запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. onebyone

    onebyone Well-Known Member

    Дуже дякую , але я мала на увазі вже банки із чимось ,в даному випадку із сливами




    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Inglor

    Inglor Well-Known Member

    Я стерелізувала лечо, і асорті. Для свого спокою на бритванку доливала трохи води. Та й мити легше пізніше бритванку, бо нічого не засихає.
     
  4. Ulianka

    Ulianka Active Member

    А хтось закручував печериці? Поділіться рецептом.
     
  5. tinkaKris

    tinkaKris Just do it!

    Киньте в мене рецептом перевіреним, як смачно законсервувати білі грибочки?:girl_curtsey:
     
  6. petrywka

    petrywka Well-Known Member

  7. flame

    flame невгамовний експериментатор

    @petrywka , якраз маринувала гриби. І ото 215/110 води і оцту мене насторожує. То ж фактично 2/1 виходить. Не переб"є оцет смак грибів? Я на 400 мл води даю 50-70 гр. оцту
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. petrywka

    petrywka Well-Known Member

    Ні, бо гриби ще сік виділять і практично в ньому й варяться. Я не любитель оцту, то тут мені він в міру.
    То з старої кулінарної книдки. Мама вже роками закриває і вже роздала рецепт багатьом людям, хто їв закриті нею гриби.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. crissola

    crissola Well-Known Member

    Завжди відварюю грибочки , міняючи воду 2-3 рази і промиваючи. Потім заварюю маринад у такій пропорції : на літр води 100г. оцту, 2 столових ложки (рівних) цукру, 1,5-2 столових ложки солі і варю грибочки ще трохи в маринаді. В кінці додаючи лавровий листочок і перець духм'яний. Час варіння для грибів різний, але я зазвичай майже всі варю 2 години.
    --- дописи об"єднано, 23 Жовтень 2017 ---
    Ага і ще мию перед тим гриби в підсоленій воді, щоб краще відставав непотріб.
     
  10. Ya Nata

    Ya Nata Well-Known Member

    Дівчата, як ви капусту на зиму квасите ?
     
  11. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Що таке і де купити цукор-желе.

    В хлібопічці є функція варення. Хто користується і може підказати щось.
    Там йде зазвичай ягода і отой цукор.
     
  12. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Мене цікавить чи хто морозить ревінь (і яким способом, нарізкою). Чи добрий до вживання буде після розморожування?
     
  13. flame

    flame невгамовний експериментатор

    я не морожу, але якщо цікаво, то можна зробити експеримент: сьогодні покладіть кусочок в морозилку, завтра подивіться що з ього вийде після розморозки. Морозила б, напевно на пляцок чи компот, "кубиками" на дощинці і потім зсипала в пакет.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. nataliachita

    nataliachita Well-Known Member

    морожу вже купа років. мию, чищу ту плівочку, нарізаю кусочками, викладаю на рушничок, щоб зайву вологу забрати і в пакети. абсолютно не відрізняється від того,що зараз. потім використовую в випічку, а компот з ревіню і мороженоі полуниці, то взагалі нямка...:girl_in_love:
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Купували колись в Німеччині. В нас вже теж таке продається. Тітка робила з ним всяке фруктове желе в банках на зиму. Вичавлювала з фруктів чи ягід (черешня, виноград, порічка) чистий сік (без м’якоті), підварювала десь 3 хвилини з тим цукром і в стерильну банку. Стояло в нас в гаражі рік. Смачно)
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    коли то вже пора полуницю на зиму загрібати?:girl_crazy:
     
  17. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Ага, і мені цікаво, хочу встигнути) Минулого року прогавила, і всю зиму марила полуничним коктейлем.
    Вчора ввечері бачила біля Н. Цуму по 15грн не ідеальну, але давали вибирати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. petrywka

    petrywka Well-Known Member

    Шукайте там, де спеції. То є всякі желфікси, загущувачі варення..
    Але в ХП можна і без того, варите, як у мульті звичайне варення.
    Я раз зробила апельсинове у ХП, мені не сподобалося, якось мені специфічно пахло хлібопічкою) )
     
  19. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    Що зробити з агрусом? Крім варення.
     
  20. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    Заморозити можна.Я потім у пироги і киселі давала
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  21. Olga Letsdance

    Olga Letsdance Well-Known Member

    Моя сестра колись маринувала. Закуска була супер!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1