Вагітність під час пандемії covid-19

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем tanyadi, 11 Травень 2020.

  1. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    Хто під час корона вірусу оформляв дородову допомогу ,я як непрацююча маю мати 2000,але мене цікавить ви ходили в соц захист ,там приймають? Цікавить лише Львів,то правда що через пошту подавати? Чи треба справку з жеку? А з біржі? А що ще? Поговоріть зі мною хто її робив ту допомогу..
     
  2. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    @Gorbywka я оформляла допомогу через соц страх, але як фоп. То ходила в той соц страх, що на сахарова. Там є двері де стояла коробка де можна було залишити документи, але якщо треба то підходила працівниця і по одному приймала документи.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Ewanika

    Ewanika New Member

    Розкажу, як було в мене :) Так сталось, що пішла з роботи за декілька тижнів до того, як дізналась що вагітна. Десь після Нового року зареєструвалась в центрі зайнятості як безробітна (роботу не знайшли, але не сильно і шукали :)

    Коли прийшов час оформлення декретної відпустки, мені в ЖК лікар видала довідку, з якою я пішла до свого інспектора. Отримала в неї папірець з ЦЗ, що на момент вагітності перебувала у них на обліку та отримувала соц.допомогу по безробіттю.
    З тим усім пішла в соц.захист Франківського району. Через карантин в середину викликали по одному. Я дзвонила до них на гарячу лінію, мені дали номер спеціаліста, який відповідає за оформлення соц.виплат, до мене вийшла жінка, провела в середину де я заповнила заяви, віддала ті довідки, ксерокопії паспорта, ідентифікаційного коду, трудової, та номер банківського рахунку (у форматі IBAN) оформленний спеціально для соц.виплат (в мене це був той же рахунок, що оформлювала для допомоги по безробіттю).

    Це при тому, що прописана я геть в іншій області, а у Львові просто проживаю на данний момент, тому і документи і на обліку в ЖК та ЦЗ стояла тут. Після подання десь через 2 місяці отримала декретні.

    Як бути, якщо не стоїш на обліку в ЦЗ не підскажу, але ви можете зателефонувати в свій центр соц.захисту, пояснити вашу ситуацію, і вам все розкажуть.
     
  4. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    Дякую що розказали,я потрошки готуюсь з тими паперами ,після 17 числа понесу,ібан вже взяла ,цифровий підпис зробила ...атам буде видно чи треба та справка з біржі,бо одні кажуть треба інші ні
     
  5. Ewanika

    Ewanika New Member

    Щодо справки, якщо не дзвонили, краще подзвоніть. Щоб не прийшлось декілька разів ходити. Запитала у знайомої (але вона в Києві проживає), вона не стояла на обліку як безробітна, то коли принесла таку справку, їй сказали що вона не обов'язкова, але добре що взяла. Якщо ж стоїте на обліку в цз, тоді точно обов'язкова, так як в самому ЦЗ виплати зупиняються, а сума декретних виплат вираховується по іншому (виходячи з тієї суми допомоги по безробіттю, яку ви отримували)
    Загалом, в самому соц.захисті я витратила хв.15-20.
    Удачі вам :)
     
  6. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    А
    Я витратила 1.5 год .і купу нервів.Справді справка не потрібна ,якщо там ніколи не стояв на обліку