Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Відповідь: запаси на зиму кх-кх, а нащо часник сушити) він зберігається весь рік. чи він так смачніший?
Відповідь: запаси на зиму лохина, або ще досить поширена назва голубиця (голубіка), трохи більші ягоди має і всередині світлого кольору. мені за смаком трохи на ківі подібні ті ягідки. закривала на тижні соус ткемалі, м-ням цього разу вийшов такий цікавий смак, не знаю від чого то залежить, але як тільки попробувала, то мені був навіть закислий, але потім і солодку нотку відчувається і гостринку, а аромат трав -
Відповідь: запаси на зиму Дівчатка, потребую перевіреного рецепту консервації зеленого горошку. Також підкажіть, як Ви морозите горошок (в сирому вигляді, підварюєте? Якщо підварюєте, чи треба солити воду і скільки часу варити?).
Відповідь: запаси на зиму Горошок морожу в сирому вигляді. Почистила, промила, висох і в кульок. Головне, щоб добре висох, бо буде примерзати один до одного. Потім по жменьці в суп, чи до рагу.
Відповідь: запаси на зиму ні, я за своїм рецептом закривала: алича в мене була червона, не знаю, який саме це сорт. Отже, вийняла кісточки з аличі і трохи проварила, 10-15 хв. щоб покипіло, остудила. Потім решту інгредієнтів засипала в блендер, перед тим зелень трохи подрібнила, свіжого перцю я не мала, то замінила пекучим меленим перцем 2 ч.л., додала проварену остуджену аличу і гарненько все зблендерила. Всю суміш перекинути в баняк і ще десь 25-30 хв. хай покипить. при цьому треба добре і часто помішувати, щоб соус не приставав. розлити в стерелізовані баночки і закрити, перекинути догори дном і хай вистигає. ніби все. такий рецепт, для зберігання соусу на тривалий термін, якщо ж хочете вживати одразу то варити соус потрібно менше, десь 10 хв., а як вистигне, зберігати в холодильнику.
Відповідь: запаси на зиму Дівчата, а де ви лохину берете? В Ашані бачила по 60 грн. В мене на дачі росте декілька кущів, але ті чотири кг за сезон дуже шкода на переробку пускати.. ---------- Додано в 10:54 ---------- Попередній допис був написаний в 10:51 ---------- В мене нажаль ні. Не маю прохолодного місця для нього, тому тільки до середини зими в кращому випадку. По-друге дуже люблю користатися млинками. Якщо треба швиденько, наприклад картоплю в духовці запекти, то дуже зручно його зверху притрусити.
Відповідь: запаси на зиму Якщо маєте свій рецепт варення з чорниці то і його використовуєте, але даєте половину чорниці, а половину лохіни. Напишу свій перевірений: 0,5 л чорниці 0,5 л лохини 0,6 л цукру 0,1-0,2 л води. Засипаю цурок в кастрюлю, по трішки додаю води так щоб покрити цукор і трішки зверху. Ставлю на вогонь, помішую як тільки закипить кидаю цілі ягоди. Трошки покиплять хв 10. Знімаю пінку і мну ягоди лопаткою. Зменшую вогонь і так варяться на маленькому вогні не менше 30-35 хв. Перекидую в банки (досить теплі) і закриваю. Якщо кидаю в банки які закатувати не буду (будуть стояти в холодильнику) то банку залишаю відкриту. Тоді утворюється кірочка така яка не дає пліснявіти. ! Порцію не збільшувати. Тобто за один раз в кастрюльці не варити дві порції.
Відповідь: запаси на зиму Я на верхньому Шуварі у минулу суботу бачила, по суботах туди селяни багато привозять різних ягід, більш ніж в звичайні дні.
Відповідь: запаси на зиму І я вирішила його зробити. В понеділок ходжу по базарі шукаю інградієнти - нашла базилік, а не було м"яти, та й думаю, то нашо мені базилік, без м"яти - не купила. У вівторок найшла м"яту, але не було базиліку - купила м!яту. Сьогодні купила базилік, ну і треба вже робити, бо вже пропадає алича. А не можу знайти шафрану, в маленьких продуктових магазинчиках нема, була надія на Арсен - нема. Певно треба їхати на Краківський, де продають приправи на вагу. Хіба там. А без нього ніяк? Що то за рідкісна така.
Відповідь: запаси на зиму То рідкісна приправа і, якщо справжня, то досить дорога. Роблять з тичинок Шафрану посівного, що росте на півдні. На базарах справжню не купите. Нещодавно бачила в Метро по якийсь захмарній ціні. Я б порадила її чимось замінити - не варто за нею ганятися.
Відповідь: запаси на зиму Дівчата, хто робив кабачкову ікру по руцепту Holly http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1038309&postcount=318 0,5 л олії йде на смаження цибулі з морквою? і чи обов"язково ще стерилізувати ?
Відповідь: запаси на зиму Взялась я вечером за маринування корнішонів і в самий відповідальний момент зрозуміла що не маю камяної солі. використала звичайну йодовану. я не зіпсую тим огірків? в неті вроді пише що нема різниці яка сіль, що то ні на смак ,ні на якість не впляває.... але як воно на практиці? хто мав такий досвід?
Відповідь: запаси на зиму не знаю як з закрутками, а робив малосольні огірки сестри чоловік і дав йодовану сіль, то огірки не вдалися взагалі, вони їх викинули. Тато наш потім казав, що то тільки звичайну сіль треба давати
Відповідь: запаси на зиму малосольні то як квашені, так? тобто там оцет не йде? бо я читала шо там де оцет воно не впливає... а квашення з йодованою виходить мягке