"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Якщо соплі водяні, просто водичка і немає гавкаючого кашлю, то так, але якщо не проходить за 3 дні і починається гавкаючий кашель, то вже підключаються небуд.
     
  2. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Дякую, запам’ятаю собі на майбутнє. Зараз є кашель, але то вже по ідеї залишковий.
     
  3. NevgamovnaV

    NevgamovnaV Member

    Продовжую.... температура тримається від 37,8 до 38,5. Ніс з прозорими соплями дальше, кашель не дуже вологий, такий ларингічний. Кров в межах норми. Лікаря викликала додому, то сказала жорстке дихання, з лівої сторони трохи глухіший звук. Поки п'ємо сироп, ніс промиваємо, і наніч збиваю температуру половиною парацетамолу. Дальше чекаємо і спостерігаємо.
    Чи робите ви інгаляції небулайзером коли є температура?
     
  4. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Алергія буває накопичувальною, навіть якщо вдома нічого не мінялося.
    Двічі антибіотик без показів - шукайте адекватного лікаря.
    Скільки разів у вас вже була реально пневмонія і ви кололися в лікарні? Ви й без пневмонії дитину колете, то в чому ж різниця
    Дорослі, кт і ковід - це не те саме, що діти з вірусним бронхітом
    Коли кажуть, що дітям сиропи відкашлюючі не можна, то мається на увазі діюча речовина, а не форма випуску ( то про амброксол)
    Залишковий кашель може бути до місяця часу.
    І суб’єктивна думка - діти дуже реагують на психологічний стан значимих дорослих (соплями, кашлем). Спробуйте стабілізувати свій психологічний стан
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    @Happy Fiancee , мого чоловіка лікарка в дитинстві лікувала антибіотиками без показів, в результаті - астма, її, правда, вилікували, але то вже інша історія. Та ж лікарка лікувала дитину моєї сусідки теж АБ , і теж астма. Наші лікарі люблять страхуватися, а що буде потім, їх не хвилює. І я б на вашому місці поміняла лікаря, який лікує все АБ, особливо коли мова йде про дітей.
     
  6. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    А в нас кардинально інша ситуація. Лікарі до останнього відкладають АБ. В результаті два не здіагнозованих запалення легенів. З одним запаленням були в лікарні. Під час іншого третього, чоловік вимагав АБ і вже через тиждень приймання АБ лікар наслухав зміни в легенях. Як на мене завжди краще мати рецепт (в нас без рецепту АБ не купиш) і знати який АБ дати, аніж летіти в лікарню.
     
  7. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Havronia легко сказати про стабілізацію психологічного стану…
    Двічі антибіотик призначали різні лікарі, коли вдруге, лікарі в лікарні знали, що тиждень тому дитина вже була пролікована антибіотиком.
    @Vyshenjka ні, не все сімейна лікує антибіотиком.
     
  8. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Добре, якщо це лікування бронхіту є неадекватним, то яке адекватне? І як мені зараз не допустити третього бронхіту?
     
  9. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Ви не можете не допустити бронхіту.
    Тому що дитина все одно буде контактувати з різними збудниками.
    Звичайний вірусний бронхіт фактично ніяк не лікується - пиття, провітрювання, гуляння, жарознижуюче при потребі. Але бажано під контролем лікаря, якщо ви панікуєте або не можете справитися зі своїми страхами.

    Те, що два лікарі призначали аб - не показник. Я шукала лікаря для себе - тільки п’ятий припустив правильний діагноз, а шостий підтвердив.
    В лікарні «палять гарматами по горобцях».
    Щодо психологічного стану - тут я не порадник, бо я та людина, яка «може взяти себе в руки», а комусь потрібна допомога збоку.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    За лікарню, я розумію, треба - не треба, поступив в палату - укол в попу. То таке. Звичайно, на початку хвороби ніхто не гатить антибіотиком. П’ємо, гуляємо, провітрюємо, але стає гірше. Нам таке не допомагає. Було таке, що я меншу масажем витягувала з бронхіту. Може вірус був слабший чи організм сильніший. Зараз навіть масажистка не справилася.
     
  11. fillette

    fillette Well-Known Member

    В малої тиждень соплі, чуть кашель. Промивала ніс, поїла і таке інше. Через тиждень температура висока, хрипи, бронхіт. На 3 день здали аналіз крові, високі лейкоцити і палички, антибіотик. Тому в нас теж так закінчилось антибіотиком і інгаляціями, бо обструкція.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  12. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Ой, ті діти і хвороби…
    Менша за весь період була з першого вересня днів 10 в садку, решту часу хвора, а мало того, ще й старшого в вересні заразила, то минулого тижня ізолювали їх (відправили на канікули до бабусі).
    Я до чого. В вересні були соплі, кашель, все таке жостке, мокре. Ми слухались в лікарки через день, щоб нічого не пропустити, ну і наче за пару тижнів пройшло. А в старшого в той же час бронхіт з обструкцією, і я б не запідозрила навіть, бо сопель не мав, Т теж, лиш трішки кашляв іноді. А тут раптово вночі почав кашляти так, що я свист почула, на ранок до лікарки, підтвердила бронхіт і вдома інгаляціями лікувалися (ото вперше познайомились з інгалятором на 6-му році життя).
    Зараз, в жовтні менша хворіла теж соплі/кашель, але додалась ще Т висока. Слухались теж дуже часто. Сімейна запідозрила щось (з її слів в той період був просто бум на вірусяки з такими аналізами, що вимагали АБ або негайно в лікарню) відправила нас на ЗАК, там все вказало на звичайне грві.
    @Happy Fiancee хочу вас підтримати та побажати здоров’я :heart: Знаю, як то важко, коли малюки хворіють, та не картайте себе, що допустили, бо ви не знаєте, де дитина може підчепити щось.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @aknytsU дякую, та ми ніде і не ходимо. Єдине джерело вірусів - садочок старшої. Наразі не буде ходити, то може трохи перепочину від тих хвороб…
     
  14. Alicia

    Alicia Well-Known Member

    Цілий жовтень мої теж прокашляли. Спочатку старша два тижні. Затяжний нежить, кашель вночі. Але все-таки з 5-річкою легше - і ніс промиє, і нормально подує носа, і п'є багато, ввечері ванна - пониряти улюбена справа. Вночі провітрювання, спання напівсидячи зі мною. Активні прогулянки вдень. А потім дістало меншу (1,9). Соплі рікою, і одразу кашель аж захлиналася, дві ночі не спали майже. Навіть мені здалося, що це кашлюк, без перерв кашель. Ванна з парою не допомагала, відчинені навстіж вікна балкону теж. Я більше нічого не могла придумати, як йти на вулицю вночі. На дитині піжама, фліска, на ногах гетри, слінгопінетки, на голову шолом. І слінгокуртка. І о чудо,на вулиці все проходило за 2-3 хв. Йшла додому, і далі спали без кашлю. Щодо аспіратора. Я використовую рідко, як дуже заважають соплі, і головне, щоб дитина від нього не плакала, бо тоді навпаки стає гірше - набряк і соплі ще більше. І вертикальне положення наше все, хоч мамі ці дні важко дуже, бо то нон стоп слінгоносіння. Але щоб я робила без слінгу - хз, вже мабуть би сиділи на пульмікортах всяких.

    Надіслано від мого M2010J19CG, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. andriannka

    andriannka New Member

    Дівчата привіт. Можливо хтось може дати відповідь?
    Хворіємо Коксакі :girl_cray:
    Старша принесла з садочка, у неї з симптомів була лише температура 39 два дні, а от у меншого (6м) спочатку були сопельки і дуже сльозились очка 2 дні, потім 2 дні температура і аж на 3й день температури почався висип.
    У лікаря були, але нам так і ніхто не пояснив коли діти перестануть бути заразними.. Сказали 7 днів від початку, от питання, як рахувати?? Від початку висипу, температури чи сопельок в меншого
    В інтернеті купа інформації і вся різна.
    Можливо хтось може допомогти з інформацією. Буду дуже вдячна :girl_in_love:
     
  16. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Наша сімейна щодо всіх вірусів завжди каже, що людина перестає бути заразною, коли проходять активні ознаки (якось так).
    Малий теж мав коксакі минулого місяця, висока темп 1 доба, через 3 дні висип і почався кашель. Не ходив до школи, поки не пройшли останні симптоми (висип, кашель). Висип зійшов швидко, кашель проходив довше. Загалом десь 2 тижні був вдома.
    Я завжди орієнтуюся по зникненню симптомів, а не по початку хвороби.
     
  17. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Поговоріть зі мною про обструктивний бронхіт. Доня минулого тижня принесла щось з садочку, 2 дні нежить, на третій день Т 38 і задишка, її знімали ліками, крапельницями і т.д. На 6 день слухалися в педіатра, то легені чисті, але якийсь вологий кашель ще є. Задишки вже немає ,але дитина ще слабка, дихає трохи важкувато. Крім цього має аденоїди. Скільки часу зазвичай триває виздоровлення? От непокоїть мене те, що нормальне дихання не зовсім відновилося. Сьогодні 8 день хвороби. Аналізи добрі, тільки на 2 од. підвищене шое і лейкоцити. Але антибіотик нам таки призначили(
     
  18. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Антибіотиками обструктивний бронхіт не лікують, тим більше при нормальних аналізах. І що там в легенях хотіли почути, якщо обструкція - то звуження просвіту бронхів. Дихання може відновлюватися деякий час, але з вашого опису не зовсім зрозуміла причина задишки, і якими ліками і крапельницями її знімали. Пробуйте знайти «свого» адекватного лікаря
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Спробуйте подивитись/приєднатись до групи в фб "доказові батьки", там є і готові статті, і допомагають з консультаціями. Про бронхіт дуже багато
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Причина - швидше за все, якийсь вірус, так сказала лікарка. Знімали приступ еофіліном, дексаметазоном, потім кололи антибіотик, супрастин, ношпу, пили сироп аскорил, антибіотик в сиропі ще приймаємо. Не подобається мені те, що при кашлі вже втретє призначають аскорил, в нього стільки побічних ефектів. Наш попередній педіатр лікував так само(( На жаль, наші лікарі лікують антибіотиками майже всі хвороби. Я поки в пошуку когось адекватного... Можливо, ще збільшені аденоїди ускладнили ситуацію... З таким стикнулися вперше
    --- дописи об"єднано, 19 Грудень 2021 ---
    Ще чоловік постійно зі мною сперечається, коли я кажу що антибіотик тут не потрібен, він вважає, що інакше дитина не буде повністю здоровою(((