Де ми плануємо відпочивати влітку?

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Pand@, 14 Березень 2008.

  1. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Наша турфірма гроші не повертає. Ми мали би їхати в червні в Грецію. Пропонує або перенести ні інші дати, або заморозити кошти. Заморозити не вигідно, бо ми брали раннє бронювання, то суттєво дешевший тур вийшов. За повною ціною на ті гроші ніде не поїдемо.
    Перенести на інші дати теж невигідно, бо є велика доплата. Дитині в липні вже виповнюється 2 роки, відповідно вони доплюсовують переліт за неї в повну ціну. І якщо перенести на вересень, то це майже половина вартості туру! Тобто плюс 400 євро ! То капець! Що робити не знаємо, бо ми тому і хотіли летіти в червні, поки ще переліт мав бути безкоштовний.
    Гроші точно сказали не вернуть.(
     
    • Співчуваю Співчуваю x 3
  2. sanches

    sanches Well-Known Member

    Я зараз теж цікавлюся цим питанням. Свіжа інформація - активно ремонтують об'їзну в Хмельницькому, дороги на Вінниччині. Але загалом стан норм.
    А от вже стан доріг на Херсонщині відповідає першим трьом буквам назви області....


    Ми плануємо на Арабатку їхати машиною.

    Отправлено с моего Redmi Note 8T через Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  3. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    дивно, що не повертають, ви ж маєте право відмовитись, особливо якщо у вас на це є вагомі причини (карантин!).. В крайньому з вас за відмову могли б зняти комісію і анулювати тур.
    Моя коліжанка так анулювала тур в Туреччину (в неї було на травень) з 10% штрафу, в турфірмі просили перенести, заморозити кошти і т.п., але вона таки відмовилась від того туру зовсім. Гроші ще не віддали, сказали, що як тільки все запрацює і почнеться прибуток, тоді і віддадуть (питання тепер - коли ж це буде).
    В мене виліт мав бути в червні на Туреччину, то схожа до вас ситуація з переносом: на липень-серпень ціни космос і щоб перенести на ці місяці потрібно ще величезну суму доплатити; перенести на наступний рік можна, але в мене старша дитина на наступний рік вже рахуватиметься не дитина, а дорослий (по їхнім міркам) і теж сума може вийти інша (добре хоч за літак точно не мало б бути доплат). Поки що для себе бачу лише варіант переносу на другий рік на свою ж цьогорічну дату зі збереженням ціни зловленої по ранньому бронюванні. А цього року певно буде або Шацьк або кудись закордон машиною, я б і в Грецію не проти спробувати на авто, лякає лише та самоізоляція після відпочинку :girl_sad:.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Четвертий рік поспіль плануємо їхати через Тернопіль-Вінниця-Умань-Одеса, кожного року дорога все краща, минулого року здається тільки 2 місця були жахливі, решта -дорога чудова до Умані, а от Умань-Одеса трьохсмугова дуже горбиста місцями, далеко не всюди поїдеш 100-120 км/год.
    Є одне АЛЕ - ми їздимо виключно вночі, дорога займає 12 год з відпочинком 1-2 год, бо багато участків в стадії активного ремонту, і вдень в тих місцях реверсний рух, можна довгенько стояти, ще й в спеку... тому я б не ризикувала їхати вдень.
    Ну і найгірше- це участок об'їздної Одеси і далі аж до місця вашого відпочинку :), біля Чорноморська ремонти, в Затоці вічні затори (через розвідний міст зокрема), а далі - дороги просто не було 2 роки тому - Курортне, Сергіївка, Лебедівка... до Одеси ми підїжджаємо 7-8 ранку, то вже і спека, і всі повиходили з дому і кудись їдуть, як у Львові:) Ці 2 години є найважчими за всю дорогу.
     
    Останнє редагування: 28 Травень 2020
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. basia

    basia Well-Known Member

    ми теж брали раннє бронювання в * чорну п*ятницю*, то перенесли на 1 жовтня без жодної доплати. Я відпочивала і в травні і в жовтні, можу порівняти. Тому мовчу-мовчу і тримаю кулаки ( ні, кулачиська) що б все так і залишилось.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  6. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Сказали, що вони не анольовують тури. І у випадку форс-мажору гроші не повертають. Але там ще виявилися проблеми з договором. Тому скоріш за все перенесемо на другий рік. Взагалі подумали, що краще на майбутнє якось пробувати організовувати відпочинок самим, без турфірм.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Ніяк не можу зрозуміти,чому форс-мажор рахується тільки для туроператорів, а не для клієнтів теж.Це якось несправедливо.Обидві сторони постраждали.При всій повазі до працівників туристичної сфери.Але з точки зору простої людини, це катастрофа: рік часу відкладати гроші і або їх втратити,або йти на дивні компроміси.Реально викручують людям руки:girl_sad:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  8. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    От в тому то й справа, що в більшості випадків просто викручують руки, а простіше кажучи - розводять, коли кажуть, що «форс-мажор - це ніхто нікому нічого не винен і дякуйте, що ми вам ще перебронюємо»:girl_devil:
    Дівчата, в першу чергу, добре читайте свої договори - від початку до кінця, кожен пункт, уважно, особливо свої права і обов'язки турагента, умови відмови і т.п.
    Форс-мажор - це не «ніхто нічого нікому не винен», а підстава звільнення від відповідальності за невиконання своїх зобовязань за договором. Простими словами - для турагента звільнення від відповідальності за те, що не відправив вас вчасно на море.
    І я би вимагала від турагента ще сертифікат торгово-промислової палати на підтвердження форс-мажору, який прописаний в більшості договорів (а що, хай звертаються в ТПП, заплатять за нього).
    До речі, розділ про форс-мажор теж варто уважно прочитати! Можуть бути норми про те, що якщо форс-мажор триває більше якогось періоду, ви маєте право відмовитись від договору.
    І ще все спілкування з турагентом бажано вести письмово, нехай дають письмову відповідь з підписом і печаткою.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    в таких умовах, як зараз, самостійна організація відпочинку - не менший "головняк"
    Мали летіти у відпустку в червні.
    Готелі ще встигли скасувати безкоштовно в середині травня, коли було зрозуміло, що ніхто нікуди не летить.
    і мали 2 сегменти перельотів - до Києва і з Києва Розою вітрів, і з Києва на море і назад Райнейр.
    Авіаквитки ясно що оплачені.
    Роза вітрів рейс скасувала, довго торгувалася, щоб ми перенесли дати, але в кінці кінців погодилася повернути кошти "коли ситуація стабілізується", тобто хз коли.
    Райн ейр рейс з Києва скасував, я заповнила форму на повернення коштів, все одно прислали їхній сертифікат (тобто гроші не повернуть, а можна використати на інший переліт з ними. Або якщо протягом 12 місяців ми тим сертифікатом не скористаємось, тоді повернуть гроші).

    Але сама цікава ситуація з рейсом назад - він ВИКОНУЄТЬСЯ.

    І тепер ми в стадії доказування Райнейру, що не маємо чим долетіти ТУДИ, щоб скористатися рейсом назад. А вони переконують, що авіаквитки без права повернення і це виключно наші проблеми.

    Взагалі, Райн ейр проявив себе найгірше з усіх відомих мені реальних історій з авіакомпаніями.

    На майбутнє я це обов"язково врахую.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    А я зробила висновок, що треба бронюватися не по ранньому бронюванні, а чим ближче до дати відпустки.
    На рахунок Греції, читала, що відкриває кордони для туристів з 15 червня, але не для України.
    Знову ж таки не ясно що з міжнародними автобусними перевезеннями... коли вони відновляться, та й чи з Львівської області випустять, ми ж тут відстаючі... Ну і якщо буде запровадженна самоізоляція на 2 тижні після повернення... Поки що така інформація стосувалася лише тих хто прилітатиме літаком...
    Питань більше ніж відповідей...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Bluemchen

    Bluemchen Well-Known Member

    досить дивно з поверненням назад. У мене також самостійне бронювання. Готель без проблем повернув гроші, а скай ап запропонував декілька варіантів. Вибрала промокод з сумою 120% оплати, тобто з невеликою компенсацією. Цей промокод маю використати протягом року і його можна передаровувати і т.п. У мене дати такі , що туди я не можу полетіти, оскільки рейси ще не виконуються, а назад вже рейси доступні.
     
    Останнє редагування: 2 Червень 2020
  12. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Та ті договори так поскладані, що обов'язки в туристів, а права в турагентів)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Не завжди. Ще є права і обов'язки, передбачені законом.
    А Ви читали свій договір?)
     
  14. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    в нас ще веселіше, летіти мали з Відня. Чисто теоретично, рейс Відень-Барселона відбудеться (офіційно він є, але чи дійсно полетить залежить від різних міжнародних домовленостей і про це пише на сайті остріян). Батьки в Україні і невідомо чи зможуть заїхати (офіційно також рейси є), тому всі чемно чекають "а що буде у липні" :)
     
  15. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Віз ейр теж пропонує на вибір або 100% повернення коштів, або ваучер на суму 120% вартості квитків.
    Тобто є сенс взяти ваучер, хоч якась перевага.
    А Райнейр всім примусово шле ваучери рівно на суму квитків. Опція повернення коштів не передбачена.
    І робіть собі що хочете.
    Самі бідні, блін.

    Реально, набагато менші АК поводяться з клієнтами набагато порядніше, ніж цей гігант
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Все ж таки Європа відкриває кордони для україни :)
    Польський кордон відкривають з 17.06, угорський з 20.06. Але обов'язково треба мати довідку від лікаря і аналіз тесту на коронавірус.
     
    • Корисно Корисно x 1
    • Баян Баян x 1
  17. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    звідки інфо?
     
  18. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Сьогодні виступив австрійський канцлер про відновлення міжнародного сполучення з Австрією і він назвав такі дати. Мова ішла про рейсові автобусні перевезення ..
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    дивлюсь щодня новини, бо чекаю саме на цю новину. сьогодні нічого не говорили. є 2 варіанти або приховують, бо такі новини говорять по середах, або це транзит на Австрію через Польщу.
    Була сьогодна пресконференція з віце керівничкою ради міністрів -> Польща до середи має сказати, коли відкриє границі. :girl_devil::girl_devil::girl_devil:
     
    Останнє редагування: 8 Червень 2020
  20. jylanda

    jylanda занууууда

    гмм, а до чого тут риторика?
    В нас перевізники з України вже в Бельгії були, французький кордон до 15/06 перетнути не можуть. Щодо відпочинку все анулювали і далі вагаюсь, бо їхати кудись, де будуть басейни закриті і доступ до пляжу регламентований якось не хочеться. Хіба оренда в приватників будиночку з басейном. Іспанія і Греція мене лякають можливістю сидіння на карантині в номері, така собі розвага. А як щодо поїздок в Україну? Чи досі потрібно на карантин після прильоту?