Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

  1. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    У мене був в другому триместрі у середньому, потім низькому титрі, то приймала аспірин кардіо 100 та колола клексан. Потім десь з 20 тижня титри зникли, то клексан відмінили, але аспірин мила до пологів і ще після пологів два тижні. Консультувалася теж у Прокопчук і ще з 20 тижня у іншої доктори паралельно, то та інша сказала, що нема сенсу його постійно здавати, а просто всю вагітність бути на антикоагулянтах. Але я все рівно здавала щомісяця.
     
  2. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Приймати аспірин не страшно. Ми тут це вже власним досвідом довели. Страшно його відміняти підчас вагітності.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    Це правда про аспірин.В низьких дозах він няк не впливає на дитинку - це вже доведено. Це також дуже широко практикується і в Європі, і в США, і Канаді. Не бійтеся аспірину.
     
  4. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    Дівчата, дякую вам усім за підтримку!!!! Вірю, що з Божою допомогою все в нас вийде))) Чесно кажучи, не сильно боюсь дії аспірину, просто переживаю за ті високі титри вовчакового.
    Може комусь буде, корисно: здавала аналіз на спадкову тромбофілію, виявилось, що я можу обійтись без клексану. Але порадившись з Прокопчук, вирішили його не відміняти.
     
  5. Kvitkovva

    Kvitkovva New Member

    Дівчатка,підкажіть,будь ласка, як можна записатися до Прокопчук і Красівської, і де вони приймають.
    буду дуже вдячна
    --- дописи об"єднано, 18 Жовтень 2019 ---
    Перша вагітність завмерла у 6 тижнів. Після цього здала на вовчуковий у Красівської і виявлено у низькому титрі. хотіла б проконсультуватись.кого б порадили.і цікаво при плануванні наступної ваг чи потрібно щось приймати.
    буду вдячна за пораду
     
  6. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    --- дописи об"єднано, 18 Жовтень 2019 ---
    Вам краще підійти до Прокопчук на Лисенка в Інститут генетики. Там жива черга, людей завжди багато, але часу Наталя Миколаївна, може Вам більше приділити. Красівська Вас відправить до Прокопчук ( я так думаю). В мене ситуація аналогічна, лише вовчаковий до вагітності був у середньому титрі. Вагітніла на кардіомагнілі.
     
    Останнє редагування: 18 Жовтень 2019
  7. Kvitkovva

    Kvitkovva New Member

    Дуже вдячна Вам за відповідь. Так і зроблю
     
  8. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Я собі тут так думала-читала про вовчаковий. От в мене було 3 вагітності . Весь час в першому триместрі була мазанина. Ніяких гематом, по узд все ідеально. Але весь час мазало. Я ніяк не можу зрозуміти звідки? Яким чином наявність вовчакового дає мазанину . Навіть остання вагітність, яка була успішною, в першому триместрі постійно супроводжувалася мазаниною (про відповідній підтримці, уколах).
    З лікарями мені на той час не дуже щастило. В них самих відповідей було мало. Може вам щось тепер більше кажуть...
     
  9. OxanaKa

    OxanaKa New Member

    Всім привіт.
    Кілька років тому у мене був викидень на 3 тижні.я курила до вагітності,під час вагітності не курила хоча дуже нервувала аж до істерик доходило.Через нерви дуже сильно схудла з 55 до 38 кг (почала курити знову). Планували зачати на наступний рік тому з весни стараюсь набрати вагу і лишаю курити (зараз 44кг ріст 162) менструація регулярна,гормони в нормі.
    похід до стоматолога відклала на потім.26 жовтня випадково порвався презе...тив а 29 у мене почалась овуляція.сьогодні тягне в низу живота і дуже бігаю по маленькому) дуже переживаю чекаю коли буде мазатись.вагітність бажана
    чи можливо виносити здорову дитинку з критичною вагою? Чи можна ходити до стоматолога в період вагітності?
     
  10. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @OxanaKa до стоматолога найкраще ходити в 2-му триместрі вагітності. В першому не дуже рекомендовано. Хоча залежить що вам треба робити і головне: з уколом чи без.
    Стосовно ваги нічого не скажу. То вже будете консультуватися з лікарем, якщо вагітність підтвердиться.
     
  11. Ia MaRYNkA

    Ia MaRYNkA New Member

    Дівчатка привіт...здавала вовчаковий в Меділайні все добре...і здавала пакет тромбофілію в сінево...по цьому пакеті виявили якісь мутації...була в Прокопчук вона сказала приймати аспірин за місяць до вагітності і під час вагітності...в 2017 був викидень...після того не можемо ніяк завагітніти, є проблеми з зачаттям...гінеколог каже поки що аспірин не приймати а почати приймати коли буде вагітність...і от незнаю як краще...чи дійсно приймати тоді коли вагітність буде чи як...може в когось теж так що вовчакового не виявлено а по тромбофілії є якісь мутації...і як настане вагітність чи не пізно буде приймати той аспірин?!...
     
  12. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Дівчата, а Красівська вже не працює? Читаю тему і бачу, що здаєте в лабораторії Діла...
     
  13. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Вона працює в приватній лабораторії Меділайн. Там до неї доступу нема, але аналіз проводить вона
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    Я була в Красівської в Інституті крові на Чупринки. Але в Меділайні в суботу з нею також можна поговорити.
     
  15. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Тобто на Чупринки вона теж далі працює зараз?
     
  16. RochNa

    RochNa New Member

    В мене також були проблеми з зачаттям після 1 завмерлої вагітності, і аспірин я приймала довго (правда вовчаковий в мене був виявлений). Зачаття не наступало я припинила пити і через деякий час взнаю, що вагітна. На той час я не мала з ким нормально проконсультуватись і знов 2 ЗВ. Якби може я відразу почала приймати аспірин чи колоти клексан, то все б могло бути по іншому. І вже перед 3 вагітністю я майже 1.5 роки пила аспірин і метипред (знаю, що не дуже добре для огранізму, але дуже боялась знову завагітніти без аспірину). І дякуючи Богу та з підтримкою Прокопчук Н.М. я змогла вдало виносити і народити здорову дівчинку. Але я на тромбофілію не здавала, може у вас інша ситуація.
     
  17. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    Так, працює
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Скажіть, будь ласка, як її там знайти? Там можна також здати аналіз на вовчаковий і яка вартісь?
     
  19. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    Скину Вам її номер. Я здавала загальний аналіз крові, бо тромбоцити сильно впали. В переліку аналізів, які там роблять, є вовчаковий, але де його здавати, це вже мусите уточнити з Валерією Валерівною
     
  20. chereshnia

    chereshnia New Member

    А перед 3-ю вагітністю ви консультувалися вже з Прокопчук?
    п.с. В мене вже далі рік буде як завмерла 1-ша моя вагітність і не вдається завагітніти вдруге. Поділіться, будь ласка, контактами Прокопчук, якщо вона вам допомогла.