Всім привіт Підкажіть мені, будь-ласка, рецепти підливок, бо в неті шукаю, але знайшла тільки 4 рецепти Я дуже хочу навчитися готувати підливку, але вона в мене получається якась жирна і темно-коричневого кольору :no: , а я у своєї свекрухи їла підливку світло-бежевого кольору і вона була без мяса, але з орквою, ну дуууже смачна, але я ненаважуюся спитати рецепту, можливо хтось на форумі підскаже
Відповідь: Підливки Ну оригінальний рецепт вам не вгадають, але з морковою. Найпростіше - це підсмажити цибульку на смальці. а потім докинути до неї моркву, щоб протушилася і під кінець додати сметанки, та трохи водички розведеної з борошном (не смажу бо затєжко). Ну і звісно спеції, а також при бажанні - часничок. А взагалі тема соусів цікава. Я вічно роблю щось таке, що потім не пам"ятаю як відтворити - орієнтуюсь тільки по запаху і сумісності спецій до страв.
Відповідь: Підливки А Ви спитайтеся.Я думаю. їй буде приємно і Вам користь.Старші люди дуууже люблять повчати молодих.То для неї буде як бальзам на душу)
Відповідь: Підливки а у мене тільки одна єдина підливка і до рису, і до гречки, і до кртоплі з печеричками
Відповідь: Підливки ой, та там і рецепту нема... береш велику пательню, смажиш цибульку, за той час миєш печерички (1 кг, або менше, відповідно сметану кількість зменуєш), легенько знімаєш шкірочку, ріжеш на пів, а потім "дольками", кидаєш то все добро до цибульки, накриваєш покришкою, тушиш до готовності, тоді пачку сметани туди, приправи, я даю ще кубик галіни, або ще який замість солі, трохи ще тримаєш на вогні і все...
Відповідь: Підливки Дякую bora і dream за рецептики, попробую сьогодні якийсь з них приготувати. Але все просте - геніальне!! Я не дуже сильна в кулінарії, я тільки вчуся, експерементувати боюся, все чітко по рецепту роблю, а якщо в дома не виявиться хочаб одної складової, то я чуть не плачу, бо не вистачає тої кулінарної фантазії а я ось в неті знайшла такий рецепт підливки: цибулька 1 шт вершкове масло або маргарин - 50 г 1-2 ст.л. муки 1/3 кубику грибного бульйону 1-2 ст.л. сметани або майонезу 1/3 плавленого сирка Необхідно підсмажити дрібно нарізану цибульку на маслі або маргарині, добавити 1-2 ст.л. муки, потім розвести 100-150 мл капятку добавити кубика грибного, 1-2 ст. л. майонезу чи сметани (а краще того і другого), нарізати туди же шматочок плавленого сирка (можна і без нього ) і проварити, помішуючі до розплавлення сирка ось така от підливка
Відповідь: Підливки у мене та сама проблема та й взагалі все, що стосується готування їжі для мене дуже проблематичне питання. Жила з мамою і вміла готувати лише макарони , а потім вийшла заміж і переїхала в інший кінець міста, довелось вчитись... І досі вчусь. Експерементувати люблю, але тільки тоді, коли нікого дома нема і є час, та таке буває дуже рідко Додано через 2 хвилини ой забула написати, коли даєш сметану, потрібно час від часу помішувати, щоб вона не "звурдилась"
Відповідь: Підливки Нещодавно дізналась, що мій повсякденний соус називається Бешамель . Готується він так: Підсмажити муку до жовтого кольору, залити холодним бульйоном (може бути овочевий, м"ясний або рибний), все має трішки покипіти, додати вершки і варити 15-20 хв. поки не загусне. Все Можна цей соус доповнювати різними прянощами, білим вином, зеленню. Головне не боятися єксперементувати. Ще добре додати до цього соусу натертий сир. Смакота!
Відповідь: Підливки Я муку смажу на маслі, а замість вершків додаю домашню сметану. Літом ще кидаю вели-и-икий пучок кропу. Правда готую таке рідко, всетаки мука смажена - не дієтична їжа. З грибами теж дуже люблю підливку, смажу грибочки із цибулькою, потім додаю сметани і різних трав. Якщо нема дома грибочків, то тушу цибульку з морквою (потертою) і теж заливаю сметаною.
Відповідь: Підливки Просто і швидко "сметанково-томатний соус з курячим філе і каррі" Вичитала на звороті пакетику каррі Kamis,спробувала -сподобалось. 1Розігріти олію в пательні, додати 3 ст. ложки сметани, 1 ст ложку томатної пасти, 1 чайну ложку спецій каррі. Перемішати і прогріти. 2 Додати порізане на шматочки куряче філе, посолити накрити кришкою і тушити на слабкому вогні 15-20 хв до готовності м'яса. Час від часу помішувати, можна додати в процесі пару ложок води, якщо сильно рідина википає. Пасує до рису, макарон , до всього.
Відповідь: Підливки Пам"ятаю, був такий розділ на "Централі". Тепер переїхав - http://cookbook.in.ua/ Там знайдете (контекстні слова "підлеви" "соуси").
Відповідь: Підливки я її завжди хвалю, їй то дуже подобається. а от коли буде та славнозвісна підливка, то обов'язково похвалю і рецептик запитаюся та й сюди кину перепис Додано через 7 хвилин щось я там не можу знайти того
Відповідь: Підливки Се один з моїй улюблених сайтів. Там власне переписи які робились в нас вдома... такі файні штарі переписи. Онтой сайт і Вєлькє Жарцє - РУЛЯТЬ!!! Додано через 1 хвилину Я штара цьотка знайшла, а ви з молодими вочима...Підлеви Моя улюблена підлева/мачанка з часнику і олії. О це так смак дитинства. Як онто пригадую тато візьмуть головку часнику а пообирают від лушпині, а потім поскладают в ступку і розтовчут файно руками. А тоді в кінці додадуть олії до конисистенції підлеви доведуд, а тоді ми всі сядем довкруг столу візьмем кусень свіжого хліба і наминаємо мачанку, або як бабці нароблять тертюхів а ми їх з тев підлевою. Ну що може бути краще на світі?
Відповідь: Підливки Молоді господиньки! В мене теж колись в молодості була проблема з підливками, аж поки не навчила одна знайома полька. Я робила, як моя мама - тобто пражила перше муку. І та мука мені часом перепражилася, часом недопражилася. Тому і підливка була то чорна, то біла. :D А вона показала мені ДУЖЕ простий спосіб. Тобто, смажите, що хочете на олії, чи смальці. Правда смалець, відколи в Америці не вживаю. І додаєте, що хочете. Тобто, що любите. Основне - майже прикінці то попудрувати мукою ( теж залежить, яку ви підливку хочете: якщо густішу, то більше муки, якщо рідшу - то менше), перемішуєте все, а тоді додаєте бульйону, чи води, скоренько розмішуєте, ще доперчуєте, досолюєте і з ложечку "Вегети" - і ЮШ! Кипне - і виключили. Нігди нема ні гульок, нігди не згорана! От вам рецепт найпростішої. На пательню влити трошки олії. Як загрілася, кинули ковбасу порізану соломкою. А ковбаса часом вже присохла валяється і нема її куди примінити. Трошки посмажили, кидаєте порізану цибулю надрібно. Ще хвильку посмажили. Тоді одну потерту на грубу тертку сиру моркву. Посмажили. Припудрували мукою, як я писала. Дали з ложечку сметани.Влили води, чи бульйону, перемішали. Спробували на смак. Як треба солі, чи перцю - додали, а тоді ще ложку "Вегети". Але перше пробуйте, бо може вже і так солоне добре. Поки закипить з нею, порізали кріпцю, петрушки, вкинули, перемішали і виключили. Все! Тепер до макаронів, або до каш, або до бульби. І колір має файний, і смак! Їжте на здоров"я!. п.с. Так само роблю з будь-яким м"ясом ( правда його смажу довше, ніж ковбасу), грибами, овочеву. А овочі,взагалі, ще можна додавати до будь-якої додатково. Їм не треба переварюватися. Так додаю болгарський перець нераз, цвітну капусту, броклі, тощо.