З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    р е к л а м а
    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
  2. Florena

    Florena Well-Known Member

    р е к л а м а
    Відповідь: З особистих рецептів

    Поділіться рецептом веркового лікеру,схожого на Бейліз
     
  3. Farfalla

    Farfalla Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Можете спробувати таку печінку приготувати, дуууууже смачна :
    Куряча печінка в омлеті

    Склад
    куряча печінка - 600-700 г,
    цибуля - 1-2 шт,
    морква - 1-2 шт,
    шампіньйони - 100-150 г,
    мука - 2-3 ст. ложки,
    зелень петрушки, кропу,
    мускатний горіх,
    сіль,
    свіжомолотий перець,
    олія
    для сметанно-яїчної заливки
    сметана - 200-230 г,
    яйця - 2-3 шт,
    сіль

    Приготування

    У велику миску налити воду і промити в ній печінку, декілька разів змінювати воду. Викинути печінку на дуршлаг і дати добре стекти.
    Нарізати печінку середніми кусочками.
    Цибулю почистити і нарізати четвертькільцями.
    Моркву вимити, почистити і натерти на грубій терці.
    Гриби вимити, нарізати шматками і обжарити на олії ~6 хв. Посолити.
    На сковороді обжарити цибулю ~2 хв.
    Потім добавити моркву і жарити, помішуючи, ~5 хв. Посолити.
    Обжарені цибульку з морквою переложити в форму для запікання.
    Зверху, на овочі, виложити обжарені гриби.

    Обваляти кусочки печінки в муці і виложити її на сковороду.
    Жарити до напівготовності, помішуючи, ~6 хв.
    Посолити, поперчити, посипати мускатним горіхом.
    Переложити в форму для запікання.

    Приготувити заливку:
    З"єднати яйця і сметане, посолити і перемішати вилкою чи вінчиком.
    Залити запіканку сметанно-яїчною заливкою.

    Зверху посипати зеленню.

    Поставити форму з запіканкою в нагріту до ~180°C духовку і запікати ~20-25 хв.
    Смачного!
     
  4. Веснулька

    Веснулька Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Універсальне тісто для пиріжків(в середину кладете,що душа бажає)
    - 0.5 літра теплого молока
    - 3 яйця
    - пів стакана цукру(200 грамового)
    - 100 гр. масла
    - 2 ст.л.оцту
    - 50 гр. олії
    - 50 гр.дріжджів
    - 1 ст.л. солі
    муки приблизно 1 кг іде
    Молоко закип"ятити+олію і цукор.Остудити+дріжджі,яйця.Перед тим як замісити тісто,розтопити масло і вилити зверху на муку,тоді уже місимо( тісто таке десь як на пироги).Ставимо в тепле місце,щоб підросло(я ставила на 2 год).
    Розігріти духовку,протвінь помастити олією і виробити пиріжки,помастити їх яйцем перед тим,як запихати пектись.Випікати при 180 градусах 35-40 хв,дивимось щоб були червоненькі.Я спочатку ставила посередині в духовку,коли низ припікся переставляла наверх,щоб зарум"янились.
    Цього разу для начинки я використовувала капусту,яйця і ковбасу.Протушила капусту на олії,відварила 8 яєць(порізала кубиками),протушила цибульку з ковбасою.Ставила в тісто капусту і посипала яйцем,а коли робила з ковбасою-то ковбаса і зверху яйце(але уже до яйця + майонезу,поперчила і підсолила)
    Бажаю всім смачного!
     
  5. DILEMMA

    DILEMMA Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Морський окунь в томатному соусі.

    1 кг. філе окуня
    2 цибулі
    1 морква
    олія(оливкова)
    1 яйце
    мука
    1 склянка томатного соусу "Краснодарський"
    0.5 склянки води
    сіль, перець

    Філе помити, порізати на порційні шматки, обкачати в муці і яйці,посмажити, відставити.
    Цибулю порізати на півкільця, моркву натерти.цибулю з морквою обсмажити і залити том. соусом, розведеним з водою.Довести до кипіння.
    У глибоку сковорідку викласти смажену рибу, залити соусом з овочами.Накрити кришкою і тушкувати, щоб риба просякла соусом.
     
  6. Farfalla

    Farfalla Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Гливи в сметані

    Промити гриби, нарізати скибочками, підсмажити на сковороді близько 5-7 хв
    Додати цибульку, нарізану напівкільцями та часничок (витиснутий ч-з чесникодавку або дрібнонарізаний), посолити, поперчити. Смажити все разом ще 10 хв.
    Додати сметанки (я до сметани ще додаю водички звичайної). І тушкувати гриби ще 10-15 хв.
    Дуже смачненькі та апетитні!!!
    Смачного :)
     
  7. DILEMMA

    DILEMMA Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Рулет з куркою і корейською морквою
    3 листи лавашу
    300 г. майонезу
    2 зубчики часнику
    пучок кропу
    1 великий копчений окіст
    150 г. сиру
    200 г. корейської моркви

    Майонез змішуєм з часником і кропом,сир трем на терці, окіст відділяєм від кістки і нарізаєм невеликими кубиками.Берем перший лаваш, змазуєм майонезним соусом і посипаєм сиром, накриваєм 2 лавашем, змазуєм соусом, кладем курку, накриваєм 3 лавашем, змазуєм, викладуєм моркву. Закручуєм, завертаєм плівкою і кладем в холодильник на пару годин під легкий прес.

    Зелений рулет з брокколі і куркою

    Для омлетного тіста:
    брокколі- 300г
    яйця-4шт
    мука-3 ст.л
    розпушувач-1/2 ч.л
    олія для змазування.

    Для начинки:
    Відварене куряче філе-350г
    майонез-150г.
    Для тіста:Брокколі відварити в киплячій підсоленій воді 7-10 хв.,відкинути на друшляк, дати стекти і збити блендером до пюре.Змішати муку з розпушувачем, яйця збити міксером з сіллю, всипати муку з розпушувачем, ще раз збити, додати пюре з брокколі і знову збити.
    Противень застелити папером для випічки, змазати олією, виложити тісто товщиною 1,5-2 см., розрівняти поверхність і поставити в духовку на 20-25 хв. при 180 градусах.
    Для начинки: куряче філе дрібно нарізати і збити блендером до пюре.Додати до нього майонез і перемішати.
    Витягнути тісто, дати йому трохи вистигнути, на нього виложити начинку і завернути рулетом.Дати постояти в холодильнику 2 год.

    Смачного!))))
     
  8. Florena

    Florena Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Картопляно-сирні кульки:
    500г картоплі,100г твердого сиру,2яйця,трохи борошна,вершкове масло,панірувальні сухарі,олія для фритюру.З вареної картоплі зробити пюре на маслі,нехай трохи вистигне додати яйця,борошно,спеції,тертий сир.Добре вімішати,сформувати кульки,запанірувати у сухарях та смажити у фритюрі.Смакувати з сметанно-часниковим соусом.
     
  9. silvia

    silvia Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    для тих хто любить консервовану рибку як я ( сардинку, сайру, горбушу) можна приготувати такий пиріг , можна їсти і гарячим і холодним.
    тісто - 180 гр. масла , 10 л. сметанки, 300-350 гр. муки,2 ч.л. розпушувача, сіль- з усього замісити не дуже круте тісто
    начинка:2 б. сардини чи сайри чи горбуші + зелень розімяти вилкою до однорідності
    Форму змазати маслом - викласти тісто тонким шаром, зробити бортики, викласти начинку і залити все заливкою ( 3 яйка збити з 200 гр. сметанки і 2 ст. л. муки, можна ще сиру тертого). Пекти 40-45 хв при 180

    У мене маленька форма розміром 20х12 см. то я беру всі ці продукти на половину.
     
  10. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Лимонний пиріг
    Тісто
    50 г дріжджів
    1ст.ложка цукру
    100 г кислого молока(кефіру, сметани, йогурту)
    1 пачка маргарини
    Борошно приблизно 2 склянки
    Начинка
    1 лимон
    0,5 склянки цукру

    Дріжджі змішати з кислим молоком і ложкою цукру, залишити на 15-30 хв. Готуємо за той час начинку. Лимон потрібно перетерти разом з цедрою до стану пюре. Використовую для цього блендер (ріжу на кусочки, витягую кісточки, подрібнюю). До лимона додаєм цукор. Начинка готова.

    Далі тісто -маргарин змішуєм з борошном, добавляєм мікс з дріжджів, цукру і кислого молока. Замішуємо тісто, яке можна буде розкачати. Ділим мінімум на 3 частини (дивимось на розміри бляшки, чим менша, тим більше частин) , розкачуємо перший пласт тіста, викладаємо в бляшку, перемащуємо лимонною начинкою, кладем другий пласт тіста, перемащуєм і закриваєм третім. Скріплюєм краї, проколюєм виделкою в кількох місцях, щоб не здувався.
    В духовку при температурі 180 гр. приблизно на 20-30 хв. Гарячим ріжемо на частинки і посипаєм цукрою пудрою.Має кисло-солодкий лимонний смак, одинаково смачний і на другий і третій день. Насправді робиться дуже швидко.
    Виглядає отак (вчорашнє фото з мобільного)
    [​IMG]
     
  11. Vероніка

    Vероніка Never give up

    Відповідь: З особистих рецептів

    Декілька форумлянок просили дати рецепт "Йогурта по -домашньому", тож пишу тут. :girl_wink:
    Для цього потрібен термос, 100 мл закваски, 1л молока.
    У якості закваски може виступати будь-який кисломолочний продукт - кефір, наріне, ряжанка, готовий йогурт, найкраще більшої жирності (я купляю Молокію). Весь посуд обдати кропом і дотримуватись максимальної стерильності.
    Молоко довести до кипіння у кастрюлі, дати вистигнути до 40-45 гр.(це теплий стан, не має бути прохолодним чи гарячим). Додати закваску, вимішати, залити в термос, поставити на ніч в тепле місце (або можна просто загорнути в рушник). Зранку йогурт готовий. Подавати можна з медом, мюслями або фруктами. Досить смачний і корисний десерт, особливо для найменших !!!
    Готовий продукт можна використовувати у якості закваски для наступного разу, зберігати у холодильнику.

    [​IMG][/URL]
     
  12. Русалочка

    Русалочка Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    А я хочу запропонувати вам рецепт смачних домашніх маринованих шампіньйонів.
    Рецепти шукала в інеті, але на основі всього прочитаного я зробила свій вдосконалений рецепт.

    Шампіньйони мариновані

    На 500 гр невеликих шампіньйонів:

    пів склянки води,
    4 ст. ложки оцту,
    1/2 ст. ложки солі,
    1 ст. ложка цукру,
    3 зубочки часнику,
    3-4 горошини пахучого перцю,
    3-4 горошини чорного перцю,
    1-2 шт. лаврового листя,
    2-3 гвоздички,
    2 ст. ложки олії.

    Помиті і почищені шампіньйони розрізаємо на половинки, більші - на 4 частини.
    Із вказаних складників, крім олії та часнику - готуємо маринад. Ставимо на вогонь і кидаємо в каструльку гриби. Під кришкою варимо 10 хвилин з моменту закипання.
    В кінці додаємо подрібнений часник та олію. Знімаємо з плити, коли трохи охолоне, перекладаємо гриби разом з маринадом в банку і кладемо на холод. Наступного дня можна їсти, грибочки гарно промаринуються. В мене вийшла повна півлітрова баночка. Мені і всім домашнім такі шампіньйони дуже посмакували - набагато кращі від купованих, і оцту не так багато.
    Ви можете регулювати кількість оцту і спецій на ваш смак, але як на мене, такий рецепт оптимальний.
     
  13. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    За проханнями в кармі додаю рецепт вишневого пирога.
    Вишневий пиріг
    Складники:
    250 гр. маргарини
    3 ст. л. сметани
    4 яйця
    пів пачки порошку до печива
    пів ложки соди загашеної оцтом
    180 гр. цукру
    1 п. ванільного цукру
    600 гр. муки
    0,5 кг. дрельованих вишень
    Розтоплюємо маргарин. Остуджуємо. Змішуємо усі складники (з яєць даємо лише жовтки). В самому кінці додаємо муку. Тісто виходить не дуже густе. Беремо ємність для випікання, ложкою накладаємо тісто так, щоб краї були вищими. З дрельованих вишень зливаємо сік і засипаємо у ємність з тістом і в духовку десь на 30 хв. Тоді білки збиваємо з 5 ст. ложками цукру і заливаємо пиріг і знову в духовку. Печемо до готовності тіста. Смачного!
    [​IMG]
     
  14. MALYSH

    MALYSH Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Тушеный кролик с маслинами и миндалем
    1 кролик — 1,2 кг, разрезанный на куски;
    40 гр. муки;
    5 ст.л. оливкового масла;
    3 зубчика чеснока;
    1 луковица, мелко порезанная;
    175 мл. белого сухого вина;
    100 г. маслин, косточки вынуть;
    50 гр. миндаля;
    соль, перец.
    Куски кролика посыпать солью, обвалять в муке.
    Излишки муки убрать.
    В сковороде разогреть оливковое масло и обжарить куски кролика, все время переворачивая, около 10 минут, пока кролик не приобретет золотистый цвет.
    Крупно нарезать 2 зубчика чеснока и обжарить. Убрать со сковороды.
    В той же сковороде обжарить в течение 8 минут мелко порезанный лук, пока он не станет золотистым.
    Положить в сковороду куски кролика, жареный чеснок, налить вино и варить около 10 минут.
    Теперь добавить черный молотый перец, воду, чтобы она слегка покрывала кролика, и варить на медленном огне около 30 минут.
    В кастрюле на среднем огне отварить в течение 2 минут маслины.
    Слить воду, обсушить маслины и разрезать каждую на 3-4 части.
    Добавить маслины к кролику.
    В ступке растереть оставшийся зубчик чеснока с миндалем и добавить в сковороду.
    Хорошо перемешать и варить еще 10 минут, пока кролик не станет совсем мягким. Но при этом он не должен распадаться на куски.
    Выложить кролика на теплую тарелку и сверху полить образовавшимся соусом.
    К этому блюду можно добавить в качестве гарнира картофельные шарики.
    [​IMG]
     
  15. Florena

    Florena Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Морквяний пиріг,якщо перемастити кремом,то торт:
    1-2 яйця,1скл. борошна,1скл. тертої моркви,1ч.л соди гашеної оцтом
    Крем:1 пачка творогу (250гр) типу словяночка,цукор за смаком,150гр сметани
    Яйця збити з цукром,додати терту на дрібну терку моркву,добре перемішати,додати соду гашену оцтом,знову все добре перемішати,додати борошно вимішати та вилити у змащену форму.Для торта робити подвійну порцію.
    крем:перетерти творог з цукром,додати сметану,все добре перемішати та змазати торт,зверху залити розтопленим шоколадом.
     
  16. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: З особистих рецептів

    Зробила сьогодні дуже смачні млинці, вперше і пішли на УРА!!
    Картопляні млинці
    800 гр. молока, 0, 5 л. муки, 5 яєць, 50 г. дріжджів, 6 варених картоплин, 50г. масла, 2ст. л сметани, олія (приблизно столова ложка)
    з 1/2 склянки молока, дріжджів і муки готуємо розчину. Картоплю варимо і добре розминаємо з маслом і сметаною. До розчини додаємо пюре, решту молока, яйця і олію,добре вимішуємо (я збиваю у блендері) і ставимо, щоб тісто підійшло. Смажимо млинці на добре розігрітій пательні, ящо хочете солодких до тіста додаємо цукор, солених-сіль і трохи цукру на око.
    Смакує з гуляшем, грибною підливою, солодкі-з варенням кленовим сиропом, сметаною.
     
  17. tsyganka

    tsyganka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Пекла чоловікові на день народження Торт "на хмаринці".
    Ось що потрібно
    Для тіста:
    3 ст. муки з 1 пакетиком розпушувача
    200 г вершкового масла
    1/2 ст. цукру
    2 пакетика ванільного цукру
    4 жовтка
    Для сирної начинки:
    1 велике яблоко
    500 г мякого сиру
    1 пакетик любого пудинга
    1 ст. л. крохмалю,
    0,5 ст. жирних вершків
    2 яйця
    1/2 ст. цукру
    Для білкової маси:
    4 білка
    2/3 стакана цукру
    1 упаковка ванільного пудинга
    100 г тертого шоколаду

    Духовку розігріти до 180 гр. Змішати у мисці муку, масло, цукор, ваніль, добавити жовтки і замісити м'ягке, еластичне тісто. Відірвати кусок (з кулак) і помістити в холодильник. А решта тіста розложити по формі, а на верх порізати яблоко дольками.

    Готуємо сирну начинку. Для цього сир прупустити через сито, добавити яйця, крохмаль, пудинг, цукор і жирні вершки. Все це збити до пишної маси.

    Готуємо білкову масу. Білки збиваємо на великій швидкості поступово додаючи цукор. В самому кінці додати порошок пудинга і легко вимішати.
    Викласти сирну начинку на яблука, потім білкову масу. А цей кусочок тіста, що охолоджувався в холодильнику потерти зверху на білки. І всю цю красу посипати тертим шоколадом. Ставимо у духовку на 40 хв,до золотистого відтінку. Охолоджуємо і смакуємо. Смак неймовірний!!!! Як біла пухнаста хмаринка у роті... Спробуйте, не пошкодуєте!!!
     
    Останнє редагування модератором: 10 Березень 2011
  18. Florena

    Florena Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    свинина фарширована печерицями та кукурудзою
    1кг свинного філе,0,5кг печериць,півбаночки кукурудзи,2цибулини,3-4ст.л.сметани,часник,олія,яйця,борошно.
    Цибулю обсмажити,додати печериці,часник,кукурудзу,сметану все поперчити,посолити,добре перемішати.Мясо порізати порційно та відбити,поперчити,посолити,викласти по 1ст.л. начинки,після чого скласти навпіл і відбити ще край,запанірувати у яйці,борошні,та смажити.(Начинку можна робити і з помідор та перцю,чорносливу,горіхів та корейської моркви,це за смаком)
     
  19. Мамусічка

    Мамусічка Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Піца на сковороді
    Ця піца відрізняється від інших, тим що готується на сковороді. Знайшла на якомусь із кулінарних сайтів . І дуже вона сподобалась чоловіку та синочку. Тому часто просять її зготувати. Маю надію ,що комусь вона теж сподобається.
    Отже інгредієнти:
    Мука — 6 ст. л.
    Яєць — 1 шт
    Сметана — 100 г
    Сода (неповна) — 1 ч. л.
    Сіль (дрібка)
    Грам 20-30 масла
    Просіяти муку, додати сметану, яйце і додати сіль, і соду. Замісити тісто. Половину тіста розкачати по діаметру сковороди. На змащену маслом сковороду маслом сковороду викласти розкачане тісто. І намазати зверху кетчупом чи томатною пастою.
    Покласти будь яку начинку. У мене була ковбаса, помідори. Зверху посипати сиром. Накрити кришкою (обов’язково!) і смажити близько 10 хвилин на маленькому вогні.
    А ще на все про все йде хвилин 30, не більше. Смачного!
     
  20. Веснулька

    Веснулька Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Це так виглядають пиріжки,яких рецепт я писала на попередній сторінці[​IMG]

    ---------- Додано в 16:29 ---------- Попередній допис був написаний в 16:26 ----------



    ---------- Додано в 16:32 ---------- Попередній допис був написаний в 16:29 ----------

    Видаліть будь ласка велике фото

    ---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:32 ----------

    Кекси
    - 2 яйця
    - стакан цукру
    - пачка ванільн.цукру
    - пів.л.жирного кефіру
    - 2 ч.л.соди
    - 4 ст.муки
    - пачка маргарини
    ізюм запарити,в кефір +соду(щоб постояло 20 хв),маргарину розтопити і остудити(щоб була тепла).Яйця збити з цукром і ванільн.цукром+кефір+муку поступово+маргарину.Духовка розігріта,формочки змастити олією,викласти ложкою в них масу більше половини,зверху ізюм,пекти 30-40 хв при 180 градусах до рум"яненьких.Смачного:girl_wink:
    -

    ---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:41 ----------

    [​IMG]
     
    Останнє редагування модератором: 24 Березень 2011
  21. status quo

    status quo Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Рецепт мой.Обычно делаю кролика на праздники.
    Тушку кролика вымачивать в воде 2-3 часа (один раз поменять воду),
    Дать стечь,натереть солью,перцем (пусть немного полежит),в это время готовим шпиг :чеснок, сало ,чёрный перец (молотый), сало режем на кубики мелко, чеснок через чеснокодавку, всё сложить в миску и немного растереть ложкой ,(если сало не солёное то соль по вкусу),
    Берём кролика и ножом в самых мясных местах (задние лапы, бока ,передние лапы)делаем "карманы" в которые кладём шпиг, оставшийся шпиг - внутрь кролика.
    Кладём на противень с жиром,в духовку, периодически поливаем соусом.До румяной корочки.