Вагітність під час пандемії covid-19

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем tanyadi, 11 Травень 2020.

  1. tanyadi

    tanyadi New Member

    Всім привіт!)
    .
    Дівчатка, поділіться, як в Вас відбувається ведення вагітності в умовах карантину?
    Чи слідкують Ваші гінекологині за Вашим станом? Чи здаєте планові аналізи і т.д. окрім скрінінгів? Чи відбуваються планові візити?
    Мене насторожило те, що за 2 місяці карантину, окрім скринінгів не було нічого...:scratch_one-s_head:
    Я звісно НЕ за те щоб без причинно шаритися по поліклініці, але так щоб аналізи тримати під контролем чи ще щось...то нічого такого нема:dntknw:
    .
    А як в Вас дівчатка?
     
    • Корисно Корисно x 1
  2. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    Лікарка звонила, ходила на планові узд. Аналізи здавала самостійно для себе, вони в нормі були.

    От завтра маю забрати декретний листок виписаний. Лікарка сказала що без мене оформить його.
     
  3. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    я "стою на обліку" не в Україні . тут навіть скринінги не обов'язкові - я перший благополучно пропустила, бо не хотіла пхатися в лікарню лишній раз, то мені на прийомі лікарка скзала: "ну пропустила і пропустила. нічо страшного". перший огляд був на 12 тижні , було 2 УЗД , здала ТОРЧІ, сечу, аналіз крові. через місяць прийшла на другий огляд - УЗД + виписали направлення на аналізи і на морфологічне "експертне" узд. єдине питання моєї лікарки звучало так: "ти маєш паніку щодо пандемії?". я сказала "ні, але і не легковажу", на що отримала відповідь "а ну то і гарно. не забувай гуляти на свідому повітрі". і юж :)
     
    • Подобається Подобається x 4
    • мімімі мімімі x 1
  4. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    А я взагалі ще на облік не ставала ,здавала кілька аналізів,була на узд,і радилась з знайомою по телефону вона медик.15 тиждень майже у мене ,каже все добре.А до дільничої я так і не дійшла поки,і певно ще не скоро по доброму бажаню піду ,бо не хочу щоб мене ганяли по тих аналізах. Вони не все правдиві ,лише стресу додають,а я хочу спокою .Безвідповідально ? Може і так ,але я спокійна ,вагітність друга і я все сприймаю по іншому ніж вперше.
     
    • Подобається Подобається x 4
  5. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    От забрала сьогодні декретний, лікарка виписала і сама всі штампи позбирала.
    Казала що швидше за все з наступного тиждня відновлять планові відвідини.
    Я думаю тижднів через 2-3 до неї показатись
     
  6. tanyadi

    tanyadi New Member

    То є дуже добре)
    Нам ще пів місяця до декрету. Почуваємось добре, нічого не турбує (тьфу-тьфу-тьфу)....
    І шось не знаю, чи то я себе накручую, чи що... проте мені здається що лікарка за мене і не пам'ятає....Якось і надоїдати не хочеться, і водночас дивно ставлюсь до їх поведінки...
    Це ж абсурд, звертатися до лікарки мов "призначте мені аналізи" і все в такому роді...
     
  7. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    @tanyadi не знаю, моя лікарка звонила раз в 2 тиждні. Питала за самопочуття. Якщо скарг не було, то на аналізи і не направляла. Тільки нагадувала за планові узд в конкретний термін.

    якщо ви себе добре почуваєте, то може в не треба звязуватись. Але якщо є якісь питання я не думаю що треба чекати, краще позвонити і запитатись)
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. tanyadi

    tanyadi New Member

    От власне, дякувати Богу все гаразд) тому мабуть сидітиму і надалі "рівно на дупі" до останнього планового узд в 28-30тижнів, а там десь напередодні вже як не згадають за мене, сама про себе нагадаю)
    .
    Мабуть пощастило Вам з Лікарем, що торбується!):good2:
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    @tanyadi може тому що в мене вагітність трохи з нюансами. але загалом такий підхід і показує що при не проблемній вагітності і не треба так часто ходити в поліклініку і аналізи здавати.
     
  10. meduzka

    meduzka Member

    На час карантину на облік не приймають (зі слів гінеколога). Хоча вчора мене таки взяли, бо термін вже підпирає (28т). Писала заяву, що не боюся вірусу).
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    О ,значить маю відмазку і сиджу далі вдома !:girl_haha:
     
  12. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    @Gorbywka вже від завтра поліклініки починають працювати в нормальному режимі. Принаймі у львові
     
  13. Junita

    Junita Member

    Зараз на 34 тижні - мала плановий візит в гінеколога, перед тим здала аналіз сечі в лабораторії клініки. Гінеколога відвідую раз у 4 тижні. В 30 тижнів забрала лікарняний, робила УЗД та здавала кров, сечу, глікований гемоглобін в Сінево. Наступний візит мені призначили в 38 тижнів - лікар дала направлення на УЗД, аналіз крові та сечі. Загалом, такий підхід мені сподобався, без частих візитів у поліклініку. Стою на обліку в поліклініці на Сихові.
     
  14. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    Намьок зрозуміла:girl_haha:а йти всеодно не хочу ..:girl_crazy:
     
    • Смішно Смішно x 3
  15. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Плануємо з чоловіком другу вагітність, але мене все стримує те, що я буду ходити на роботу (колектив), дитина ходить у садок. Чоловік якось легше ставиться до пандемії, а я хочу другу лялю, але дуже боюся за вагітність. Є серед Вас, які наважились на вагітність під час пандемії? Чи я не одна така ляклива?
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Я дізналася про вагітність на початку лютого, а в березні Італію закрилина жорсткий карантин. Думаю, Ви знаєте, яка тут була картина. Контактувати з людьми доводиться... Але давайте дивитися правді в очі, в громадському транспорті/магазині можна не лише ковід отримати..але й інші хвороби. Той же звичайний грип - мені здається що він теж не конче добрий для вагітності. Словом, я плутано пояснюю, але хочу сказати, що ризики є завжди, ми живемо не в стерильному світі. Але я дуже розумію Ваші переживання, бо в мене схожі думки бувають.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    То ж я ,нічого не бійтесь ,дійте! Лишній раз по лікарях не посилають
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Masja

    Masja Well-Known Member

    І якщо вагітність без ускладнень,то це дуже навіть суттєвий плюс. Я аналізи здавала,але без потреби в поліклініку не ходила,з іншими вагітними навіть не контактувала,бо в коридорах було по 1-2 людини на безпечній відстані.
    Пам'ятаю,як рік чи два тому був спалах кору. Теж страшнувато,як на мене.
    Тому погоджуюсь з попередніми дописами: якщо плануєте,то нема сенсу відкладати,бо щоразу ризики є. Чи з коронавірусом,чи з іншими хворобами.
     
  19. Ljlichka

    Ljlichka Well-Known Member

    Може хто стикався,кузина має 12 тижнів вагітності, на 7-му тижні захворіла на ковідще й АБ кололи,тепер переживає чи на дитині той вірус не відібється, лікар нічого сказати не може, розумієм,що вірус новий,і таких випадків може бути мало і ніхто нічого толком сказати не може
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  20. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    @smilechyk якщо не впирається у фінанси, то можна з роботи піти або якщо реально, то працювати онлайн. Відповідно і дитина тоді зможе бути вдома з вами, і не ходити в садок. Мінус два ризики. Хоча той вірус будь-де можна підчепити, тому то все дуже відносно...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1