Вибір лікаря для майбутньої мами (2)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Kapitoshhka, 24 Грудень 2015.

  1. Lisovska

    Lisovska Member

    Та вроді ні, а що таке ускладнена? Просто хочеться не помилитись з вибором лікаря, і чогось вдруге більше боюсь ніж коли родила вперше, коли ще нічого не знаєш)
     
    Останнє редагування: 24 Січень 2021
  2. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Ускладнена вагітність - коли є якісь хвороби в мами чи дитини, коли вагітність супроводжується постійним прийомом ліків, передлежання плаценти, вовчаковий антикоагулянт, неправильне положення дитини тощо. Загалом будь що, що викликає тривогу.
    А було щось негаразд в перших пологах?
     
  3. Lisovska

    Lisovska Member

    Та ні) Все нормально було.
     
  4. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    щоби Вам було комфортно у співпраці з лікарем, треба знати, чого Ви хочете від пологів. Ніхто з акушерів Львова свідомо не псує пологи своїм клієнткам, а чимала кількість негативних відгуків - через неспівпадіння очікувань.
    Замість Вас лікар не народить, тож подумайте, як би Ви хотіли народжувати - і коло пошуків звузиться.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  5. Lisovska

    Lisovska Member

    А що може хтось сказати про Середу Марію Миронівну, колись була Маснак здається. Знайома ще її порадила. Якщо доведеться робити кс і загалом все правильно вирішити то думаю між Анна Мала і Середою. Одна з Батальної, друга на Мечнікова а де краще зараз? Може хто підкаже? Чи умови, обладнання там однакові?
     
    Останнє редагування: 27 Січень 2021
  6. inluna

    inluna Member

    я народжувала в обох. вдруге теж планувала до Анни Мали, але мечнікова закрили на мийку. З Середою домовлялась як із резервним лікарем і загалом задоволена навіть більше. зайвих маніпуляцій не робила. на всі мої ниття що ААА капець, вколіть епідуралку не піддавалась, бо процес гарно проходив і не було потреби втручання. хіба що вона більш прямолінійна, сюсюкатись так як Мала не буде.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Lisovska

    Lisovska Member

    А яка у вас різниця між дітьми? І сам пологовий який більше сподобався? І якого віку Середа приблизно, то лікар "ще тої" закалки?
     
  8. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Lisovska на Мечнікова була в 2016р. На батальній в 2020р. Умови кращі на батальній (з моєї точки зору), харчування - супер (навіть нічого з дому не передавали), туалет/душ в палаті, а не в кінці коридору як на Мечнікова. Це дві переваги за які батальна виграє в моїй оцінці умов.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. inluna

    inluna Member

    різниця майже 6 років між дітьми. на батальній була після ремонту, там навіть дуже ок тепер. Середа думаю 50+ років десь, однозначно "ще тої" закалки, але дуже адекватна і як мені видалось без "корони" на голові. сподобалась більше на батальній, бо якось так склалось, що не було вільних палат на кілька породіль і мене після пологів поселили в одномісну. загалом, якщо маєте змогу оплатити одномісну палату, то дуже рекомендую цю опцію. ну але тоді пускали родичів і чоловік вдень тусувався зі мною, зараз з ковідом незнаю що там.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Lisovska

    Lisovska Member

    Була недавно в своєї лікарки з жк, сказала між іншим що думаю про Анну Малу або Середу. То вона сказала що не найкращий вибір, що мала вагітних які в них родили, то як щось не так лікарки губились і кликали інших лікарів на допомогу, не знаю хто з них частіше таке робив. Порадьте хтось досвідченого когось, хто точно знає що робити і не розгубиться. Зараз от про Долотказіна здумаю, про нього кажуть хороший спеціаліст, а то я вже зовсім заплуталась.
     
    Останнє редагування: 3 Лютий 2021
  11. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Ніхто точно не знає, що робити, бо не все залежить від лікаря.
    І досвідчений лікар так само може побігти допомагати в інших складних пологах, незважаючи на ваші домовленості.
    Тому сфокусуйтеся на тому, що пологи, то в першу чергу «робота» жінки, і познайомтеся вже з кимось з лікарів - важливо, щоб ви були на одній хвилі.
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    а що саме має робити лікар на пологах?
    Щиро раджу, якщо ще є час, відвідати курси підготовки до пологів. Там Ви дізнаєтесь про те, що буде відбуватись, що Ви відчуватимете, що потрібно робити на кожному етапі. Почитаєте протокол допомоги в пологах, дізнаєтесь ,в якому випадку і що може робити лікар.
    Подумаєте, чого би хотіли чи не хотіли у своїх пологах, як цього уникнути. Напишете план пологів. І з цим планом та з предметними запитаннями зможете сходити в пологові будинки та поговорити з лікарями.
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Lisovska

    Lisovska Member

    Зрозуміло. А ще про Надіжка спитала, то сказала лікарка що він непоганий, але в основному працює в Медікавері і може просто не приїхати на пологи бо може бути там зайнятий. Хтось з таким стикався, що він не приїхав на пологи?
     
  14. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Lisovska хороший/поганий, досвідчений/не досвідчений, приїде/не приїде на пологи, розгубиться/не розгубиться і т.д. - все це суб’єктивні фактори. Те що лікар Х підійшов мені, не означає, що він підійде моїй колєжанці. Лікар - це людина в першу чергу, який теж може бути втомлений, мати свої проблеми, може бути настільки впевненим (або самовпевненим) в собі, що допустить помилку, може спитати поради в колеги (на мою думку краще за попередній варіант), щоб таки не допустити помилки. Багато «може» і багато факторів.
    Активних форумлянок, які нещодавно народжували або зараз вагітні, не так багато на форумі. Тож навряд чи ви отримаєте розгорнуту відповідь про багатьох лікарів.
    @cjomcjomka дала дуже слушну пораду, зверніть на неї увагу. Не зациклюйтеся на виборі лікаря, бо якщо раптом він/вона не потрапить на ваші пологи, то шок/стрес/паніка. Головні в пологах ви і дитина. А ще почитайте протоколи догляду за немовлятком, підготуйтеся до ГВ, бо самі пологи то тільки початок.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  15. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    ну от що таке непоганий?
    з досвіду знайомих:
    1) природні пологи, без втручань, загальна тривалість 2 доби
    2) пологи з епідуралкою
    3) епізіотомія, витискання.
    9 років тому був дуже приємний у спілкуванні (переписувалась з ним, обираючи лікаря) а останнім часом не має часу - бо популярний - тож нерідко відгавкується.

    Все залежить від запиту і від свідомої роботи у своїх пологах, від Ваших потреб в пологах.
    --- дописи об"єднано, 3 Лютий 2021 ---
    чула такий відгук.
    Але так буває у більшості відомих лікарів.
    Зрозумійте, що "не приїхав на пологи" - це не "не приїхав на операцію". Народжуєте - Ви. Лікар у пологовому все одно є. Акушерки все одно ті, що на зміні (а у фізіологічних пологах основна робота - саме акушерки).

    Якщо маєте потребу, щоби лікар був від і до з Вами, то варто домовлятись з кимось непопулярним. Але перш за все слід зрозуміти, що робить лікар в пологах і нащо він там Вам на 10-15 годин невідлучно (середня тривалість нормальних перших пологів)
     
    Останнє редагування: 3 Лютий 2021
  16. YuliaZhuk

    YuliaZhuk New Member

    Доброго дня!Дівчата,можливо хтось має номер Леве Ольги Сергіївни?
    Також цікавлять відгуки про неї)
    Дякую!
     
  17. Olgga

    Olgga Member

    Пішла до нього в Медікавер на консультацію, щоб домовитися про пологи у 2017, подивився на пдр і сказав, що не зможе мене прийняти, нічого не пояснивши, я вся в сльозах певно від гормонів, змирилася і обрала іншого. Коли прийшла народжувати, то Надіжко був на зміні. Здивувало, однак радію, що він відмовив, бо лікарем іншим задоволена на всі 100.
     
  18. Myrawkaa

    Myrawkaa New Member

    Привіт)))
    Можливо хтось знає чи можна встати на облік на Мечникова?
     
  19. Adeo

    Adeo Active Member

    Привіт, можете порадити хорошого акушера-гінеколога з Перинатального?
     
  20. Popi

    Popi Well-Known Member

    Привіт.
    Скажіть будь ласка, чи зараз можна стати на облік до Надіжка ? Колись він приймав у Медікавері, але зараз там не працює… то що про пологи з ним домовитись можна , то знаю. А чи брав зараз на облік?