине, що скажу маму Ви не змінете, Ви можете тільки змінити свій погляд на ситуацію
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    а чого плакала? чи просто жалілася, яка вона хороша, а всі погані?