ви зауважили які колись в школі добрі котлети були? і які добрі ті булочки що бабулі на базарах продають? а сосиска в тісті? а піцца в піцерії? а млинці в кафе? зазвичай то все має дуже прості рецепти, просто їх ніхто не знає... я знаю кілька і радо "поміняю" на інші рецепти!!! Оладки шкільні /по ГОСТу/ ті що на порцію ішло 2 шт з капелькою джему і сметанки вода 481 г /мл/тепла мука 481 г дріжджі 14 г яйце 23 г цукор 17 г сіль 9 г а по простішому то 0,5 л води пів кг муки, одне яйце, пакетик сухих дріжджів, ложка не повна солі, 2 повні ложки цукру - ну але це вже не по госту... всі інгрідієнти змішати в мисці, дати воду, легко розмішати, залишити підходити на 1 год, потім знов перемішати і знов годину чекати. тоді смажити на олії під кришкою порціями по 1 ст л. тісто рідке і тягуче буде - набирати ложкою змоченою в олію. тісто підніметься в 2 -2,5 рази - миска має бути більша!!! до них сметанка і варення верес з абрикосів іде супер!!! випробувано часом - можна все змішати, покласти в холодильник і пекти рано оладки на сніданок!!! я б хотіла рецепт шкільних котлет і тіста на сосиски в тісті. Хто має поділіться!!!!!!!
Відповідь: рецепти з "общєпіту" /зі столов, по ГОСТу і т д.../, це, мабуть 80% хліба, а 20% все решту
Відповідь: рецепти з "общєпіту" /зі столов, по ГОСТу і т д.../, А от мене цікавить рецепт чебуреків з Брюхович) Хто знає, як такі приготувати вдома?
Відповідь: рецепти з "общєпіту" /зі столов, по ГОСТу і т д.../, мого мужа тежякщо знайдете, то поділіться
Відповідь: рецепти з "общєпіту" /зі столов, по ГОСТу і т д.../, На рахунок рецепту не скажу, але коли я звичне тісто, що залишилось з вареників, витримую зо три доби в холодильнику, а потім роблю з нього чебуреки, виходять абсолютно нічим не гірші. (але в мене тісто на вареники дуууже мягесеньке, хто місить на туго, певно буде геть не то.)
Відповідь: рецепти з "общєпіту" /зі столов, по ГОСТу і т д.../, то ж ніби слоєне тісто, ало так добряче роскатане, до товщини газети))) чим довше його розтягуємо-розкатуємо, тим тоньше))) ну і фарш в них "особливий" ріденький, то ))) укропу люблять щедро дати)))
Відповідь: рецепти з "общєпіту" /зі столов, по ГОСТу і т д.../, такс, пішла дістала з бібліотеки "Сборник рецептур блюд и кулинарных изделий для предприятий общественного питания" видавництво міністерства торгівлі СССР 1968р. в мене такого хламу повно, мама колись працювала зав. лабораторії, яка перевіряла якість їжі і дотримання рецептур по ресторанах, збиралася повикидати все своє добро перед ремонтом, а я конфіскувала За результат не відповідаю. Передруковую по- тексту з перекладом. Ті цифри, то т.з. "вихід" в гр.: борошно пшеничне - 90 молоко - 35 сіль - 1 Вага тіста-120 Для фаршу: Баранина - 100 Цибуля ріпчата - 18 Вода- 15 Сіль - 1.5 Перець - 1.2 Вага фаршу - 100 Вага півфабрикату 220 Жир для смаження -17 Загальний вихід 220 Баранину і цибулю пропускають через м"ясорубку, заправляють сіллю , перцем і розводять молоком. Замішують тісто, як для лапші, розкатують його у вигляді паляниці, кладуть на неї фарш і скріпляють краї увигляді півмісяця. Смажать чебуреки у фритюрі, для якого використовують наступні жири: олію, жир фритюрний, гідрожир. На порцію подають 2 чебурека. (вже від мене - порція мала складати 440 гр. Не дуже великі пропонували подавати)
Відповідь: Рецепти громадського харчування (їдальні, згідно з ГОСТом) Була я пару років назад у Брюхах на чебуреках і мушу сказати, що ті, які я роблю по Фіяниному рецепту, аж ніяк не гірші, а , може, навіть і кращі, ніж там. Так що суто мені не зрозумілий такий ажіотаж))
Відповідь: Рецепти громадського харчування (їдальні, згідно з ГОСТом) Прошу ))) нарешті підібрала собі перепис файного тіста на чебуреки - - хрустке, слоїсте, абсолютно не поглинає жиру при смаженні 3 склянки борошна, 1 жовток 1/2 ч.л. солі, 1/3 скл. олії Міряти все однією склянкою, спочатку борошно всипати в миску, жовток залити водою до рівня 3/4 склянки, розкалатати і поступово вимішуючи вливати в тісто. В результаті вийдуть такі собі пластівці з тіста. Влити олію та вимісити. Покласти в холодильник на годинку. На ці пропорції в мене пішло близько 500 г фаршу. Жовток можна також заливати кип’ятком, а потім одразу ж в борошно, тоді тісто буде мати трохи інший смак та слоїстість... ну і ще один коментар - не раджу підсипати борошна при розтачуванні, воно дуже псує смак і процес... найкраще мені розтачується на силіконовому килимку... якщо розтачуються не ідеальні палянички, дуже зручно і швидко обрізати залишки тіста ножем до піцци...[/OFF
Відповідь: Рецепти громадського харчування (їдальні, згідно з ГОСТом) А мені особисто - тісто по Фіяниному рецепту і в Брюховичах - це абсолютно різні речі. (Не в плані гірше чи краще, а в плані - зовсім інші смакові якості - в Брюховичах звичайне пісне чебуречне тісто, а по рецепту Фіяни - воно таке цікаве, слоїсте, я б сказала, ну інакше зовсім). Ми спробували робити вдома по кількох рецептах, зупинилися на звичайному пісному тісті (борошно, сіль і вода; навіть яйця не даємо).
Колись давно в якомусь виданні я прочитала інтерв'ю з жіночкою, яка працювала довгі роки у громадському харчуванні. І там прозвучало, що ті, хто печуть чебуреки мають один секрет, який нікому не розповідають, але вона вирішила його розкрити: пісне тісто, тільки вода має бути - крутий кип'яток (розмішувати ложкою, а то мій знайомий хотів то все перемішувати рукою, а потім дзвонив і казав, що ми над ним знущаємось) і чебуреки виходять точно такі, як в Брюховичах - слоїсті і з пухирцями (з тих пір тільки так і роблю).
з кип*ятком не пробувала, тільки на гарячій, але мене цікавить на чому вони ті чебуреки смажать. В домашніх умовах чути запах перегорівшої олії, а в чебуречній, він якийсь не такий, можливо застосовують якісь інші жири?
Спробуйте тісто замісити на кефірі або газованій воді, жовток, сіль,цукор,олія (краще оливкову), можна ложечку горілки, накрити миску з тістом плівкою на 20хв. У начинку до меленого м'яса можна також додати кефір, сирватку або дуже холодну воду, спеції, зелену цибульку і кріп .Все дуже ретельно перемішати. Фарш зробити напіврідким, поставити в холод, щоб не витікала рідина. Тоді розкачати тонко тісто, розмастити фарш на половині кружальця і заліпити добре (я користуюсь виделкою). Смажити у добре нагрітому жирі(олії). Смачного!