Львівський Жіночий форум



купуй на Посиденьках

Назад   Дівочі посиденьки > Господарка > На кухні
	Увійти через OpenID


Відповідь
 
Параметри теми Параметри перегляду
  #1141  
Старий 23.11.2011, 16:10
Аватар для MUCHACHA
MUCHACHA girl MUCHACHA поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 19.05.2008
Місто: : Львів
Дописів: 1,490
Дякую!: 9,596
Подякували 14,753 раз в 1,463 дописах
Карма: 15395 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

[ р е к л а м а ]


На прохання трудящих
Вишневий клафуті


Цитата Назва клафуті походить від французького слова clafoutis, що означає «наповнювати». Цей простий і ніжний французький десерт поєднує в собі запіканку й пиріг.

Традиційно у Франції клафуті наповнюють свіжими вишнями з кісточками, але в сучасному варіанті нерідко використовують і інші фрукти: персики, яблука, груші. У сезон добре робити ягідний клафуті, а в інший час підійдуть і заморожені фрукти
- 3 яйця
- 100 г цукру
- пакетик ванільного цукру
- 2 ст.л лікеру (можна і без)
- 300 г теплого молока
- 6 ст.л борошна
- 1/2 ч.л порошка для печива
- 300-400г вишні без кісточок

*******

1) просіяти борошно з порошком
2) злегка підігріти молоко і, весь час помішуючи, з"єднати з борошном, так, щоб не було комочків
3) яйця збити з цукром та ванільним цукром в однорідну масу та з"єднати з молоко-борошном+лікер
4) форму змастити маслом, посипати злегка борошном, виложити вишні, посипати цукром і залити тістом (тісто повинне бути рідке, схоже на тісто для млинців)
5) випікати до готовності 35-40 хв. при 180 С

Подавати можна теплим/холодним. Добре смакує в "дуеті" з морозивом.

Bon Appétit
__________________

Do what you love. Love what you do.
Про нас думають погано лише ті, хто гірше нас, а ті хто краще за нас ... їм просто не до нас!
За цей допис MUCHACHA подякували 43 разів:
Рекламка
Реклама на форумі
  #1142  
Старий 24.11.2011, 17:38
Аватар для MUCHACHA
MUCHACHA girl MUCHACHA поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 19.05.2008
Місто: : Львів
Дописів: 1,490
Дякую!: 9,596
Подякували 14,753 раз в 1,463 дописах
Карма: 15395 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

Сирні манюні


Вчора пекла, сьогодні вже нічого немає мнямкаааа...

120 мл кефіру
1-2 скл. борошна
сіль
1 ст.л масла
150-200 г твердого сиру
сметана, приправа "Італійські трави" або будь-яка інша за смаком
Розраховано, орієнтовно, на 15 шт.

******

1) Розтоплюємо масло, змішуємо з борошном, сіллю та кефіром, замішуємо тісто (борошна даємо на око, 1-2 скл., як яке борошно, так, щоб тісто було м"ягке та еластичне)
2) Натираємо сир.
3) Розкатуємо тісто прямокутником, товщиною 5мм, посипаємо всю поверхню сиром+приправа і згортаємо рулетом. Згорнутий рулет нарізаємо дольками, товщиною 2 -2,5 см.
4) Форму змащуємо, стелимо папір, посипаємо злегка мукою і викладаємо булочки.
5) Кожну "бульку" змащуємо сметаною, посипаєм приправою і зверху потертий сир.
6) Готуєм 20 хв при 180С, готові змащуємо маслом.

Смачного
__________________

Do what you love. Love what you do.
Про нас думають погано лише ті, хто гірше нас, а ті хто краще за нас ... їм просто не до нас!
За цей допис MUCHACHA подякували 48 разів:
  #1143  
Старий 28.11.2011, 22:57
Аватар для Олюська
Олюська girl Олюська поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 19.08.2007
Місто: : Львів
Дописів: 2,206
Дякую!: 17,671
Подякували 8,873 раз в 1,195 дописах
Карма: 11232 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

На прохання форумлянки:
Круасани з горіхово-шоколадною начинкою

(даруйте, не вельми вдале фото)
Склад тіста:
1 скл.теплого молока,
2 ст.лож. цукру,
0,5 ч.лож. солі,
1 пач. ванільного цукру,
дрібка кориці,
50гр. дріжджів,
2 яйця,
приблизно 4 скл.борошна,
100-150гр маргарину (для перемащування тіста)

Склад начинки:
2 скл. горіхів,
0,75 скл.молока,
0,75 скл.цукру,
1,5 ст.лож. какао,
25гр. масла,
1,5 ст.лож.борошна.

1. Дріжджі з'єднати з молоком і цікром, дати підійти.
2. Додати решту складників і замісити тісто.
3. Накрити, поставити в тепле місце, щоб підросло.
4. Розділити на 4 частини. Кожну з частин почергово розкачати, змастити маргарином, скрутити рулетом, а потім змійкою. Поставити в холодильник на 2год., чимось накривши.
5. Начинку готуємо так: в холодному молоці розтерти борошно.
6. Поставити на вогонь, всипати цукор.
7. Як розчиниться цукор, додати масла.
8. Як стопиться масло пересіяти через ситечко какао, одразу помішуючи. Почекати, щоб закипіло і відставити.
9. Горіхи змолоти, додати до шоколадної маси.
10. Витягуєм тісто, кожу частину розкачуємо кругом, ділимо на 8 секторів, з ширшого краю кладемо начинку і закручуємо в напрямку до кутика.
11. Залишажємо круасани ще трішки підійти , змастити молоком чи яйком і пекти до готовності (поки не підрум'яняться).

Круасани виходять дуже ніжні, хрумкі і "повітряні", але наступного дня тверднуть, тому, мабуть наступного дня треба їх розігрівати.
__________________
Будь вдячний за найменший дар - і будеш гідний отримати ще більший /Тома Кемпійський
За цей допис Олюська подякували 23 разів:
  #1144  
Старий 04.12.2011, 16:19
Аватар для Sitara
Sitara girl Sitara поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 04.10.2010
Місто: : Львів
Дописів: 950
Дякую!: 5,595
Подякували 7,489 раз в 896 дописах
Записів у щоденнику: 8
Карма: 7597 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

Смачні, пухкенькі пиріжки

Для тіста:
250 мл теплого молока
550 г борошна + для ліплення
25 г свіжих дріжджів
1 яйце
1 ч.л. солі
1\4 склянки цукру (або трохи більше, якщо солодка начинка)
75 г вершкового масла
25 г олії
1 яйце для змащування

Начинка на власний вибір

Тісто я робила у хлібопічці, у мене спочатку додаються рідкі компоненти, а потім сухі, тому я розвела дріжджі у теплому молоці, додала цукор, сіль, яйце і трошки збила. Вилила цю суміш у відерко хлібопічки, всипала все борошно, поставила програму "Піца" (у мене це 1 год.30 хв.) Вже в процесі приготування тіста (через хвилин 10-15 з початку замісу) влила розтоплене вершкове масло та олію. Зачекала, поки тісто заміситься та добре підійде, вийняла з хлібопічки, розділила приблизно на 16 шматочків, сформувала пиріжки з начинкою, поклала на змащену олією форму для випічки, змастила пиріжки збитим із столовою ложкою холодної води яйцем, дала ще підійти хвилин 20-25 та поставила випікатись у духовку при 190 градусах на 20 хв.
Смачного
__________________
За цей допис Sitara подякували 18 разів:
  #1145  
Старий 05.12.2011, 19:54
Аватар для Zoryanazirka
Zoryanazirka girl Zoryanazirka поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 01.12.2006
Місто: : Львів
Дописів: 3,561
Дякую!: 10,190
Подякували 18,548 раз в 1,824 дописах
Записів у щоденнику: 1
Карма: 24055 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

А у нас нині м"яско.
Беремо 2 свинячих вирізки, посипаємо трошки гранульованим часничком, обвиваємо беконом, зверху намащуємо журавлиновим варенням , посерединці нарізаємо 2 середніх яблучка. Виходить так.
А тоді на 45 хвилин кладемо в духовку, і виймаємо таку смакоту -
__________________
Часом щось на кухні чаклую https://m.facebook.com/groups/409237...00000327501100
За цей допис Zoryanazirka подякували 26 разів:
  #1146  
Старий 12.12.2011, 17:09
Аватар для Марта2
Марта2 girl Марта2 поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 17.09.2007
Місто: : Ріо-де-Жидачів
Дописів: 1,590
Дякую!: 11,252
Подякували 6,687 раз в 597 дописах
Карма: 10953 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

На прохання дівчаток у карму і ПП виставлю переписи торта "Баунті"

Тісто:
4яйця
200 гр цукру
4ст л води
160 гр муки
1 ч л порошку до печива(можна дати 0,5 ч л соди)
Я особливо з тим не бавлюсь, спершу взбиваю білки з цукром а потім то все решта добалю і блендером вимішую.Тоді на бритванку(перепис йде на велику бритванку) виливаю і випікаю при 180С приблизно 25-30 хв, воно швиденько печеться(по-ходу бесквітна паляниця), ви собі навіть краще пробйте на готовність
Паляницю треба пропитати, по рецепту йде 1 ст. води
2 ст. л. лікеру "Малібу" (я давала коньяк, трошки цукру і воду) або може маєте ароматизатори рому або ще якогось виду, то також тим буде доре
Крем
350 г кокосової стружки
500 г молока
0,5 ст. цукру(так іде по рецепту, але я дала більше,мені було мало солодке, ви пробуйте на смак)
200 г масла
Приготування крему:
Молоко і цукор змішати і щоб закипіло, тоді додаємо кокосову стружку і варимо на малому вогні десь зо 20 хв, я варила доти поки стружка все молоко в себе не вбере, тоді в добре теплу масу(щоб масло топилось) додаєм масло і можна міксером все вимішати, даємо остигнути, навіть краще застигнути і викладаємо на пропитану паляницю, зверху поливаємо шоколадом(100гр масла+200гр шоколаду) і в холодильник!
СМАЧНОГО!

---------- Додано в 16:09 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

Цитата:
Допис від Марта2 Переглянути допис
"Баунті"
Ой,дівчата, я вибачаюсь, забула написати що до паляниці треба дати 3 чайні ложки какао!
__________________
Це ж треба мати сатанинський намір,чаїть в собі невиліковний сказ,щоб тяжко так знущатися над нами,та ще й у всьому звинувачувати нас! Л.КОСТЕНКО
За цей допис Марта2 подякували 21 разів:
  #1147  
Старий 13.12.2011, 09:28
Аватар для Марта2
Марта2 girl Марта2 поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 17.09.2007
Місто: : Ріо-де-Жидачів
Дописів: 1,590
Дякую!: 11,252
Подякували 6,687 раз в 597 дописах
Карма: 10953 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

Яйця Фаберже готувала з цього сайту, там гарно в картинках показано послідовність!
http://www.gotovim.ru/recepts/sbs/yaizafaberzhe.shtml
Шкарлупки від яїчок збирала десь 2-3 тиждні,помила,посушила і тримала в холодиньнику.
Навіть як вам потрібно розділяти окремо білок і жовток,і зберегти шкарлупку, то білок гарно витікає а жовток залишається цілим в середині.
Смачного!
П.С. Ті яйця дуже гарно виглядають на столі.
__________________
Це ж треба мати сатанинський намір,чаїть в собі невиліковний сказ,щоб тяжко так знущатися над нами,та ще й у всьому звинувачувати нас! Л.КОСТЕНКО
За цей допис Марта2 подякували 3 разів:
  #1148  
Старий 15.12.2011, 14:09
Аватар для Iagidka
Iagidka girl Iagidka поза форумом
Member
 
Реєстрація: 08.11.2009
Місто: : Львів, Сихів
Дописів: 53
Дякую!: 171
Подякували 191 раз в 40 дописах
Карма: 191 [+/-]  
Типово Відповідь: Фотопереписи

Морква по-корейськи



Необхідні продукти:
1 кг моркви,
5 ст. лож. оцту,
3 ст. лож. цукру,
1 ч. лож. солі,
1 ч. лож. гіркого меленого перцю,
2 ч. лож. меленого коріандру,
1/2 ч. лож. червоної паприки,
1 головка часнику,
150 г олії.

Приготування:
1. Потерти моркву дрібною соломкою,
2. До моркви додати оцту, цукру, солі і все це перемішати,
3. Головку часнику пропустити через часникодавку,
4. Потім дадати перцю, коріандру, паприки, часнику, олії і знову все перемішати ретельно.

Секрет приготування:
Готувати страву сьогодні на завтра, щоб увібрала в себе всі спеції.
__________________
БАГАТСТВО-це не то, в якій ти шубі ходиш .... на якій машині ти їздиш .. і який крутий телефон у тебе в руках ... БАГАТСТВО-це живі батьки .. здорові діти ... надійні друзі і міцне плече коханої людини!
За цей допис Iagidka подякували 5 разів:
  #1149  
Старий 15.12.2011, 23:59
Аватар для Ariel
Ariel girl Ariel поза форумом
Senior Member
 
Реєстрація: 02.11.2010
Місто: : Рава-Руська
Дописів: 423
Дякую!: 21,575
Подякували 6,395 раз в 382 дописах
Карма: 6521 [+/-]  
Типово Відповідь: Фотопереписи

Цитата:
Допис від Iagidka Переглянути допис
Готувати страву сьогодні на завтра, щоб увібрала в себе всі спеції.
А через тиждень ще смачніше!
__________________
  #1150  
Старий 16.12.2011, 14:43
Аватар для Iagidka
Iagidka girl Iagidka поза форумом
Member
 
Реєстрація: 08.11.2009
Місто: : Львів, Сихів
Дописів: 53
Дякую!: 171
Подякували 191 раз в 40 дописах
Карма: 191 [+/-]  
Типово Відповідь: З особистих рецептів

Салат із плавлених сирків



Необхідні продукти:
2 плавленого сирка,
1 велика морквина,
3 зубчика часнику,
2 яйця,
сіль,
майонез.

Приготування:
1. Сирки потерти на дрібній терці,
2. Сиру моркву також потерти на дрібній терці,
3.Часник пропустити через часникодавку,
4. Яйця зварити на круто і також потерти на дрібній терці,
5. Все перемішати,
6. Додати сіль і майонез по смаку і все це знову перемішати.

Салатик можна подавати в тарталетках або помастити на хліб.
__________________
БАГАТСТВО-це не то, в якій ти шубі ходиш .... на якій машині ти їздиш .. і який крутий телефон у тебе в руках ... БАГАТСТВО-це живі батьки .. здорові діти ... надійні друзі і міцне плече коханої людини!
За цей допис Iagidka подякували 12 разів:
Відповідь

Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB code is Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.



Часовий пояс GMT +3. Поточний час: 09:18.


bigmir)net TOP 100 Львів on-line | Львівський портал Календарь беременности от Mamapedia.com.ua
vBulletin 3.8.4 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2004-2008