запаси на зиму

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Ascorbinka, 25 Червень 2007.

  1. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму.
    Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені?

    Абрикосове варення від Sapiha
    Абрикосове варення від Rosynka
    Алича червона - варення від Borsychok
    Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ
    Диня - варення від Bambe
    Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ
    Кизил в сиропі від zeza
    Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin
    Компот з кабачків та аличі від Mira_SH
    Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk
    Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA
    Морв'яний джем від irrka13
    Ожина від Ljus6ka
    Ожиновий джем від Яруська
    Персики в сиропі від Gorgona
    Полунично-бананове варення від Марта2
    Сливове варення від Маруся-мама
    Сік малини від наталя 2204
    Чорниця сира консервована від Ascorbinka
    Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ
    Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка



    Аджика від Лянка
    Аджика від Viktorina
    Аждика гостра від Anaid
    Аджика з бурячків від Florena
    Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг)
    Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ
    Базилік в олії від Яруська
    Баклажани а-ля грибочки від Ірена
    Баклажани в аджиці від Яруська
    Баклажани в томатному соці від Florena
    Баклажани з квасолею від Florena
    Баклажани з медом від OxankaF
    Баклажани з часничком від zlatovlaska
    Баклажани по-вірменськи від Люша
    Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy
    Баклажани смажені, в перчику від nadjusja
    Баклажанна закуска "Люкс" від Florena
    Баклажанна ікра від loreniya
    Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya
    Буряк до борщу від Rostuslavchuk
    Бурякова заправка від mamaTimy
    Бурячки мариновані від slobodianka
    Гриби в томаті від zlatovlaska
    Грибна ікра від zlatovlaska
    Кабачки в томатному соці від Kordanna
    Кабачкова ікра від Anastasia
    Кабачкова ікра від Holly
    Кабачкова ікра від Яруська
    Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena
    Кабачкова ікра майонезна від Полуничка
    Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori
    Кабачковий салат від Florena
    Кабачковий салат від Маруся-мама
    Кабачковий салат від Нюта
    Кавуни мариновані від Rostuslavchuk
    Капустяний салат від Олюшка
    Кетчуп від Florena
    Кетчуп від meri5
    Кетчуп домашній від OxankaF
    Лечо від Cifalius
    Лечо від Florena
    Лечо з кабачків від Florena
    Лечо перевірене від mamaTimy
    Ніжинський салат бомбезний від sensual
    Ніжинський салат від Venus
    Огірки болгарські мариновані від Олюшка
    Огірки в томаті від odree
    Огірки з гірчицею в зернятах від chichika
    Огірки з зернами гірчиці від Олюшка
    Огірки з кетчупом від pusicat
    Огірки з корицею від Florena
    Огірки квашені духм'яні від Habrita
    Огірки квашені від Kasia
    Огірки квашені "відрові" від loreniya
    Огірки-корнішончики від loreniya
    Огірки по-корейські від Олюшка
    Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka
    Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv
    Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja
    Огірки солодко-кислі від vitek
    Огірки супер - маринад від SOLODKA
    Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk
    Опеньки суперські від loreniya
    Помідори без стерилізації від loreniya
    Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj
    Помідори зелені від Prutylyatko
    Помідори зелені з "язичками" від Zori
    Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska
    Помідори зелені квашені від Русалочка
    Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna
    Помідори квашені від Amrita
    Помідори - маринад від Borsychok
    Помідори мариновані від Яруська
    Помідори мариновані не гострі від katrinka
    Помідори половинками від OxankaF
    Помідори половинками, з цибулею від Florena
    Помідори половинками від Habrita
    Помідори половинками від ola-lyola
    Перець з медом від Лянка
    Перець у томатній заливці від Florena
    Перець фарширований від ЯСЯ
    Перчики-ротунда від nadjusja
    Приправа до м'яса (сира) від kozochka
    Сливки мариновані від Irusya
    Соус Маринара від наталя 2204
    Ткемалі (соус) від Яруська
    Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin
    Томатна паста від Марта2
    Томатний соус від Марта2
    Томатний соус від natka75
    Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка
    Фасоля в томаті від Ука
    Фасоля в томатному соусі від Роса
    Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5
    Шпарагівка маринована від Florena
    Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка
    Щавель від Олюшка
     
    Останнє редагування модератором: 31 Липень 2014
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Так, звітуюсь що зробила за два дні.:girl_flag_of_truce:
    1-Баклажани мариновані в соусі з болгарського перцю.-
    2- Пару банок помідорів маринованих в соусі який лишився з баклажанів:girl_phone1: (Поняття не маю, що то буде але якщо вийде смачно, то будемо вважати, що я винайшла новий рецепт)
    3- Помідори мариновані....багато.
    4- Корнішони мариновані по-польськи.
    5-Чері в маринаді
    6- Соус з базиліку і паприки.:girl_curtsey:
     
  3. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Ну Яруська, ви просто ГОСПОДИНЯ молодчина:girl_wink: коли ж то ви все це встигли?
    рецептиком до соусу з базиліку і паприки поділіться пліз:girl_tender:

    я після вчора закрила кабачкову ікру за рецептом Holly така смакотятіна (дуже дякую) муж мій чуть разом з банкою не злопав)))))

    ще після вчора крутила кабачки з аличею і маринувала огірочки. А сьогодні поставила в маринад огірочки з гірчицею і думала закривати шпарагівку, але не маю часу то просто підварю і закину в морозилку:girl_wink:
     
  4. Нюта

    Нюта Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    я вчора закривала: мариновані білі грибочки, салат з кабачків (ням-ням), асорті з овочів та салат з огірків та часником.

    Звучить дуже апетитно. Не поділитися рецептом? Бо базилік я сушила та заморозила.
     
  5. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    - Помідори мариновані....багато.

    дайте перепис , будь ласка.
     
  6. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    А ми огірочків наквасили багаааато і таких маленьких, смакота і вчора закрутили пікулі, десь 12 банок.
    В планах мариновані помідорчики, кабачкова ікра і аджика.
     
  7. bioland7

    bioland7 Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Якщо можна поділіться рецептом:girl_wink:
     
  8. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Та легко, там нічого такого.
    Базилік зелений окремо, а фіолетовий окремо розтерти на комбайні до кашки разом з 1 стручком гострого перцю(колір теж відповідно має бути або зелений або червоний), пів-чайної ложки солі. Залити склянкою оливкової олії, розмішати, викласти в маленькі стерильні баночки і в холодильник.
    Все.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Нюта

    Нюта Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Отже
    Потрібно 4 кг очищених кабачків (від шкірки і від насіння). Нарізаємо тоненькими скибочками. Засипаємо 3 ст. ложками солі. Залишаємо відстоятися 1,5 - 2 год.
    Відцідити воду скласти в баняк. Туди ж додати:
    0,5 кг цибулі (тоненькі пів кружальця)
    0,5 кг помідорів (тоненькі пів кружальця)
    0,5 кг моркви (груба терка).
    1 скл цукру
    1 скл оцту
    1 скл оливи
    Це все разом тушкується приблизно 30-40 хв. Після чого розкладається в банки (я складаю в 0,5 л) і стерилізувати 30 хв. Приблизно виходить 10-11 пів літрових банок.
    Смачного!
     
  10. сяняНЯНЯ

    сяняНЯНЯ Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    і я крутила,та не було доступу до нету,і я не була впевнена чи треба виймати кісточки з аличі чи не треба,а спитати нема в кого.от і закрила з кісточками...
     
  11. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Дівчата, а що можна зробити з дубових незрілих яблук "слави", але таке щоб без маханіни. Притарабанили мені великий кульок, маю думки може то їх наморозити, але ж то займе все вільне місце в морозилці....
    А посушити такі незрілі можна? А якщо сушитиму в ел.духовці на низенькій температурі, щось з того вийде?
     
  12. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    я сьогодні цілий день на кухні скачу, закрила: лечо, і кетчуп домашній (швидше за все то соус до мяска). ножки аж болять :sad:

    думаю сушка вийде суперова, але кисла! :)


    солодкі можна, мариновані
     
  13. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    це на яку кількість базиліку?
     
  14. Ljus6ka

    Ljus6ka Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Я на разі закрутила лише огірочки з гірчицею, але зробила по двох різних рецептах, ось за цим роблю такі вперше, але за ті 4 год. що постояли вже мені дуже смакують, уявляю які вони смачненькі будуть взимку мммммм
    і ось таким :
    На 3 кг огірків
    1 л. води
    3/4 скл. цукру
    3/4 скл. оцту 9%
    + 2 ст. л. хрону
    +2 ст. л. солі
    + 5 ст. л. гірчиці (Козацька або Російська)
    Маринад доводимо до кипіння. Огірки чистимо і ріжемо на 4 частини. На низ в банку даємо лавр листок, часник, кріп, перець кладемо огірки у банки і заливаємо маринадом і так нехай постоїть 30 хв. Далі стерилізуємо 0,5 л. -10 хв. Дуже смачненькі огірки, минулого року вперше їх зробили, я за раз баночку зїдала.
    А, і ще трохи закрила малинового сиропу.
     
  15. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    На око:girl_blum:
    Кількість олії додавати до кашкоподібної консистенції.
    На 3л банку-
    - 1.3л води
    - 80г цукру
    - 60г солі
    - 80г оцту
    - 6 зубчиків часнику
    - 6 гор. чоного перцю
    - 6 духмяного
    -На дно банки гілку кропу, селери, корінь петрушки, лаврик. Хто любить пікантніше можна додати кусочок гострої паприки.
    Стерилізувати 10-15 хв.
     
  16. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    зустрічне питання. чи існують мариновані помідори без стерелізації?
    і якщо ні - то що це таке.як правильно стерелізувати?.

    п.с. я канєчно село, але то типу банки з помідорами і маринадом в воді в баняку варять: Girl_crazy:?
     
  17. Medusa

    Medusa Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Ну треба закип"ґтити воду у великому баняку, тоді запхати туди банки з помідорами (підстелити якусь шмату, щоб банка не тріснула від вогню знизу), і стерилізувати. Якщо 10 хв. напр. - то ті 10 хв. з тих пір коли закипить вода у великому баняку. В самих помідорах вона може і не закипить, рахується час по великому баняку.

    А ще можна якось стерилізувати у духовці, я того не вмію, але дуже цікаво, я так розумію запхав багато банок і чистий спокій. Може хтось розкаже як то точно робити?
     
  18. Яруська

    Яруська Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Існують.
    Я колись такі робила але, як на мене, то простіше стерелізувати, бо ті що без стерелізації треба в стерильні банки накладати бланшовані помідори, а потім два рази заливати окропом- маринадом туди сюди..Одним словом бадзьгранина ще та.
     
  19. Bambe

    Bambe New Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Соус потрібно зберігати в холодильнику чи можна в кладовій?
     
  20. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Не треба. Та алича ітак потім розлазиться, а так взагалі каша буде, та й не ускладнюю собі роботу:girl_wink:
     
  21. Kiruskin

    Kiruskin Well-Known Member

    Відповідь: запаси на зиму

    Я закрила смачнющий компот!
    На 3л банку:
    12 абрикос
    1 склянку цукру
    чверть апельсинки
    Зарити це все окропом, закатати (але так добре закатати) і закутати в ковдру чи коц якийсь і лишити так на добу.
    Смакота)))