З особистих рецептів

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Оля, 23 Листопад 2006.

  1. Оля

    Оля Well-Known Member

    Дорогі форумляночки!

    Ми всі чудові господині і дуже гарно вміємо готувати. Неодноразово наші смаколики є шедеврами виконанням яких варто поділитись не лишень з домашніми а й з рештою світу. Для цього і є наша пізнавально-повчальна тема З особистих рецептів.:girl_dance:

    В цій теми прошу ділитись як своїми так і чужими цікавими переписами. Дописи на кшталт - мені дуже сподобався цей перепис, або я нічого не зрозуміла, будуть видалятись. Такі речі запитуємо у відповідній темі тут.

    Питання, пропозиції, прохання, зауваження, виправлення граматичних помилок - звертаємось до модераторів.

    Наперед дуже всім дякую за розуміння!:girl_dance::girl_in_love:

    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 2 Жовтень 2014
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Нині знов готую крем-зупку шпинатну, знов всі хвалять, хоч раз вирішила сюди зайти і поділитися.
    Спочатку варю м"ясний відвар (яловичина або свинина, головка цибулі, 1 морквина, корінь петрушки). Так щоб вийшло 1-1,5 літри. Відставляю.
    Беру банячок, розтоплюю приблизно 100-125 грамів масла, як розтопиться відразу додаю 2 столові ложки муки, так щоб мука рочинилася, але не покоричневіла. По тому потрошки додаю 1,5 склянки вершків, розмішую до однорідної маси. Поступово додаю м"ясний відвар. Туди кладу заморожений або свіжий шпинат ( приблизно 3 пучки, або 3 порції замороженого Bonduele), ріжу 1 середній кабачок. Виходить таке -
    [​IMG]
    Як все звариться подрібнюю блендером до однорідної маси. Виходить так -
    [​IMG]
    При подачі можна посипати пармезаном. Михасик пакує з задоволенням :)
     
  3. bleste

    bleste Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Пиріг з малиною та заварним кремом

    [​IMG]

    100 г вершкового масла (я брала спред) розтерти зі 150 г цукру, додати 2 яйця. Добре розмішати та додати 300-350 г муки з 0,5 ч. л. соди (чи 2 ч. л. порошку до печива) і ваніллю. Замісити тісто. Форму змастити спредом та викласти тісто, роблячи "бортики". Поставити у духовку при 180 градусах. Вже майже випечений корж дістати та висипати на нього 1 чашка малини і залити заварним кремом (можна і пудингом). Поставити у духовку на 15 хв (чи дивитись, щоб корж був допечений). Пиріг готовий!
     
    Останнє редагування модератором: 15 Вересень 2011
  4. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: З особистих рецептів

    [FONT=&quot]на прохання форумлянок виставляю рецепт[/FONT]​
    [FONT=&quot]Непечений кокосовий тортик[/FONT]
    [FONT=&quot] 2 пачки вершкового крекеру
    200 гр кокосової стружки
    1 п. ванільного цукру
    0,5 л молока
    200 гр масла вершкового
    0,5 ст. цукрц
    2 жовтка
    2 ст.л. муки
    2ст.л. ванільного пудингу або крохмалю
    приготування:
    1.Жовтки збити з половиною цукру, додати пудинг, муку, половину молока і знову збити
    2. Решту молока і цукру довести до кипіння на маленькому вогні, додати приготовану масу і варити до того часу, поки не загусне. Дати Охолонути
    3. Збити масло, потроху додавати охолоджену масу. Додати 3/4 кокосової стружки і перемішати.
    За рецептом треба було викладати у форму все шарами - крекер-крем і т.д. Я робила простіше. Перемолола комбайном крекер на грубі кусочки і просто перемішала з кремом. Потім виклала на тарілку горою і посипла залишком кокосової стружки. А можна експериментувати і викласти зірочкою, хвилькою чи якоюсь формою. Замість кокосу можна дати подрібнений арахіс, горіхи, фундук. А можна все разом, як кому смакує. Готовий тортик поставити в холодильник на 2-3год. Я переважно залишаю на ніч.
    Смачного:)



    [/FONT]
     
  5. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Шоколадний кекс

    • Мука — 120 г
    • Маргарин — 50 г
    • Цукор — 150 г
    • Сода — 1/3 ч. л.
    • Молоко (холодне) — 120 мл
    • Яйце (холодне) — 2 шт
    • Какао — 5 ст. л.
    • Сіль — 1/4 ч. л.
    • Цукрова пудра
    Добре змішати цукор, какао,муку сіль та соду. Додаєм яйця і розтоплений маргарин. Змішуєм міксером. Далі додаєм холодне молоко. Тісто виходить як густа сметана. Заливаєм у форму і печемо в духовці нагрітій до 180 градусів. Печемо близько 40 хв до готовності. Смачного!
    [​IMG]
     
  6. pravovuk

    pravovuk Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження

    Після виставленого фото пампушків сирних , маю купу повідомлень в приват,з проханням рецепту. То пишу тут:

    Інгрідієнти: 500г сиру;
    2 яйця;
    1 чашка цукру; 1 пак.ванільного цукру
    1 склянка борошна;
    сік лимона
    1 / 4 ч. ложки соди, гашеної оцтом;
    1л олії;
    цукрова пудра.[/QUOTE]


    Смачного!
    [​IMG]
     
    Останнє редагування модератором: 15 Вересень 2011
  7. Пундик

    Пундик Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання у карму виставляю тут рецепт
    Пахлава
    [​IMG]
    Тісто:муки-500гр.
    1 чашка/склянка молока,
    1 яйце,дрібка солі,
    50гр маргарини чи масла
    Замісити тісто і залишити щоб постояло 30хв.
    Начинка: мелені горіхи (я даю завжди різні по 100гр грецьких, мигдалю та кеш"ю, мені так смачніше і подрібнюю в комбайні а не мелю) і цукрова пудра гр 200-250. Горіхів-300гр,а можна і більше. Можна додати ванілін ,я додаю тіко корицю.
    Тісто скатати рулетиком, поділити на 22 кусочки.Кожен розкачати як налисник ,круглий, помастити топленим маслом або маргариною. Зверху посипати горіхами ,але тільки 2/3 того налисничка, поставити паличку і закрутити в рулет. Тісто зібрати гармошкою по паличці, а тоді паличку витягнути. Змастити яйцем і в духовку нагріту до 200гр. Через 10 хв вийняти і полити розтопленим маслом. І далі пекти десь пів години, але вже при 160гр .Вже готові гарячі полити сиропом: склянка/чашка води+склянка/чашка цукру (я додаю ще 2 ст.л меду :) ) варити в тому сиропі ще 15хв. Але коли заливаєте пахлаву сиропом то вона має плотно лежати одна до другої. Зачекати хай остигнуть. Тоді вже можна їсти, але скажу вам якщо притримаєте ту пахлаву на другий чи третій день то вона буде вдвічі смачнішою.
    Ось тут мк по оригінальному рецепту http://www.kyxarka.ru/news/1230.html
     
    Останнє редагування модератором: 15 Вересень 2011
  8. Molecule

    Molecule New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання в карму викладаю рецепт.

    Тістечка «картопелька»

    Інгредієнти:
    700-800 г печива (я брала «забодайка»)
    1 баночка згущеного молока (380г)
    200 г вершкового масла
    5 ч.л. какао

    За бажанням можна додати трішки коньяку, родзинок,арахісу ( це вже на Ваш смак)

    Спосіб приготування:
    Печиво пропустити через м'ясорубку.( я в блендері розбила на крихти)
    Згущене молоко перемішати з маслом.
    Додати какао
    Додати печиво і все добре перемішати.
    З маси сформувати тістечка у вигляді картоплі.

    В мене залишилися крихти печива,то я обкачала тістечка в них і прикрасила арахісом.
     
  9. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Спекла щойно пляцок з того що в холодильнику знайшла. Оскільки діти (котрі впринципі пляцки не особливо полюбляють) вже під"їдають залишки ще гарячого пляцка, ділюся рецептом :)
    Тісто:
    2 скл. борошна, 200 гр масла, 1\2 скл. цукру
    Начинка:
    5 невеликих яблук
    2 яйця
    200 мл вершків
    1 пакетик розчинного кисілю

    Основа - звичайне пісочне тісто висипала складники в комбайн, в процесі перемішуваня долила трішечки зимної води. Дістала колобочок, виклала його у форму, зробивши бортики і поставила в холодильник. Тим часом нарізала яблука тоненькими скибочками, знову-таки, в комбайні (фактично в блендері) збила яйця з вершками та кисилем. Виклала яблука на основу, залила сумішшю з комбайну, випікала 40 хв при 160 С.
     
  10. whisper

    whisper Well-Known Member

    Відповідь: Особисті переписи - Запитання і зауваження


    пекла за цим рецептом від Любані яблучний пляцок - супер, замість амонію давала порошок до печива, і арахісу не давала але всеодно смачно було
    Разъемная форма диаметром 22 см
    Тесто
    Растереть размягченное сливочное масло(150г)с вареными желтками (3 шт.),сахарной пудрой(75г).Добавить аммоний(1 ч.ложка)предварительно смешанный со сметаной(1 ст.ложка).Постепенно ввести муку(230г).Тесто поместить в кулек и в холодильник на пол часа.
    Выпекать два коржа при 180 град.
    Яблочная начинка
    Очищенные яблоки потереть на крупной терке(300г готовой тертой массы),добавить сахар(4 ст.ложки),уваривать до размягчения,в конце ввести 1 ст.ложку жирных сливок,проварить еще 5 минут.
    Крем
    Взбить 35% сливки (200г)с сгущенным молоком(200г).
    Сборка
    На первый корж - теплую яблочную начинку,оставить,что бы остыла.Промазать половиной крема,густо посыпать молотым предварительно обжаренным арахисом (100г),накрыть вторым коржем,нанести вторую половину крема.Оставить часа на два на кухонном столе,что бы смягчились коржи(если хочете "хрустинку",этот момент упускайте).Покрыть пляцок помадкой(100г черного шоколада растопить,в гарячей добавить 50г сливочного масла небольшими кусочками,быстро размешать до однородного состояния).Поместить на ночь в холодильник.
     
  11. Florena

    Florena Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    баклажани з горіхами
    4 баклажани, 2ст.л подрібнених горіхів, 4 зубчика часнику, 4ст.л олії, 2 цибулини, 2ст.л подрібненої зелені кропу, сіль за смаком.
    Баклажани запікати у духовці 25хв, очистити від шкірки, подрібнити, змішати з подрібненими горіхами та цибулею, товченим часничком з олією. Прикрасити зеленню.
     
  12. Sitara

    Sitara Active Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Вчора пекла простенький, швидкий ПИРІГ З ЯБЛУКАМИ.

    3 яйця
    1 скл цукру
    1 скл муки
    1,5 чайної ложки порошку до печива
    3-4 великих, кислих яблук
    1 пакетик ванільного цукру
    цукрова пудра
    маргарин для змащення форми

    Яйця з цукром взбила блендером, додала порошок до печива, ванільний цукор, перемішала.
    Всипала муку і замісила тісто. Воно вийшло, як густа сметана.
    Яблучка нарізала дрібними кубиками, виклала в тісто, добре перемішала, щоб яблука рівномірно лягли у тісті.
    Виклала у форму, змащену маргарином. Випікала приблизно 50 хв. при температурі 180 градусів. Готовий пиріг витягнула з духовки, остудила, посипала пудрою.

    М"якенький, смачний, ніжний, гарно відстає від форми для випічки.

    СМАЧНОГО!
     
    Останнє редагування модератором: 20 Вересень 2011
  13. Moonlight

    Moonlight Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    На прохання дівчаток викладаю рецепт ЯБЛУЧНО-РИСОВОЇ ЗАПІКАНКИ
    Отже, нам потрібно:
    1 кг яблук, 300 г рису, 1/2 чашки(можна менше, залежно від того чи яблука дуже солодкі) + 3 ст л цукру, 50 г масла, 3 яйця, 2 ст л муки, ванілін.
    Яблука чистимо, ріжемо пластинками, форму змащуємо олією і викладаємо яблука, посипаємо 3 ложками цукру і в духовку на 30 хв десь на 200 градусів. Тим часом варимо рис. Збиваємо масло з цукром і яйцями, додаємо муку і ванілін. На підв'ялені яблука викладаємо рис і заливаємо тим маслом з яйцями. А температуру знижуємо до 180 градусів і ставимо запікатися на 30-40 хв, поки зливка не застигне не тільки по боках, але і посередині.
    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 15 Вересень 2011
  14. koroljok

    koroljok Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Пухкі оладки на кефірі

    кефір - 0.5 л
    цукор - 3-4 ст. л
    сіль - 1 ч.л
    сода - 1 ч.л
    борошно - 2 ст скл

    Змішати всі компоненти так щоб вийшло тісто як густа сметана. Далі смажити як завжди.
     
    Останнє редагування модератором: 16 Вересень 2011
  15. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: З особистих рецептів

    Торт Зебра

    на прохання в кармі
    (вибачаюсь,що на російській мові-не маю часу перекладати)

     
    Останнє редагування модератором: 16 Вересень 2011
  16. KrOlenka

    KrOlenka Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    [​IMG]
    на прохання дівчаток виставляю рецептик...
    Пиріг
    Інгредієнти для тіста:

    • яйця - 3 шт.
    • сметана (жирність сметани не важлива) - 250 мл
    • майонез - 250 мл
    • мука - 250 мл
    • розпушувач для тіста - 1 ст. ложка

    Інгредієнти для начинки:

    • картопляного пюре - 200 г
    • філе куряче (відварене) - 200 г
    • варені яйця - 3 шт.

    3-и яйця розбити в миску, добавити сметану і майонез, все ретельно перемішати і додати розпушувач для тіста. Не великими порціями додати муку, ретельно перемішати до однорідної маси. Тісто повинно вийти не густе, консистенції сметани.
    Начинка:
    Яйця і філе порізати кубиками і перемішати із картопляним пюре.
    (Начинка може бути різноманітною, на ваш смак.)

    Випікання :
    Застелити на дно пергамент або фольгу, змастити олією. Половину тіста вилити в форму, зверху рівномірно виложити начинку, вилити решту тіста на начинку. Пиріг печеться при температурі 180 градусів, 20 - 30 хвилин. Готовність перевіряти зубочисткою.
    Пиріг смачний як в гарячому так і в холодному виді. Смачного!
     
  17. OlgaSoroka

    OlgaSoroka Well-Known Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    Супер салат нашвидкоруч

    Все слоями:
    На дно мариновані опеньки
    тоненькими кільцями цибульку.
    Все скропити оцетом та олійкою
    Тонкий шар майонеза
    Трошки присипати сухариками з грибним смаком
    Натерти на середній тертушці твердий сир
    полити майонезом
    натерити яйцями зверху
    Й не треба настоювати
    Після того,як подзвонили гості що скороо будуть-Ви салат вже натерли й здивували!
    Смачного!!
     
  18. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: З особистих рецептів

    Рулет курячий
    [​IMG]
    700гр. курячого філе
    30гр. сухого желатину
    3-4 зубчики часнику
    сіль
    перець червоний мелений
    паприка мелений
    базилік сухий

    Всі інгредієнти змішати, викласти в рукав для запікання,стягнути ниткою і випікати при температурі 200 градусів хвилин 45-50. Остудити і залишити в холодильнику в рукаві на 5 годин. А ще краще на ніч.
    важливо гарно зав'язати рукав, аби сік при випічці не витікав. Я зав'язую рукав не як цукерку (з двох кінців), а піднімаю хвости доверху, і зав'язую.
    Смачного!
     
  19. amurka

    amurka New Member

    Відповідь: З особистих рецептів

    сирний тортик "Тріо"
    [​IMG]
    СМАЧНОГО!))
     
  20. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: З особистих рецептів

    Просили дівчатка перепис Спартака. Точно знаю що цей супер-пупер!!! Перепис Любані з ЖЖ. Вона пише російською, тому подаю як є у неї.

    і ще один варіант, лишень з заварним кремом

     
  21. Bambook

    Bambook New Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте? (2)

    Усім доброго ранку!
    Нині випадково приготував ідеальний (для мене) сніданок:
    протушкувати дрібними кубиками порізаний гарбуз, додати кориці, потім шматочки яблук і трішки цукру. Під кінець - ложку ячмінних пластівців...
    Смачно, поживно і корисно!