Ти + Він

ЗАбилам би! (2.)

Posted by Rodionochka on 27 Січень 2013 відповідей - 4.879
  1. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    І я туди, тільки я б пристукнула стоматологів, які лікують аби гроші взяти. 2 роки тому запломбували зуб "типу починається карієс". Зробила мені хімічний опік, від якого я ще 2 дні відходила... Пофіг, але так поставила пломбу, що вся їжа застрягла між зубом. Вчора то пломба успішно вилетіла. Зараз період відпусток і записатися до стоматолога можна лише на вересень... Ургентно- вас зуб не балить, карієсу нема-записуйтесь на вересень..
     
  2. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А ви казали, що вагітні? Це працює іноді
     
  3. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Перше-майже всі до кого зверталась зараз у відпустці, в амбулансі приймають лише з болем (в мене немає), +записали на початок вересня, бо це не ургентний випадок і до кінця 2 триместру встигнуть полікувати.
    Іти до лікарів з поганим рейтингом не хочу, бо можу заплатити величезну суму і через місяць пломба випаде. І знову прийдеться лікувати...
     
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    О, то чудово. Початок вересня - є добре. Так, з шкільними канікулами треба рахуватися всім, не лише батькам школярів.
     
  5. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Я знову бубніти. Маю одну знайлму українка, яка мудріша зі всіх. Десь півроку тому вона розказувала методи, як можна відмовитися від медичного страхування (як не як треба платити 500 євро в місяць). В неї відмову прийняли і вона собі тепер у пятизіркових готелях відпочиває, бо за рік гарну суму економить.
    З самого ранку та пані мене рознервувала. Вона потрапила в лікарню і вчора прийшов рахунок за лікування і щоб я їй якось помогла. Коли я їй пояснювала важливість сплати мед страхування - я дура і нічого в житті не розумію, а зараз я маю їй дати гроші. Коли б вона гроші за страхування відкладали чи допомагала комусь, я б зрозуміла... А вона ті гроші розтринькувала на відпочинок і сміялась які ми дурні, а зараз поможи. При чому те що вона зекономила, а що прийдеться заплатити просто непорівнювальні величини.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Brigitta

    Brigitta Well-Known Member

    Забила б... та навіть не знаю, кого. Отже, ситуація: для роботи потрібен був ще один номер телефону, для цього я придбала новий стартовий пакет. Після активації вияснилося (судячи з Вайберу), що раніше номер належав такій собі Валєнтіне Нікалаєвнє, яка жила десь на території ДНР, була ярою прихильницею "руского міра", і крім того, належала до якоїсь релігійної секти. Звідки я це знаю? Мені вже четвертий день підряд постійно дзвонять і пишуть її однодумці, в тому числі і з Росії, вітають з поверненням, надсилають різні картинки і запрошують на богослужіння. Спочатку це дратувало, потім було смішно, а після повідомлення "От нас так просто не уйдешь" я випала в осад. Загалом номер мені потрібен лише для вихідних дзвінків, тому наразі телефон на беззвучному режимі, але така ситуація вже починає дратувати і навіть трохи лякати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    @Brigitta , колись мій чоловік теж купив пакет Водафон, який раніше належав горе-підприємцю з Криму, в якого залишилося купа боргів і непогашених кредитів в різних банках. Довелося купити інший пакет, а цей просто викинули. Оператори Водафон в таких випадках розводять руками.
    Знову забилам би Міст-експрес. Чекаю від них кур'єрську доставку. Дзвінок від кур'єра, всього 3 гудки, не встигла підняти, передзвонюю - тиша. За годину передзвонив - ваша посилка лежить в магазині, ідіть собі заберіть, а я вже поїхав. Посилка оплачена, довелося йти в магазин і пояснювати чого і за чим прийшла.
    Інша ситуація - дзвінок, ваша кур'єрська доставка в нас на відділенні, прийдіть заберіть, відділення за 25 км від мене.
    Ще один випадок - ми до вас їдемо, але не можемо знайти вашу адресу. Бігаю, шукаю сусідніми вулицями, знайшла їхнє авто (При чому GPS навігація працює завжди без проблем) . Але ми вашу посилку зараз не віддамо, бо ми всі посилки переплутали, будемо зараз робити звірку)))
    Чекаю ще одну посилку завтра, вже не знаю до чого готуватися :girl_crazy:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  8. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Я міст-експрес завжди замовляю в поштомат. Бо ота гра в "кішки-мишки" з їхніми кур'єрами не для моєї нервової системи.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  9. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    І я знову сюди. Зла як чорт. Купили дорогий зимовий комбензон для дитини (з розрахунком перепродати пізніше). Свекруха вирішила помогти і попрати всі речі. Сто раз просила сортувати прання, один раз побачила як білу постіль вирішила прати з червоним рушником, бо що може статися? . Я рушник відібрала. Сьогодні перескладую речі- комбензон весь в рожевих плямах! Ну ж просила прати окремо, так ні... Щеб сказала, коли таке сталось, може б вивели якось, а то висохло все. Відповідь- ну так сталося... А яка ж різниця, носити ж можна :sad:
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  10. Havronia

    Havronia Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Попробуйте то пояснити... Дитині треба все попрати і попрасувати! А я ще втішилася що його не будуть прасувати :sad: я невпевнена що ми взагалі будемо його одівати.
    @Havronia на етикетці мають бути додаткові позначки? Бо на нашому писало що можна прати в пральні машині. Бо я пробувала доказати що не можна, але свекруха показала етикетку і пішла прати...
     
    Останнє редагування: 15 Вересень 2021
  12. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Знаю, поради не просили. Але для мене то стало відкриттям: є спец салфетки, які видаються в пралку, щоб речі різнокольорові можна було прати разом. Вони наче ту фарбу, що вилинює з одягу, всотують.. мені допомогло і я прям прозріла, що такі штуки є.
    А по ситуації, співчуваю..деколи ліпше, щоб ніхто не допомагав. Так, складно,але не треба переробляти і вислуховувати про безцінну допомогу потім.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  13. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Забилам би неадекватних мам, які не вміють виховувати дітей. Сьогодні пішли ми(я, доня 5,5 років і доня 1 міс) в парк-майданчик під домом. Сиджу на лавці, довкола нас бігають дітиська верещать. Мене, то дещо напрягає, бо малявка спить і починає будитись, ну але Європа, толерантність, і всі "діла" (вважаю, що якщо життю і здоров'ю моєму і моїх дітей нічого не загрожує, то я не виховувала чужих дітей). Доні завжди кажу, коли йдемо повз коляски, щоб не кричала, бо якийсь малюк спить. І тут мені коло вуха, щось свистить, і луп об коляску, палка пролетіла між мною і старшою донею і попала в ручку від люлюки. Дівчинка 4х років кинула в нас палкою, я в шоці. Мама тої дитини вибачитись. За 3 хвилин, та мала біжить в сторону старшої дочки з палкою. Я кажу тій мамі, щоб забрала в малою палку, бо та вже кинула палку в коляску в якій спить немовля, хоча це і так ясно, і що не треба чекати поки когось скривдить. Мамаша наверещала на дітей і забралась з майданчику. Мамаша "рускаязичная", ніразу нізким не було проблем, на цьому майданчику, хоча приходять різні люди і не дуже благополучні сім'ї.
     
  14. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Я не захищаю ту іншу маму, але приходячи на майданчик з немовлям маємо розуміти, що тихо та спокійно там навряд чи буде, бо це майданчик.
    Так, культуру ставлення до інших людей ми можемо виховувати в своїх дітях, та я особисто не буду забороняти своїм дітям бавитись чи щось вигукувати на майданчику власне, бо він для того і створений.
    Тобто, коли до нас на майданчик біля будинку приходять мамусі з немовлятками, які сплять в візочках, вони або 1) розуміють, що може бути шум і гам і нормально до того ставляться, що є ймовірність розбудити дитину, або 2) діти їхні такі сплюхи, що їм все одно який шум довкола.
    Про кидання палки згідна, занадто.

    Якщо я хочу спокою та тиші я йду в максимально безлюдне місце, але і це не гарантує того, що хтось щось може вигукувати в тому місці.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  15. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @aknytsU в той парк, який ми ходимо він подовговатий десь 70м×25м, і та мала спеціально прийшла до нас і щось почала верещати до мене. Ми сіли собі на початку, а вони бавитися в кінці і спеціально прийшла. Та й такий парк на 3 дитини, то і буде доволі тихо, навіть якщо ще хтось бавиться. Загалом переважно там гуляємо самі, максимально, що я памятаю, за 3,5 роки, що ми туди ходими, то було три сім'ї.

    Та й до дитини в мене претензій не було, лише до її виховання і поведінки її мами. Тобто дитина бігає з палкою розміром з добру паркетину, а мама в той час дивиться в телефон в навушниках. Якби я не підняла ручку від люльки і не забарикадувала чохлом, то та палка попала малявці в голову.

    До прикладу. Гулями ми втрьох, була ще одна мама з дівчинкою, дівчинка дуже цікавилася, малявкою в калясці, хотіла заглянути, мама їй нормально пояснювала, що це не гарно, швидше ніж я встигала зреагувати, потім заглядати, як я годую груддю, теж мама робила зауваження.

    Інший приклад. Гуляла сім'я з песиком. Старша доня дуже ним цікавилася. Я на песика дуже косилась, це помітив господар і поцікавися чи пес нам не заважає, я пояснила, що доня дуже хоче з песиком позбавитись, але встидається підійти, то він їй поміг нав'язати контакт з псом.
     
    Останнє редагування: 20 Жовтень 2021
  16. Masja

    Masja Well-Known Member

    Отак чесно, загалом,без прив'язки до ситуації... Оті діти,котрі роблять що хочуть,звертаючи увагу на свої почуття і бажання будуть в дорослому віці впевненими в собі і щасливими дядьками і тітками. А ті,кому мами забороняють/пояснюють, що негарно/невиховано/треба звертати увагу на когось/чиїсь бажання,то так і будуть, подорослішавши, звертати увагу,чи комфортно комусь, забивши на себе...
    Правила безпеки для себе і оточуючих не беру до уваги.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Не подобається Не подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Masja і то є правда. Аж мушу прокоментувати, щоб запам’ятати собі то і не чіплятися до своїх малих, коли вони товчуться)

    Хоча палицею у візок то таки занадто.
     
  18. phobika

    phobika Well-Known Member

    Ну не знаю. Можна робити що хочеш, але поки це не заважає іншим.
    Я при переїзді в іншу країну була перший час дуже здивована, що на дитячих майданчиках може бути спокійно (не завжди тихо, але не напряжно). При цьому діти роблять, що хочуть. Хочеш вилізти на найвищу гірку - лізь, я тебе підстрахую. Але якщо ти на тій найвищій гірці когось почнеш штовхати - зразу пошуруєш додому, або будуть якісь інші санкції. Хочеш бігати - бігай. Але якщо будеш бігати і розмахувати палкою біля інших дітей - значить сидиш в пісочниці. І це не обговорюється, безпека довколишніх - це одна із основ спілкування. Батьки постійно, з кам'яним лицем це проговорюють дітям, без нервів і криків.
    І нічого, виростають нормальні дорослі, здатні дотримуватись норм і правил. Для яких не важко дотримуватись соціальної дистанції, наприклад.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  19. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Люто плюсую! "Будь чемна/не хвалися/дуже не тішся"..І цьоці, тобто мені, 30 рочків і я як дитина зараз вчуся наново вибудовувати взаємини з світом. Бо я переживаю за всіх, хочу всім вгодити - а мої навіть еайзвичнігі потреби всім до лампи. І винні в тому не всі, а я сама.
    І я не хочу, щоб мій син страждав від отакого. Хай годить собі, звісно в розумних межах. Палкою у візок - то занадто.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Masja

    Masja Well-Known Member

    Саме так. І ви за кордоном,власне,побачили свободу дитини у виборі,а не догоджання іншим,як це є у нас. Тому я і написала, що
    Правила безпеки для себе і оточуючих не беру до уваги.

    Я проти кидання палок чи іншого фізичного насильства стосовно будь-кого.Так само,як проти цькування власної дитини заради того, щоб люди казали,яка я файна мама і як файно в мене виховані діти
     
    Останнє редагування: 23 Жовтень 2021
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1