Щеплення необхідні? (3)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем сніжна, 25 Жовтень 2015.

  1. lula

    lula Member

    а також, якщо і зараження відбудеться, то буде більш легко проходити хвороба
     
  2. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Не про те мова.

    Але вибрала я таки вакцину 3-компонентну. Начиталася можливих побічок - волосся дибом встає. Таки хочу, щоб лікарі розбиралися і страхова оплачувала можливі негативні наслідки.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  3. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Це, якщо говорити про миттєві побічні реакції, бо є віддалені(чи, як правильно?) ,довести їх ,мабуть, дуже не просто(. А вони є набагато частіше. Це мої такі думки.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Там про побічки в межах 42 днів говорилося. Про віддалені не хочеться й думати.
    Але вибору нема, штраф дуже великий, якщо нема щеплення. Судитися я не готова. Тому вибираємо з двох зол.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 3
  5. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    Мої обоє перехворіли кором минулого року, цьогоріч я щепила КПК, що були у поліклініці.
     
  6. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Almariel то, я так думаю про це все, бо впевнена, що вакцинний примус рано, чи пізно(скоріше -перше, дивлячись, що відбувається) добереться і до України((. Тільки, в випадку нашого законодавства - це катастрофа буде, рівень терору, бо захиститись, довести щось тут -фактично не реально.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Щепили для захисту від паротиту і краснухи? Чи не було імунітету від кору?
     
  8. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    @Almariel, ми не були щеплені від кору. Після того, як перехворіли, дуже підірвали імунітет.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Semiramis

    Semiramis Горда галичанка

    Дівчата, хто вакцинував дітей вакциною Інфанрикс-Іпв, чи були якісь побічні реакції? У нас третя ревакцинація була вчора. З вечора температурить дитина і позиви до рвоти((( хвилююся. На дві перших ніяк не відреагував (
     
  10. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    У нас була температура 38. 3 дні.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    Прочитала в фб про те що дитина з правцем на Вінниччині лежить в штучній комі. Причина правця - зачепила ніготь на нозі дверима.. То ж нема контакту з землею. як виник правець? щось я зависла..
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Спори правця добре розмножуються в землі, але можуть переноситись на інші поверхні, будь-які. Читала про давній випадок, коли жінка пересувала вдома диван і поранилась(не в селі, місто), в результаті-правець. Ну і я собі так міркую, що можна занести правець не під час поранення, а у вже існуючу рану, то ж на нозі, боса бігала, а якщо ще й село. Обробці рани вже не надавали такого значення в наступні дні, ну і от...
    В мене як приходить літо починається "нєрвотрьопка" за кожну царапинку малого.
     
    Останнє редагування: 19 Червень 2020
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    в мене теж. але поки нормально не заговорить і не обстежу-робити боюсь
    вже нема того повідомлення на фб..стерли.
     
  14. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    Дівчатка в кого є досвід проведення вибіркових щеплень в віці 10+ років дитині? Скажу так - якби була можливість щепитись лише від правцю то зробила б це щеплення та й по всьому, але я так розумію (ну принаймі не чула про зворотнє) що таких щеплень немає. Але я постійно дуже переживаю при найменших ранах дитини (на початку навчального року мала в спортзалі впала і напоролася на якийсь цвях, роздерла штани і коліно так порядно, то я думала що посивію). Де можна почерпнути інформацію про всі нюанси пізніх вибіркових щеплень, чи робиться ревакцинація і т.д. Знайти адекватного лікаря в тій сфері думаю анріал, тому тільки надія на вичерпну інформацію з інтернет джерел. Також буду вдячна за будь який особистий досвід.
     
  15. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    @Lemeshchuk я доньці доробляла всі пропущені щеплення саме зараз на межі 9- 10 років. Доньці доробляла дифтерія, правець, поліомієліт. + я вирішила доробляти ще інші. Але суть що календар щеплень був нарушений на більше ніж на 9 років. Лікар склала календар індивідуально. Вона розповіла що з вакцин і в якій послідовності ми можемо робити. І я вже мала вибір що робити, а що ні.
     
  16. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    @Lemeshchuk, я б пішла у Веселку і там проконсультувалась. Там є адекватні імунологи. Я, в принципі, так і робила. Але моїй буде 9 років. Зробила щеплення, які вважала за необхідне. Я і сама з чоловіком цьогоріч щепились від дифтерії + правця. Я допомагаю батькам у селі на городі, і часто можу напоротись на щось, маю страх до правця. Тато на сільському футбольному полі раніше наступив на ржавий цвяшок, а з анатоксином у амбулаторії на Рівненщині були проблеми, то ми добряче стресанули.
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    В мене трохи інша ситуація, я не хочу доробити всі щеплення, в мене дитина зовсім не щеплена, просто зараз настав час коли в неї вже зміцнів імунітет і я переживаю лише за правець
    А що таке щеплення існує? Бо я за таке не чула. Чи недостатньо тих щеплень від правця що робили в дитинстві?
     
  18. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    @Lemeshchuk так ви можете сказати щоб зробили тільки ті щеплення які ви вважааєте за потрібне. Ніхто не може вас заставити робити інші. Я так донці 3 роки тому тільки від кору доробляла, бо в неї не було. Коли в школі був сплеск захворювання.

    АДП і АДП-м – в цій вакцині взагалі немає коклюшного компонента. Тільки дифтерія та правець. Якщо не було взагалі щеплень вводиться 3 рази за схемою 0-1-6 місяців. Вони від 7р і далі для дорослих.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    Щеплення від дифтерії та правця не дає імунітету на все життя, тому дорослим потрібно робити ревакцинацію кожні 10 років, починаючи з 26-ти років. Ми з чоловіком (а він цьогоріч був у Індії тривалий час, що і стало поштовхом до ревакцинації АДП-м :) ) щепились індійською вакциною у поліклініці безкоштовно. Доньці робила Бустрикс - поліо, вона має ослаблений коклюшний компонент і призначена для ревакцинації, але у нас у такому віці для первинної вакцинації не було вибору.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    @Lemeshchuk, минулого літа в 9,5 кололи бустрікс ( але там дифтерія, правець, коклюш). Схема 0-1-6. Перші дві робили в Мазуренко ( так імунологи з Чорнобильської; і графіки склали, і на всі запитання відповіли). Останню робили в Веселці; також собі зробила. То відносно саме цієї вакцинації лікар відповідала добре, оглянула добре; в кабінеті щеплень теж було все супер. Але на додаткові запитання відносно інших вакцин при такому порушеному графіку вже засумнівалася як правильно.
    І оці двокомпонентні- індійські. Знайомі робили - все ок. З ними до свмейної і вони безкоштовні. Бустрікс здається бельгійська, платна і ще й періодично пропадає.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1