Одяг і коронавірус

Published by Kateryna stylist in the blog Блог Kateryna stylist. Перегляди: 2692

Чи думали ви про те, що одяг дорожчає після коронавірусу?
Мені здається, що це станеться. Тому що виробляти одноразовий одяг і продавати його скоро перестане виходити. Пандемія прискорила всі процеси і потріскалися "мильні бульбашки" на багатьох ринках. У тому числі, і на ринку одягу.

По-перше, багатьом брендам, швидше за все, не вдасться пережити кризу. Вони просто не повернуться. І ми це вже бачимо.
По-друге, тим, хто повернеться, доведеться приділяти підвищену увагу самим колекціям з точки зору креативності ідеї. Слабка колекція - слабкі продажі. Зізнаюся, що ми давно не бачили сильних колекцій. Ми бачили тільки хороший маркетинг.
Брендам доведеться приділяти увагу ще й якості матеріалів і пошиття. Ніхто не захоче платити за одноразові речі - ні грошима, ні часом, ні місцем в своїх шафах.
Сильно зміниться і кількість самих речей в колекціях - їх стане менше. Тому що навіть раніше про 70% речей хотілося запитати «Хто це купить?», А тепер виробництво стане дорожче, реалізація - складніше і потрібно буде 10 разів подумати, перш ніж щось зшити. І звичайно собівартість речі буде рости, а з нею - і роздрібна ціна.


119069677_3238555512858228_8715611284513739399_n.jpg
Крім розумного споживання є ще такий термін як «етичне виробництво». Ви, напевно, багато чули про викриття жахливих умов праці на фабриках одягу і взуття відомих брендів мас маркету. Так, можна шити речі руками незаможного населення в підвалах великих міст, а можна найняти висококваліфікований персонал і надати адекватні умови праці. Ті бренди, які так зроблять, закладуть вартість етичного виробництва в ціну речей. І ціна виросте.
Дуже багато брендів закриють офлайн магазини і зроблять доставку з приміркою. Так що попереду нас чекає низка не розпродажів, а ліквідацій. На жаль:sad:
А що ви думаєте про це?
Doktor Moro подобається це.
  • Doktor Moro
  • Doktor Moro
  • Doktor Moro
You need to be logged in to comment