Пропоную тут пост зробити з переписами. гарбузовi мафіни Мафіни з миґдалем та порічками Бананові мафіни Мафіни зебра Бананово-яблучні кекси Чоколядові (Mariasia) Малинові кексики Сирні з шинкою Апельсинові/Помаранчеві Шоколадні з сирною начинкою Сирне задоволення (домашній сир) Медові, Сирні Сирні Шоколадні з шоко-чіпсами Бананові Яблучні Дуже ніжні Шоколадно-сирні з вишнею З болгарським перцем Шоколадно-бананові
Віднедавна ця маленька кругла випічка з різноманітними фруктами та додатками стала улюбленою в нашій сім'ї. Мафіни - то чудове закінчення сніданку, поживна перекуска впродовж дня і смачний десерт. джерело а чи смакують вам мафіни? які є найбільш улюбленими? в яких формах ви їх випікаєте? давайте ділитись вдалими переписами ---------- Додано в 12:47 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ---------- в понеділок напекла ось таких мафінів 3 різних видів - на прохання декількох форумлянок ділюсь переписами - я випікаю в тефлоновій формі (12 шт.), при цьому користуюсь одноразовими паперовими формочками... Якщо тісто містить зовсім невелику кількість жиру, то форми трішки скроплюю олією за допомогою розпилювача.
Відповідь: Мафіни Чудова тема, і дуже для мене актуальна . Подаю рецепти тих мафінів, котрі вже пекла. Банановые маффины Маффины «Зебра " Фото моє, але я глазурі не робила . З даної кількості інгридієнтів, у мене виходить 20 мафінів.
Відповідь: Мафіни Дiвчата, а то обов'язково i паперовi форми i потiм тефлонову? В самих паперових немодна ставити в пiчку?
Відповідь: Мафіни я думаю нє, ті парери розмокнуть і невтримають тіста..... а можна в силіконових формрчках (ті шо Мучача продає) випікати???
Відповідь: Мафіни я в таких печу - в тих, де в наборі 12 штук - задоволена з форми вискакують самі, паперу не даю. Але для паперових формочок мусить ще бути основа якась, бо порозтікаються! ось ці пекла за тим рецептом: тільки темного тіста не робила дотримуюся правила, що для мафінів треба спочтаку змішувати сухе з сухим, а мокре з мокрим. мій найулюбленіший рецепт, і найпростіший (з Дрімфуду). Всередину даю солокий сирок або поламаний шоколад: 280 г борошна 40 г какао 20-25 г розрихлювача 160 г цукру 185 мл молока стільки ж олії Не дуже активно перемішувати, хай буде трохи грудочками. Пекти при 180 градусах 20 хвилин
Відповідь: Мафіни Я пекла в самих тільки паперових, і нічого не горіло, все нормально. Ну, але може то й від паперу залежить...
Відповідь: Мафіни Я раз пекла бананово-чорничні мафіни, то вони мені не сподобались. Були якісь "вологі". Хоча, якщо в тісто йде банан, то випічка завжди виходить з ефектом "вологості". Після того більше мафіни не пекла. Тепер пригляділа собі новий рецепт в темі. Попробую спекти!!!
Відповідь: Мафіни Я за цим рецептом пекла вчора. Маю до Вас кілька запитань: 1) у рецепті пише , "вливаємо тісто", а у мене тісто вийщло досить густе, і воно явно не лилося.То лише у мене так? 2) готові мафіни вийшли досить твердуваті, то така їхня врода ? ---------- Додано в 15:26 ---------- Попередній допис був написаний в 15:23 ---------- Я у Олі формочки і купила. Задоволена Ось такі: .
Відповідь: Мафіни ні, в мене теж я також тим питанням задавалася, але в мене перший раз вийшли добрі, і я про то забула не знаю... думаю, залежить від духовки. В мене виходять хрумкі ззовні (цукор припікається) і м"які всередині. Це з нормальної духовки свекрів. А коли пекла в "нашій" дзюравій, то були досить сухі. Мабуть, на майбутнє ставитиму горня з водою в духовку. Може, ви дали завелику температуру? Спробуйте скрутити до 180 градусів, коли піднімуться..
Відповідь: Мафіни Неправда!!! Можна просто в паперових. Єдиний недолік що все залежить від того наскільки той папір сильний. Якщо він не дуже витримує тиск розбухаючого тіста то мафіни-кекси втрачають форму і вже не такі акуратні. Я неодноразово ставила просто в паперових формочках і єдиний недолік готові кексики невисокі. ---------- Додано в 16:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:00 ---------- Збагато муки. Кекси-мафіни мають бути мягкі, лишень з хрумкою скоринкою зверху. ---------- Додано в 16:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:05 ---------- ні, не помилка. Вони мають бути такі.
Відповідь: Кексики/muffins В мене також тісто було досить густе, ложечкою накладала. І вийшли твердуваті, але дуже смачні! До речі також у тих формочках пекла і дуже задоволена))
Відповідь: Кексики/muffins В нашій сім"ї теж є улюблений рецепт кексиків Складники: яблука - 2 шт банан- 1 яйця - 2 3 ст. л цукру 1/2 ч.л. солі 1 ч.л. (без гірки)соди гашеної оцтом 1/2 стакану кефіру 1 ст. л. розтопленого вершкового масла 1 пакетик ванільного цукру 1 стакан (з гіркою) борошна горіхи за смаком шоколад 1) Запечіть яблука. Зніміть шкірку і потріть в пюре. Розімніть спілий банан. Змішайте яблука з баноном, додайте яйця і збийте міксером. 2) Додайте решта складників , подрібнені горішки теж. Замісіть тісто по консистенції густої сметани. 3) Формочки змастіть маслом, викладіть частину тіста, розтопіть у мікрохвильовці шоколад ( якщо шоколад тонкий можна не розтоплювати, а класти ломтиками) зверху покладіть на тісто шоколад , а тепер накрийте шоколад тістом. Заповніть формочки на третину. Я на низ кладу дві великі ложки тіста, а згори лиш одну. 4) Випікати у розігрійтій духовці до 220градусів близько 20 хв. Готові кекси відразу із флрмочок не витягайте , дайте охолонути. Зверху можна прикрасити ще горішками. Я брала до таких кексиків і грецькі горіхи і фундук і навіть у середину замість шоколаду клала джем теж було смачно. Кексики виходять дуже мякенькі і швидко робляться Смачного!
Відповідь: Кексики/muffins Я нині теж робила, чоколядові (формочки нарешті випробувала). Файно! Правда шоколаду даю 100 г, і муку сиплю на око, бо раз на раз не припадає, як тісто загусте то зле. Єдине, що мені шоколад все на дно падає, не зовсім, але так добре внизу. Смачні, м"якенькі, нам дуже подобаються.
Відповідь: Кексики/muffins то залежить чого - борошна, горіхів, молока чи цукру. Але от мілілітрів стандартно - 200. Я просто міряю усі складники однією склянкою, та й по всьому (хоча можна побавитись із переводом у грами - в неті є таблиці переводу чи можна зробити-переважити самостійно)))
Відповідь: Кексики/muffins Я міраю все стандартною американською міряльною чашкою. Вона в собі вміщає 250мл, ну але відповідно мука буде важити менше, цукор більше, ітд, ітп. Найважливіше щоб не робити з вершком, а зрівняти верх ножем.