Для мамусь і татусів (3)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Травень 2007.

  1. Melian

    Melian Well-Known Member

    Мене цікавить не тільки юридичний аспект, а й чисто психологічний. Мені дуже важко морально дався перший декрет. Зараз ми обоє хочемо другу дитинку, але я реально не хочу другого декрету. Може, коли розіграються гормони, то я вирішу інакше, але зараз так. Чоловік запропонував, що він може піти в декрет замість мене. Ми заробляємо +/- однаково (місцями я більше і в мене є реальна можливість заробляти ще більше), я ФОП, можу працювати як з дому, так і з офісу, чоловік працює тільки з офісу. От подумали, можливо, він піде в декрет, буде займатись дітьми, а я буду не підстраховці. Наскільки реальний мій план? Чи буде для чоловіка потім теж морально важко повернутись в "дорослий світ"?

    Надіслано від мого meizu M8, використовуючи Tapatalk
     
  2. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Ви не розглядаєте можливості працювати з дому в декреті? Я зараз в другій декретній відпустці і працюю з дому. Морально мене це не дуже лякає, хоча робота з дому потребує більш ретельної організації робочого дня, і великий плюс, якщо хтось із рідних може час від часу допомогти з малечею. Але загалом, працювати в декреті з дому мені цілком ок, важкувато морально давався останній рік, бо хотілося в люди, не вистачало робочого колективу.
    Хочу відмітити, що моя доня ну дуже активна дитина, і до двох років я практично сама якось справлялася, мама ще тоді працювала, особливо не було можливості комусь підстрахувати.
     
  3. ZikkA

    ZikkA Well-Known Member

    Як буде саме у вашій сім'ї, не дізнаєтесь, поки не спробуєте. Але якщо чоловік допомагав Вам з першою дитиною і йому вдавалося, якщо він без проблем проводить з старшою дитиною час, гуляє, грається, якщо хатню роботу ділить з Вами на рівних, то має бути все добре і в декреті.
    Мій чоловік уже вдруге в декреті. Перші півроку в декреті знаходжуся я, за цей час налагоджую ГВ, якийсь більш-менш графік, починаю прикорм, тоді міняємося. Зараз я з дому працюю в окремій кімнаті, то я є на підхваті, а минулий раз була в офісі повний день. Давав всьому раду і найстаршого сина ще й в школу водив, уроки перевіряв. Потім малий в садок пішов у 2 роки, чоловік назад на роботу вийшов. Але в чоловіка абсолютно не має бути комплексів щодо того, що він в декреті. Знаходяться люди, що роблять круглі очі: "Та як це ти в декреті? З таким малим? А чого не жінка? А що вона більше заробляє (співчутливо) ? ". Мій віджартовується. Ні разу не бачила, щоб дратувався. Але він чесно зізнається, що на роботу ходити легше, ніж "нічого цілий день не робити" з дітьми вдома.

    Надіслано від мого POT-LX1, використовуючи Tapatalk
     
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Подобається Подобається x 2