Що мене дратує?

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем OxankaF, 3 Вересень 2009.

  1. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    І знову я сюди... Просто хочу виговоритися, бо вже то все дістало.
    Дістали історії "експертів" про ковід і все що ж тим пов'язано. Є категорія я чула від знайомої, а є що б'ються в груди і на тебе нападають, бо вони праві, а ти дурна...
    В нас запровадили примусово-добровільне тестування 2 рази на тиждень, от мені вже тиждень промивають мозок як то несправедливо, держава хоче на бідних людях заробити, мозги викулупати і взагалі порушення всіх людських прав і норм.
    А прикол в тому, що люди мають право самі вибрати який тест хочуть, платний чи безплатний, просто полоскання рота чи тикання паличкою, робиш сам вдома чи робить спеціаліст ...+немає регулювань як перевіряти чи людина тестується. І всі ці тести визнаються. Я вже три тижні роблю безплатні тести, але що я можу знати якщо на вулиці зрада,бо десь на плоті писало що приватна клініка робить цей тест за 40 євро...
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

     
  3. Hermi

    Hermi Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Дратує, коли люди звинувачують у своїй непорядності і безвідповідальності когось іншого, причому роблять це "з посмішкою", мовляв, "сам дурень". Отже, ситуація: тиждень тому у соцмережах одна досить відома у Львові пані розмістила допис із проханням подарувати їй бавовняні речі для рукоділля. У мене такого було чимало, тому домовилися з цією рукодільницею про зустріч. Правда, до запропонованої нею локації мені було не дуже зручно добиратися, але ж хотілося зробити добре діло! В результаті у вказаний день і час я прочекала з торбою речей добрих півгодини. Пані так і не з'явилася, зате у відповідь на моє повідомлення в месенджері надіслала свою адресу на іншому кінці Сихова. Мабуть, я сама мала принести речі їй на поріг. Така ситуація, м'яко кажучи, здивувала, але я вирішила, що напевно сама щось не так зрозуміла... Коротше, домовилися з цією рукодільницею на інший день. Причому вказаний нею час мені не підходив, проте пані навіть не думала щось міняти, а вперто кілька разів присилала мені в повідомлення зручну їй годину. Довелося підлаштуватися, змінити свої плани, але... пані знову не з'явилася, на дзвінки також не відповідала. Було страшенно неприємно, але намагалася заспокоювати себе тим, що це відома і порядна людина, і без серйозної причини вона б так не вчинила. А вчора ця рукодільниця знову оновила свій допис про речі. В коментарях я поцікавилась щодо своєї ситуації - отримала відповідь у вигляді смайлика. Чесно кажучи, це зачепило, і там же в коментарях я зауважила, що ця пані не дуже відповідальна. А сьогодні зранку отримала від неї відповідь: це я погана, а мої речі просякнуті негативом, тому їй їх не треба, і взагалі, вона інвалід, і не буде сама щось звідкись нести, а мене заблокує. Класно, правда? Почитала інші її прохання-оголошення - в коментарях та сама ситуація: всі, хто не співає пані дифірамби, отримують порцію хамства, прикрашеного веселими смайликами: мовляв, вона вся така позитивна, а інші псують їй настрій.
    Висновок... А нема ніякого висновка, дратують такі люди, і все. Ух, хоч тут виговорилася... :girl_mad:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Співчуваю Співчуваю x 4
    • Подобається Подобається x 1
  5. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    І я знову побубніти. Маємо одну родичку, з якою не спілкуватися не можна . В неї найкраща в світі професія, а всі інші - то так, прислуга. І якщо скажеш що інші професії є більш оплачувані чи кращі - як ти смієш відкривати рот...
    Все було б нічого, якщо б нам не доводилося планувати відпочинок разом. Піти в хороший ресторан-це дорого, можна в дешеві ходити. Поїхати відпочити в готель на березі моря - Ви що з розуму зійшли, от можна за 10 км знайти в три рази дешевше і гарно відпочити. І от зараз ця пані напрошується на літній відпочинок разом з нами, бо на машині зручніше і можна на пляж не пішки іти, а їхати. Коли я показала готель на який я погоджуюсь, + не машиною їхати, а переліт - я хамка не вихована і тільки буду тратити гроші.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 3
  6. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Вміння казати «ні» нескінченно важливе для психічного здоров’я
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  7. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Це точно, але тут ще включається сімейна вдячність і вічний борг перед нею. Але підозрюю що і цьому прийшов кінець.
    Сьогодні ми все ж таки сказали чому їхати машиною не будемо. У відповідь таке почула, що взагалі не чекали. Чоловік просто кинув трубку. Виявляється що ми собі життя споганили, треба було головою думати, дитина то велика відповідальність і у вас не буде ніякої молодості,навіть світу не побачите. Після почутого, навіть і коментувати нічого не хочеться. Навіть не думала що існують такі егоїсти.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 4
  8. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    І знову я сюди. Мене просто притягує до токсичних людей. Маю одну знайому, яка мене вже дістала. Остання капля сьогодні: якось обумовила я (рік тому і більше до того не поверталися) , що ми плануємо їхати на море десь на місяць і вона запропонувала що може пожити в нашій квартирі, а в замін буде доглядати за квітами. Ми просто говорили і забули. Сьогодні вона дзвонить, що їй нема де жити (це вже зовсім інша історія) і що вона хоче на наступний тиждень заїхати. Я мяко кажучи в шоці, а вона закатала скандал, ми ж домовлялися, мені що тепер на вулицю іти? Ну по-перше поговорити і домовитися це зовсім різні речі, а по-друге можна поцікавитися чи в нас не змінилися плани і якщо така ситуація, треба домовлятися, а не просто прийти з валізами і я буду жити у вас.
    Її пошук квартири, то взагалі весела історія, людина щиро вірить що за 400 євро мажна знайти квартиру мрії, і гарно з мене сміялася, що ми вже півроку шукаємо житло і взагалі мажорами стали, бо розглядаємо дорогі квартири. І взагалі, у Відні квартир купа і можна заїхати на наступний ж день (ага, щас, оформлення всіх доків триває від 1,5 місяця). Я їй це нагадала, і звісно я хамка не вихована.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  9. syxivska

    syxivska Well-Known Member

    Звонить двоюрідна сестра, щоб привітати з іменинами і звертається до мене не по імені, а по перекрученому прізвищі, так само її діти. До прикладу не Устяк, а Устячка.
    Я сприймаю то як мінімум зневагу з її боку, хоч її то напевне звеселяє. Сказати то їй прямо чи тітку в поважному віці вже й не варто виправляти?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  10. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Якщо вас це реально зачіпає і не подобається - обовязково потрібно сказати. Але ви повинні бути готові, що вона бурхливо відреагує, або образиться.
     
  11. syxivska

    syxivska Well-Known Member

    Я знову тут. Є співробітниця, з якою спілкування зводиться до коротких реплік з її боку. От я щось захоплено розказую, навіть щось банальне, а з її боку тільки: угу, а, ага, як цікаво і т.д. Щоб взнати її думку на щось потрібно прямо питати, на що вона довго мовчить, а потім видає:"ну я не знаю, а ти як думаєш" Я вперше з таким стикнулася.І я почала трохи так дзеркально і з нею спілкуватись.Яким же було її здивування.Ясно що щирого спілкування нема, бо людина чекає від мене і від інших тільки інформацію. Я зла на себе за свою наївність рознощиком новин навіть добрих теж не хочеться бути, тому так.
     
  12. Orman

    Orman Модератор-бомба


    А вона вас просила з нею спілкуватися? Може їй це непотрібно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Як мене бісить не професійність і бажання заробити лікарів.
    Вже тиждень лізе зуб мудрості, біль нестерпний. Коли новому стоматологу сказала що в мене були пластинки і зуби рівнялися, він не повірив. Виявляється ортодонт мав видалити вісімки і лише тоді робити наступні маніпуляції... А найгірше, оцей весь біль через те що в мене зміщенні зуби, і нова вісімка їх суне на попереднє місце... 2 роки болю з пластинками, як мінімум 2 тижні зараз. За останній тиждень зуби змістилися суттєво і ще будуть сунутися :sad: біль практично не можна нічим зняти, естетичний вигляд зубів також бажає кращого, + після вагітності треба ставити брекети, щоб відновити прикус (через зміщення в мене не змикаються щелепи). Одним словом ппц. Нові витрати і новий біль...
    Найгірше що про видалення висімок обговорювали з ортодонтом, він тоді навів залізобетонні аргументи, що їх краще залишити.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  14. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Трохи побурчу тут, ок? Отже, іноді моїм кімнатним рослинкам бракує місця на підвіконні, і я роздаю їх в добрі руки. Роздаю просто так, іноді можу попросити щось взамін за горщик. Оголошення про це розміщую в соцмережах, при цьому чітко пишу, що забирати самостійно з Сихова у вказані години. І починається феєрична переписка з бажаючими: а привезіть рослинку мені додому, а чого це ви не можете підлаштуватися під мене, а чому не хочете віддати вазон просто так? Сьогодні один чоловік мене добив: ще вчора обрав дуже гарний вазон, я погодилася його віддати за пакетик котячого корму виключно щоб компенсувати хоч половину вартості горщика. Пан думав майже добу, і нарешті повідомив, що в такому разі він забере рослинку безкоштовно зі своїм горщиком, і що я маю привезти її завтра зранку на вул. Любінську. На моє зауваження щодо адреси обурився і заявив, що і так робить мені послугу, щоб було ближче їхати, бо сам він живе на Топольній. Чомусь нікого не цікавить, що у мене є власні справи, що я не маю можливості кататися по місту з рослинами і що ті рослинки і посуд, в якому вони ростуть, не впали мені з неба.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
  15. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

     
    Останнє редагування: 14 Жовтень 2021
  16. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Тому що я не займаюся вирощуванням квітів на продаж, а віддаю свої, які мені вже не актуальні з тих чи інших причин.
    А може люди просто хочуть меду, та ще й ложкою не вміють читати?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  17. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    @Brigitta людська нахабність немає меж, вкотре в тому переконуюсь. Я в схожих випадках одразу вказую людям, що їхня "хитро.....опість" то їхня проблема. Іноді можу навіть вказати напрямок "подорожі".
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  18. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Ходить доня на карате, з січня. Сьогодні мала екзамен на білий пояс. І тренер сказав, що треба ще займатись. Ну от не розумію того, то що на заняттях не видно було? Та й який екзамен на білий пояс.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Я в такому випадку відразу вказую з якої по яку годину забирати і коли починають торгуватися, відписую що віддаю іншій людині. Мені знайомі відають багато дитячого одягу, те що мені не треба віддаю безплатно іншим (знайомим ті речі більше не потрібні і тільки раді спекатися) .
    Я якось подружці в Україну передавала одяг для дитини. Потім мені подружка виїла мозок, що перевізник подзвонив до неї в незручний для неї час, оскільки вона не вийшла то вислав новою поштою, а їй не зручно звідти забирати. Я спокійно сказала що більше передавати не буду. Що думаєте? Зараз час від часу просить або щоб я щось купила або чи мені знайомі нічого не залишили для дівчинки...і знову обіда, чому я не хочу передати, вона навіть заплатить за речі і доставку. А воно мені треба? Бажаючих забрати багато і без отих вклонянь і витрат з моєї сторони.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Luciana

    Luciana New Member

    мене останні тижні дратує практично усе(((