запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Відповідь: запаси на зиму

    Я б не перемелювала, принаймі не всю)
     
  3. Corena

    Corena Кулінарна муза 2013

    Відповідь: запаси на зиму

    кх-кх, а нащо часник сушити) він зберігається весь рік. чи він так смачніший? :)
     
  4. Halina

    Halina Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Я роблю варення, де лохина+чорниця. Смак неймовірний.
     
  5. Людок

    Людок New Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Можна попросити рецепт?
     
  6. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    Відповідь: запаси на зиму

    а це хіба не одне й те саме?
     
  7. Maksli

    Maksli Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    лохина, або ще досить поширена назва голубиця (голубіка), трохи більші ягоди має і всередині світлого кольору. мені за смаком трохи на ківі подібні ті ягідки.
    закривала на тижні соус ткемалі, м-ням
    цього разу вийшов такий цікавий смак, не знаю від чого то залежить, але як тільки попробувала, то мені був навіть закислий, але потім і солодку нотку відчувається і гостринку, а аромат трав - :yahoo:
     
  8. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Відповідь: запаси на зиму

    Рецепт будь ласка :)
    Чи то той, що від Яруськи?
     
  9. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Дівчатка, потребую перевіреного рецепту консервації зеленого горошку.
    Також підкажіть, як Ви морозите горошок (в сирому вигляді, підварюєте? Якщо підварюєте, чи треба солити воду і скільки часу варити?).
     
  10. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Відповідь: запаси на зиму

    Горошок морожу в сирому вигляді. Почистила, промила, висох і в кульок. Головне, щоб добре висох, бо буде примерзати один до одного. Потім по жменьці в суп, чи до рагу.
     
  11. Maksli

    Maksli Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    ні, я за своїм рецептом закривала:
    алича в мене була червона, не знаю, який саме це сорт.
    Отже, вийняла кісточки з аличі і трохи проварила, 10-15 хв. щоб покипіло, остудила. Потім решту інгредієнтів засипала в блендер, перед тим зелень трохи подрібнила, свіжого перцю я не мала, то замінила пекучим меленим перцем 2 ч.л., додала проварену остуджену аличу і гарненько все зблендерила.
    Всю суміш перекинути в баняк і ще десь 25-30 хв. хай покипить. при цьому треба добре і часто помішувати, щоб соус не приставав.
    розлити в стерелізовані баночки і закрити, перекинути догори дном і хай вистигає.
    ніби все.
    такий рецепт, для зберігання соусу на тривалий термін, якщо ж хочете вживати одразу то варити соус потрібно менше, десь 10 хв., а як вистигне, зберігати в холодильнику.
     
  12. Annjutka

    Annjutka Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Дівчата, а де ви лохину берете? В Ашані бачила по 60 грн. В мене на дачі росте декілька кущів, але ті чотири кг за сезон дуже шкода на переробку пускати..

    ---------- Додано в 10:54 ---------- Попередній допис був написаний в 10:51 ----------

    В мене нажаль ні. Не маю прохолодного місця для нього, тому тільки до середини зими в кращому випадку. По-друге дуже люблю користатися млинками. Якщо треба швиденько, наприклад картоплю в духовці запекти, то дуже зручно його зверху притрусити.
     
  13. Halina

    Halina Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Якщо маєте свій рецепт варення з чорниці то і його використовуєте, але даєте половину чорниці, а половину лохіни. Напишу свій перевірений:
    0,5 л чорниці
    0,5 л лохини
    0,6 л цукру
    0,1-0,2 л води.
    Засипаю цурок в кастрюлю, по трішки додаю води так щоб покрити цукор і трішки зверху. Ставлю на вогонь, помішую як тільки закипить кидаю цілі ягоди. Трошки покиплять хв 10. Знімаю пінку і мну ягоди лопаткою. Зменшую вогонь і так варяться на маленькому вогні не менше 30-35 хв. Перекидую в банки (досить теплі) і закриваю. Якщо кидаю в банки які закатувати не буду (будуть стояти в холодильнику) то банку залишаю відкриту. Тоді утворюється кірочка така яка не дає пліснявіти.
    ! Порцію не збільшувати. Тобто за один раз в кастрюльці не варити дві порції.
     
  14. LAGIDNA

    LAGIDNA Active Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Я на верхньому Шуварі у минулу суботу бачила, по суботах туди селяни багато привозять різних ягід, більш ніж в звичайні дні.
     
  15. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    І я вирішила його зробити. В понеділок ходжу по базарі шукаю інградієнти - нашла базилік, а не було м"яти, та й думаю, то нашо мені базилік, без м"яти - не купила. У вівторок найшла м"яту, але не було базиліку - купила м!яту:hang1:. Сьогодні купила базилік, ну і треба вже робити, бо вже пропадає алича. А не можу знайти шафрану, в маленьких продуктових магазинчиках нема, була надія на Арсен - нема. Певно треба їхати на Краківський, де продають приправи на вагу. Хіба там. А без нього ніяк? Що то за рідкісна така.
     
  16. Annjutka

    Annjutka Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    То рідкісна приправа і, якщо справжня, то досить дорога. Роблять з тичинок Шафрану посівного, що росте на півдні. На базарах справжню не купите. Нещодавно бачила в Метро по якийсь захмарній ціні. Я б порадила її чимось замінити - не варто за нею ганятися.
     
  17. BlackTee

    BlackTee Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Дівчата, хто робив кабачкову ікру по руцепту Holly http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1038309&postcount=318
    0,5 л олії йде на смаження цибулі з морквою?
    і чи обов"язково ще стерилізувати ?
     
  18. LAGIDNA

    LAGIDNA Active Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Замініть на куркуму (індійський шафран)

     
  19. bobryha

    bobryha Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Взялась я вечером за маринування корнішонів і в самий відповідальний момент зрозуміла що не маю камяної солі. використала звичайну йодовану. я не зіпсую тим огірків? в неті вроді пише що нема різниці яка сіль, що то ні на смак ,ні на якість не впляває.... але як воно на практиці? хто мав такий досвід?:girl_wink:
     
  20. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    не знаю як з закрутками, а робив малосольні огірки сестри чоловік і дав йодовану сіль, то огірки не вдалися взагалі, вони їх викинули. Тато наш потім казав, що то тільки звичайну сіль треба давати
     
  21. bobryha

    bobryha Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    малосольні то як квашені, так? тобто там оцет не йде? бо я читала шо там де оцет воно не впливає... а квашення з йодованою виходить мягке