Пропоную поділитись цікавими рецептами консервації, заморозки і може хто ще як готує собі овочі/фрукти на довгу зиму. Давно хотіла заморозити кабачки, тільки не знаю як краще? Кільцями чи кубиками, солені чи не солені, сирі чи вже напівприготовлені? Абрикосове варення від Sapiha Абрикосове варення від Rosynka Алича червона - варення від Borsychok Груші в сиропі від СОФІЯ –СОНЯ Диня - варення від Bambe Желе ягідне від СОФІЯ -СОНЯ Кизил в сиропі від zeza Компот - абрикос+апельсин від Kiruskin Компот з кабачків та аличі від Mira_SH Компот - кабачки з аличею від Rostuslavchuk Королівське варення (ягоди+апельсин) від SOLODKA Морв'яний джем від irrka13 Ожина від Ljus6ka Ожиновий джем від Яруська Персики в сиропі від Gorgona Полунично-бананове варення від Марта2 Сливове варення від Маруся-мама Сік малини від наталя 2204 Чорниця сира консервована від Ascorbinka Чорний ліс (варення вишня в шоколаді) від СОФІЯ -СОНЯ Ягідне варення швидке вітамінне від Vероніка Аджика від Лянка Аджика від Viktorina Аждика гостра від Anaid Аджика з бурячків від Florena Аджика з яблуками від Нікуся (все в кг) Аджика кабачкова від сяняНЯНЯ Базилік в олії від Яруська Баклажани а-ля грибочки від Ірена Баклажани в аджиці від Яруська Баклажани в томатному соці від Florena Баклажани з квасолею від Florena Баклажани з медом від OxankaF Баклажани з часничком від zlatovlaska Баклажани по-вірменськи від Люша Баклажани "Санькин баклажан" від mamaTimy Баклажани смажені, в перчику від nadjusja Баклажанна закуска "Люкс" від Florena Баклажанна ікра від loreniya Баклажанна ікра з печених баклажанів від loreniya Буряк до борщу від Rostuslavchuk Бурякова заправка від mamaTimy Бурячки мариновані від slobodianka Гриби в томаті від zlatovlaska Грибна ікра від zlatovlaska Кабачки в томатному соці від Kordanna Кабачкова ікра від Anastasia Кабачкова ікра від Holly Кабачкова ікра від Яруська Кабачкова ікра з приправою Мівіна від Florena Кабачкова ікра майонезна від Полуничка Кабачковий Анкл-Бенц (салат) від Zori Кабачковий салат від Florena Кабачковий салат від Маруся-мама Кабачковий салат від Нюта Кавуни мариновані від Rostuslavchuk Капустяний салат від Олюшка Кетчуп від Florena Кетчуп від meri5 Кетчуп домашній від OxankaF Лечо від Cifalius Лечо від Florena Лечо з кабачків від Florena Лечо перевірене від mamaTimy Ніжинський салат бомбезний від sensual Ніжинський салат від Venus Огірки болгарські мариновані від Олюшка Огірки в томаті від odree Огірки з гірчицею в зернятах від chichika Огірки з зернами гірчиці від Олюшка Огірки з кетчупом від pusicat Огірки з корицею від Florena Огірки квашені духм'яні від Habrita Огірки квашені від Kasia Огірки квашені "відрові" від loreniya Огірки-корнішончики від loreniya Огірки по-корейські від Олюшка Огірки мариновані з магазинною гірчицею та хроном від Ljus6ka Огірки мариновані, з морквою та цибулькою від GalkaSv Огірки різані, з гірчицею від inNusjalapusja Огірки солодко-кислі від vitek Огірки супер - маринад від SOLODKA Огірки "Чумак" від Rostuslavchuk Опеньки суперські від loreniya Помідори без стерилізації від loreniya Помідори без стерилізації від nadjusja Помідори дольками від olja_zaj Помідори зелені від Prutylyatko Помідори зелені з "язичками" від Zori Помідори зелені мариновані з "язичками" від zlatovlaska Помідори зелені квашені від Русалочка Помідори зелені з червоним перцем та часником від Kordanna Помідори квашені від Amrita Помідори - маринад від Borsychok Помідори мариновані від Яруська Помідори мариновані не гострі від katrinka Помідори половинками від OxankaF Помідори половинками, з цибулею від Florena Помідори половинками від Habrita Помідори половинками від ola-lyola Перець з медом від Лянка Перець у томатній заливці від Florena Перець фарширований від ЯСЯ Перчики-ротунда від nadjusja Приправа до м'яса (сира) від kozochka Сливки мариновані від Irusya Соус Маринара від наталя 2204 Ткемалі (соус) від Яруська Томатний сік без нічого і без стерилізації від Kiruskin Томатна паста від Марта2 Томатний соус від Марта2 Томатний соус від natka75 Томатний соус від Пундик Томатний соус домашній від Ташка Фасоля в томаті від Ука Фасоля в томатному соусі від Роса Шпарагівка в помідоровому соусі від meri5 Шпарагівка маринована від Florena Шпарагова фасоля натуральна від Русалочка Щавель від Олюшка
Відповідь: запаси на зиму підкажіть, дівчатка, пліз, як сік яблучний крутили! я в тому ділі новачок, а яблук досить є...
Відповідь: запаси на зиму я цього року не крутила - робила мармоляду. Зазвичай вичавлюю соковитискачкою або везу на пром.прес. Після того розливаю в слоїки, стерилізую і закатую.
Відповідь: запаси на зиму Я користуюсь ел.соковижималкою.Нагріваю сік до 90 град,щоб не закипів.Якщо яблука солодкі,то цукру не треба,якщо кислуваті,то 1-2 ст.лож. на кожен літр соку.І стерилізувати 3л банку 45хв.
Відповідь: запаси на зиму Даю рецептик баклажанчиків- наш сімейний провірений. "Санькин баклажан" 5кг баклажан 3кг помідорів 2кг болгар.перцю 1,5кг моркви 1,5кг цибулі 300гр часнику (подусити) 2 стручки пекучого перцю. Баклажани не чистити і порізати кубиками 2 на 2см (вони потім зменшаться), добре посолити і під прес на 2 години. Помідори (шкірки я знімаю) +гострий перець перемолоти. Болгарський- соломкою, моркву на грубу терку. Цибулю великими кубиками засмажити до золотого в 300гр олії. Додати моркву + болгарський+ 1ст л солі+ 2ст л цукру +200гр води- все тушкувати до півготовності, додати помідори з пекучим і ще 30-40хв. Окремо в банячку баклажани віджати+ 300гр води+ 200гр олії і окремо кип'ятити 15хв. Все з'єднати+ часник+ 4ст л цукру+ 150-200гр оцту+ сіль за смаком. Тушити 10хв. Розкласти в пропарені банки і стерилізувати 1л. -20хв, 0,5л.- до 15хв. Вихід 1,0л-10банок. СМАЧНОГО! ---------- Додано в 07:24 ---------- Попередній допис був написаний в 07:03 ---------- А ще ловіть моє ЛЕЧО! Теж рецепт провірений. Вихід 6,5-7,0л. 4кг помідорів 1кг цибулі 1кг моркви 2кг болгар.перцю 1ст цукру 150-200 оцту сіль 4-5ст.л. 300-350 олії часник за смаком Цибулю і моркву соломкою і тушкувати в олії поки не стануть м'якими. Помідори перемолоти (я змімаю шкірку) кип'ятити 10хв+ перець соломкою+ решта компонентів і тушити 30-40хв. За 10хв до кінця додати часник. Розкласти в пропарені банки... І тішитись ) ---------- Додано в 07:39 ---------- Попередній допис був написаний в 07:24 ---------- А ще вичитала в "вкусно и просто" рецепт Цвітної в томатах. Хтось таке робив? Бо дуже хочу спробувати, може хто має щось схоже, але перевірене- поділіться! Цвітну розділити на суцвіття і сирою розкласти в банки. Помідори перемолоти+ якщо густі додати трохи води, перекипятити+ сіль і цукор з розрахунку на 1кг капусти 20гр солі і 20гр цукру. Залити томатом капусту і стерилізувати 40-50хв. Ось такий рецепт.
Відповідь: запаси на зиму Мої помідорки половинками приблизно на 6 кг. помідорів: Маринад: 3,5л води, 500 гр цукру, 300 гр. оцту,3ст. ложки солі. В банку: по 2 горошини звичайного і духмяного перцю, 2 гвоздички,2 зуб часнику, гілочку петрушки і селери, пару кружечків цибулі. Помідори розрізаю половинками і складаю розрізом донизу. Після того як заливаю помідори маринадом додаю в банку по ложці олії, стерилізувати 10 хв.
Відповідь: запаси на зиму А хто робить квашені помідори? Які травички-спеції даєте? І яка пропорція на росіл? Хочу зробити трохи в відерко, не крутити
Відповідь: запаси на зиму та ну вас, начиталась, закортіло домашніх закруток і вже третій день кручу... ну але така смакота виходить, поки закрутила лечо, сливки мариновані, помідори, огірки...а ще ж баклажани і перець чекає...ото зайшла в темку)))
Відповідь: запаси на зиму Ми робимо щороку. На дно відерка викласти шар сушеного кропу, листків чорної смородини, вишні, чищениого часнику зубцями, трохи полосок чищеного кореня хрону, перець горошком. Тоді - шар помідорів, далі - знов травки і спеції - і так до верху. Залити холодним розсолом (1 ст. ложка солі на 1 літр води). Щоб помідори не плавали зверху, а були покриті розсолом, поставте зверху гніт (але не дуже важкий, щоб помідори не роздусилися).
Відповідь: запаси на зиму а можна їх закручувати :confused:,бо чоловік закрутив і одна банка чомусь здулась.
Відповідь: запаси на зиму Сьогодні знову назбирала огірочків, роблю "по-корейськи" і ще зрізала щавель, теж закручую.
Відповідь: запаси на зиму Я вже кілька років підряд закручую так-нагріваю сік до кипіння (без цукру),але не кип'ячу! і так гарячим розливаю в простерилізовані у духовці слоїки,відразу закатую.
Відповідь: запаси на зиму Шось у мене запаси на зиму переважно "нічного виконання": три дні (підряд!) чоловік яблучний сік в соковарці робив (але:" Ти посидь зі мною, мені тоді краще банки закриваються"). А сьогодні вже я помідори переварюю на зимову зупку (знову в нічну зміну). Нічого, зараз доварю, розлию по банках, коханого розбуджу з солодкого сну - нехай займеться закатуванням (розподіл праці ).
Відповідь: запаси на зиму "Огірки по-корейськи" 4 кг огірків порізати дольками 1 кг цибулі - кубиками 1 кг болгарського перцю - смужками 1 кг моркви на тертку як корейку 2 шт. гіркого перця порізати дрібно 2 головки часнику подушити чи порізати дрібно 3 ст. л. солі 200 гр цукру 200 гр оцту 200гр олії Все перемішати, залишити на 2 години. Розкласти в стерезізовані 0,5 л банки, стерелізувати банки 30 хвилин, закривати і тепле закутування.