Єпископ УГКЦ Борис ГУДЗЯК: "За роки Незалежності церкви побудували забагато будинків, але мало думали про душі"

Published by PeaceToYou in the blog Блог PeaceToYou. Перегляди: 1185

В ефірі програми Архіпастир ВІДПОВІДАЄ говорили про День Незалежності, мандрування українського народу по пустелі, причини слабкої явки мобілізованих під час шостої хвилі призову, та роль церкви у формуванні вільної України.

- Нам треба знайти спосіб вітально, вільно, радісно і в мирі, без нав'язування, але переконливо говорити про наш досвід спілкування з Ісусом Христом! - Владика відповідає на запитання: Що церкви мають зробити для становлення української держави.- Потрібно говорити, як ми переживаємо Божу любов, Таїнства. Ми часто буваємо нерадісними. Сумний святий - це сумнівний святий!
На День Незалежності я пропоную зробити три речі: По-перше, помолитися, піти на богослужіння, прийняти святі Тайни. Посвятити якийсь час тиші на природі чи перед іконою. Подякувати Богу за різні благодаті. По-друге, пропоную зробити перелік з 25 пунктів подяк Богу: За що я вдячний Богу, Україні, і наскільки я є вдячним за Незалежність. Коли ми є вдячні - то одразу можемо відчути, що це є Божий дар. По-третє, зробіть якесь добре діло для людини, яка перебуває у смутку, чи особи, яка до вас не зовсім добре ставиться! Зробіть вчинок милосердя! Тоді, о десятій годині вечора, коли буде салют (якщо він цьогоріч буде), ви будете мати піднесене серце!​

---​

You need to be logged in to comment