запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. Online

    Online Well-Known Member

    Ні, не листочки, пучком. Вона продається в супермаркеті чи на базарі переважно досить великими пучками, які за один-два рази в мене не використовуються. Але сухим обов’язково, в сенсі не мокрим. А потім від нього відрізаю кухонними ножицями скільки потрібно.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Дівчата, як заготовляєте базилік? Його краще заморозити чи сушити?
     
  4. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Online і до чого потім додаєте? Яка вона після розморозки? Колір не втрачає?
     
  5. Online

    Online Well-Known Member

    Колір не втрачає. Запарюю з нею чай або додаю, коли варю лимонад. Чоловік іноді має настрій до ресторанних рецептів, то кілька разів давав її при приготуванні якихось страв. Всюди хоч мінімальна, але термобробка. Сирою не пробувала використовувати. Але я практично нічого з замороженого не використовую потім сирим. Хіба іноді якісь змелені з цукром ягоди для сорбету чи як прослойку до торта. А так воно все одно не таке як свіже.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Miamama

    Miamama Well-Known Member

    а чому не листочками? От повідрізати і заморозити, щоб зручно діставати. Сік "пускають"?
    Базилік, шпинат, рукола також дуже цікавить))
     
  7. Online

    Online Well-Known Member

    Та можна і листочками. Просто та ніжніша частина стебла теж використовується. Ну і ще я лінива господиня))
    А, і ще забула: морожена зелень схильна кришитися, тому їй в морозилці краще виділити таке місце, щоб поменше кантувати.
    Шпинат морожу вже порізаним. Не дрібно, а так, як ріжу перед приготуванням.
    Все на швидкій заморозці само-собою.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Андріана

    Андріана Well-Known Member

    Я теж морожу м'яту в пакетах, сушеної не люблю.

    Надіслано від мого Redmi Note 8 Pro, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    Всім привіт. порадьте рецепт соусу а-ля базиліко від Барілли upload_2020-7-16_23-23-27.jpeg
     
  10. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Sugo di pomodoro fresco al basilico

    Думаю, можна і на зиму. Там є відео, можна зрозуміти. Я, коли жила в Італії, то навчилася робити так:
    Помідори мають бути стиглі і мясисті, підходять "сливки". Позбавляємось від шкірки класичним способом - надрізати, обшпарити, в холодну воду і почистити. Потім начетверо і забираємо насіння. Тоді мякоть ріжу на кубики, на пательню оливкову олію, кілька зубчиків часнику трохи потримати, потім часник змбираю і даю помідори. Протушую до потрібної консистенції, помішуючи, сіль, перець за смаком, деколи буває треба додати трохи цукру, якщо помідори не досить солодкі... в кінці базилік - або порізаний, або гілочками, якщо хтось не любить, щоб попадали шматочки, то перед вживанням можна "виловити".
    Правда, я не закриваю на зиму, робила суто для вживання (до тижня стоїть в холодильнику спокійно).

    Насправді, варіацій багато, - у рецепт і вище немає часнику, є рецепти навіть з пасерованою цибулею, хто що любить. Який склад в соусу від Барілли, треба дивитись.

    Думаю, варто спробувати зробити невелику порцію, скуштувати, як засмакує. А закрити в банки тим же способом, як закривають домашній томатний сік, соус чи кетчуп, гарячим в стерилізовані банки.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 1
  11. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    Ану скажіть мені хтось вже: яке буде варення з дині? Бо маю диню, якої ніхто не хоче. Думаю, що з неї зробити.
     
  12. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    • мімімі мімімі x 1