З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. Мамусічка

    Мамусічка Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Хочу поділитися найпростішими рецептами, які є недорогі, смачні та їх можна швидко зготувати.
    Можна сімї, а ще коли гості приходитимуть скоро - теж дуже пригодиться:)
    На перше піца)
    Піца "Давай швидше мене зїж :)"
    Дуже простий рецепт)
    1 склянка кефіру, 1 склянка борошна, 0, 5 ч. ложки негашеної оцтом.
    Замісити мяке тісто. Сковороду чи форму для випікання змастити маслом чи олією.
    Зверху тісто змастити томатним соусом (пастою), а потім шарами викласти начинку за своїм смаком і запекти в духовці.
    [​IMG]
    Ну а друге і третє десерт)))
    "Солодкі квадратики"
    1 склянка цукру, 1, 5 ч.л. соди, погашеної оцтом, 3 ст. ложки олії, 7 ст. ложок варення, 1 склянка молока, борошно.

    Замісити мяке тісто. Розкачати корж завтовшки 3см, викласти його на посипане борошном деко і випікати в гарячій духовці. Готовий корж у теплому вигляді посипати цукровою пудрою і порізати на квадратики.

    Ось такі
    [​IMG]

    Десерт "Нутелла"
    Є безліч рецептів її. Це найпростіший.

    1 ст. ложка какао, 1 ст. ложка борошна, 1 склянка цукру, 1 склянка молока.
    Усе це перемішати до однорідної маси, і помішуючи варити 5 хвилин. Подавати у холодному вигляді.

    І в чашці "Нутелли", ще гарячої, втоплене небо.
    [​IMG]
    Кулінарних всім шедеврів, а головне готуйте з радістю і буде вам щастя!!!
    Смачного!
     
  3. fuchsia

    fuchsia New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Привіт усім! У вас тут так затишно - невимушена розмова, аромат кави у повітрі, цікаві і близькі кожному теми на будь-який смак... приємна атмосфера! Можна і мені поділитись чимось, що може принести вам радість? Я вже майже рік збираю рецепти і люблю пробувати щось новеньке кожного разу, але деякі страви стають улюбленими, до таких відноситься і цей рецепт лазаньї. Автор - Ребро Адама. Отже, нам знадобиться:
    Начинка: 0.5 кілограма фаршу (я люблю зварити м*ясце шматком, подрібнити і обсмажити на пательні), 300 гр печериць(подрібнити), цибулина, півсклянки червоного сухого вина, півсклянки бульйону
    Випарити вино та бульйон на 2/3 об*єму, окремо обсмажити м*ясо з грибами та цибулю, додати це все до вина та бульйону, ще додати томатного соусу(я беру Кухарський соус класичний Чумак), сіль, перець, тушкувати 5 хвилин.
    Соус Бешамель: 100 гр масла розтопити, обсмажити на ньому 3-4 столові ложки борошна, влити, помішуючи, півтори склянки молока, і варити до загустіння

    ---------- Додано в 17:10 ---------- Попередній допис був написаний в 16:59 ----------

    продовження рецепту лазаньї! додати сіль, суміш перців, і поставити охолоджуватись.
    Тісто: альтернатива італійським загатовкам для лазаньї - тісто як на пельмені: борошно просіяти, зробити заглиблення, влити підсолену воду, додати яйце, замісити круте тісто, поділити на 4 частини, розкачати якнайтонше. Розкачане тісто класти на горнятко, тарілку, так воно не зменшиться:girl_claping: і залишити підсохнути на хвилин 15. Ще натремо 300 гр твердого сиру, і можна збирати нашу лазанью! отже, в змащену форму викладаємо тісто, начинку, соус, сир, і так далі... на верхній пласт - соус і сир, і в духовку на 30-40 хв. Це ситна страва, до неї можна додати лише салат. Сподіваюся цей рецепт стане і вашим улюбленим. СМАЧНОГО!
     
  4. Пундик

    Пундик Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Дівчата хочу поділитися рецептом надзвичайно смачного яблучного пляцка котрий колись давно дала мені Рибка, а головне те що його можна пекти і на кожен день і до приходу гостей. Я печу в круглій тортівниці та що має д26см. Вигляд має пляцок чудовий у розрізі :пісочне тісто, яблука, а тоді зверху бізе. Дуже шкода що не маю фото, все не встигала сфотографувати але коли спечу в наступний раз то обовязково виставлю.Отже
    Яблучний пляцок
    Тісто:
    0,5 муки
    пів пачки порошку польського до печева
    пів чайної ложки соди погашеної оцтом
    250гр,маргарини сонячної або масла
    200гр,цукру
    пів пачки ванільного цукру
    5 яйок(білки і жовтки окремо)
    2-3 ложки сметани
    Розтопити маргарину,дати всі складники і замісити тісто.Тісто викладаємо в середню бляшку,краї пляцка робимо вищими(такий собі-бортік).Чистимо 6-8 середніх яблук,ріжу дрібно яблука,викладаю на тісто,посипаю ванільним цукром.З верху яблук місцями додаю варення смородини.Ставлю в духовку на 15-20хв.,і печу при температурі-160.
    А тим часом взбиваю холодні 5 білків з 8 ложками цукрової пудри,до них даю каплю оцту.Добре взбиваю вкруту піну і викладаю на пляцок,і ще печу 25-35хв.,при температурі-170. Спробуйте, вам обовязково сподобається :)
     
  5. talja

    talja Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Бісквіт із полуницею
    По проханнях пишу рецепт
    [​IMG]
    Це звичайний бісквіт з сметанковим кремом, викладений полуницю і залитий галяреткою!
    Сметану домашню збиваю з цукром додаю ванільки, корж бісквіта розрізаю навпіл і перекладаю кремом і полуницею порізаною навпіл.
    Бісквіт:
    4 яйця
    1ст.цукру
    1ст.муки
    1ч.ложку польського порошку
    4ст.ложки води хол. кип'яченої
    трошки ванільки
    Білки відділити від жовтків, збити і відкласти. Жовтки збити добре з цукром, тоді додаючи потрошки воду знову збиваємо до пишної маси. Білки викладаємо до жовтків і легенько вимішуємо ложкою додаючи муки і польського порошку. На змащений пергамент викладаємо масу і ставимо у духовку розігріту до 200 градусів. Через 5-7 хвилин зменшуємо до 180 градусів і випікаємо 25 хвилин. Відкривати і дивитись не можна поки не пройде цей час, а тоді по потребі бо кожній духові потрібен свій час.
    Смачного!
     
  6. SEPTIMA

    SEPTIMA миється в бані

    Відповідь: З особистих рецептів

    Сирник з росою:
    Тісто
    2 жовтки збити з 100гр цукру,
    2 ст.л. жиру,100 гр маргарину,300гр муки ,2 ч.л. порошку до печива.Замісити тісто.
    Сирна маса:
    1 кг сиру(добре віджати),4 жовтки
    ,2,5 ст.л.крохмалю розвести в 2 ст.молока,
    2 яйця збити з 1 ст.цукрупоступово додавати 80 гр рафінованої олії.Я роблю так :Сир засипаю в комбайн і переменюю з жовтками даю збиті яйця з цукром і олією(збиваю міксером)тоді лию розведений крохмаль.Молока можна дати менше якщо сир дуже мокрий.Ця маса маю литися,а не викладатися ложкою!На змащену жиром і посипану мукою бляху кладу тісто,взверху виливаю сирну масу і вдуховку на 45-50хв на середній вогонь.Коли сир спечеться не буде прилипати до рук-тоді збити 6 білків з 1ст цукру і вилити зверху.Пекти ще 15 хв.
    Смачного
    Правда я ще додала ягід.А на другий день зверху на бізе з"являться такі краплини роси.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  7. domino

    domino Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Шоколадные брауни (Brownies)

    вам понадобится:

    200 грамм горького шоколада
    150 грамм несоленого сливочного масла
    1 столовая ложка какао-порошка
    200 грамм сахара
    1 чайная ложка ванильной эссенции или пару-тройку пакетиков ванилина
    4 яйца
    100 грамм муки
    1/4 чайной ложки соли
    1/2 стакана мелко порубленых орехов (грецкие, миндаль, арахис – на ваш вкус)

    Предварително разогрейте духовку до 180 градусов и поместите квадратную форму для выпечки в центр духовки. Форму предварительно нужно смазать сливочным маслом.

    Теперь необходимо расплавить шоколад и масло в большой емкости (обычная кастрюля или алюминиевая миска будет в самый раз). Поместите емкость большего размера на огонь, налейте воды и доведите до кипения. Поставьте кастрюльку с шоколадом и маслом на водяную баню и, постоянно помешивая, доведите шоколад до жидкой тягучей консистенции. Уберите с огня. Немного остудите.

    Добавьте сахар и какао-порошок.

    Затем добавьте ванильную эссенцию и перемешайте.

    Добавляйте яйца по одному и тщательно взбивайте и перемешивайте шоколадную массу.

    Добавьте муку, соль и орехи.

    Получившуюся шоколадную смесь вылейте в подготовленную форму и выпекайте около 30 минут. Проверьте готовность зубочисткой. Для этого опустите кончик зубочистки в шоколадную массу и если зубочистка будет слегка влажная и с кусочками шоколада – брауни готовы.

    Нельзя передерживать брауни в духовке – они станут слишком сухими.

    Достаньте форму из духовки и охладите. Подавайте брауни комнатной температуры или охлажденными в холодильнике.
    Коли брауні вистигне(15 хв) я заливала його ганаше - 1 плитка чорного шоколаду розтопити на водяній бані і додати 2 ст.л.сметани, бажано густої. І поставити в холодильник на 3 год, потім вийняти їз форми, порізати на прямокутнички і смакувати)))
     
  8. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: З особистих рецептів

    Сьогодні пекла - дуже смачний бісквіт,тільки я робила з вершковим кремом і бананами :nyam2: Дуже дякую за рецепт. Вперше пекла бісквіт, і так смачно вийшло :smile:
    [​IMG]
     
    Останнє редагування: 24 Червень 2011
  9. Drongo

    Drongo Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    СИРНІ ЯЗИЧКИ
    ( на прохання форумлянок )
    Тісто: ( 1 скл. = 250 мл.)
    Масло – 100 гр.
    Цукор – 0,5 склянки
    Яйце – 1
    Сметана – 0,5 склянки
    Борошно – 2 склянки
    Порошок для печива – 2 ч.л.
    Щіпка солі

    Начинка:
    Сир домашній – 350 гр.
    Цукор – 2 ст.л.
    Ванільний цукор – 1 п.
    Манка – 2 ст.л.
    Білок – 1
    Сметана – 2 ст.л.

    Жовток для змащування.

    Масло кімнатної температури міксером збити з цукром , щоб цукор розчинився ( якщо не повністю розчиниться, то потім на тісті будуть коричневі крапочки). Додати сметану та яйце, також добре збити міксером. Потім додати борошно з порошком і замісити тісто. Довго не місити, щоб не забити тісто. На 15 хв. поставити в холодильник.
    Начинку добре розбити міксером або комбайном до однорідної пишної маси.
    Тісто розкачати та стаканом вірізати кружочки , в середину покласти 1 ч.л. начинки та зліпити як вареник, тільки краї не защипувати. Скласти на пергаментний папір. Потім всі разом змастити збитим з цукром жовтком.
    Випікати в добре прогрітій духовці при темп. 180 гр. 25-30 хв.
    Смачного!
    [​IMG]
     
  10. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів

    Кавовий Мус

    3 ст.л. розчинної кави (або 200мл сильної запареної кави)
    200 мл кип’яченої води
    10 гр. желатину
    150-200 гр цукор пудри
    200 мл. вершків (30% жирності)

    Додатково: холодильник, баняк, вогонь і терпіння :)

    Желатин залити кількома ложками холодної води, щоб набух.
    Каву розчинити в кип’яченій воді. Додати набухлий желатин і розпустити його. Найкраще це зробити на водяній бані. Вилити каву в банячок-миску, додати желатин і поставити на водяну баню і нагріти поки желатин не розпуститься. До кави можна додати ложку цукру і ложку коньяку або рому. Охолодити суміш до кімнатної температури.
    Вершки збити міксером з цукор-пудрою до так званих мягких піків. ввести помаленько в ввершки каву. Вимішати щоб все було однорідне. Не лякайтесь якщо суміш стала рідкою.

    Розлийте в порційні горнятка, креманки, келішки і поставте в холодильник на 2-3 години. Якщо дуже спішиться поставте в морозилку. Через 30-40 хвилин ваш мус буде готовий.

    Смачного!
     
  11. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Вичитала у журналі "Рецепти господині" рецепт медового печива і вирішила спекти сьогодні. Мені сподобалось! Отже, ділюсь з вами.
    Печиво медове
    Тісто: 600 г борошна (мені взяло ~800 г); 150 г меду (я брала штучний); 200 г цукру; 150 г маргарину; 4 яйця; 1 ч. л. кориці з гвоздикою; 1 ч. л. соди погашеної оцтом.
    Помадка: білок; 0,5 скл. цукру-пудри; сік лимона або лимонна кислота; ванільний цукор; трошки крохмалю.
    Борошно просіяти, додати натертого на грубій терці маргарину, посікти. Погасити соду оцтом. Додати перетерті з цукром 2 цілих яйця і два жовтки, мед, корицю і гвоздику. Замісити тісто. Місити довго, щоб краще підросло під час випікання.
    Тісто можна накрити серветкою і залишити на ніч в холодильнику. Розкачати корж 0,2 см, вирізати формочками, змастити яйцем і випікати на листі, змащеному жиром. Пекти у духовці, нагрітій до 200 градусів до золотавого кольору, але не пересушити, щоб не було твердим.
    Ще гарячим змастити помадкою. Для помадки цукор-пудру збити міксером з білком, додати лимону, трошки крохмалю. Змастити пензликом і поставити у теплу духовку, щоб помадка трошки підсушилася.
    Смачного вам!
     
  12. marry carrie

    marry carrie Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    напишу рецепти салатів:
    Салат з авокадо, курячим філе та фетою

    1 авокадо
    300г огірків
    250г курячого філе
    200г фети (або бринзи)
    150г цибулі.
    заправка:
    3 ст.л. олії
    1ст.л. 6% оцту
    2-3 зубки часнику
    сіль
    перець
    Всі складники порізати кубиками. Цибульку покришити і на 10хв залити кип'ятком, потім промити в холодній воді.
    Для заправки змішати олію, оцет, додати видавлений через часникодавку часник. Посолити, поперчити.
    Перемішати філе, огірки, авокадо, цибулю, заправку. Перемішати. Потім додати фету.
    Салат зі запеченою сьомгою

    300г сьомги
    250г помідорів
    300г мороженої стручкової квасолі
    салат
    заправка:
    4ст.л. олії
    2ст.л. соєвого соусу
    4ст.л. соку лайму або лимона
    3 зубки часнику
    3ст.л. кунжуту
    сіль
    перець
    Сьомгу покласти у форму для запікання. трошки посолити, поперчити, поставити в розігріту до 180 градусів духовку, запікати 15-20хв. готове філе охолодити і розібрати на кусочки.
    помідори порізати кубиками, квасолю відварити і охолодити.
    Для заправки змішати олію, соус, сік, кунжут, додати видавлений через часникодавку часник. посолити, поперчити.
    Зелений салат порвати руками, додати помідори, квасолю, рибу. Додати заправку.

    Салат з полуницями:

    200г полуниць
    200г огірків
    500г креветок
    листя салату
    твердий сир
    Заправка:
    4ст.л. олії
    2ст.л. оцту
    3ст.л. піджареного кунжуту

    Огірки порізати кружочками, полуниці порізати дольками.
    На тарілку салат порвати руками, потім полуниці, креветки відварені та охолоджені, посолити, поперчити, полити заправкою, зверху посипати кусочками сиру.
     
  13. dream

    dream Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    От такого б хтіла рецепту, а ще краще МК
     
  14. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: З особистих рецептів

    Рецепт є в дописі talja №1084. Рецепт дуже простий,головне робити точно за переписом.А крем такий (теж на "Посиденьках" вичитала,але не пам"ятаю де саме):

    -масло вершкове-250 гр(кімнатної температури)
    -цукрова пудра-200 гр
    -молоко-100мл

    Молоко закип"ятити(якщо стерилізоване,то можна не кип"ятити),остудити до кімнатної температури,додати цукор,масло,ванільний цукор.Збивати приблизно 10 хв.
    Якщо робити шоколадний + ще розтопити плитку шоколаду.

    Печете бісквіт.Розрізаєте навпіл.Корж-крем-фрукти-крем-корж.Зверху можна залити шоколадом.:girl_smile:
     
    Останнє редагування: 10 Липень 2011
  15. Відповідь: З особистих рецептів

    Пиріг з персиками
    Рецепт подаю на прохання форумлянок. Взято з ЖЖ
    Тісто (на форму 19 см):
    60 гр. розтопленого вершкового масла
    1 ст. ложка цукру
    дрібка солі
    1 пакетик ванільного цукру
    2 ст. ложки холодної води
    1 і 1\4 склянки борошна
    Начинка та заливка:
    2-3 персики
    4 ст. ложки цукру
    2 яйця
    3-4 ст. ложки борошна
    60 гр. розтопленого вершкового масла
    2-3 краплі ванільного ароматизатору
    Дно форми застелити папером для випічки.
    У миску просіяти склянку борошна, змішати з цукром, сіллю і ванільним цукром, влити масло і воду, додаючи борошно, що залишилося, і замісити тісто.
    Розкатати тісто, перенести у форму, розрівняти, зробити бортик; форму з тістом поставити у холодильник, поки гріється духовка (включити її на 200 градусів).
    Коли духовка нагріється, тісто наколоти вилкою, поставити у духовку на 10 хвилин.
    Персики порізати тонкими плястерками. Заливка: яйця злегка збити з цукром і ваніллю, додати розтоплене масло і борошно, розмішати; має вийти тісто, трохи густіше, ніж на млинці.
    Форму дістати з духовки, якщо тісто здулося, то трохи утрамбувати його ложкою, зверху викласти персики, залити заливкою, знову поставити у духовку, випікати хвилин 30-35.
    Смачного!
    [​IMG]
     
  16. Sitara

    Sitara Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Сьогодні готувала бочечки з баклажанів. Смакота!

    Потрібно: 2-3 баклажана
    250 гр. домашнього сиру
    1 яйце
    сіль за смаком
    чорний мелений перець

    Для соусу:
    1-2 зубчики часнику
    2-4 ст. ложки майонезу

    Зелень
    рослинна олія для смаження


    Баклажани вимити, просушити. Нарізати по довжині тонкими пластинами. Посолити за смаком і обжарити в олії з обох сторін. Викласти на паперовий рушничок, щоб забрати зайвий жир.
    Сир пропустити через сито, посолити, поперчити, додати яйце, добре перемішати.
    На край пластинки баклажана покласти небагато сиру і звернути рулетиком.
    Приготувати соус: часник з"єднати з майонезом, перемішати.
    Поставити "бочечки" у вогнетривку посудину, змастити їх соусом та запекти блюдо у мікрохвильовій печі 10 хвилин при максимальній потужності.
    При подачі на стіл прикрасити зеленню.

    [​IMG]
     
  17. Florena

    Florena Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    КОНФІТЮР З ВИШЕНЬ:
    Взяти повну 3л банку вишень, помити, ПОТІМ ПОДРЕЛЮВАТИ, а не навпаки, поставти на великий вогонь та варити з моменту закипання 15хв. Потім додати 1 кг цукру і варити далі 15 хв на великому вогні, гарячим розлити у банки. Виходить досить густе. Вихід чотири 0,5 банки. Можна використовувати у креми, у торти, пироги, пончики та до млинців і десертів.
    Я ще трохи імпровізую додоючи чорниці, смородину чи полуницю.
    СМАЧНОГО
     
  18. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: З особистих рецептів

    Рогалики з корицею (на прохання форумлянок):

    200гр молока
    3 яйця
    200гр цукру
    150гр масла або маргарину
    10гр сухих дріжджів(або 25гр сирих)
    700-800гр борошна

    Молоко підігріти(повинно бути теплим, а не гарячим),додати дріжджі і 1 ст.ложку цукру.Дати постояти 15 хв. Додати 150гр. борошна, перемішати. Опара повинна добре піднятися(15-25 хв.) Яйця розтерти з цукром, додати в опару і перемішати. Додати розтоплене масло. Поставити в тепле місце, накрити рушником. Як підніметься, додати решту борошна і замісити тісто(не повинно бути дуже круте і не повинно липнути до рук).
    Начинка може бути будь-яка.Я до варення з смородини додала кориці.:nyam2:
    [​IMG]
     
    Останнє редагування: 16 Липень 2011
  19. Agrafka

    Agrafka Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Торт "П`яна вишня"

    Бисквіт: 10 яєць відділити білки і збити на круту піну, додаючи потроху 1,5 скл. цукру, додати жовтки і збивати далі. Змішати 1,5 скл. муки з 2 ст. ложками какао і додати все у збиту масу. Вимішати обережно ложкою. Форму добре змастити маргариною, посипати сухарями. Вилити масу у форму та пекти 1-1,5 год. поки боки не відійдуть.

    Крем: 3 яйця змішати із 3 скл. цукру, розмішати, дати 3 ст. ложки муки і 1,5 скл. молока. Розмішати та помішуючи довести до кипіння на відкритому вогні. Додати до теплої маси 2 ст. ложки какао. Перемішати, охолодити. Збити 700 гр. масла і поступово додавати до нього масу.

    Приготування: бисквіт охолодити, зрізати шляпку, вийняти м`якоть і дрібно покришити її руками. М`якоть виймати обережно, щоб не пошкодити стінок, дна та шляпку. Залишати максимально тонкі стінки, дно та шляпку.

    Від крему відібрати частину для змащування середини та верху торта. Решту крему додати до бисквіту, а також 2, 5 ст. вишень (перед тим 1-2 доби вишні вимочувати в коньяку чи горілці і зцідити перед тим, як додати до бисквіту.) Добре вимішати до однорідної маси. Основу бисквіту перекласти на тортівницю, на якій будете подавати торт. Середину основи та кришки змастити кремом. Наповнити основу масою та накрити кришкою. Зверху торт змастити кремом, бока обкласти крихтами, верх залити шоколадною глазурю.

    Глазур: 1 ст. цукру, 150 гр. масла, 2 ст.л. какао, 2-3 ст. ложки молока, пів плитки шоколаду, на газі все довести до однорідної маси і полити верх торта.

    Смачного!

    [​IMG]
     
    Останнє редагування модератором: 15 Вересень 2011
  20. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: З особистих рецептів


    "Ліниві котлети"
    [​IMG]
    я брала 0,5кг фаршу то виходить 12 котлет
    До фаршу додати дрібно порізану цибулю, сіль, перець, пару зубчиків часнику, 2 шматки вимоченого в молоці або воді батону. Все добре перемішати, формувати котлети і викладати в форму. Болгарський перець порізати кружечками і покласти на кожну котлету, на перець викласти помідор і затерти сиром. Випікати в духовці 30хв при температурі 180 градусів.
    пи.си. Помідорів не шкодуйте, котлетки вийдуть ще смачніші
    В тому рецепті, що я знайшла було вказано додати ще майонез і кетчуп. Я не давала, нам і так смакувало
     
  21. amurka

    amurka New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Сирник
    1кг сиру
    4 яйця
    1 пачка масла
    2 склянка цукру
    100г манки
    ізюм,кориця,лимон

    ДОбре віддушений сир пропустити через м"ясорубку(я 2 рази пропускаю)),додати розтерті з цукром(1 скл.) жовтки.Збити на круту піну білки і додати до сиру,добре вимішати.Добавити манку,цукор,потертий на терці лимон,корицю,все старанно вимішувати.Вкінці добавити ізюм і обережно перемішати.
    В змащену форму на дно викладаю печиво "до кави"(то в мене замість тіста),а зверху сир.Пекти приблизно 30хв при температурі 180 градусів.
    [​IMG]
     
    Останнє редагування модератором: 15 Вересень 2011