Дівчатка, скажіть будь ласка, яку ви приправу даєте до плову? Я два роки користувалась приправою фірми "Авокадо", але вона зіпсувалась капітально. Останні рази така пекуча була, що плов неможливо було їсти. Тепер шукаю заміну.
Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2) Я купую всі спеції окремо і сама роблю суміші для страв, так виходить найкраще.
Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2) Які саме і в яких пропорціях для плову?
Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2) Найкраще буде, коли підійдете до яток з приправами, де продають музчіни кавказької національності і попросите Вам замішати приправу до плову. Бачила таке на Привокзальному, а на Краківському теж є якась жіночка, але я в неї ніколи не купувала. Зауважу, що барбарис можете купити собі ще окремо і сипати побільше, маслом каші не зіпсуєш
Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2) Недавно відкрила для себе спецію для плову - барбарис, його продають на базарах там де спеції, навіть тут на ДП бачила, попробувала в якомусь закладі плов з барбарисом і тепер додаю, така смакота! Може варто відкрити окрему темку про спеції - будемо ділитись хто що куди додає?
Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2) Останнього разу брала від "Приправки" з серії "Exclusive", хоча барбарису мені в ній бракує. Зазвичай беру окремо кумин, барбарис та куркуму (то для мене мус бути в плові), а решта додаю вже під настрій.
Відповідь: А навчіть мене... або таємниці файної господині (2) До плову я використовую "Приправу до плову" + трішки "Хмелі-сунелі" фірми "Kamis". Мені взагалі подобаються їх трави, тому набір італійських трав до салатів я теж беру цієї ТМ. Правда, я ще не пробувала додавати барбарису, чула, що це справді дуже смачно. Дівчата, а в якому вигляді продається барбарис?-сушений? То ви його так одразу сушеного перетираєте в ступці і додаєте чи ще попередньо запарюєте тощо?
Відповідь: Спеції, приправи, прянощі... А хто і як використовує кардамон? Даю його до кави,така смакота а куди ще можна? І ще за порадою дівчат сама роблю ванільний цукор- стручки ванілі засипати звичайним цукром і залишити в скляній баночці на деякий час- такий аромат! Не порівняти з купленим.
Відповідь: Спеції, приправи, прянощі... Щороку привожу собі запас східних спецій і додаю в плов, борщ, суп, м’ясо, маринади. До котлет люблю дати трохи мускатного горіха меленого. В бульйоні завжди мусить плавати одна-дві гвоздички і декілька горошин душистого перцю. Це такі основні мої правила. По настрою додаю суміш хмелі-сунелі, італійські трави. Салати заправляю сумішшю соєвого соусу, рисового оцту і олії-мікс (соняшникова і оливкова)...До солодкого люблю додавати корицю..
Відповідь: Спеції, приправи, прянощі... Спробую сьогодні додати гвоздику, бо завше даю тільки духмяний перець, його ж даю до всіх страв, де є м*ясо. Купувала приправу до плову, то він там був цілий, то ж за аналогією - додаю цілий не запарений.
Відповідь: Спеції, приправи, прянощі... Я додаю кардамон тільки до грецьких горіхів, коли печу пахлаву. Дійсно, аромат і смак неймовірний, без кардамону пахлава - не пахлава. А до тіста на пахлаву даю шафран. І це теж приправа, яку я використовую тільки в цій випічці, більше ніде.
Відповідь: Спеції, приправи, прянощі... Я теж приправи до риби, м'яса купую в "музчін кавказької національності". Якось спробую ще й барбарис Хто пробував приправи від Ектора Браво? Як вам? Я купувала до риби - щось не сподобалось. Написано, що кількість приправ розрахована на 700гр риби, а як на мене, там вистачить на всі 3 кг. О_о Та й якогось надзвичайного поєднання смаків я не відчула
Відповідь: Спеції, приправи, прянощі... я дуже люблю суміш італійський трав, багато різних марок купувала, але найкращі для мене фірми "еко". І ще розмарин до печеного м"яска люблю.
Відповідь: Спеції, приправи, прянощі... кардамон дуже файний у пряній випічці, імбирні пряники з ним нямочка!
Відповідь: Спеції, приправи, прянощі... даю його куди тільки мож в супи, до тушковано м"яса, смаженої картоплі і т.д. щодня використовую корицю, посипаю нею все солодке, що їм люблю суміш італ.трав, і то певно єдина суміш, яку використовую, решту все окремо кидаю чорну гірчицю в зернах до м"яса мелений коріандр теж до нього з розмарином класна запечена в духовці бульба по-селянськи з бадьяну і анісу роблю "чай" ну і улюбленець на всі пори року: чай зі свіжої м"яти + паличка кориці + лимон ще згадала - в гороховий суп додаю тмин обов"язково, як вони пасують одне одному! смакота!
Відповідь: Спеції, приправи, прянощі... на скільки я знаю, то він до виготовлення сумішей немає жодного відношення. фірма-виробник платить за те, що використовує його ім'я в рекламі дуже великі гроші.
Відповідь: Спеції, приправи, прянощі... А можна докладніше про чай з анісу? Купила його замість кміну,думала додавати до кролика,але не то, кмін набагато краще забирає спец.запах кролика! А мускатний горіх даю ще й до картоплі-пюре. Гвоздику чомусь не долюблюю,хіба у глінтвейн та закручених помідорів. Купувала приправу з Ектором - крильця у маринаді ніби нічого, зрештою якась свіжа ідея,ще маю буженину,але ще не пробувала. А от до риби незнайшла чогось підходящого,купую готову суміш. Купила сушену клюкву,хто підкаже куди іі застосувати?
Відповідь: Спеції, приправи, прянощі... справжнiй шафран коштує дорого, десь бачила ціну і 70 грн за 1грам. не люблю спецiй на ринках у тих кавказьких чоловiкiв, купую фасованi певних виробникiв. каву п'ю з корицею. часом купую спецii в горшечках маленьких .скубаю свiже а воно ще трохи собi росте.
Відповідь: Спеції, приправи, прянощі... ну сиплю в чашку трішечки зерен, заливаю кип"ятком і "чай" готовий дуже мені смакує, так само зірочки бадьяну, а можу кинути разом, і те, і інше, і ще кардамону 1 стручечок роздушити туди дописала в дописі вище про тмин, його теж можу залити кип"ятком і пити