Ти + Він

ЗАбилам би! (2.)

Posted by Rodionochka on 27 Січень 2013 відповідей - 4.879
  1. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Я теж вимушено пішла до стоматолога на видалення та ще й брекети поставила, але от треба далі лікувати, то я не наважуюсь поки йти, відмінила візит. В масці ми всі ходимо, і малий теж, але якщо гуляємо в нас на районі(не на центральній вулиці), в парку то знімаємо. Але це все я роблю радше для психологічного комфорту. Я по життю страшення "перестраховщиця" і якщо є можливість в чомусь себе убезпечити, то я це зроблю. Плюс маю вдома маму, яка пів року після інфаркту і стентування, та й мій діагноз оптимізму не додає, в разі чого. Одним словом ми трохи "на шухері" і розслаблятись не збираємось. Але оті насмішки "ви всі панікери, я от випю 100 грам і мене ніц не вчіпиться, ахаха" або інші крайнощі "ми всі помремо, Микола неси антисептик, будемо бульбу кропити, хочу пюре на вечерю" теж не поділяю. Трошки здорового глузду всім, і одним побільше оптимізму, а іншим-клаптик реалізму і буде всім щастя))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 2
  2. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Зараз з`являється купа статей-досліджень, які доводять, що маски потрібні і що маски не потрібні. Але вникати і розбиратися я наразі не маю сили. Мені простіше виконувати правила, на щастя, вони для мене підйомні.
    Щодо «всім перехворіти» - ще невідомо (чи я щось пропустила?), що людина отримує довічний імунітет, бо є віруси, які можна підхоплювати багато разів за життя.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Лікарі з якими мама в бригаді працює в лікарні розповідали що імунітет лише на три місяці від ковіда.
     
  4. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    То швидше про зменшення циркулю вання вірусу серед населення, його послаблення і меншу ймовірність захворіти групам ризику.
    Зважаючи, що три місяці після піку пройшли тільки в Китаї, думаю, таких досліджень ще фізично не може існувати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  5. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я теж сюди. Продовжили до 1 червня. Я знаю кого б забила - "мудрих чиновників". То ***. Люди в селах третій місяць не мають чим доїхати. Бо автобуси і електрички міжміські запустять в останню чергу. Тобто в місті люди тусять по ТЦ, кафе, їздять в трамваях, ходять в церкву і т.д. живуть в переважній більшості практично докарантинним життям, але якби от, не дай Боже, проїхалися автобусом Кам'янка Бузька- Львів, всьо триндець, мільйон нових хворих було б завтра. Серйозно?
    А нічого, що більшість і так добирається із сіл у Львів на роботу тільки при тому тратить значну частину і так зменшених прибутків на таксі чи інші варіанти?. Якщо на таксі приїхав з району на роботу - не заразний?
    В мене стійке враження, що якщо ти живеш в селі і не маєш свого авто - ти бидло і тим хто приймає рішення на твої проблеми та потреби відверто н**ти. Вони переживають чи будуть влітку літаки на Кіпр, а не про міжміські автобуси чи електрички. :girl_devil:З 1червня "вділили" 9 поїздів на всю Україну! (До Львова жодного :) )
    І так, я, може, чемніше ставилася б до карантинних обмежень якби в них була хоч мінімальна логіка і послідовність. В такому вигляді як воно є у нас - то як плацебо, треба, певно, сильно хотіти в то вірити щоб воно помогло. Людей, що померли, шкода, лікарів, заручників того дурдому, шкода. Але чесно - оце все не вартує того щоб мільйони людей мали величезні проблеми щоб врятувати 4 бабульок. Так, я зле стерво, моє пальто нині чорне і роги зверху :girl_crazy:
     
    Останнє редагування: 29 Травень 2020
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  6. Orman

    Orman Модератор-бомба

    ні невідомо, але ми хворіємо грипами по багато разів - це нормальний перебіг.
    Вірусу "невигідно" вбивати носія, бо він сам тоді гине - він мутує в сторону меншої летальності. Тому "ми всє нє умрьом" - ну тобто не вже і не одночасно.

    та ладно, бабульок жалко, але суть всі вловили.



    А в цей час в Швейцарії дозволили працювати проституткам (там це законно), а спортом займатися ніззя, спортзалам не можна відкриватися.

    В Німеччині (чи у всіх землях не знаю) - відновили роботу школи, на перевах всі мають бути в масках і не контактувати. На уроці всі без масок.

    Не питайте мене про логіку.
    --- дописи об"єднано, 29 Травень 2020 ---
    це так на все можна казати - на щеплення, на відкривання вікна в маршрутці, на евтаназію, аборти, донорство всього...
    "загальне благо" воно таке підступне
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  7. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    з логікою всюди трішки важко :)
    Для прикладу у Відні без маски вас у кафе не впустять, але за столом можна без маски :)
     
    • Смішно Смішно x 4
    • Подобається Подобається x 1
  8. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Не знаю чи в жилетку, чи сюди. Мене вже та ситуація з відкриттям\закриттям кордонів остаточно забембала. Ранком приходить лист з авіа компанії, що вони безкоштовно не переносять рейс, оскільки відкриваються кордони, готель написав - ми пропонуємо поміняти бронь на інший готель, де будуть готувати сніданки і вечері (на скільки зрозуміла, вони перехотіли повертати кошти, оскільки офіційно ми можемо заїхати). При тому що ми подали заявку на повернення коштів!
    Купа кіпіші від батьків: "а як ми заїдемо, а як то буде". В обід офіційна інформація від канцлера що не всі кордони відкриються, і Іспанія свої кордони для австрійців не відкрила! Я вже не витримую з тими перебронюванням, заявками на повернення коштів і далекотермінового планування з дотриманням побажань всіх, хто мав поїхати.
    Я вже остаточно заплуталась, в продажі квитки на нашому напрямку є, але летіти не можна?! що за маразм...
     
    • Співчуваю Співчуваю x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    А де була логіка запроваджувати карантин, коли в Україні було 3 хворих? :girl_devil:
    В мене таке враження, що той карантин ніколи не закінчиться:girl_sad:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Online

    Online Well-Known Member



    Це все рівно до того моменту, поки ота бабулька - не ваша мама.

    В нас днями ще один знайомий захворів. Важкий. І от що скажу. Дуже прикольно бути скептиком, коли не твій чоловік в реанімації і не ти з дітьми на пороховій бочці як контактні. Коли то все якісь ліві люди в цифрах статистики, можна розмірковувати, що вірус якийсь недостатньо видовищний і смертей мало, і ті в більшості від хронічних захворювань, а сезонний грип, а кір, а чого я маю себе стримувати... І включати вєршитєля судєб, вирішуючи скількома можна пожертвувати і чи варті ті люди того, щоб до вас маршрутка не їздила. Афігєнно.
    Я проти розведення паніки, але є якісь правила цивілізованого співіснування в суспільстві. І людьми треба бути. Вибачте.
     
    Останнє редагування: 29 Травень 2020
    • Погоджуюся Погоджуюся x 14
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  11. Provizor

    Provizor Well-Known Member

    Є ще друга сторона медалі. Як думаєте, скільки людей не отримали допомоги через закриття медичних закладів на карантин? Мій батько був онкохворим, так що мала можливість побачити все зі сторони пацієнта, який потребував лікування. Пусте терапевтичне відділення на Топольній, в яке було непросто оформитись. Порожні неврологічні відділення... Відмова в реанімації, бо там є пацієнт з підозрою на ковід... Хоча у нас в Україні онкохворих списують одразу ж після діагнозу, а далі «поможи собі сам», але це окрема важка тема. Рецепт в онколога, який довелось вибивати в нервах, бо вони всі на карантині, а рецепт потрібен був на облікові ліки... Але ж в українців потужний запас нервових клітин. Смерть батька в муках, бо вихідний в лікарні помножений на карантин, то вирок навіть для здорових!!! А закритий госпіталь у Винниках, де лікувались, оперувались пацієнти з різними захворюваннями? Можливо, вони всі одужали? А це переважно люди похилого віку. І коротко про медицину в одному фото - ось так виглядало судно, яке дали моєму батькові, який по іронії долі відпрацював терапевтом 40 років і заробив пенсію 2000грн, яку встиг отримувати аж 3 роки!
     

    Вкладення:

    • Співчуваю Співчуваю x 39
  12. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ви в курсі, що практично в жодній країні світу немає таких непродуманих обмежень з повністю відсутнім транспортом і рештою трешу? Я вже мовчу про визнання нашого міністра про "заходи для психологічного впливу, а не для протидії епідемії". І так, я вважатиму багато які заборони для ВСІЄЇ країни дурними і необгрунтованими навіть якщо це я чи мої родичі будуть лежати в реанімації.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
  13. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Деякі люди опинились в значно більш стиснутих обставинах, ніж інші. І не йдеться про нехтування, маску там в магазині не вдягнути, але в декого вже під питанням фінансове виживання, хтось має значні труднощі і збитки для свого здоров'я через те, що маршрутка чи електричка з села не їздить, через те, що багато лікарень не приймають. Треба розуміти, що питання "свої власні інтереси VS загальне благо" для таких людей постає гостро. І це так само не чесно їх засуджувати за "нігілізм" щодо карантину, як з прикладу про ваших знайомих і чиїсь роздуми про "далеку статистику" - хто своєю спиною не відчуває, того мабуть так за іншого не болить? І це справедливо в обидві сторони. Особливо, зважаючи на контраст, де одні можуть в супермаркет хоч по десять разів на день бігати, при тому вони юридично правилами не нехтують, а інші сидять в селі без можливості отримати меддопомогу і заробити гроші. І так сидить пів країни.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
  14. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    питання в небо - скільки часу цілий світ має ще сидіти на карантині заради загальної безпеки?
    л - логіка
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  15. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    І скільки людей з тих же сіл не доїхали до лікаря коли в них "трохи тиск стрибав чи в очах темніло/в боку кололо" а поїхали вже на швидкій з розірваним апендицитом, запущеним пієлонефритом, інфарктом і т.д. коли стан став "достатньо невідкладним". У нас люди і так "з дрібницями" на огляд рідко ходять. А оплатити таксі щоб "про всяк випадок" зробити кардіограму чи УЗД то рідкісний випадок. Сидять. Чекають. Багато хто не дочекається. Бо ж то не горить, то не ковід, значить дурниці.
    @Provizor співчуваю вашій родині :sad:
     
    Останнє редагування: 29 Травень 2020
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Не подобається Не подобається x 1
  16. Provizor

    Provizor Well-Known Member

    Дякую!
    Хочу сказати, що будь яку проблему можна акцентувати через ЗМІ і довести рівень страху до абсурду, а агресію, яка має бути направлена на недолугу владу - розприділити між населенням. Нехай звинувачують один одного, пишуть гнівні пости про «несвідомих» людей без масок у парку, виловлюють спортсменів на пробіжці! Я не знецінюю небезпеку вірусу. Але люди, аналізуйте інформацію! Ви знаєте скільки пацієнтів виживає на ШВЛ? 1 з 10! Згадайте постановку проблеми у новинах - закупити апарати вентиляції легень і побільше. А Чи є спеціально навчений персонал, який забезпечить функціонування приладу, «про це я подумаю завтра»... А знаєте, що пацієнт з затрудненим диханням найбільше потребує кисню? Так от на терапевтичне відділення Топольної було два кисневих апарати!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  17. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    А де логіка запроваджувати карантин, коли повно заражених?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    І щоб не офтопити. В мене тут ніяк в голову не вкладається той ремонт дороги Личаківська - Винники. Блін, ні, так - бл*. Хто ж то такий вумний??? Перекрили сполучення Винник і пустили всіх через Лисиничі. Те, що я тепер не можу виїхати зі своєї вулички на головну, то напряг, але те, що я одразу встаю в корок як мінімум до Богданівськоі, Личаківськоі - це треш. Ну і квіточка на торті: величезні ямища, а краще навіть переорана дорога між Лисиничами та Винниками... То що, не можна було то хоч трохи підлатати ту ж*пу??? Як??? Так мати всіх в одному місці?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  19. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Ну а скільки ще люди можуть сидіти на карантині?
    Ну от зараз повно заражених і карантин поволі знімають, то нічо? Зараження ж продовжується...
    От маршрутки не пускають, зате ресторани в ТЦ відкривають, то норм?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  20. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    Цілий світ не сидить на карантині. В Швеції фактично його не було. В Італії він послаблений і скоро відкриватимуть кордони, а ситуація в них була жахлива. Чехія вже відмінила масковий режим і скоро дозволять масові заходи, Польща туди ж. Київ в якому ситуація в рази гірша ніж в нас вже працюють приватні садки і метро. Лише Львівщина в *опі.
    Знаєте в мене таке враження, що нам містять за 25%, які голосували за Порошенка. Але то моя думка, на істину не претендую.

    Надіслано від мого Redmi Note 8 Pro, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1